Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#101 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 19 July 2005 - 03:07 PM

Predlagam knjigo "Kraljevina izza tančice" avtorice Carmen Bin Laden!

Zanimiva knjiga o družini Bin Laden in njihovi kuturi!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#102 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 July 2005 - 03:49 PM

Slednjo imam naročeno v knjižnici.
Zdaj sem si pa sposodila cel kup knjig, od katerih izstopa Sužnja. Komaj čakam, da se je lotim. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#103 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 20 July 2005 - 07:13 AM

QUOTE(sonchika)
Zdaj sem si pa sposodila cel kup knjig, od katerih izstopa Sužnja.

A je izšla v žepni izdaji o ženski, ki so jo prodali za sužnjo in se je potem nekako rešila?
Če je to ta knjiga, prosim sporoči kakšna je, ker tudi mene zanima! Sem jo imela namen kupit, pa sem se na koncu odločila za Puščavsko zarjo in Živo sežgano!
  • 0

Put A Kilt On It!

#104 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 July 2005 - 08:06 AM

Ja, to je ta. Ko jo preberem, sporočim.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#105 *Ar|anchY*

*Ar|anchY*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 532 posts

Posted 20 July 2005 - 11:03 AM

jst pa ne maram knjig in branja sploh rolleyes.gif tongue.gif
  • 0

#106 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 July 2005 - 06:48 PM

Jaz pa sem si včeraj privlekla iz knjižnice:
Jane Austen - Prevzetnost in pristranost
Miha Mazzini - Zbiralec imen

Baje sta obedve knjigi zelo berljivi in ful dobri. Je kdo bral?
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#107 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 20 July 2005 - 08:53 PM

Jst sm zadnje čase zainteresirana za knjige o odnosih, psihološke knjige, pa za kake romantične zgodbe:veste kak naslov primeren zame?

Nameravam pa si sposodit knjigo Allana in Barbare Pease: "Zakaj moški ne razumejo žensk...in ženske ne znajo uporabljati zemljevidov?"
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#108 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 July 2005 - 08:04 AM

Knjiga Sužnja je šokantna. Ampak je nekje podobna Puščavski roži. Skoraj enaka zgodba.
  • 0

#109 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 July 2005 - 08:28 AM

Hvala Sonchika!!!!
  • 0

Put A Kilt On It!

#110 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 21 July 2005 - 12:47 PM

prebijam se skozi opus brine švigelj-merat (brine svit) - in ugotalvjam, kako me knjige, ki jih nekdaj videt nisem mogla, čez čas popolnoma prevzamejo ....
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#111 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 July 2005 - 01:42 PM

A, pol bo pa čas, da zančem brati Tolstoja in podobne. V srednji šoli sem jih namreč mrzela.
  • 0

#112 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 21 July 2005 - 05:17 PM

QUOTE(sonchika)
A, pol bo pa čas, da zančem brati Tolstoja in podobne. V srednji šoli sem jih namreč mrzela.

tudi sama se počasi spravljam brati klasike ... a mi ne dišijo preveč. to bom verjetno pozimi ob dolgih večerih delala .... biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#113 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 21 July 2005 - 06:27 PM

QUOTE(sonchika)
Knjiga Sužnja je šokantna. Ampak je nekje podobna Puščavski roži. Skoraj enaka zgodba.

....ja tudi jaz zdaj berem knjigo Sužnja (sem šele na začetku), prebrala sem tudi Puščavsko rožo (in Puščavsko zarjo). Začetek pa je skoraj enak, tako da me je že malo minilo, da bi sploh nadaljevala z branjem.

A je katera prebrala Nimfomanko? Priporočam.
  • 0

#114 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 July 2005 - 06:28 PM

Ja, knjigi sta res zelo podobni. Ampak ta je veliko bolj šokantna. Kar preberi do konca.
  • 0

#115 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 26 July 2005 - 05:25 PM

wei hui: 'shanghai baby' (v slovenskem prevodu verjetno 'dekle iz šanghaja'): knjiga, ki me je dobesedno obsedla in v katero sem se nesmrtno zaljubila .... (na lov po knjigarnah se odpravim takoj, ko končam s tipkanjem ... biggrin.gif )
  • 0

#116 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 26 July 2005 - 06:03 PM

[quote=Špela]wei hui: 'shanghai baby'

....ni slaba knjiga - vendar sem brala že boljše.
  • 0

#117 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 July 2005 - 07:37 PM

Jaz sem se pa zaljubila v presežek Dana Browna ... knjigo Demoni In Angeli. Sej mi je bila že Da Vincijeva Šifra všeč, samo tale knjiga je pa .. huuuda, res ti da mislit, pa kar koža se ti ježi vmes ... res, res dobro čtivo.
  • 0

#118 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4152 posts

Posted 27 July 2005 - 06:19 AM

QUOTE(DiLeMa)
Jaz sem se pa zaljubila v presežek Dana Browna ... knjigo Demoni In Angeli. Sej mi je bila že Da Vincijeva Šifra všeč, samo tale knjiga je pa .. huuuda, res ti da mislit, pa kar koža se ti ježi vmes ... res, res dobro čtivo.

Nekje v eni reviji ne vem več kateri) sem prebrala katerih knjig ni priporočljivo brati za poletno čtivo laugh.gif To so naši razni strokovnjaki napisali seznam. In na njem se je našel tudi Dan Brown, ker je njegova knjiga Da Vincijeva šifra preveč manipulativna in zavajujoča....Na prvem in drugem mestu pa sta Sveto pismo in Koran laugh.gif Aja pa tudi Trpljenje mladega Werterja je tudi na seznamu, pa vse knjige od Harryja Potterja (baje poneumljajo otroke).. So imeli zanimive komentarje zakaj so te knjige uvrstili na seznam. smile.gif
  • 0

#119 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 27 July 2005 - 09:49 AM

Ahh ... kake neumne. Če je človek normalen in torej ve, da je knjiga le knjiga in da vanjo načeloma pisatelj vnese tudi svoj subjektivni pečat in domišljijo, potem itak da ne verjame vsega tako slepo.

Knjiga Dana Browna je pa zavajajoča glih tolk, kolikor je posameznik naiven oz. kolikor se pusti zavajat. Vsak, ki ima '100 pik' ne bo vzel te knjige za neko vsesplošno sveto resnico ampak kot možnost za en fin brain storming, ki ga knjiga vsekakor ponuja ...

Jau Bellini dej prosim spomni se katera revija je bila to, me blazno zanima, kakšni so komentarji oz. pojasnila teh 'strokovnjakov'. wink.gif
  • 0

#120 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 27 July 2005 - 10:15 AM

Mislim da sem tudi jaz ta clanek nekje zasledila - v enem dnevnem casopisu (Dnevnik, Delo ali Finance). Nimam pa pojma v katerem, ker jih vsak dan gledam in pozabim!

Misleno je bilo pa tako, da so ene "znane" osebe povprasali, kaj bodo oni brali na dopustu, kaj priporocajo in kaj odsvetujejo. In pac vsak ima svoje mnenje, ki ga je tam povedal!

Meni osebno je bila Sifra full vsec in komaj cakam da preberem se Angele in demone. Pac nekaterim pa ni bila vsec. Mislim, pa da to ne bi smeli jemati s kritiko.
  • 0

Put A Kilt On It!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users