Jump to content

Photo

Izkazovanje "ljubezni" v javnosti

• Please log in to reply
197 replies to this topic

#101 logic

logic

sramežljivec

• Člani
  • 10 posts

Posted 13 February 2007 - 12:11 AM

Sestrična mi je poslala link do te debate in odločila sem se, da vam napišem par vrstic na to temo.
Zanimivo se mi zdi, da vas je velika večina proti dojenju v javnosti. Mislim, da je to žal značilno za današnjo družbo, v kateri je golota sprejemljiva le dokler gre za goloto, ki služi spolnosti, in v tej vlogi sprejemamo samo ženske, ki še niso matere in jim družba še pogojno dovoli biti spolna bitja (seveda jih hkrati tudi ožigosa za 'lahek plen', ampak to zdaj ni predmet debate). Takoj ko ženska postane mati, se od nje pričakuje, da bo pričela skrivati svoje telo (tudi če ne gre za razkazovanje v smislu spolnosti) in se začela vesti aseksualno. Ampak to je širši družbeni problem, ki le odraža dvojno moralo, ki je vedno bolj prisotna tudi v našem vsakdanu.
Bolj zaskrbljujoče se mi zdi to, da ste tako mlade, pa že tako nestrpne (ja, ogledala sem si vaše profile, ker me je šokirala negativnost vaših postov). Ali se sploh zavedate, da ste pravzaprav podobne tistim starim mamcam, ki se zgražajo nad vami, ker ste zrihtane in namazane in ker se pač oblečete svojim letom in postavi primerno?
Osebno me dojenje v javnosti niti malo ne moti. Da bi doječe matere pošiljala v previjalnico v City parku? Pojdite si jo kdaj pogledat in razmislite, ali bi med tistimi vonjavami same pojedle sendvič ali dva. Jaz ne bi.
Na srečo mislim, da boste mnenje spremenile, ko boste same postale mame in vam bo dobro počutje vaših otrok pomembnejše od tega, kaj si o tem misli okolica. In tako je tudi prav.

• 0

#102 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 February 2007 - 02:05 AM

Zdi se mi da si tole vzela prevec osebno. Meni osebno ni okusno ne pretirano razkazovanje svojih atributov niti kazanje prsi v javnosti, Pa ne zato ker se mi to za mlado mamico ne spodobi ampak ker je to del intime, same prsi kot take in mi je zelo neprijetno-kot da sem v prostoru kjer ne bi smela biti recimo v otroski sobi otroka. verjamem, da mamicam takrat pa prsi ne pomenijo nic seksualnega in zato nimate nobenega problema jih razakovati oz. to sploh ne vidite kot razkazovanje ampak samo nek pripomocek ki nahrani otroka. dvomim pa da katera od tukaj misli da se mamice ne bi smele vec lepo-pa tudi seksi obleci, samo zato ker imate otroka. ce pa smo ze pri tem pa se mi zdi da se tu polozaj kvecjemu izboljsuje, obleke za nosecnice so nekatere prav lepe, prav tako za odrasle zenske. vidim pa vedno vec urejenih mamic pri katerih imam skoraj bolj obcutek da razkazujejo sebe in ne da peljejo otroka na sprehod.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#103 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 February 2007 - 02:28 AM

QUOTE(logic @ 13. 2. 2007 - 0:11) View Post
Bolj zaskrbljujoče se mi zdi to, da ste tako mlade, pa že tako nestrpne (ja, ogledala sem si vaše profile, ker me je šokirala negativnost vaših postov).

Tvoj post je itak sam po sebi krneki, tale odsek pa sploh. Mislim, da je zgovoren že sam po sebi in sploh ne rabi kakšnega posebnega komentiranja.

Takoj ko ženska postane mati, se od nje pričakuje, da bo pričela skrivati svoje telo (tudi če ne gre za razkazovanje v smislu spolnosti) in se začela vesti aseksualno.

Ja kdo je pa o tem govoril, da bi mogla svoje telo skrivati? Je kdo govoril o tem, da, ko postane mama, se pa mora začet v ogromne široke pulije in se obnašat skrajno aseksualno? NE. Govori se o tem, da se v javnosti pred vsemi vrši neki dogodek, ki je skrajno intimen in bi morda tudi lahko one kdaj pomislile (guess what, svet se ne vrti okoli mladih mamic in ne postavljajo one vseh pravil, četudi se večinoma tak zdi), kako se pa vsi okoli njih počutijo.

Na srečo mislim, da boste mnenje spremenile, ko boste same postale mame in vam bo dobro počutje vaših otrok pomembnejše od tega, kaj si o tem misli okolica.

Ko bom postala mama, ne bo izgubila čuta za primernost in kulturo in si ne bom mislila, da sem kraljica sveta. Ob takšnih momentih je prav krasno biti v svoji koži.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#104 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 13 February 2007 - 08:54 AM

Mislim, da je to žal značilno za današnjo družbo, v kateri je golota sprejemljiva le dokler gre za goloto, ki služi spolnosti, in v tej vlogi sprejemamo samo ženske, ki še niso matere in jim družba še pogojno dovoli biti spolna bitja

Nisem še videla ženske, ki bi gola hodila naokoli, ali pa vsaj zgoraj brez (razen na plaži). Tudi nekatere mlade nemamice, ki se oblačijo tako, da jim polovica jošk ven visi, mi niso všeč. Nima spolnost nič s tem.

Bolj zaskrbljujoče se mi zdi to, da ste tako mlade, pa že tako nestrpne (ja, ogledala sem si vaše profile, ker me je šokirala negativnost vaših postov). Ali se sploh zavedate, da ste pravzaprav podobne tistim starim mamcam, ki se zgražajo nad vami, ker ste zrihtane in namazane in ker se pač oblečete svojim letom in postavi primerno?

Kaj pa ima starost veze z nestrpnostjo? A če smo mlade, pol bi moralo bit pa kr vse vredu? "Na žalost" so me starši vzgojili tako, da imam nek občutek za moralo, etiko in estetiko.

Da bi doječe matere pošiljala v previjalnico v City parku? Pojdite si jo kdaj pogledat in razmislite, ali bi med tistimi vonjavami same pojedle sendvič ali dva. Jaz ne bi.

Jebiga, drek smrdi!
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#105 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 13 February 2007 - 09:09 AM

QUOTE(nihrida @ 13. 2. 2007 - 8:54) View Post

Jebiga, drek smrdi!

nihrida spomni se na svoj privzgojen estetski čut! wink.gif laugh.gif
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

• Guests

Posted 13 February 2007 - 10:29 AM

Logic, malo pretiravas no. Zakaj pa bi se mogli mi vsi postavit v kozo teh mam, one se pa ne morjo in NOCEJO postavit v naso kozo in razumet, da nas to moti?!? Tu se ne gre za nestrpnost, ampak za oliko in osnovne cloveske manire. Seveda je tvoj otrok ko ga dobis najbrz sredisce vesolja, ampak TVOJEGA vesolja, ne pa se tistega od vseh ostalih in ni treba pol vseh ostalih posiljevat s tem.

Previjalnicer so mogoce grde, ceprav se meni niso zdele blazno slabe, na to pa ne pomislis, da mormo tut mi vcasih v svinsko posran, pobruhan, smrdec, skratka nagnusno nazgravzen vece, da se ti obraca zraven, ampak vseeno mors it tja in tam opravit potrebo, ce pac ne zdrzis do doma. Previjalne mizice so v nasprotju s takimi slucaji pravi blagoslov. Itak neses zraven tisto podlogo, na kero das dojencka, ki se ne rabi sploh dotaknit nicesar okrog njega razen te podloge.
Pa tut kar se dojenja tice...saj se nekak gre, ce je zenska diskretna, pa se obrne mal na stran, pa podoji.. sam motece je pa to, ko vrze sred javnega prostora na plan svoje oprsje, zacne otroka dojit, vmes se pa po moznosti se hoce pogovarjat s tabo. Js pa ja ne vem kam naj pogledam, blazno neprijetno mi je. Pa bi moglo bit njej!!
  • 0

#107 logic

logic

sramežljivec

• Člani
  • 10 posts

Posted 13 February 2007 - 10:41 AM

Izabela, glede previjalnic se očitno nisva razumeli. Jaz ne bi od mamic nikoli zahtevala, da grejo tja DOJIT, enako kot sama ne bi šla JEST na WC. Popolnoma jasno pa je, da se dojenčke tam previja.

Glede tega, da bi se morale mamice postavit v vašo kožo... Enako razmišljajo stare mamce, ki tolčejo čez 'grozno in podivjano, na pol slečeno' mladino. Tudi one pričakujejo, da se bodo mladi prilagajali njim, tako kot ve pričakujete, da se bodo mame prilagajale vam. Zakaj že? Če komu kaj ne paše, naj pač pogleda stran.
  • 0

#108 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 13 February 2007 - 11:00 AM

V Južni Ameriki je vsakdanji prizor videti mamo, ki doji otroka "v javnosti". Tam to ne velja za neprimerno, nihče se ne zgraža nad prizorom. Navada ali pa ideja, da je dojenje v javnosti primerno, se je očitno začela širiti tudi pri nas. Okej, mene osebno ne moti, bolj me recimo moti, da se pri nas na morju na običajni plaži nekdo (ki pride od drugod) enostavno sleče in se gre kopat nag, ostali pa imamo na sebi kopalke. Če v zadnjem primeru nihče ne opozori kopalca, da ni na nudo plaži, verjetno tudi nima smisla praviti doječi ženski, naj tega ne počne v "tem" prostoru. Torej ostane le, da se obrnemo/odidemo stran in si mislimo svoje. hmm.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#109 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 13 February 2007 - 11:41 AM

In mali neotesanci, ki hodijo od mize do mize, se nenormalno derejo in spuščajo iz sebe vse mogoče, so pa ja kul (ob tem jih starši seveda gladko ignorirajo... to je postal prav starševski sindrom, opažam... čim se mali začne vest kot majmun, jih začnejo ignorirat)... prisrčni, živahni kot živo srebro in kjut. Kdor jih ne mara in jim z nasmejanim obrazom ne pravi "gugugu", je ljudomrznež.
[/quote

Točno tako si mislijo njihovi tastari, da če ostalm ni za poslušat dretja njihove mularije in se nm to ne zdi smešno, smo pa prec ljudomrzneži, še posebej ne morjo razumet, da smo mlade punce tako nestrpne, ki "naj bi nekoč imele tud same otroke". Sicer pa tud ne razumem zakaj morjo povsod vlačit s sabo mejhne otroke kot, da ne bi mogli dobit niti za eno urco nekoga, ki bi jim popazil na otroka. Se mi zdi, da na določene prireditve pa to ne morš sabo imet mejhnega otroka, tud za njega je boljše, da je doma, kot pa da se tam začne dolgočasit in tulit na ves glas in s tem kvarit užitek vsem ostalim.
  • 0

#110 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 February 2007 - 12:01 PM

Na srečo mislim, da boste mnenje spremenile, ko boste same postale mame in vam bo dobro počutje vaših otrok pomembnejše od tega, kaj si o tem misli okolica. In tako je tudi prav.

Ravno zato sama ne bi nikoli dojila v javnosti. Dojenček se ne prehranjuje vsakih 5 minut, če pa ga je treba podojit na dve, tri ure, pa se to lahko naredi v domačem okolju. Mislim, da se ni dobro z dojenčkom cele dneve zadrževat v nakupovalnih središčih in restavracijah, zato ne razumem, zakaj bi se sploh tam dojilo. Če moraš it kej nakupit, ga pač prej doma podojiš, potem pa ti menda že uspe v naslednjih dveh urah postorit, kar je pač potrebno? Jaz mislim, da je dojenje otroka eno tako intimno opravilo in da si dojenček zasluži, da se nahrani v miru, v tišini in ne nekje v vrvežu folka na javnem prostoru. In tudi če prideš k nekomu na obisk, je vljudno, da se pač umakneš v drugo sobo, ne pa da meni nič, tebi nič, otroka podojiš kar tam za mizo ... temu se pa reče osnove bontona. Druga zgodba je, če si v krogu ožjega sorodstva ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#111 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 13 February 2007 - 12:57 PM

QUOTE(logic @ 13. 2. 2007 - 9:49) View Post

Draga moja, čut za primernost in kulturo si očitno že izgubila, ponovno preberi napis pod svojim avatarjem, in malo premisli o primernosti in kulturi. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Ja, če bi to delala v javnosti (v kakem nakupovalnem središču....).

QUOTE(Errol @ 13. 2. 2007 - 11:00) View Post

V Južni Ameriki je vsakdanji prizor videti mamo, ki doji otroka "v javnosti". Tam to ne velja za neprimerno, nihče se ne zgraža nad prizorom.

Tudi pri nas se dogaja. Ena ciganka (otrok ji je na glavo visel iz nekega s trakom narejenega gnezda na hrbtu) je nekaj plačevala in si "slekla" eno naramnico modrca, in iz njega potegnila denar - jošk ji je pa bingljal tam do popka.

Kulture se razlikujejo, ampak nekako se je treba prilagoditi kulturi v kateri živiš. Naj se razkazujejo doma. Prav tako me moti, ko na bazenu vidim mlado familijo (besedna zveza posebej za Jenno) s kupom nagih otrok, ki itak urinirajo povsod kjer jim pač pade. Golota le ni kr tako, ali pač?
  • 0
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#112 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 13 February 2007 - 01:13 PM

QUOTE(DiLeMa @ 13. 2. 2007 - 12:01) View Post

Ravno zato sama ne bi nikoli dojila v javnosti. Dojenček se ne prehranjuje vsakih 5 minut, če pa ga je treba podojit na dve, tri ure, pa se to lahko naredi v domačem okolju. Mislim, da se ni dobro z dojenčkom cele dneve zadrževat v nakupovalnih središčih in restavracijah, zato ne razumem, zakaj bi se sploh tam dojilo. Če moraš it kej nakupit, ga pač prej doma podojiš, potem pa ti menda že uspe v naslednjih dveh urah postorit, kar je pač potrebno? Jaz mislim, da je dojenje otroka eno tako intimno opravilo in da si dojenček zasluži, da se nahrani v miru, v tišini in ne nekje v vrvežu folka na javnem prostoru. In tudi če prideš k nekomu na obisk, je vljudno, da se pač umakneš v drugo sobo, ne pa da meni nič, tebi nič, otroka podojiš kar tam za mizo ... temu se pa reče osnove bontona. Druga zgodba je, če si v krogu ožjega sorodstva ...

to je bistvo vsega!!!!! zakaj imeti debato o dojenju v nakupovalnem središču? moje mnenje je, da z novorojenčkom (torej dojenčkom, ki se prehranjuje izključno iz tvojega oprsja) pač ne hodiš v shoping centre na celodnevne izlete. se mi zdi to preveč stresno okolje! (nakupe hrane in podobnega lahko opraviš v tistih parih urah)
recimo mogoče mi boste očtali dvojnost, ampak mlada družinica z micenim dojenčkom me va kakšnem parku ali naravi čisto nič ne moti in zaradi mene naj ga mami doji po mili volji!

• 0

#113 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 13 February 2007 - 01:14 PM

Mogoče pa ima Jenna tisti napis pod avatarjem popolnoma legitimno. ermm.gif Če je tako, je napis primeren, ni kaj. V tem kontekstu je moj nick resnično neprimeren. laugh.gif Auch spass muss sein press.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

• Guests

Posted 13 February 2007 - 01:31 PM

Logic, ce nekdo odkrito izrazi svoje mnenje, do cesar ma tut vsako pravico, to se ne pomeni, da kar tolce vsevprek in ma do vseh predsodke in da je nestrpen in ne vem kaj s evse. Js sm pac povedla, da me to moti, oziroma da mi zbuja neprijetne obcutke. Naj se zdaj prisilim, da zatrem te obcutke in uzivam v pogledu na take stvari?? Ne gre to tk. Ljudje smo pac drugacni. Sigurno je komu to tudi vsec, men (oziroma nam vecim) pac ni. Kar ne pomeni, da udrihamo po vas (najbrz si tudi ti mama?), pac izrazamo svoje mnenje. Ce te tako mnenje boli, se pa lahko tudi sama zamislis, zakaj te.

Pa se to: sict se strinjam z zgornjim Dileminim postom. Kar se tice tega hranjenja v javnosti, to ni tk za dobro otroka, ki bi pac lahko zdrzal se 5 minut, ampak za dobro mame, da nikjer ne bo manjkala in bo lahko hodla sem in tja, ker je tk al tk ful prirocno, da nosi kontejner s hrano kar na/v sebi. Otroku pa ziher bolj pase, ce se v miru naje, ne pa da so okrog in okrog ljudje, ko ze zarad radovednosti (svoje in njihove) ne bo povsem pri stvari.
  • 0

#115 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 13 February 2007 - 01:59 PM

hehe, poudarjate mirnost in spokojnost prostora za dojenje in jih hkrati pošiljate v smrdeč wc?? tongue.gif
včasih frocov pač ne morš pustit doma. js bi se sicer spravla v avto, ampak če je diskretno narjeno (kar se btw da), res ne vem, kaj je big deal.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#116 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 13 February 2007 - 02:01 PM

QUOTE(-supergirl- @ 13. 2. 2007 - 13:13) View Post

zakaj imeti debato o dojenju v nakupovalnem središču? moje mnenje je, da z novorojenčkom (torej dojenčkom, ki se prehranjuje izključno iz tvojega oprsja) pač ne hodiš v shoping centre na celodnevne izlete. se mi zdi to preveč stresno okolje!

Imaš prav! Ampak ne moreš verjet kako debilni so nekateri starši. Pred leti sem videla v nakupovalnem centru v CE žensko s pomojem še ne en teden starim otrokom.
Problem je že ena omenila: ko se rodi otrok in ta stari pol mislijo, da je središče vesolja. Razkazovanje se mi zdi popolnoma neumno in celo škodljivo za otroka. Mama bi morala biti zaščitna, ne pa da ga vozi naokoli, kjer ljudje kadijo, kihajo... še kako bolezen stakne.

Ok no, zdj smo se osredotočile na majhne otroke - dojenčke. Kaj pa če ženska podoji tečnega 4-letnega otroka? Takega, ki v tistem trenutku noče ničesar drugega? blink.gif

Soseda je otroka dojila zelo dolgo (sej mogoče ga še; pri njegovih 6-ih letih). So šli enkrat na morje in je otrok zagledal žensko zgoraj brez. Zakadil se je vanjo, ker je mislil, da bo tudi tam priteklo kaj hrane. sick.gif

Ja, vem, OT sem.
  • 0
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#117 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 13 February 2007 - 02:06 PM

QUOTE(logic @ 13. 2. 2007 - 9:49) View Post

Draga moja, čut za primernost in kulturo si očitno že izgubila, ponovno preberi napis pod svojim avatarjem, in malo premisli o primernosti in kulturi. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Najlažje je vse v en koš metat. Kaj je tu neprimernega in nekulturnega? Sorry, ampak ta izjava mi je pa totalno otročja.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#118 logic

logic

sramežljivec

• Člani
  • 10 posts

Posted 13 February 2007 - 02:32 PM

QUOTE(izabela @ 13. 2. 2007 - 13:31) View Post

Js sm pac povedla, da me to moti, oziroma da mi zbuja neprijetne obcutke. Naj se zdaj prisilim, da zatrem te obcutke in uzivam v pogledu na take stvari?? Ne gre to tk. Ljudje smo pac drugacni. Sigurno je komu to tudi vsec, men (oziroma nam vecim) pac ni. Kar ne pomeni, da udrihamo po vas (najbrz si tudi ti mama?), pac izrazamo svoje mnenje. Ce te tako mnenje boli, se pa lahko tudi sama zamislis, zakaj te.

Ja, jaz spadam še v tisto generacijo, ki jo je omenjala Frčica. Včasih je bilo dojenje v javnosti res še nekaj normalnega, zdaj pa bi družba vlogo žensk najraje skrčila na zelo omejeno 'sprejemljivo' obnašanje, pri tem pa uporablja vsa sredstva - kar oglejte si revije in kaj propagirajo. Po eni strani smo bombardirani s spolnostjo v vseh možnih oblikah in deviacijah in nam je že normalno, da v vsaki reviji vidimo reklame za številke 090 z zelo razgaljenimi ženskami, po drugi strani pa večina kar okameni, ko kaka mama na popolnoma aseksualen način 'vrže jošk na mizo', da bi nahranila otroka.
Pišeš o tem, da ti dojenje vzbuja neprijetne občutke. Zanimivo. Poskusi ugotoviti, zakaj. Tako mnenje me ne boli, me pa skrbi, ker to kaže, v katero smer gremo. Bomo kmalu lahko parirali Ameriki?
Tu je link o ameriški reakciji na naslovnico, ki prikazuje dojenje.
<http://www.msnbc.msn.com/id/14065706/>
Kaj ve menite o tem? Se tudi vam zdi tako pohujšljiva? Bi tudi vas skrbelo, da bo to sliko videl vaš partner? Bi vam šlo na bruhanje? (to so reakcije američank)

QUOTE(nihrida @ 13. 2. 2007 - 14:01) View Post

Ok no, zdj smo se osredotočile na majhne otroke - dojenčke. Kaj pa če ženska podoji tečnega 4-letnega otroka? Takega, ki v tistem trenutku noče ničesar drugega? blink.gif

Soseda je otroka dojila zelo dolgo (sej mogoče ga še; pri njegovih 6-ih letih). So šli enkrat na morje in je otrok zagledal žensko zgoraj brez. Zakadil se je vanjo, ker je mislil, da bo tudi tam priteklo kaj hrane. sick.gif

Jaz sicer ne poznam nobenega otroka, ki bi se tako dolgo dojil, ampak če bi za sosednjo mizo ženska podojila toliko starega otroka, bi me to kvečjemu presenetilo. Pa čudno bi se mi zdelo, ker se mi štiriletnik res zdi že prestar za dojenje. Prav gotovo pa mi takrat po glavi ne bi hodila njeno oprsje.

Pa še tole, ko si ravno omenila morje - bi se vam zdelo dojenje na plaži bolj sprejemljivo? Saj tam je vendar malo morje žensk zgoraj brez, tako da ne bi doječa mama po tej plati nič izstopala.
  • 0

#119 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 13 February 2007 - 02:48 PM

Ne, tudi dojenje na plaži ne bi bilo nič bolj sprejemljivo. Še zmeraj gre za hranjenje in ne vem katera ženska bi sploh hotela, da se jo pri tem opazuje (sama je ne bi, ampak nikol ne veš kje se kak psihopat skriva).

Hranjenje je naraven proces, vendar pa dojenje ne moremo primerjati s hranjenjem odraslih. Pri dojenju gre le za neko stopnjo intime in za to sta potrebna primeren prostor in čas. Enako se počutim, če kje vidim moškega, ki opravlja malo potrebo - vem, da ga je pač tičalo, a sem hkrati tudi sigurna, da bi se dalo to storiti na primernem kraju.

Mislim, da ti malo narobe dojemaš naše mišljenje. Če si mama, ki doji otroka, te razumem, pač zagovarjaš svoje stališče. Še vedno pa mislim, da dojenje ne spada v javnost - če že ne gre drugače, toleriram mame, ki to naredijo diskretno in komaj opazno.
  • 0
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#120 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 13 February 2007 - 02:50 PM

se podpisem pod nihridin post, nimam kej dodat.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users