Posted 07 September 2008 - 04:24 PM
Psi potrebujejo drugačno hrano, kot človek. Meni je veterinar (in ne, ni noben nategovič, ga zelo dobro poznamo in ga naokoli poznajo kot enega izmed boljših) povedal, da pes mora jest primerne brikete (zaradi prebave, pa tudi zato, ker vsebujejo skoncentrirane sestavine, ki jih pes v določenem obdobju rabi), poleg ostale hrane, seveda. Da tudi slučajno ni dobro, če je samo "človeško" hrano. Kvalitetne konzerve, potem pa kvalitetne prikuhe - jaz naši kuham riž, kuskus, testenine, korenje, grah, cvetačo (vse neslano). Rada ima tudi sadje in zelenjavo - kar je še posebej dobro, da še dobi tovrstne vitamine. Gnusijo pa se mi ljudje, ki imajo svoje pse, mačke za prašiče - in jim dajejo to, kar je ostalo na mizi... ne glede na to, kaj je ostalo. Človeška hrana je ponavadi preveč začinjena za živali in neprimerna - zaradi želodca, ledvic, itd. No, seveda naša dobi tudi velikokrat kak pust kos mesa - govedina iz goveje juhe (to kombinacijo obožuje - govedina, goveja juha in palačinke, hehe), lep bel kos piščanca, itd. Jaz se vedno ravnam po temu, da kar jaz ne bi pojedla, ne dam niti njej.
Torej, kolikor bi človek rad mu sam pripravljal vso hrano, to ni dobro... ker nikoli ne more napravit npr. ustreznih briketov in konzerv, kot jih ima npr. Hill's. Sploh pa se mi zdi to brezveze, če se lahko takšne stvari kupijo v trgovini... skrb naj raje preusmeri kam drugam - na ukvarjanje z njim in nudenje pozornosti in spremljanje njegovega zdravja. To vse počnemo mi in si upam trditi, da je to ogromno pripomoglo k temu, da je naša zver pri skoraj 14-ih letih popolnoma zdrava, brez kakršnih koli problemov in se veterinar pri vsakem obisku ne more načuditi, kako dobro se drži.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>