Jump to content

Photo

Pasja hrana

• Please log in to reply
211 replies to this topic

#101 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 September 2008 - 04:35 PM

AKaj maš ti s temi nipli? biggrin.gif

Sem že gledala to hrano v Zooticu, pa nisem bila ziher koliko je kakovostna in nisem kupovala.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#102 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 04:42 PM

Hja no... nič kaj... oops.gif

Meni pa se je zdela precej kakovostna in sem jo kar na horuk kupila.
Me pa veseli, da se nisem zmotila. Sicer se še skos najbolj za Hill's, ampak moja
zverina glih ne mara najbolj te hrane. Čutim. Sicer obožuje brikete za starejše pse od njih,
ampak pri konzervah se pa rahlo zmrduje.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#103 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 September 2008 - 04:45 PM

Ona ima itak namrdnjen fris že skoz biggrin.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#104 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 04:49 PM

True. IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#105 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 06 September 2008 - 06:59 PM

Almo nature majo v Mr. Pet pa tud v Lesnini na Brdu, k je tista neka trgovina za živali (ne vem kako se ji reče, ker ne hodim tja).
Joj, moja pa Hill's-a ful ne mara. Te mačje paštete so tud men ogabne, njej pa zgleda še bolj, kuži jih ma pa rad no.
  • 0

#106 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 07:18 PM

Ja jaz sem veliko brala o Hill's-u, da bi naj bil zelo zdrav in nasploh ful kvaliteten, zato jo posiljujem s tem. Mislim, saj poje... ampak se muza zraven.

• 0

#107 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 September 2008 - 07:29 PM

Za mačke sem že dostkrat čula, da Hill'sa baš ne marajo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#108 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 07:41 PM

Po moje zato, ker je zdrav in ni preveč začinjen - tega ne marajo po moje (ne psi, ne mački).
Saj moja je oboževala Pedigre konzerve, tiste sicer bolj fensi v vrečkah - ker so
imele ful tak že močan vonj... seveda tega shita že dolgo ne je več.

• 0

#109 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 September 2008 - 07:44 PM

Mislila sem pač glede na ostale kvalitetne pakunge. Baje da izmed te zdrave hrane, prav Hill'sovo najmanj jedo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#110 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 07:48 PM

Aja. No ja, moja prikazen to potrjuje.

• 0

#111 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 07 September 2008 - 02:55 PM

Predvidevam, da ostanki od mize, ki so itak preveč začinjeni za takšna mala ledvička in srce kot jih ima on.
Bom poskušala mu nudit kvalitetno hrano. S pomočjo staršev, če meni ne bo uspelo magari. Mogoče jim ne bo odveč... Upam ermm.gif

Na taki način mu lahko marsikaj olajšamo. Starejši ko bo, več težav bo imel in primerna prehrana mu jih lahko zelo omili.

No, poročaj, kaj vse ti bo povedala. Hvala.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#112 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 September 2008 - 03:56 PM

Tale stran je pa meni všeč, piše ful o prehrani psov:

http://kuzki.povejnaprej.net/

Jaz ko bom imela psa (enkrat ga bom zihr), si mislim zanj vzet dosti časa in mu bo sama pripravljala hrano, briketov zagotovo ne bo jedel. Pa 'človeške' hrane tudi ne.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#113 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 September 2008 - 04:04 PM

Samo veš kaj, po eni strani je dobro, oz more jest brikete (one ta kvalitetne, jasno), ker če se prehranjuje zgolj z doma narejeno hrano (tudi če je ok), ne dobi dovolj vitaminov. smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#114 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 September 2008 - 04:12 PM

QUOTE(Sarah @ 7. 9. 2008 - 17:04) View Post

Samo veš kaj, po eni strani je dobro, oz more jest brikete (one ta kvalitetne, jasno), ker če se prehranjuje zgolj z doma narejeno hrano (tudi če je ok), ne dobi dovolj vitaminov. smile.gif

Zakaj ne dobi dovolj vitaminov? Sej mu vseeno lahko nudiš dovolj raznoliko hrano, veliko zelenjave, različno meso, itd. To, da ne dobijo dovolj vitaminov je za moje pojme še vedno nategancija in to trdijo proizvajalci briketov ali pa tisti, ki jih prodajajo, vključno z veterinarji. Sicer pa se ne bi 100% izogibala briketov, ampak glavni vir prehrane pa to 100% ne bi bil, kvečjemu kot občasni priboljšek. Vidim, kako ta suha hrana pse včasih čisto dehidrira, da potem lokajo vodo ko nori. Ne vem no, jaz sem pač bolj za svežo hrano, seveda pa raznoliko in skrbno skombinirano.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#115 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 September 2008 - 04:24 PM

Psi potrebujejo drugačno hrano, kot človek. Meni je veterinar (in ne, ni noben nategovič, ga zelo dobro poznamo in ga naokoli poznajo kot enega izmed boljših) povedal, da pes mora jest primerne brikete (zaradi prebave, pa tudi zato, ker vsebujejo skoncentrirane sestavine, ki jih pes v določenem obdobju rabi), poleg ostale hrane, seveda. Da tudi slučajno ni dobro, če je samo "človeško" hrano. Kvalitetne konzerve, potem pa kvalitetne prikuhe - jaz naši kuham riž, kuskus, testenine, korenje, grah, cvetačo (vse neslano). Rada ima tudi sadje in zelenjavo - kar je še posebej dobro, da še dobi tovrstne vitamine. Gnusijo pa se mi ljudje, ki imajo svoje pse, mačke za prašiče - in jim dajejo to, kar je ostalo na mizi... ne glede na to, kaj je ostalo. Človeška hrana je ponavadi preveč začinjena za živali in neprimerna - zaradi želodca, ledvic, itd. No, seveda naša dobi tudi velikokrat kak pust kos mesa - govedina iz goveje juhe (to kombinacijo obožuje - govedina, goveja juha in palačinke, hehe), lep bel kos piščanca, itd. Jaz se vedno ravnam po temu, da kar jaz ne bi pojedla, ne dam niti njej.
Torej, kolikor bi človek rad mu sam pripravljal vso hrano, to ni dobro... ker nikoli ne more napravit npr. ustreznih briketov in konzerv, kot jih ima npr. Hill's. Sploh pa se mi zdi to brezveze, če se lahko takšne stvari kupijo v trgovini... skrb naj raje preusmeri kam drugam - na ukvarjanje z njim in nudenje pozornosti in spremljanje njegovega zdravja. To vse počnemo mi in si upam trditi, da je to ogromno pripomoglo k temu, da je naša zver pri skoraj 14-ih letih popolnoma zdrava, brez kakršnih koli problemov in se veterinar pri vsakem obisku ne more načuditi, kako dobro se drži.
  • 0

#116 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 September 2008 - 04:43 PM

Pa kdo govori o človeški hrani? Sej mu ne bi kuhala mlečnega riža pa špagetov boloneze, joj no. Sem misla, da sem dosti jasno napisala vse skupaj. Jaz sem govorila o sveži hrani, to je razlika. Torej kvalitetno pusto meso, kakšna ajdova kaša, kus kus, riž, raznovrstna zelenjava, tudi sadje in podobno. Sicer pa naj vsak dela po svoje, tako kot se mu zdi, da je najbolje za kosmatinca. Se tudi strinjam s tem, da je pač treba spremljat zdravje svojega psa in se ravnati tudi v skladu s tem oz. po občutku in v skladu s situacijo. Pa večina poznavalcev (kar sem brala članke, ker se že od malega ful zanimam za pasjeslave) pravi, da so briketi ponavadi čisto preveč soljeni in imajo tudi veliko raznih ojačevalcev okusa, da so ja psi čisto blesavi nanje. Ne pravim, da briketov nič, pravim samo, da zame to ni glavna prehrana, ampak samo dodatek k prehrani in še tisti briketi morajo bit res kvalitetni. Ne podpiram tistih, ki dajejo psu izključno brikete, ker se pač dobijo v 10-kilski vrečki in jih samo streseš v skodelo in - voila.

To, kako pa ti skrbiš za svojo Bono in njeno prehrano, je pa spoštovanja vredno.
  • 0

#117 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 September 2008 - 04:48 PM

Ni treba se ti za vsako stvar počutiti napadene, ker tudi tokrat nisem govorila o tebi.
Govorila sem nasplošno in o svojih izkušnjah, ki se odražajo v zelo dobrem rezultatu.

QUOTE(DiLeMa @ 7. 9. 2008 - 17:43) View Post
Ne podpiram tistih, ki dajejo psu izključno brikete, ker se pač dobijo v 10-kilski vrečki in jih samo streseš v skodelo in - voila.

S tem se seveda absolutno strinjam!

To, kako pa ti skrbiš za svojo Bono in njeno prehrano, je pa spoštovanja vredno.

Hvala! laugh.gif

• 0

#118 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 September 2008 - 04:50 PM

Se opravičujem, sem mislila, da je letelo name, ker sem pač jaz načela pogovor o sveže pripravljeni hrani. Uglavnem, v večinskem se itak strinjava, kot vidim.
  • 0

#119 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 07 September 2008 - 04:51 PM

Ej mladoletna, a nisi ti iz Medvod al kje že? Kje točno je potem Ori pa a ga voziiš k veterinarju k Roku al kje si dobila tista zdravila zanj?

Glede prehranjevanja kužkov se pa s Fluffy popolnoma strinjam in podpiram vse kar je napisano!

• 0

#120 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 September 2008 - 04:52 PM

QUOTE(DiLeMa @ 7. 9. 2008 - 17:43) View Post
Pa večina poznavalcev (kar sem brala članke, ker se že od malega ful zanimam za pasjeslave) pravi, da so briketi ponavadi čisto preveč soljeni in imajo tudi veliko raznih ojačevalcev okusa, da so ja psi čisto blesavi nanje.

To je popolnoma res ampak velja zgolj za te ki jih kupiš v raznih Mercatorjih, tiste ta high znamke pa ziher niso takšne. wink.gif Drugače pa moja dobi načeloma dva obroka na dan, in od teh je eden briketi Hill's. smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users