Jump to content

Photo

Vaša naj naj kava

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#101 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 22 March 2007 - 12:30 AM

Jenna pridem k tebi na kavo, ravno prav sladko delaš in močno tongue.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#102 eleen

eleen

sramežljivec

• Člani
  • 14 posts

Posted 22 March 2007 - 09:18 AM

Barcaffee instant, pol mleka pol vode. Moj vsakodnevni jutranji obred in pospešitev prebave! laugh.gif
  • 0

#103 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 22 March 2007 - 01:51 PM

QUOTE(Jenna @ 21. 3. 2007 - 13:06) View Post

Ja, točno tam. Caffetino se reče trgovini.

..kje je to? a na mestnem trgu al? na začetku al bl na koncu? nism iz lj pa..
..sm bla v eni pa so mel sam čaje kokr sm jst vidla
  • 0

#104 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 22 March 2007 - 02:03 PM

Cafetino

Naslov: Stari trg 5, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 422 29 50
Delavnik: Open 7:30-19:00 Mondays to Fridays, 8:00-14:00 Saturdays, closed on Sundays and public holidays

IPB Image
  • 0

#105 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 March 2007 - 02:14 PM

QUOTE(Frčica @ 22. 3. 2007 - 0:30) View Post
Jenna pridem k tebi na kavo, ravno prav sladko delaš in močno tongue.gif

Aha, pol si ti ena izmed nas, ki ima bolj grenko življenje, ker rada bolj sladko kofe srka... :-)

čebelica-maja,
če se ne spoznaš iz zemljevida, malo pobrskaj po tej strani, mi je že Hsul zelo prikladno opisal, kje točno se nahaja Caffetino!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#106 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 22 March 2007 - 08:15 PM

..a pa ma posebn vhod al se gre skoz "čajno hišo"?..ko greš od magistrata,a je prej al po trgovini "urko"
  • 0

#107 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 March 2007 - 10:21 PM

Greš mimo Čajne hiše (ampak ne proti magistratu, ampak od magistrata, v ono smer). Čist blizu oz. takorekoč skoraj takoj je Caffetino. Vhod je seveda posebej, greš malo na levo bolj iz pločnika, tam so vrata. Se pravi, niso vrata spredaj, ampak od strani, če veš, kaj mislim.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#108 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 March 2007 - 07:33 PM

Trenutno sem se čisto odvadila grenke, nesladkane kave, ki sem jo pila vse od začetka moje kofetarske kariere, pa dokler se mi niso pojavile težave z želodcem.
Super so mi rahlo sladkane kave z mlekom; kolegici delata izvrstno Lavazzo in Barcaffe. (Lavazza je bolj aromatična)
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#109 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 23 March 2007 - 09:36 PM

moja kava zgleda tkole: nekak na oko zmerim, kolko bi blo fajn met za eno šalco, potem zmeljem in fliknem v avtomat, da se nardi. ko je nared, jo prelijem v večjo šalco, obilno cukram z rjavim cukrom (nekje 2 žlički na normalno šalco) in dodam skoraj do vrha mleka, potem pa v mikrovalovko pogret. njam! (pijem jo pa samo pri fantu, ker 1) doma nimamo mlinčka, 2) mi doma sploh ne paše in 3) nimamo ne mikrovalovke ne avtomata za kofe. smile.gif)
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#110 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 26 March 2007 - 01:27 PM

Špela, saj ne rabiš te silne tehnologije za kofe narest doma: mleto kavo in piskerček/džezvo za turško; mleto kavo in kafetiero za espresso. Dobro: če se hočeš kapricirat imaš uni mikserček na baterijo za narest peno iz mleka. wink.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#111 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 26 March 2007 - 02:05 PM

Električni mlinček za kavo ti imenuješ 'silna tehnologija'? Mobitel je pol že ziher hudičevo seme (kar tudi je biggrin.gif)
Če si pa ciljal na avtomat za kavo, ta je pa bolj preprost kot mlinček. Navaden električni grelec, spodaj pa dve šalčki, v kateri se steka kava.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#112 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 27 March 2007 - 12:03 AM

sem kupila kavi pomaranča&čokolada in vanilijo wub.gif super sta, samo da bi dalo samo tole bi bil pa zame premočan okus. dam samo ene pol žličke.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#113 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 March 2007 - 12:08 AM

Ej, a ma vanilija res precej torej po vaniliji okus? woot.gif
Jaz tudi dam te okuse zgolj za priokus zraven... to sem delala že pri Barcaffe lešniku. Drugače je okus res nekam premočen oz. nekofetarski.

• 0

#114 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 27 March 2007 - 12:12 AM

Ima, ima. Nisem pa jaz poseben vanilija fan in ne bi znala tole popolnoma kompetentno presoditi.
  • 0

#115 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 March 2007 - 12:15 AM

No, jaz jo tale vikend kupim. ;p

• 0

#116 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 March 2007 - 05:59 PM

Errol, so me naučili, da je sveže mleta kava direkt pred pripravo, dosti boljša kot že prej zmleta. In ne maram zoca, zato mi hipermoderna tehnologija pride hudičevo prav. smile.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#117 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 March 2007 - 09:52 PM

Jaz sem se zaj tudi odločila, da jo bom začela na avtomat spet kuhat, ker me je pri turški čedalje bolj začel zoc motit!

• 0

#118 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 April 2007 - 04:52 PM

Kupila vanilijo in je prav brezvezna - niti arome nima vanilijaste, okus pa še manj. Razočarana. cry.gif
Dečko je pa kupil lešnik, ta je pa precej boljša. Ta prava lešnikasta... tudi, če sámo skuhaš (da ne mešaš oz. ne daš samo za aromo), ni premočna.

• 0

#119 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 02 April 2007 - 09:45 PM

..a se kje v trgovini da dobit "kavni" kapučino(ne da mi se razmišlat kako se točno piše)..sm gledala pa ne vem,a res posod spregledam al se res dajo kupit samo tisti instant? hmm.gif
al pa v kafetinu?
  • 0

#120 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 02 April 2007 - 09:49 PM

Koliko jaz vem se kapučino NAREDI iz kave in spenjenega mleka.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users