Jump to content

Photo

Vaš naj naj čaj

• Please log in to reply
514 replies to this topic

#101 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 04 January 2007 - 09:06 PM

Še moji čajčki w00t2.gif

IPB Image

IPB Image

IPB Image
(Ona rumena zadeva je posušen bezeg)

IPB Image

• 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#102 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 04 January 2007 - 09:08 PM

URŠKA, kakšen je kaj tale WHITE TEA?

Me zelo zanima, bi rad probal.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#103 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 04 January 2007 - 09:13 PM

Hsul, veš, me je kar malo razočaral. Sicer nisem vedla kaj nej pričakujem, samo okus ima tako nevtralen (še čisto navaden zeleni čaj, nearomatiziran se ve, se da okusit), da je za zjokat. Bi bilo fino, če bi ga stauhala v obliki vršičkov ali listkov.

http://www.white-tea.com/

Ampak spili ga bomo pa vseeno smile.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#104 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 04 January 2007 - 09:17 PM

Hmmm, mogoče pa moraš bolj koncentriranega naredit. Probaj dat več čaja noter na manj vode in pa pusti noter dlje časa, da vidiš če kaj bo.
  • 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#105 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 04 January 2007 - 09:20 PM

A je v šalci za 4 deci premal 1 vrečka? biggrin.gif Okidoki, bom natrosla 2 in poročam wink.gif
  • 0

#106 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 04 January 2007 - 09:29 PM

Definitivno je 1 vrečka premalo za 4 deci. Saj lepo piše na vseh čajih, da je ena vrečka za eno šalčko (ki je standardno 2 dcl velika). Torej na 4 dcl daj lepo 2 vrečki noter. Poročaj o napredku v okusu!
  • 0

#107 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 04 January 2007 - 09:41 PM

IPB Image

Torej, pol litra, 3 vrečke in brez sladkorja. Mogoče malo zagreni. To je pa vse. Še kopriva je boljša biggrin.gif
  • 0

#108 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 04 January 2007 - 09:47 PM

Kljub temu se bom še sam prepričal, ker okusi so pač različni. Hvala za sllikovni dokaz smile.gif

• 0

#109 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 January 2007 - 08:45 PM

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaam, URŠKA! smile.gif

kaj je to za en čaj, božično jabolko?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#110 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 06 January 2007 - 08:56 PM

Špelč, to je sadni čaj, notri pa je: koščki jabolka in cimeta, narezani mandlji, rezine pomaranče, šipek, kardamom, rdeči poper, aromi pomaranče in cimeta

Od božičnega se razlikuje v tem, da je čutiti več cimeta in je bolj močan. Tudi kardamom da svoj priokus. To so taki zeleni dišeči stisnjeni bobki, ki te kar začarajo.

Medtem, ko je božični (prav tako sadni): hibiskus, jabolko, kandirana papaja, pomarančna lupina, kokos, cimet, nageljnove žbice

(osebno mi je slednji boljši, velikokrat pa naredim tako, da kar oba zmešam. tako se sploh lahko odločim katerega bom pila, lol)
  • 0

#111 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 January 2007 - 04:49 PM

tale božično jabolko čaj sicer ubitačno in močno diši, karkoli reči od nekega blaznega čaja pa ... niti ni mogoče, ker se mi je včeraj, ko sem ga nardila, komaj kaj pofarbala voda, okus tudi medel kot le kaj, samo vonj je pa izstopal. kolikor sem prebrala sestavine, niti nima čaja notri ... ermm.gif samo šipek, ostalo so pa začimbe in koščki sadja. povezela bi, da gre za nateg, ki sem mu podlegla in zanj plačala € 1,60 za 50 g. (URŠKA, pa nisi ti nič kriva! smile.gif)
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#112 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 09 January 2007 - 05:14 PM

LOL! Kok cajev mas ti Urška. tongue.gif

Sicer pa sm dons jz probu Cha - Sweet Orange. Kr uredu.
  • 0

#113 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 10 January 2007 - 09:30 PM

Danes sem kupila CHINA GUNPOWDER GREEN TEA in MATE ORANGE GREEN TEA (s sladkim korenom) . Nisem še probala, ni bilo časa, zato ne morem reči, ali sta moja najljubša. Sam toliko, da povem, kaj bom nekaj časa pila.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#114 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 January 2007 - 06:20 PM

Mojito in zelena vanilija. smile.gif pa Pina Colada. Ti so najnaj.
  • 0
Viens, reste ici!

#115 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 January 2007 - 10:05 PM

Zeleno jagodo si je enkrat naročil fant. Je bla kar dobra.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#116 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 12 January 2007 - 11:50 AM

Jaz pa se trenutno navdušujem nad Tekkanovim čajem z okusom jagode.
  • 0

#117 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 14 January 2007 - 04:07 PM

Zanimiva hramba čajev. In poparkov, no ... Tako prijetno natlačeni skupaj ... huh.gif Sploh nekateri poparki imajo izrazito močan vonj ... se jih voha skozi vrečke. Zraven imeti pravi čaj, ki se rad navzame vonja ... sploh zeleni ... blink.gif Hecno. Že tako ali tako je kuhinja neugoden prostor za hrambo čaja ...

Oh - in čaj je pametno porabiti v 6ih mesecih, raje prej. Oz. pametneje je kupovati manjše količine in le-te obnavljati.
  • 0

#118 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 14 January 2007 - 04:20 PM

Moji najljubši so planinski, pina colada in zadnje čase zeleni čaj smile.gif
  • 0

#119 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 14 January 2007 - 05:34 PM

QUOTE(Kalypso @ 12. 1. 2007 - 11:50) View Post

Jaz pa se trenutno navdušujem nad Tekkanovim čajem z okusom jagode.

jaz pa tekkane ko ma poleg jagode še nekaj narisano..mislim da malino oops.gif
  • 0

#120 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 14 January 2007 - 06:38 PM

bellini: jst vem sm za višnjo&jagodo. no ja možn da je tud malina in jagoda - ne bom trdila da je sam taprva kombinacija..
sm pa lih dons probala pina colado k jo je bratova bejba prnesla... diši kr fajn sam okus je pa bl tak-tak. ni mi preveč kul
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users