Povezave, videi, članki - o osebni rasti in odnosih
Posted 17 May 2021 - 08:00 AM
Ne vem ce je ravno za sem ampak v marsicem povzame moje videnje danasnjih zvez. Filmov in knjig nisem vseh prebrala. Zbiram pogum za Bronjo.
Posted 17 May 2021 - 11:00 AM
Fantastičen zapis!!! Hvala, ker si delila.
Se lepo poklopi z mojimi občutki od včeraj.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 17 May 2021 - 12:10 PM
Meni se zdi dober povzetek vzdušja tudi Smolarjeva “Bog ne daj, da bi crknil televizor”.
Posted 17 May 2021 - 12:15 PM
Posted 19 May 2021 - 07:39 AM
Počinje flow! summit Croatia 2021. i stvarno smo uzbuđeni! Mnogo je ljubavi, truda i rada uloženo u ovaj događaj i sretni smo što sve ovo možemo podijeliti s vama.
Kako bismo bili sigurni da ste dobro pripremljeni, u nastavku vam donosimo par dodatnih smjernica za početak kongresa...
Kako počinjemo
Sutra rano ujutro od nas ćete primiti e-mail s poveznicom (linkom) do svih lekcija koje se održavaju prvi dan. Materijali će biti dostupni na pregled 48 sati - nakon toga im se više neće moći pristupiti.
Sami izaberite predavače i teme po vašem ukusu
Za vrijeme kongresa očekuje nas veliki broj predavača i prezentacija. Svjesni smo da je toliku količinu video i audio materijala gotovo nemoguće proći u cijelosti tijekom ovih 7 dana, no to i nije cilj. Naša ideja je pružiti vam čitav spektar znanja i tema najboljih stručnjaka, a vi sami možete odabrati predavače čije poruke vas najviše privlače. Tako možete svoje vrijeme organizirati za ono što vam je zaista potrebno i zanimljivo.
Priprema za ulazak u flow!
Predlažemo vam da u narednih 7 dana u svom rasporedu pronađete mir i vrijeme za sebe. Najbolje bi bilo kada biste svjesno izdvojili vrijeme isključivo za proučavanje našeg sadržaja i da vas u to vrijeme nitko ne uznemirava. Udobno se smjestite te pripremite bilježnicu i olovku za bilješke koje ćete htjeti zapisati.
https://www.flowsumm...atia.com/optin/
Če komu prav pride, začne se 19.5.2021, traja 7 dni. Je brezplačno
Put A Kilt On It!
Posted 19 May 2021 - 04:58 PM
Posted 19 May 2021 - 05:37 PM
Posted 14 June 2021 - 09:42 PM
Zvezdana gosti Katarino K. Valentini, integrativno-relacijsko psihoterapevtko, ki se ukvarja predvsem z narcisističnimi in mejnimi osebnostnimi motnjami. Z odnosi z narcisi ima tudi osebne izkušnje. Vsi narcisi niso enaki, niti niso vsi diagnosticirani, da imajo narcisistično osebnostno motnjo, opozarja Zvezdanina gostja. Z Zvezdano se bosta v poznem večeru spraševali, zakaj vztrajamo v toksičnih odnosih.
https://www.rtvslo.s...82827?s=tv&t=55
Put A Kilt On It!
Posted 01 December 2021 - 10:17 AM

Put A Kilt On It!
Posted 03 December 2021 - 02:10 PM
Uh, odkrila sem en fajn YouTube kanal - Crappy childhood fairy
Tale se je tudi kar zadel, točno vem, da kadar hitim, se v meni par lučk prižiga in sprejemam slabše odločitve, vse je bolj blurry, slabše se osredotočam na to, kaj je prioritetno in kaj ni tako pomembno in splošen občutek 'overwhelmed', in dem vsa na trnih, čeprav se nič problematičnega (še) ne dogaja.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 17 December 2021 - 11:11 AM
Screenshot 2021-12-06 at 11.15.07.png 682.25KB
0 downloads
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 28 December 2021 - 12:14 PM
Gabor Mate, ure in ure bi ga lahko poslušala...
Posted 15 February 2022 - 03:13 PM
Naletela sem na tole, nisem še pogledala, berem pa ravno o tem živcu/poti/procesu, pa mi je zanimivo:
Tole je kao uvod, sponzorirana objava je bila in za nadaljevanje moraš plačati tečaj. Vseeno delim.
Posted 04 March 2022 - 02:13 PM
Put A Kilt On It!
Posted 16 March 2022 - 10:03 AM
Gašperlin je objavil na FB, če koga zanima:
Put A Kilt On It!
Posted 31 March 2022 - 03:02 PM
Kami, on 31 Mar 2022 - 08:15 AM, said:
Kaj za boga nama je tega treba. Noben od naju ni pripravljen spremenit mnenja, ampak še vedno imava pa oba noro željo, da drugemu dopoveva, da imava prav.
Ravno včeraj sem tole poslušala. Moram še parkrat zavrtet, ker zgoščeno govori, ampak, če se že eden v kominukaciji tega zave, pravi, da je možno nekaj potegnit iz pogovora, da imata oba korist:
TED talk - how to have constructive conversations
Posted 31 March 2022 - 08:55 PM
Noro dobro v teoriji. Bomo poskusili se v praksi 😁
Put A Kilt On It!
Posted 27 September 2022 - 08:24 AM
Čisto se ne strinjam, se pa dovolj veliki meri, da delim.
Me je pa na obrate spravil s stavkom:
V sodobnih družinah se pretirana želja po enakosti vedno bolj kaže v tem, da se od moških pričakuje, da bodo enako(vredno) prevzemali »ženska dela« in skrb za otroke, pri čemer pa se praviloma od žensk ne pričakuje, da bi popravljale streho, brskale po motorju avtomobila in na vrtu krampale globoke luknje za sajenje dreves.
a daj nehi. Kdaj je on nazadnje videl kakšnega blokarskega "šmekerja", ki je popravljal streho, kopal luknjo ali karkoli delal okoli bloka ali avta .... še ko je sneg, par starih gospodov naredi potke, predno pridejo zunanji vse odmetat, da se ne pobijemo na ledu. Enako z avtom ... če je karkoli narobe, peljemo (tako ženske, kot moški). Že ko smeti odnesejo, pričakjujejo nagrado...
Od nas se res ne pričakuje, smo pa že zdavnaj tudi me dvignile roke od pričakovanja za drug spol (vsaj večina nas). Če se pa luknja slučajno kje koplje, sem pa sigurno tudi jaz zraven in pomagal po svojih močeh.
zdaj bodo pa še našli strokoven izgovor v zgodovini, zakaj niso sposobni otrok pazit in prah brisat ... kar so bili še nedolgo nazaj "sposobni" malo starejši otroci
Put A Kilt On It!
Posted 27 September 2022 - 09:50 AM
Se strinjam. S tem, da vsa opravila, ki jih je naštel k večjemu tudi večina moških zaupa za to usposobljenim ljudem in se jih sami ne lotijo. Medtem ko se pri t.i. ženskih delih in skrbi za otroke ne poslužuješ storitev zunaj družine in hočeš nočeš vse pade na žensko. Da ne govorim, da so vsa ta opravila na dnevni ravni, medtem ko so zgoraj našteta zgolj izredna opravila, enkrat na leto ali pa še to ne.
Posted 11 March 2023 - 07:53 AM
Moram si spet malo prebrat te stvari, da se spomnim, vsaj kje sem ze bila z napredkom na tej temi, ko sem hodila na terapijo).
Se kdo spomni ok knjigo na to temo (trikotnik otrok, stars, odrasel)
Put A Kilt On It!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users