Jump to content

Photo

Airbnb, Booking & ostale platforme za rezervacijo nastanitev

• Please log in to reply
115 replies to this topic

#101 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46579 posts

Posted 12 March 2024 - 11:40 AM

Ful bodite previdne pri rezervaciji prek bookinga. Midva sva dobila oba vsak na svoj racun identicno sporocilo za dve razlicni rezervaciji in je scam.
Attached File  IMG_1731.jpeg   417.2KB   0 downloads
Ful mi gre na zivce, da si platforma kot je Booking.com dovoli tak vdor v sistem.
  • 0

#102 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46579 posts

Posted 06 August 2025 - 07:52 PM

https://www.theguard...m-refund-photos

Se en razlog vec zakaj se izogibat Airbnbja.
  • 0

#103 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89429 posts

Posted 06 August 2025 - 08:15 PM

To se zal lahko zgodi na kateri koli platformi za rezervacije nastanitev. :/ Pa tudi obdela se lahko fotke tako, da izgledajo resnicne.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#104 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46579 posts

Posted 06 August 2025 - 08:39 PM

Res je. Sam za Airbnb, ker je pac globalno podjetje, to pac pride v medije.
  • 0

#105 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 07 August 2025 - 06:53 AM

Midva od letos pofotkava ko prideva in ko greva. Zahteve najemodajalcev so vsako leto bolj zahtevne.
Iščem pa drugo platformo, airbnb in booking služita z genocidom.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#106 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29512 posts

Posted 17 August 2025 - 10:14 AM

Kaj pa je alternativa Airbnb in Bookingu?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#107 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 18 August 2025 - 01:23 PM

Zaenkrat sem iskala bolj za hec za Francijo na Gites de France pa Vrbo. Nisem pa še nikoli uporabila.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#108 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29512 posts

Posted 18 August 2025 - 04:18 PM

Hvala za info! : )
  • 0

#109 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46579 posts

Posted 17 November 2025 - 10:56 AM

F* me, na bookingu ima en hotel v Bangkoku ceno 2135chf, na spletni strani hotela pa stane identicna soba, za iste datume, 493chf :butl: Pa hotel ima se free cancellation, booking pa ne.
Noro kaksne razlike.
  • 0

#110 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29512 posts

Posted 17 November 2025 - 12:00 PM

To je pa konkretna razlika… . :wacko:
  • 0

#111 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89429 posts

Posted 17 February 2026 - 10:37 PM

Airbnb je pa dozivel konkreten upgrade. Poleg dizajna in novih funkcionalnosti (boljsi iskalnik, tudi po specificnih tematikah v ocenah), so service in cleaning fee skenslali oz. je tako kot na Bookingu vkljuceno v ceno. Pa zdaj lahko pri nastanitvah z brezplacno odpovedjo tudi placas sele pred prihodom, ni treba takoj.
Sem ravno rezervirala apartma v Milanu in je tudi ponudba veliko boljsa kot na Bookingu (kljub temu, da imam ze ful Genius popusta).
  • 0

― V. Van Gogh

#112 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46579 posts

Posted 18 February 2026 - 06:22 AM

Genius popust je scam. Moz ima tud kao ful popusta, ker vedno rezervirava prek njega. Ko isceva in primerjava z mojim racunom, ki ga imam jaz, je cena v 90% enaka ali vcasih se celo nizja.

Super za airbnb. Midva sva ga nehala uporabljat, ker so te cleaning & service fee nabile ceno, pa se zahteve v nekaterih apartmajih so bile too much glede na to, da zaracunajo cleaning fee.
  • 0

#113 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89429 posts

Posted 18 February 2026 - 10:09 AM

Pri naju pa ne, imam jaz na Bookingu precej nizje cene. Res pa nisva vseh primerjala, ker vedno jaz iscem. So pa cene se vseeno visje kot na uradnih straneh hotelov in apartmajskih kompleksov, tako da ce je opcija, rezerviram tam.
  • 0

― V. Van Gogh

#114 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18931 posts

Posted 18 February 2026 - 10:36 AM

Mhm, midva probava zdaj hotele vedno direkt in se nama je ze zadnje parkrat zgodilo, da so naju potem ful upgradali, ko sva rez preko uradne strani. Ma pa booking kdaj boljse last minute ponudbe k dajo ful popusta, ki ga na spletni strani ni.
  • 0

After all this time?

Always.

#115 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46579 posts

Posted 18 February 2026 - 04:33 PM

Midva isto Nincha. Ponavadi hotelu napiseva e-mail, povprasevanje po ceni in ce je na bookingu je cena nizja omeniva, ce mozno prek njih za isto ceno rezervirat. Do sedaj so vsepovsod razen v enem hotelu v Nemciji (ki ga potem nisva rezervirala), ugodili.

Zdaj smo npr. ravno v enem super hotelu v Singapuru, kjer smo za denar ki bi nam na bookingu zagotovil osnovno druzinsko sobo brez dodatnih ugodnosti (npr. vstop v otroski playroom, splash pad, cooking class itd.), prek njihove spletne strani dobili malce boljso sobo, v novejsem krilu, ki vkljucuje vse te ugodnosti.

Smo pa na bookingu tud ze dobili ful ugodne last minute ponudbe.
Se mi pa vcasih zdi, da booking doloca cene kot zapiha veter. Enkrat smo gledali s kolegoma isti hotel, istocasno. Midva iz Švice, kolega iz Slovenije in tretji iz Bosne in smo vsi imeli drugacno ceno.
  • 0

#116 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89429 posts

Posted 18 February 2026 - 04:56 PM

Jaz odkar je O. v šoli, bolj first minute ponudbe lovim. :D Ravno pred dnevi sem ugotavljala, da če bi zdaj iskala za poletni dopust (pa gremo že en teden pred koncem šole), bi se lahko pod nosom obrisala. Ko sva rezervirala, je bila na Bookingu cena za navaden apartma višja kot za par razredov boljšega na uradni strani, noro. Pa za prvomajske sem isto first minute dobila na uradni strani hotela.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users