Nova sezona:
Nic Pizzolatto to Alan Sepinwall:
“Okay. This is really early, but I’ll tell you (it’s about) hard women, bad men
and the secret occult history of the United States transportation system.”
Posted 11 March 2014 - 02:46 PM
Nova sezona:
Nic Pizzolatto to Alan Sepinwall:
“Okay. This is really early, but I’ll tell you (it’s about) hard women, bad men
and the secret occult history of the United States transportation system.”
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 11 March 2014 - 05:52 PM
Jaz še nisem pogledala zadnjega dela. Bom ...
Drugače pa seveda pridno berem vse spoilerje. XD
Posted 13 March 2014 - 11:57 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 13 March 2014 - 01:19 PM
Včeraj sva si pogledala zadnji del.
Moram reči, da sem malo razočarana. Glede na nakazane probleme sem pričakovala malo kompleksnejšo razrešitev. Mogoče se bo naslednja sezona kaj navezala, mogoče pa so avtorji na ta način pokazali na realnost življenja, da pač ni lepih in čistih happy end zaključkov. Najboljši deli so bili itak do prvih petih delov, ko kaže njiju leta 1995 in leta 2012 med zasliševanjem.
Nedvomno pa serija, ki jo bom še pogledala in hvala za vse, ki lepite quote od Cohla. Res so zakon!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 March 2014 - 01:29 PM
Ob tem zadnjem sem edino zavila z očmi. Drugače pa nisem še gledala, ne vem kdaj bom lahko. :S
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 March 2014 - 01:48 PM
Ne razumem, ob čem si zavila z očmi?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 March 2014 - 01:49 PM
Ob zadnjem Rustovem citatu, ki ga je Kinky prilepila.
― V. Van Gogh
Posted 13 March 2014 - 01:57 PM
Ja, se tudi jaz ne strinjam z njim, je pa v njegovem slogu
Posted 16 March 2014 - 07:37 AM
Vsem tistim, ki ste mogoče malo razočarane:
mislim, da je poudarek bil na odnosu Marty/Rust, in je pomembno opazovati in spoznati, kako se je njun odnos skozi leta razvil. To je še posebej lepo vidno v zadnjem delu
prve sezone, oziroma recimo raje v nekaj zadnjih delih.
Se strinjam s Frčico, da so bili prvi deli najboljši, najbolj intenzivni, sploh zasliševanje. Ko smo karakterja še spoznavali, njuni osebnosti, grehe iz preteklosti in sedanjosti ...
bi bilo zanimivo, da bi mogoče na koncu Yellow Kinga privedli v sobo za zaslišanje, zaslišal bi ga Rust s svojimi neverjetnimi metodami, in krog bi bil zaključen.
Ampak scenarist se je odločil pač za drugačen konec. Rust in Marty sta si bila na koncu veliko veliko bližje, kot sta si bila poprej. Prizori na koncu so zelo pomembni,
ko mu Marty podari cigarete , mu stegne fakiča: 'Don't ever change'.
In pa seveda na koncu, ko objeta odhajata iz bolnice; prej spoznata, da dejansko imata
samo drug drugega. Martyja obišče družina v bolnici, in v tistih nekaj trenutkih spozna, kako zelo je zajebal, in kaj je dejansko pomembno. Rust pa, ki je poprej
celo nadaljevanko bil nihilist (oziroma realist, kot sam pravi, hihi), doživi trenutek razsvetlitve, spozna, da njegov trenutek še ni prišel. Tudi njegov govor o hčerki in
očetu je zelo ganljiv. In pa seveda tista fraza o temi in svetlobi, o kateri sem že razglabljala.
Tako nekako, no. Pa še kar se tiče bad cuys. Špageti monsterja sta itak ujela, njega sta tudi iskala, in kot reče Marty, nekako v stilu, da ne moreš uloviti vseh.
Kar je res, ni realno.
Posted 16 March 2014 - 01:26 PM
Da ne bom dolgovezila - se bi kar z vsem strinjala s Kinky. Zelo mi je všeč tvoje razmišljanje in dojemanje.
Posted 17 March 2014 - 07:30 AM
Hvala, Fluffy.
Še to: cel zadnji del je bil precej grozljiv, če analiziramo, in napet. Ko sta prišla do tega debeluharja, njegovo bivališče (tiste lutke, WTF?, in svinjarija povsod), njegov 'odnos' s sestro/polsestro, kar zmrazi me, brrrrrrr).
Ko sta Marty in Rust prišla tja, in ju je gledal skozi luknjo v hiši .... mene je bilo pošteno strah. Potem pa še Rust v fucking beli srajci, prav čakala sem, da ga usteli, in bo tam pred hišo izkrvavel. Ampak na srečo ni.
Tudi Carcosa je bila super narejena.
Posted 20 March 2014 - 09:07 AM
Nisem nič brala še tu, ker sem šele štiri dele pogledala. Samo hočem povedati, da je to najboljša serija po The Wire, tudi dinamika je podobna. Vse vmes so mi bile bedaste in jih nisem mogla gledati prav dolgo.
Škoda, ker je tako malo delov
Nekaj se šušlja o Pittu za drugo sezono.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 March 2014 - 10:15 AM
Super, če bo Pitt.
Drugače je pa meni bilo 8 delov čisto OK, saj bi še kakšnega, priznam, ampak raje tako, kot da raztegujejo v nedogled samo zavoljo gledanosti.
Zanimivo, meni pa The Wire sploh ni ne vem kako potegnila. So mi pa ZELO ostale zadeve od HBO (Sopranovi, Six Feet Under, itd.)
Posted 22 March 2014 - 09:50 PM
Jaz sem bila tudi najprej malo razočarana, ampak samo zaradi tega, ker je bil napovedan totalen twist na koncu in sem ga skos pričakovala. Vseeno daleč od tega, da bi bil slab del, zelo napet, sploh scene v monsterjevem "labirintu". Ko je Rust pogledal gor, v tisto veliko odprtino na vrhu jame in se mu je prikazalo vesolje, se mi je zdelo, da je v duhu prisoten Yellow King, ki je pravzaprav sonce, ampak vseeno nekaj nadnaravnega - Bog tega kulta, Spagetti monster pa bil glavni izpolnjevalec njegovih ukazov.
Scene v bolnici so bile prav čustvene, njun odnos se je res razvil, odkar sta se po vseh teh letih v drugo našla.
Če potegnem črto bi bila zadovoljna že s kakšnim razkritjem, ki bi vključeval Martyjevo ženo, glede na vse namige, ampak kljub temu izvrstno izpeljan in dodelan konec, ki dopušča odprte interpretacije tega kar se je že zgodilo/dogajalo in tudi nadaljevanja.
― V. Van Gogh
Posted 22 March 2014 - 10:03 PM
Tiste scene v Carcosi so bile res super, prav en tak neprijeten zlovešč občutek je bil konstantno prisoten. Pa še Rust v BELI srajci, samo čakala sem, da ga nekaj zadane in bo krvavel.
Posted 23 March 2014 - 08:44 AM
Še nekaj bi dodala: scenarist NI nič rekel, da bo na koncu totalen twist. To je zraslo na zelniku fenov, hehe, ki so/smo napovedovali vse možno.
Posted 23 March 2014 - 11:20 AM
Jaz bom danes začela gledat
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 23 March 2014 - 02:25 PM
Uživaj, obeta se ti nekaj kvalitetnega!
Posted 23 March 2014 - 02:28 PM
Jaz komaj čakam, da bom lahko čez čas pogledala vseh 8 delov naenkrat.
― V. Van Gogh
Posted 23 March 2014 - 02:30 PM
Enako, samo malo je treba še počakat, čez čas bo pa maraton.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users