Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#101 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 06 February 2014 - 08:46 PM

MIdva zapraviva okoli 150-200€. Kupujem tako, da si približen plan kaj bom kuhala v glavi naredim za nekaj dni vnaprej. Če kupim kilo korenja naredim več jedi iz njega, na ta način. Jedilnik tudi prilagodim akcijam v trgovini.

Ne kupujeva pa kruha, ker ga delam sama oz. ga speče tašča. Pa ne kupujeva sokov, zelo malo alkohola,pripravljenih jedi ipd. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#102 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 06 February 2014 - 08:50 PM

To pa je res ful malo. Jaz zapravim v LJ za hrano najmanj 20e (5 dni), nekje 25-30€ najpogosteje.

Saj če grem v Hofer ali Merkator nabavit sadje, zelenjavo, kako malico, sigurno že tam zapravim 10-15€.

Potem pa še česa zmanjka, ali pa da grem jesti na bon...sem na 25€ takoj. Je pa drugo, če si še od doma dosti prineseš?

Vem, ja. Včasih sem zapravila po 30€ na teden. Zelo se pozna, ker zdaj ne treniram (prej sem pojedla enkrat več)

Zdaj ne rabim. :)

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#103 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 February 2014 - 08:23 AM

OK, potem jeste kot miške. :D

Ja. :D

Jaz tudi ne beležim, cca 300 evrov oziroma še malo več, bi rekla od oka za 2; kuham pa tudi malico za fanta, tako da potem v službi nič ne zapravi. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#104 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 07 February 2014 - 08:36 AM

Midva za špecerijo zapraviva cca 200-300€. Je pa res, da imava domače meso in jajca, kar nama precej zniža stroške. 

V ta znesek pa niso všteti dnevi, ko nimam časa kuhat in greva ven na kakšno solato/pizzo (znesek pride takrat cca 15€ za oba).

• 0

#105 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 07 February 2014 - 09:16 AM

Jaz ne jem kot miška, kar je razvidno iz mojih jedilnikov zadnje čase :D

Je pa res da ne kuham juhe + solata + glavna jed + sladica, ampak samo glavna jed + solata (pa še solata ne vedno).

Ko kuham enolončnice običajno zraven jeva kruh.

Nima pa nihče nobenih izvenserijskih želja, tako da sva zadovoljna s kruhom, jogurtom, ovsenimi kosmiči in tonami svežega ter suhega sadja. V mojem hladilniku salame ni, sira pa tudi več ne....mleko nama pa običajno preč pride preden ga porabiva. Fant ga ne mara, jaz pa tudi ne pijem več kav z mlekom doma. Sira fant ne je, jaz pa tudi zadnje cajte nimam kakšne specialne želje. Če že, kupim ovčjega ali kozjega.

Ne vem kje in kaj kupujete, da se vam 200 eur na mesec zdi malo za 2, meni se zdi čisto okej.

Meso kupujem v akciji, in ga jeva povprečno 2-3x tedensko. Imam v zmrzovalniku, včasih kupim tudi kaj na zalogo, če je ravno poceni.

Jajca dobiva pa zastonj od njegove babice.

Čipse in prigrzke imava v posebni škatli in če jih ne pojedo obiski, pol pretečejo. Zdaj sva jim dva meseca futrala miklavževe dobrote in zdaj bom res mogla tudi kaj prigrizkov kupit, ker nimam nič doma ;)

edit: Zunaj ne jeva, mogoče 1x na tri mesece.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#106 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 07 February 2014 - 09:24 AM

Mislim, da se pri nižjih stroških pozna tudi to, da pridelke z vrta še vedno imam in mi ni treba kupovati paradižnika za omako, krompirja, čebulo sem zdaj šele kupila, solato imam še vedno, ravno tako borovnice, slive, robidnice in rabarbaro.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#107 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 07 February 2014 - 09:27 AM

Samo za naju, bi tudi jaz ocenila, da cca 150 - 200€.  Se pa pri nama tudi pozna, da vsaj 2x na teden jemo hrano od babic (včasih še celo tretji dan). Pa kdaj dobimo kakšno zelenjavo iz vrta, mami nama kupi domača jajca, včasih tudi mleko,... malenkosti, ki nanesejo na koncu meseca. Ampak vseeno so to cca 4 obroki vsak na dan in se nabere hrane. Sploh s kakšnimi "priboljški" (kakšni namazi, sladice,...). Zunaj jemo zelo malo (mogoče 2x na mesec).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#108 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 07 February 2014 - 07:36 PM

Jaz ne jem kot miška, kar je razvidno iz mojih jedilnikov zadnje čase :D

Nič posebnega, sploh za nosečnico ne. :) Meni se ti zneski zdijo bolj presenetljivi zato, ker ponavadi vsaj moški konkretno jejo. Moj fant da nekje 70, 80 € tedensko za hrano, pa se niti malo ne preserava, prej bi rekla da gleda, kje lahko prihrani.

Ko sem jaz še skos doma jedla, smo dali tudi pribl. toliko, kot pri Fluffy. Samo zase bi pa težko rekla.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#109 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 07 February 2014 - 07:38 PM

Ma meni pa ravno ti visoki zneski (700 € npr) ne grejo v račun...

• 0

#110 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 07 February 2014 - 07:43 PM

Tudi meni ne.

JIna, moj fant hujša, bi pojedel skoraj vse kar vidi :D

• 0

#111 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 07 February 2014 - 07:50 PM

Pri nas doma, kjer smo 4. se načeloma porabi cca 400-500€ mesečno, pa imamo doma meso in precej zelenjave. Moja dva večinoma kopujeta v Mercatorju, ki ga jaz ne maram preveč, saj je veliko izdelkov precej dražjih kot drugje. Pa tudi malo več planiranja nebi škodilo doma. 

Zase nimam pojma koliko porabim. Ko sem bila v Vlc sem imela nekako 70€ budgeta na teden za hrano, ampak nisem toliko spremljala koliko sem dejansko zapravila. Zdaj imam oz. nameravam bolj voditi evidenco. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#112 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 07 February 2014 - 07:52 PM

Jaz lahko povem kaj ti zneski vsebujejo pri nas doma: 3-4 vrste kruha, 5 vrst salam, 5 vrst sirov, polno sadja, jogurtov, skutk vsega možnega pač.

Hladilnik je nabit vedno.

Kar se količin tiče: moj fant za moškega poje malo, pa vseeno ko začne jesti več se redi. Med tednom zjutraj ne je, prvi obrok je malica v službi, potem še moj kuhan obrok ko pride domov (količinsko tu skuham za cca 3 zelo lačne, pa imava midva glih da se najeva), zvečer pa grizlja jogurte in sadje.

Jaz bi rekla da za žensko zdaj kar dosti pojem, količinsko, po porcijah sva si s fantom zdaj kar enaka. Napram prej, pojem ene 2x več, sigurno (prej je mišljeno preden sem spremenila odnos do hrane).

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#113 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 07 February 2014 - 07:57 PM

Samo zase bi pa težko rekla.

Jaz bi po tvojih jedilnikih rekla, da ne staneš veliko :D

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#114 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 07 February 2014 - 07:58 PM

Ma meni pa ravno ti visoki zneski (700 € npr) ne grejo v račun...

Meni tudi ne, ampak ko sta starša hodila s 120 € računa iz trgovine, smo to pojedli v parih dneh. Pač zdrava hrana, normalne količine.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#115 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 February 2014 - 07:59 PM

Če kupuješ veliko bio zelenjave in sadja, so zneski seveda višji.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#116 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 February 2014 - 08:04 PM

Mesečno zapravm nekje 120€ za malice/kosila v službi. Mi ta ena  ura s prijateljico na dan, da malo odmisliva službo, pomeni veliko več kot teh 120€, ki se dejansko preračunajo v povprečno 6€ na dan. Dostikrat dam za kosilo tudi le 5€ ali manj.

Obrokov ne planiram, redko kuham, predvsem za vikende, za vso špežo (ne samo hrano) dam mesečno med 80 in 120€. Povprečno 1x na teden jem pri starših, velikokrat kaj surovin (zelenjava itd) pri njiju dobim.

Obrokov ne planiram, v trgovini sem povprečno 2-3x na teden. Danes sem recimo zapravila 15€ za sestavine za jutrišnje kosilo (veganski čili in corn bread, jedli bomo 4je, kruha bo za tavelik železen pekač, mi ga ni treba kupovat) in dve kili pomaranč.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#117 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 February 2014 - 08:59 PM

Pri nas ne gledamo striktno na akcije in nikoli na to, kaj je najbolj poceni, tudi kupujemo kakovostne izdelke, naravne, bio, itd. - pa nanese takoj zelo visoke cifre.

Jaz se velikokrat tudi preseravam s kakšnimi dobrotami, priznam, ampak mi ni nikoli žal. Tu smo res morda kar ''razsipniški''.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#118 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 07 February 2014 - 10:26 PM

Nas je 5 pa damo od 300 do 350 če pa štejem še kake praške itd pa nanese tja do 400.

• 0

#119 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 08 February 2014 - 08:44 AM

Aja, pa še to, jaz grem v trgovino izključno enkrat tedensko, običajno v sredah. Ne hodim večkrat ker se mi ne da. Na začetku sem visela tam tudi na 2-3 dni, zdaj pa ne več. Naredim dovolj zaloge, redko se zgodi da nama kaj zmanjka in fant prinese kak jogurt/sadje/kruh spotoma iz službe.

• 0

• Guests

Posted 07 December 2015 - 11:25 PM

Obnavljam temo. Razmišljam, da bi prestopila iz Elektra na Geni. Nekaj sem gledala še e3, ampak je Geni še vedno ugodnejši za paket, ki bi pri nama prišel v poštev. Pa tudi pri plinu bi šla na Geni. Za oboje bi letno prišparala skoraj 100 eur, kar je kar dosti. Samo še drobne tiske moram preverit. Imate kaj izkušenj z Geni-jem?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users