SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 13 October 2011 - 09:37 AM
Posted 13 October 2011 - 09:38 AM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 13 October 2011 - 09:47 AM
Jaz sem bila po Requiemu čist zblojena, sploh spat nisem mogla

Pa še glasba iz filma mi zdaj neprijeten občutek vzbuja, haha.

Sem vedela, da je ta link. Ja, Clint Mansell veliko sodeluje z Aronofskim.

Film je grozen in pretresljiv, da, ampak odličen.
Ekaterina - poglej ga sama, si boš lepše izoblikovala mnenje. Zadnji kadri so precej grozni, no, nazorni, čeprav je cel film strašljiv, a zame strašljivo dober. Tak mora btii film o taki tematiki, da v tebi vzbudi čustva, pa naj bodo pomilovanje, gnus, odpor . . . nekaj. Da pusti film vtis!
Meni je bil Requiem ful neprijeten film. Objektivno gledano je verjetno res dober, ampak meni je bil nekako odbijajoče narejen, sem ga težko pogledala do konca. Pa ne toliko zaradi tematike in zgodbe, se mi zdi, da je bil bolj način, kako je posnet, glasba itd.
Predlagam da ostaneš pri Sailor Moon in podobnih tematikah.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 October 2011 - 09:52 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 13 October 2011 - 09:53 AM

Posted 13 October 2011 - 09:59 AM

Je pa toliko bolj težek ta film, ker spremljaš posameznike, njihove zgodbe in na koncu tudi njihov propad, nekako se bolj poistovetiš z njimi. Ker ko jih spoznaš na začetku imaš zanje še nekaj upanja. Kot recimo pri Trainspotting, ko je Mark spet vzel H po dolgem času (ko ga je testiral, ko so kupili tisti velik paket), sem jaz globoko v sebi kričala: NEEEEEEEE, ker dejansko držiš pesti zanj, da bo nadaljeval po dobri poti, ko pa se zopet vrača na stara, pri tem ne moreš ostati ravnodušen.
In Requiem res lepo pokaže vso bedo odvisnosti, do kje vse človek lahko gre (enako tudi Trainspotting, po drugi strani - ampak v Trainspottingu vidimo obe plati, tisto 'dobro', zabavno, in recimo neskončno bedo - ko dojenčica Dawn umre, en primer).
Ok, Ekaterina, najprej poglej in javi vtise.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 13 October 2011 - 02:26 PM

Jaz sem gledala ta film ze ar let nazaj, parkrat takrat, ker mi je bil fenomenalen. Ful mi je bil vsec Sick boy

Posted 13 October 2011 - 02:50 PM
Včeraj sem pogledala A moment to remember, res super film, edino sta mi morda oba igralca nekoliko
leseno delovala, jokala sem pa vseeno. Že medmes, ko sta bila srečna oz. ko je bilo vse ok.

odvisnosti, do kje vse človek lahko gre (enako tudi Trainspotting, po drugi strani - ampak v Trainspottingu
vidimo obe plati, tisto 'dobro', zabavno, in recimo neskončno bedo - ko dojenčica Dawn umre, en primer).
Ja.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 13 October 2011 - 11:10 PM
Obetavni so mi tile in bodo prišli na vrsto na ogled v prihodnjih dneh:
Les 7 jours du talion aka 7 Days (2010)
Hanyo aka The Housemaid (2010)
Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal aka Bedevilled (2010)
Shi gan aka Time (2006)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 14 October 2011 - 08:41 PM
Jaz nisem pogledala ne Trainspotting niti Requiem for a dream. Bom ASAP

Prihaja pa Taken 2!

Taken 2 will open on Friday, October 5, 2012.
Liam Neeson returns as Bryan Mills, the retired CIA agent with a particular set of skills who stopped at nothing to save his daughter Kim from Albanian kidnappers. When the father of one of the kidnappers swears revenge, and takes Bryan and his wife hostage during their family vacation in Istanbul, Bryan enlists Kim to help them escape, and uses the same advanced level of special forces tactics to get his family to safety and systematically take out the kidnappers one by one.
VEČ
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 October 2011 - 08:58 PM

Posted 15 October 2011 - 09:34 PM
Dolgočasna in totalno predvidljiva romantična 'komedija' (v narekovajih zato, ker komedija vsekakor ni, oz. vsaj ne vem, po kakšnih kriterijih),
spremljamo zgodbo mladega urednika, ki dobi službo v New Yorku in njegove asistentke, ki postaneta dobra prijatelja. Stvari se začnejo zapletati, ko v prijateljsko razmerje vpeljeta seks.
Igra glavnih akterjev se mi zdi zelo podpovprečna, med njima ni nobene kemije, delujeta nerodno in nesproščeno.
Nimam sicer nič proti njima, ampak sta mi tukaj oba šla blazno na jetra - on poženščen mlečnozobec brez karakterja, ona pa kot pretirano klepetava najstnica. Tudi izgledata mi ne preveč privlačno, milo rečeno.
ZELO neseksi film, kot bi mogoče pričakoval ob naslovu.
3/10
Jst pa morem to pokomentirat, pa ne bi v kritike ker teh pač ne znam pisat, ampak men je bil pa to najboljši film, kar sem jih gledala v zadnjih par letih. Midva s fantom sva umirala od smeha, pa oba sta mi bila tok noro hot cel film, nerealno. Sem ga danes gledala pri fantu, pa sem ga tut že pri sebi doma zloadala ker mi je tok hud, da vem da ga bom še 10x pogledala.
Je pa to čist moj tip filmov, gledam izključno kaj na to foro, pa še z Justinom so pri meni zadeli v nulo.

Nevem, različni kriteriji očitno, jaz bi mu dala 10.

After all this time?
Always.
Posted 15 October 2011 - 10:16 PM
Zdaj sem se spomnila, ker bo ravno na HRT1 ob 1h (

cmizdim in ko ga kje ujamem, če ga le lahko, moram gledati do konca - Pearl Harbour.
Posted 16 October 2011 - 12:07 PM
Posted 16 October 2011 - 12:16 PM
Sem ga dala za gledati tudi mami in ji je bil zelo všeč.
Meni ljub je tudi Akinov Im Juli. ali njegov Auf der anderen Seite.
Pa I Kina spiser de hunde

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 October 2011 - 01:51 PM
Friends with benefits je daleč od presežkov, a mi tudi ni bil tako slab.
Sem se parkrat nasmejala, film me ni dolgočasil, klišeje in konec pa je bilo za pričakovati. Mila je hot, ampak preveč govori, Justin pa... je nekam otročji

6/10
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 October 2011 - 06:42 PM
Zagotovo film, ki štrli iz povprečja in je vreden ogleda, čeprav izjemno me pa vseeno ni navdušil - ne bi ga uvrstila
med presežke ali masterpiece izdelke.
8/10
Zanimivo, mene tokrat ta počasnost ni motila, pa včasih me, očitno res odvisno od filma do filma - kako je to izpeljano, po drugi strani pa tudi kakšen je končen rezultat.

Mene je res navdušil, pa Kalypso ga je tudi priporočala, kot sem zapazila danes v temi kjer priporočamo.
Koch je pa res dober, da, tako in drugače.

Posted 21 October 2011 - 07:16 PM
Posted 21 October 2011 - 07:44 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users