Dokumentarci
Posted 23 March 2012 - 06:34 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 23 March 2012 - 06:34 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 March 2012 - 06:11 PM

Jaz sem si pa ogledala še 2 dela dokumentarca 7 Ages of Rock.
Peti del je govoril o stadionskem rocku, ki so ga uvedle skupine kot so Led Zeppelin, Queen, The Police, Bruce Springsteen. Zanimivo, saj je to 'moje'
glasbeno področje, ki me zelo zanima.

Naslednji del, ki opisuje alternativni rock, je tudi bil super, nisem pričakovala, ker nikoli nisem poslušala skupin
kot so Nirvana in REM. Izvedela sem veliko novih stvari, in moram reči, da tudi na
Kurta Cobaina gledam s popolnoma drugačnimi očmi.

nato pa se je čez nekaj let zaposlil na tej isti šoli kot čistilec (in tudi v spotu Smells Like Teen Spirit
prav na koncu lahko vidimo čistilca, ki v bistvu ponazarja njega).
Tudi eden njegovih zadnjih koncertov - MTV Unplugged je bil zanimiv, Kurt se je bojeval s svojo
odvisnostjo od heroina, ampak je vseeno vrhunsko odpel. Pa na odru je bilo veliko lilij,
ki jih je sam zahteval, in je vse delovala kot ene vrste pogreb.
V glavnem - Cobain je bil car.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 25 March 2012 - 06:20 PM

Pred kratkim pa sem si pogledala dokumentarec Bag It. Pripoveduje o škodljivosti plastike, plastičnih vrečk, plastenk... kako z njimi onesnažujemo in zastrupljamo okolje, živali in sebe. Želi nas ozavestiti in prikazati, kako lahko vsak od nas poskrbi, da se vsaj v manjši meri izognemo metanju nepotrebnih odpadkov.
http://www.imdb.com/title/tt1612246/
Priporočam za ogled.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 26 March 2012 - 08:25 AM
Includes footage recorded by civilians in Darfur, Nuba mountains, Blue Nile, with almost 200 cameras in the hands of the refugees themselves. The cameras were delivered by Tomo Križnar and collaborators over the last three years, together with satellite modems, laptops and instructions how to upload the shots, in order to raise the awareness of the international community about the genocide that is spreading from Darfur and the Nuba Mountains to neighboring regions and is quietly accelerating after the split of the country, along the borders inside the North part of Sudan.
Please spread the news and help raise awareness of the need to enhance the video-surveillance of the endangered areas. Check:
http://www.tomokriznar.com/ang/index.php?li=novice
and donate to H.O.P.E.:
http://www.slotraveler.com/charities/show/3/INTERNET ZA DARFUR.html
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 22 April 2012 - 11:42 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 April 2012 - 08:32 AM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 April 2012 - 09:15 AM
- Pionirji, ki so postali milijonarji (Pioneers Turned Millionaires): Dokumentarec predstavlja pet zgodb pionirjev in podjetnikov iz "starega sveta", ki so zaznamovali ameriško kulturo. Vsi poznamo njihova imena: Levi Strauss, Henry E. Steinway, William E. Boeing, John Jacob Astor, Henry J. Heinz. Uspelo jim j zaradi inovativnega pristopa, poguma, vztrajnosti in trdega dela. Spoznali bomo eno najbolj zanimivih obdobij ameriške gospodarske zgodovine. Peterica priseljencev je vpisala v zgodovino še nekaj zgodb o uresničenju sanj ...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 April 2012 - 10:08 AM
Karel Destovnik (partizansko ime: Kajuh); slovenski pesnik, prevajalec in narodni heroj, * 19. december 1922, Šoštanj, † 22. februar 1944, Žlebnik pri Belih Vodah.
»38 izvodov« je kratki igrani film o njegovi poeziji.
Edited by Kinky, 27 April 2012 - 11:10 AM.
Posted 27 April 2012 - 01:02 PM
Onstran žice
Film odkriva pretresljiv in na filmu skoraj nikoli zabeležen trenutek zgodovine 20. stoletja: trpljenje pripadnikov slovenske in hrvaške narodnosti, ki so bili sredi strahot druge svetovne vojne zaprti v italijanskem koncentracijskem taborišču v Gonarsu.

http://www.rtvslo.si...ece-zice/281256
http://www.rtvslo.si...-otrokom/281945
Posted 29 April 2012 - 04:16 PM
namreč o britanskem indie rocku, zvrsti, ki me nikoli ni pretirano pritegnila. Omenjeni so bendi
kot so na primer Oasis, Blur, Suede (oni so mi pa super), The Smiths, The Libertines (ultra
aroganten in umazan Pete Doherty, eeeeeeeew).
Lepo je prikazano rivalstvo med Blur in Oasis (Noel Gallagher je en nadut bedak), pa še nekaj
posebnosti, ne bom rekla, da ni bil zanimiv, ampak mi je bil najmanj interestanten od vseh sedmih delov.
Posted 04 May 2012 - 05:26 PM
Dober dokumentarec. Vtisi ljudi o dnevu, ko je umrl Tito, o tem, kako so snemali pogreb, o tem, koliko državnikov je prisostvovalo. Nekaj zanimivih dejstev. Če imate 1 uro časa, se ga splača pogledat.
Posted 10 June 2012 - 08:29 AM

Končno sem pogledala ta dokumentarec, branje Kitajske študije (po kateri je posnet) me pa še čaka.
Všeč mi je bil, ker je lepo in nazorno predstavil študijo ter dejstva. Pokaže nam, da nas vsa hrana, ki jo jemo,
počasi ubija. Zanimive so zgodbe ljudi, ki so s pomočjo spremenjene prehrane (plant based diet),
premagali bolezni kot so na primer rak, diabetes, visok pritisk, ali pa so jih ustavili - tako da se niso širile naprej (v primeru raka).
Film je po eni strani šokanten - ko vidiš kako nas tisto kar jemo počasi ubija, po drugi pa ko sprevidiš, da je rešitev
in zdravilo tako preprosto in na dlani.
Zelo priporočam.

EDIT by Kami: sem prestavila oceno, ker se mi zdi, da bolj sodi v to rubriko
Posted 24 June 2012 - 11:50 AM

Stanford Prison Experiment
Za vse ki vas zanimajo tovrstni psihološki eksperimenti, in če ste gledale Das Experiment (oz. tudi ameriško verzijo).
Posted 24 June 2012 - 08:05 PM
Tole ravno gledam. Nekako sem preko posnetkov o "10 najzanimivejših dejstev o vesolju" prišla do posnetka "10 najbolj zlobnih otrok" in potem do posnetka dela sojenja enemu od teh dveh fantov. Še gledam, ampak je dokaj "disturbing" vse skupaj.
Bistvo: Brata Alex in Derek naj bi pri 12-ih in 13-ih letih hladnokrvno umorila svojega očeta in požgala hišo, da bi uničila dokaze. Obema so sodili kot odraslima.
Posted 24 June 2012 - 08:07 PM
Na Discovery Investigation je drugače ena fajn oddaja Kids who Kill, če vas zanima.
Posted 24 June 2012 - 08:14 PM

Drugače bi stoposto pogledala....ampak se moram spijaznit z dokumentarcem o Janezu Krstniku, heheh. Nekaj o kosteh. Slišim, da fant gleda. Ups, ne....zdej je že pri medvedih na Animal Planet.

Posted 25 June 2012 - 03:38 PM
Posted 25 June 2012 - 05:56 PM
Posted 30 June 2012 - 10:22 AM
vam zelo priporočam ta dokumentarec; jaz ga gledam na National Geographic, ampak
sklepam, da se da dobiti tudi kakšen torrent.
Zame je to najbolj zanimivo obdobje zgodovine, sem ugotovila.
Pričajo pa ameriški vojaki, ki so jih takrat še kot otroke stare 16, 17 ali 18 let
poslali v Evropo. ZELO zanimivo, in zelo ganljivo. Zelo priporočam za vse navdušenke tega dela zgodovine.
Last War Heroes
http://www.youtube.com/watch?v=4XYCJFaWdg0
http://www.youtube.com/watch?v=CGmOKGwn08Y&feature=relmfu
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users