Jump to content

Photo

Za prijeten vonj v stanovanju

• Please log in to reply
221 replies to this topic

#101 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 12 January 2012 - 09:49 PM

QUOTE(Nila @ 12. 1. 2012 - 4:11) View Post

100 % naravna eterična olje se dobi tudi v Sanolaborju (Bergland).

Ooo to je pa kul, imam blizu Sanolabor. Koliko pa stanejo? Primaverina so mi predraga, ker jih precej hitro porabim.

Btw, a ve to zmešate z vodo, ali date samo olje?
  • 0

#102 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 January 2012 - 10:02 PM

V vodo valda, sej drugače ne gre, ne moreš samega olja dat not, ker se začne žgat in smrdi, ne diši.
  • 0

#103 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 12 January 2012 - 10:05 PM

Saj jaz tudi dam v vodo, samo ful mi je čudno, ker na steklenički to ne piše (vsaj na moji ne) - kako bo potem nekdo, ki to prvič dela, vedel, da mora nredit mešanico? Mmm, jaz se ravno zdajle sproščam (učim biggrin.gif ) ob sivki.
  • 0

#104 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 January 2012 - 10:10 PM

Jaz pa ob bergamotki. laugh.gif Citrusi so baje za učenje, še posebej efektivni so v kombinaciji z rožmarinom (krepi spomin in koncentracijo) in evkaliptusa. Meni je ta kombinacija trenutno najljubša pa sivka pred/med spanjem zmaga. wub.gif
  • 0

#105 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 12 January 2012 - 10:31 PM

Od citrusov si moram še kupit kaj, bom šla po mojem v Sanolabor ta vikend. Sivka pa res najbolj paše zvečer. smile.gif
  • 0

#106 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 12 January 2012 - 11:17 PM

QUOTE(Plain Jane @ 12. 1. 2012 - 22:10) View Post

Jaz pa ob bergamotki. laugh.gif Citrusi so baje za učenje, še posebej efektivni so v kombinaciji z rožmarinom (krepi spomin in koncentracijo) in evkaliptusa. Meni je ta kombinacija trenutno najljubša pa sivka pred/med spanjem zmaga. wub.gif

A si ta tri olja potem ti skupaj zmešaš za učenje, ali pač posamično vsakega uporabljaš, izmenično? Koliko pa stanejo Primavera olja? Koliko pa YC voski?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#107 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 January 2012 - 11:28 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 12. 1. 2012 - 21:10) View Post

Jaz dam za lešnik v izparilnik in potem to drži nekje 3 čajne svečke, nato popivnam tekočega z brisačo
ven in ponavljam postopek. Sem pa opazila, da je trajanje intenzitete vonja odvisna tudi od same vrste
vonja ... eni so močnejši in dlje dišijo, drugi manj.

Ta lešnik me bega. laugh.gif Lahko poveš koliko od te "tortice" daš? 1/5 naprimer? Jaz sem dala zdaj 1/4, pa je mogoče malo preveč. Ne vem, saj diši pa vse, ampak se mi zdi da bom to ekspresno hitro porabila.
  • 0
Viens, reste ici!

#108 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 January 2012 - 11:31 PM

Recimo da 1/8 torte. : )

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#109 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 January 2012 - 11:32 PM

blink.gif To ni skoraj nič! Okej, bom tut jaz tak. laugh.gif Jaz bi najraje cel vosek gor vrgla.
  • 0
Viens, reste ici!

#110 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 January 2012 - 11:33 PM

Meni je dovolj, res. Cel vosek ... jaz bi po moje omedlela od nasičenosti vonja.
Je pa tudi odvisno, kako velik prostor odišavljaš. Jaz sem navajena manjših in je hitro
že preveč.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#111 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 January 2012 - 11:36 PM

Saj je majhen prostor ja, pač soba, 18 kvadratov. Saj imaš prav ja. Kje pa kupuješ te voske drugače?
  • 0
Viens, reste ici!

#112 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 January 2012 - 11:39 PM

Soba 18 kvadratov je drugače že precej velika biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#113 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 January 2012 - 11:40 PM

Ja, saj v bistvu je, ampak ta vonj je res močen.
  • 0
Viens, reste ici!

#114 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 January 2012 - 11:40 PM

Nimam pojma, ne uporabljam nobenih dišečih zadev. biggrin.gif Mal sem neumestno vskočila. laugh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#115 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 January 2012 - 11:41 PM

QUOTE(Marmelada @ 12. 1. 2012 - 23:17) View Post

A si ta tri olja potem ti skupaj zmešaš za učenje, ali pač posamično vsakega uporabljaš, izmenično? Koliko pa stanejo Primavera olja? Koliko pa YC voski?

V vodo kanem par kapljic bergamotke ali drugega citrusa in par kapljic evkaliptusa-evkaliptusa res malo, ker je močen. Cene so različne, v povprečju nekje 7-10€ (ne me za besedo držat, ker jih pri nas ne kupujem jaz), kakšna eksotična (jasmin, vrtnica) so seveda dražja. A veste, da je eterično olje kamilice modro? biggrin.gif
YC voski stanejo pa 1, 70€.
  • 0

#116 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 12 January 2012 - 11:57 PM

Aja, sem mislila, da so dražja. Saj Bergland so tudi nekaj takega, se mi zdi. Ta kombinacija za učenje me mika. biggrin.gif A Bergland pa niso tako kvalitetna?
Gledala sem na Biotopic strani in imajo zgleda tudi neka svoja eterična olja, ampak ne vem, kakšne kvalitete so.

Za voske pa sem tudi mislila, da so ful dražji, ker so sveče tako drage.
  • 0

#117 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2012 - 12:58 AM

QUOTE(Ana @ 12. 1. 2012 - 23:36) View Post
Saj je majhen prostor ja, pač soba, 18 kvadratov. Saj imaš prav ja. Kje pa kupuješ te voske drugače?

Ponavadi v LJ (v Koloseju je njihova trgovina z ogromno ponudbo in sem si delala velike zaloge), ampak
zdaj sem poredko tam, zato v MB - v Šparu (EP) imajo nekaj izbire, sicer je zelo skopa, a vsekakor boljše kot nič.
Imam srečo, da imajo skoraj vedno na zalogi meni zelo všečna vonja - Country Lemonade in Black Cherry.
So mi pa drugače še zelo všeč Lavender Vanilla, Banana, Dune Grass.
  • 0

• Guests

Posted 13 January 2012 - 05:39 AM

QUOTE(Marmelada @ 12. 1. 2012 - 23:57) View Post

A Bergland pa niso tako kvalitetna?

Glede kvalitete res ne vem, meni so v redu, so 100 % naravna (kar je tudi osnova za aromaterapijo).

Vsekakor boljša kot pa sintetične dišave in umetni voski, to te prej zagifta kot pa "zdravi", pomiri ali poživi. ermm.gif
  • 0

#119 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 13 January 2012 - 05:00 PM

Ja, saj kolikor sem gledala, so cenovno vsa eterična olja tam - tam, Primavera, Bergland, Biotop. Jaz bom šla pogledat v Biotopic, Bio si ali pa Sanolabor, so mi še najbolj pri roki.
  • 0

#120 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 13 January 2012 - 06:24 PM

Jaz sem danes kupila od Berglanda limonsko travo, 10ml je 5€, kar ni tako drago. Samo eno vprašanje, kako pa veste, da so res naravna? Ker nikjer nič ne piše.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users