Svetlinovo olje in kapsule
Posted 28 January 2010 - 10:33 PM

Posted 29 January 2010 - 11:39 PM

Študiram o jemanju prehranskih dopolnil, ker imam nekako občutek, da mi primanjkuje določenih snovi. Nimam za to nekih 'trdnih' dokazov, ampak nekako se mi zdi, da mi telo to sporoča. Sicer obožujem vso zelenjavo in je doma od nekdaj jemo ogromno, v MB pa mi med študijem ne znese (sem ogromno na faxu in premalo skrbna, da bi si nosila hrano sabo) in žrem svinjarije, zelenjave dobesedno nič (razen solato, ki pa je tudi ne dobiš povsod veliko), pa tudi sadje zanemarjam in sem se šele pred kratkim poboljšala. Zdej sem začela jemat od Natural Weath (tej firmi zelo zaupam) tablete za lase, kožo in nohte, me pa mikata še dve stvari in sicer svetlinove kapsule in pa lecitinove.
Ko opazujem lasišče, imam občutek, da mi slednjega zelo primanjkuje. Let me explain - lasišče se mi zelo hitro masti, a me včasih vseeno dobesedno zateguje (kar je nekako kontradiktorno), pa zelo je občutljivo in nagnjeno k prhljaju (ki sem se ga sicer naučila izjemno dobro krotit in ga zaradi prave nege nisem videla na svoji betici že celo večnost, ampak če bi nehala s to nego, bi takoj prišel nazaj - preizkušeno). Nekaj časa sem imela Harologi E.F.A. šampon, kamor so mi v frizerskem salonu še dodalno vmešali lecitin, ker jim je tisti aparat pri analizi pokazal, da ga rabim in tisti čas, ko sem uporabljala ta šampon, je bilo lasišče res mnogo boljše, kot da je končno dobilo nekaj, kar mu je manjkalo. Potem sem ta šampon nehala uporabljat, ker pač nimam vedno časa in volje hodit tja, da mi ga namešavajo, pa še logika mi pravi, da bi bolj pomagalo, če bi manjkajoče snovi zaužila, kot pa napacala nase.
Vem, da ni boljšega, kot skrbno načrtovana in uravnotežena prehrana, ampak jaz res nimam volje za vse to, pa itak drugače rada zdravo jem in doma jemo res ful zdrave in fajn stvari, ampak v MB imam norišnico in ne sfolgam. Uglavnem, zdej mene zanima, koliko je sploh smiselno jemat ta prehranska dopolnila, recimo že omenjeni lecitin in pa svetlinovo olje? Gledam svetlinovo olje v kapsulah od Natural Wealth, ena ima 1300mg svetlinovega olja - je to dovolj? Koliko jih imajo recimo te od Melvite?
Posted 29 January 2010 - 11:42 PM
Posted 29 January 2010 - 11:45 PM
Se pa tudi meni lasišče izredno hitro masti (imam pa tudi mastno kožo), pa še nikoli nisem slišala, da naj bi lecitin pomagal pri tem.
EDIT: Hehe, vidim, da me je Frida prehitela.

Posted 29 January 2010 - 11:46 PM
Me pa zanima, če je bolje vzet recimo manjše kapsule in pojest recimo eno pri zajtrku, drugo pri kosilu in tretjo pri večerji, ali je enako sranje, če vzameš naenkrat eno veliko kapsulo?
Ker ne vem kako je z absorbcijo, recimo nekateri vitamini se ne morejo absorbirat v velikih količinah in je treba jemat tko po obrokih, z lecitinom pa ne vem kako je, se čisto nič ne spoznam na to.
Čebelica, sej nisem mislila, da lecitin upočasnjuje maščenje lasišča, mogoče sem samo nerodno napisala. Jaz sem rekla samo to, da meni lasišče kljub temu da je mastno, včasih vseeno zateguje, kot recimo suho kožo na faci in da se mi to ni več dogajalo, ko sem uporabljala šampon z lecitinom. Glede hitrosti maščenja pa nisem opazila nobene razlike, ampak verjetno tistega šampona niti nisem uporabljala dovolj dolgo. Drugače pa je itak pomoje hitrost maščenja najbolj odvisna od hormonov in se tle ne da dosti naredit.
Posted 30 January 2010 - 01:36 AM
Zakaj ne bi bilo? Saj hrana je itak že tako osiromašena s koristnimi snovmi, da tudi, če ješ 100% zdravo, težko dobiš vsega dovolj vase.
Da bi videla moj zajtrk - 16 tablet. Ne, ne hecam se.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 January 2010 - 10:41 AM
Vitaganic.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 30 January 2010 - 06:13 PM
Posted 30 January 2010 - 06:17 PM
Poleg svetlinovih kapsul še C-vitamin, B-kompleks, Algeo, Mg šumeče in Blueberry nekaj (za občutljive oči).
Pa včasih E-vitamin, redko.
― V. Van Gogh
Posted 30 January 2010 - 06:24 PM
Posted 30 January 2010 - 06:27 PM
Če bi se jaz ravnala po občutku, kaj mi paše, bi živela od čokolade.

― V. Van Gogh
Posted 30 January 2010 - 06:35 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 30 January 2010 - 06:41 PM

Posted 30 January 2010 - 06:41 PM

Naročila sem od Natural Wealth acerolo, lecitin in svetlin (vse so kapsule), prva je baje najbogatejši naravni vir vitamina C.
Doma pa imam že vitamine za lase, kožo in nohte (tudi od Natural Wealth), tako da mislim, da sem zdaj kar zadostno opremljena.

Študiram pa še o matičnem mlečku od Medexa, LOL.
Posted 30 January 2010 - 06:42 PM
@ Planet:
Now that`s the spirit.

― V. Van Gogh
Posted 30 January 2010 - 06:43 PM

Posted 30 January 2010 - 07:42 PM
Boljši je naravni brez dodane kemije.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 30 January 2010 - 07:56 PM
Imaš pa tudi ta matični mleček od Medexa pakiran v fiole in pač ven 'spiješ'.
Kolikor jaz vem, Medex v splošnem ne dodaja neke kemije.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users