Potujem z letalom - kaj moram vedeti?
Posted 13 August 2010 - 02:07 PM
Ta finta a čakaš al ne, ni če čakaš na check inu tam, ko oddaš prtljago ampak za boarding- se pravi ko čakaš na gate.
Torej, kaj ma zdj prednosto bordanje kle prste vmes s prtljago? Ponavljam, bordanje- ko nimaš več prtljage v roki in je vseeno na kak način si jo oddal- al kot 1 človek, 1 prtljaga ali pa 2 človeka 1 prtljaga.
Tist za prtljago sm jz misnla drgač, da je se lah tko nrdi in potem v povezavi s tem sem ciljala na braun naj pove kako je z zici potem.
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 13 August 2010 - 02:19 PM

Priority boarding, če jaz prav razumem pomeni, da se pač prvi vkrcaš na letalo. Prtljaga pa je tukaj zraven le ročna. Torej če se vkrcaš med zadnjimi se lahko zgodi, da so vsi predali nad glavami potnikov že zasedeni in svoje ročne prtljage nimaš kam dat.
Tisto s sedeži pa nisem ziher, če je res tako, ker kot pravim.. z Ryanairom še nisem letela, se pa spomnim, da je nekdo nekaj razlagal o tem.
Še odgovor na prvo vprašanje: Za navadno prtljago pa je res bolje, da če nimaš namena vlačit zraven pol svoje omare, da se vse spravi v en velik kovček in tako en plača tistih 30€, drugi pa potem nič.
Posted 13 August 2010 - 02:27 PM
Ja, ja, če ti oddaš prednostno, sopotnik pa ne, in, če nisi sedežnega reda, pol se zna kdo zravn tebe vsest, sam ok, lah nekak cigansko razložiš, da čakaš, da pride sopotnik. ( Sicer mi je že v štartu kle smešno, da grem potvat s prjatlco/fantom in si vzamem prednostno njo/njega pa ''pustim'', da pride za mano, hihihi ).
Če pa je sedežni red in, da greš ti prednostno gor, pol je itak vse ok.
Glede predalov nad glavo, če so zasedeni, jo daš stevardu pa ti poišče plac, magar na drugem koncu letala- pred tem si pobereš ven pasuš in denarnico magar. Govorim za nizkocenovce, če letiš z večjo letalsko družbo more logično bit plac nad tvojo glavo za ročno prtljago.
Posted 13 August 2010 - 02:41 PM

Sej mi ne dovoli vzet samo za enga Priority.

Me pa zanima še za ročno prtljago. Če vzame vsak en manjši nahrbtnik in pol zravn še ročno torbico. To lahko neseš s sabo in ne plačaš nič?
Posted 13 August 2010 - 02:59 PM
Drugje z ryanairom pa nikol.
Nared magar tko k si misnla, pa mej v ruzaku kej lufta, če boš mogla torbico zbasat v ruzak.
Posted 14 August 2010 - 01:02 AM

Posted 14 August 2010 - 07:36 AM

Posted 14 August 2010 - 08:01 AM
Ker meni so tudi vsi, ki sem jih do zdaj vpašala povedali, da ponavadi ne komplicirijo, če maš nahrbtnik in še torbico zraven in, da ni cirkusa okoli tega. Pri Rayanair pa piše , da je dovoljen samo strictly one item.
Jaz planiram nest torbico zraven, ampak bom mela za vsak slučaj še fraj plac v nahrbtniku, da lahko po potrebi torbico stlačim noter.
Posted 14 August 2010 - 08:47 AM
baby, jaz tudi v kratkem letim z Ryanair. Glede ročne prtljage si preberi tisti mail, ki so ti ga poslali za potrditev leta.
Ker meni so tudi vsi, ki sem jih do zdaj vpašala povedali, da ponavadi ne komplicirijo, če maš nahrbtnik in še torbico zraven in, da ni cirkusa okoli tega. Pri Rayanair pa piše , da je dovoljen samo strictly one item.
Jaz planiram nest torbico zraven, ampak bom mela za vsak slučaj še fraj plac v nahrbtniku, da lahko po potrebi torbico stlačim noter.
Jaz sem mela res mini torbico zraven, tolko da sem imela ločene dokumente, denar in še kakšno drobnarijo in me je ženska pri gate-u ustavila in rekla, da jo morem v nahrbtnik pospravit. Mogoče je odvisno kaka je gneča in kdo je tam. V glavnem prostor vsekakor imej za torbico. Jaz sem si pol, o sem hodla do letala itak torbico spet ven vzela.
Posted 14 August 2010 - 01:49 PM
Posted 20 August 2010 - 07:00 PM
Pa ni pri Ryanairu finta v tem, da sedeži niso označeni in če pač pride par med zadnjimi na letalo se lahko zgodi, da mora sedet narazen.

JA. To se je nama zgodilo (nisva vedela tega in prišla zadnja na letalo) in sva potem sedela narazen.
Jaz z enimi, s katerimi smo popivali na letalu, ha ha ha.
On me je pa tak žalostno nazaj gledal, rofl.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 20 August 2010 - 07:03 PM
Mene so lani klicali na Brniku, in še potem v Grčiji, naj pridem že gor.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 August 2010 - 07:11 PM

Posted 20 August 2010 - 07:19 PM
Jaz zdaj tu gledam in piše, da lahko vzameš EN KOS ročne prtljage. Zdaj pa ne vem - se torbica šteje
že kot kos ročne prtljage? Jaz sem mislila gor vzeti pač torbico in nahrbtnik. Do zdaj nisem imela s tem
problemov (sem že vzela gor tudi neseser z vso kozmetiko, pa je bilo ok, celo male škarje so bile notri,
za katere me je spraševal in sem se čisto spozabila in rekla, da jih nimam, LOL, sem bila že sumljiva).
To bo cela norišnica, jaz ne vem, kak naj dosežem samo 20kg prtljage, ko mi pa že kufer tehta po moje
ene 5 kil. Cotovje, nujno MOJ fen, pa likalnik, pa...

že dovolj opravkov, kam bo stlačil vso svojo fotografsko opremo. XD
Jaz sem nazadnje sedela poleg ene panične babure, ki me je 15 minut vsakih pet sekund spraševala, če že vidim
pristajalno stezo ... leteli smo v nevihti in začeli takrat tudi pristajati, deževalo je na polno. Ko sem
rekla, da je ne vidim, je pa skoraj doživela panični napad. XD
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 20 August 2010 - 07:54 PM

Midva bova najbrž imela en velik kovček, pa vsak en kos ročne in to je to; za en teden letos res ne bom komplicirala, nobene odvečne kozmetike (dekorative sploh nič), čevljev ipd šare...
Posted 20 August 2010 - 09:54 PM
To mam en tak mini nahrbtnik in ne bom mogla torbice stlačiti notri. Niti obratna verzija ne pride v poštev.
Kozmetike bom tudi jaz imela čist malo - senčka, UDPP, črtalo, korektor za podočnjake in maskara. To je to.
No, upam, da mi bo kdo vedel iz prve roke odgovoriti na moje vprašanje.
Posted 20 August 2010 - 10:06 PM

After all this time?
Always.
Posted 20 August 2010 - 10:46 PM
^ Ja, naredi tako. Pa 20 kil prtljage je meni ogromno, ne vem.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 August 2010 - 11:18 PM
Daj babe ne drkajte, 20kg ni dosti, sploh, če že sam kufer tehta 5kg po moje.

Nincha, problem vidim v tem, da je meja za ročno prtljago 8kg. Jao. Pa še neke prav
dimenzije so napisane, katerih ne sme presečti. No, saj bom vidla. Jaz se spomnim, da ko sva letela v Barcelono,
si je ena prav mali kufer na kotačih nesla gor na avion. O_o
Morda bo na koncu izpadlo, da ne bom niti do meje prišla z vsem. Težko, a verjetno vseeno je. XD
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users