Jump to content

Photo

Portugalska

• Please log in to reply
123 replies to this topic

#101 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 24 January 2017 - 09:34 AM

Nincha, kolk te je pa vse skupaj prišlo? Kolk si bila, 1 teden?  Je tudi možnost aparmajev? 

Jaz bi fuuuul šla na tak kemp, ampak imam pogodbo do konec maja, potem pa še ne vem kak bo za naprej. :D

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#102 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 August 2018 - 10:50 PM

Obujam temo.

Sporazumevanje na portugalskem - priporočate kak mini tečaj portugalščine ali se da z angleščino skomunicirat normalno? 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#103 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 11 August 2018 - 04:57 AM

Moji hodijo pozimi že 10+ let v Algarve pa noben ne zna portugalsko :D
  • 0

#104 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 11 August 2018 - 05:22 AM

Če bi se rada naučila nekaj besed in fraz, priporočam Michel Thomas audio tečaj :)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#105 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 11 August 2018 - 04:21 PM

Kul, hvala, obema  ^_^

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#106 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 07 August 2019 - 03:32 PM

Kje so njabolj ugodne karte za Lizbono, trenutno gledam Dunaj-Lizbona z Dunaja, da je še najbolj, ve katera za kako drugo kombinacijo?

• 0

[Napoleon]

#107 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 08 August 2019 - 08:16 AM

Benetke - Lizobona s TAP. Okoli 160€.
  • 0

#108 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 January 2023 - 10:19 AM

V Portu je bila katera?
  • 0

#109 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 14 January 2023 - 01:22 PM

Jaz, bolj na hitro, toliko, da sva ga videla in sla na portovec na promenadi ob reki, kjer so igrali ulicni muzicarji. Tako industrijsko, bolj ‘grobo’ mesto, ni tako spedenano kot kaksna Evora, Coimbra ali Lizbona. Drugih vecjih mesti pa niti nisva obiskala. Sva prespala sam eno noc in pol sla dalje, nama je podezelje in manjsa mesta na poti (roadtrip s campervanom) bolj odtehtalo. Al je bil pa tu celo konec tripa, ne spomnim se vec. Nisva gledala za kake druge aktivnosti kot pa tako nakljucno pohajkovanje po mestu. Boljsi vtis je name naredila Sintra (je turisticno oblegana, kar je minus, ampak na kak dezeven moody dan je bila pa res carobna, sem jo parkrat obiskala) in pa vsa ta obmorska krajina potem proti zahodni obali, bolj, kot ta velika mesta. Azenhas do Mar in plaze levo/desno gor od tu, cudoviti soncni zahodi pozimi. :) Notranjost pa Pico del Torre, pa Monsanto je bil en tak caroben kraj (lepo zimsko vreme, nor soncni zahod).
  • 0

#110 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 January 2023 - 07:10 PM

Super Olivija! Hvala.

Vem da je tezko ocenjevat, ampak kako kid-friendly se ti zdi Porto oz. portugalska nasploh?
  • 0

#111 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 14 January 2023 - 08:24 PM

Meni je bil Porto zelo vsec. Smo bili par dni decembra 2019. Moj Gal je imel 9 let, od prijateljev sin pa 5 let. Super smo se imeli. Mesto ima tak vsecen vibe. Kako je pa z manjsimi otroci pa ne vem… mi smo sli v Land of discoveries in na stadion, pa z ladjo po reki. Pa hop on hop off bus…
  • 0

#112 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 15 January 2023 - 01:38 PM

Super slisat supergirl. Hvala.
  • 0

#113 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 20 March 2023 - 03:33 PM

Smo obiskali Porto in morm rect, da me je prijetno presenetil. Je res lustno mesto, s takim prijetnim vibeom. Ni spoliran, ampak tak raw, z dušo. V starem delu mesta, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediscine, se lahko zgubis in se znajdes sredi slikovitih ulic in ulicic, ravno to kar v mestih obožujem. Poleg raziskovanja mestnega jedra in obiska dela mesta ob Atlantiku, smo si ogledali se audio-vizualno razstavo Impressive Monet & Brilliant Klimt, ki je bila ful lustna in pa razstavo avtomobilov portugalskih predsednikov v isti stavbi. Vec z dvema malckoma in dojenckom zal ni bilo mogoce.
Najbolj mi je pa ostala v spominu hrana, ki je bila fenomenalna, cene pa tud niso bile pretirane. Hobotnica v mini lokalni restavraciji je bila najboljsa kar sem jo kdaj jedla. Pastel de Nata pa so itak yummy.
  • 2

#114 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 20 March 2023 - 04:15 PM

Aa fino!
  • 0

#115 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 20 March 2023 - 06:52 PM

Lepo Kalypso, sem spremljala tvoje storyje. Jaz si tudi želim tja.

• 0

#116 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 21 March 2023 - 03:12 PM

Kalypso, občudujem, da gresta s tako malimi otroci na večdnevne izlete z letalom. Mali P. je bil v vozičku in/ali nosilki čez dan?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#117 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 21 March 2023 - 04:45 PM

Hehe, saj ni vedno lahko, ko potegnem črto je pa lepo odkrivat svet s tamalima dvema. Otroka sta oba prilagodljiva, nimata težav s spremembo okolja. Mali je itak na joška dieti, tako da je hrana ready ko želi. Veliki tud ni izbirčen. Rutino poskušamo obdržat podobno kot doma. Ne uspe nama vedno, se pa iz napak učiva. 

Mali P. je bil v nosilki, kar je bila za Porto super odločitev, ker je en sam breg, pa še ceste so tlakovane in bi v vozičku-košari bilo kar bumpy. Pa tud večina restavracij kjer smo jedli, je bila mičkena in bi težko našli prostor za voziček. Še ta kolega, ki je imel za svojo skoraj 3-letno hčerko voziček-marelo, ga je moral ali zložiti ali pa ga pustiti v predprostoru. Smo ga pa odlagali na klopce kjer je bilo le možno, da ni bil ves čas v istem položaju. Me je pa posledično kar bolel hrbet, ker sem ga večino nosila jaz, tovorit 8kg gor in dol po hribu in stopnicah, pač ni mačji kašelj. :)

• 0

#118 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 21 March 2023 - 05:26 PM

Ful fino, jaz imam tudi karto za Porto v oktobru.:)
  • 0

[Napoleon]

#119 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 22 March 2023 - 04:48 AM

To sem želela prebrat, kako ste logistično sfurali, fajn, vsa čast. Mene začne že po 1 uri nošenja v Ergobaby bolet hrbet, pa še nima 6 kil :/ Si me spodbudila, da se tudi mi opogumimo kaj splanirat z letalom, bi pa v vsakem primeru počakala, da ima vsaj 6m.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#120 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 22 March 2023 - 08:30 AM

:)
Ni bilo idealno, ampak glede na to, da je bil prvi tak izlet, je izpadlo kar ok. Drugace smo pa prvic leteli, ko je bil mali P. star 2 meseca in pol in je bilo lazje kot zdaj pri 4h mesecih, ko je bil bolj dovzeten za okolico. Je pa res, da je bil zdaj let daljsi (2,5h) in tud pritisk pri vzletu in pristanku je bil sedaj ful mocan, da so se mene bolela usesa.

Imajo pa v Portu na letaliscu fajn narejeno, da lahko gres z otroci na posebno vrsto na security kontroli, kjer gre bolj pocasi, ampak za seboj nimas sopotnikov, ki se jim mudi na let in so posledicno zoprni in znervirani. Ker roko na srce, z otroci gre skoz security hoces noces pocasi.

Super tasika. Uzivaj!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users