Ja! V grazu imejo krasnega, tako vino kot punč.
Pa da imaš normalno šalco, sicer za kavcijo, ne pa tista mehka plastika.
Posted 03 December 2014 - 10:30 PM
Ja! V grazu imejo krasnega, tako vino kot punč.
Pa da imaš normalno šalco, sicer za kavcijo, ne pa tista mehka plastika.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 December 2014 - 11:15 PM
V LJ sploh ni vino, ampak voda in prašek (vem iz zanesljivega vira). Škoda.
Ja pa kaj še, no. Saj ne da je samo ob Ljubljanici več kot 50 različnih stojnic z vinom in večinoma ga kuhajo pred tabo. Na večini stojnic sicer res ni bogvekaj, ker ga preveč razredčijo/sladkajo ali pa je premalo začinjen, na nekaterih je pa odličen.
Drugače je pa tudi meni Graz ful lep, v Salzburgu pa nisem bila.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 December 2014 - 11:24 PM
Posted 03 December 2014 - 11:45 PM
Uuu, hvala za mnenja. Fant me je danes presenetil z idejo, da me bo peljal ta mesec ali na Dunaj ali v Salzburg ali v Graz. Na Dunaju in v Salzburgu sem bila samo enkrat, v srednji šoli, kar je že kar dolgo nazaj. Salzburga se sicer niti ne spomnim več dobro, Dunaj pa mi je bil zelo všeč. V Grazu pa še nikoli nisem bila. Sicer me najbolj mika Dunaj, ampak tam pa skoraj moraš prespati, se sicer ne splača. Kaj pa recimo hrana, pijače, so precej dražje na Dunaju kot v Grazu?
Cenovno sem bila bolj za Graz ali Salzburg, ste me zdaj prepričale za Graz.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 December 2014 - 12:21 AM
Do Salzburga je pot dražja kot do Dunaja (razlike pa je mogoče eno uro). Do zdaj sem bila še vedno na Dunaju samo en dan. Ješ pa tako drago kolikor hočeš. Vino na marketu je 2 ali 2,5€, ne spomnim se točno, Sacher 5€. Obubožala ne boš, se ne pozna tako zelo Najcenejši pa bo Graz, zaradi poti. Cene so povsod tam tam
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 December 2014 - 12:58 AM
Jaz glasujem za Dunaj, ful ga imam rada, pa res je lep decembra. V Salzburgu smo bili lani na enodnevnem izletu, jaz sem šla bolj zaradi drugih stvari in potem pol dneva zabila v tisti trdnjavi nad mestom, zvečer pa samo naredila en krog po stojnicah, ne da bi sploh kaj kupila.
V Grazu pa še nisem bila.
Posted 04 December 2014 - 02:01 AM
Stojnic ni cez 50, razen ce so letos dodali lokacije. Spet pretiravas...
Kolikor je meni znano, je bilo lani malo pod 70 stojnic, pa vecina jih je gostinskih. Pretirana je kvecjemu trditev, da imamo v LJ vino iz praska.
Saj ljudje niso neumni, da ne bi zaznali razlike med takim in pravim vinom in se tja vračali. Verjamem pa, da je kar nekaj takih, ampak vseeno od vseh ponudnikov
verjetno le pescica, nic vec kot kje drugje. Glede kuhanja sem si mislila, da ga, ker sem veckrat videla, da ga zlivajo v kotle.
Tudi navadne skodelice (in vrce za vecje druzbe) se od lani ze dobi, samo ne na vseh stojnicah. Gredo tudi meni tisti plasticni na zivce, pa se opeces se hitro.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 December 2014 - 08:48 AM
Salzburg torej odpade. Ne vem zakaj sem vedno imela v glavi, da je Salzburg večji od Graza. Saj do Dunaja tudi ni tako daleč, ene 3 ure, to se da v enem dnevu. Ampak se mi zdi, da je tam toliko stvari za videt, da se splača prespati. Bomo videli, kaj bo še fant porekel.
Posted 04 December 2014 - 08:58 AM
Tudi navadne skodelice (in vrce za vecje druzbe) se od lani ze dobi, samo ne na vseh stojnicah.
Gredo tudi meni tisti plasticni na zivce, pa se opeces se hitro.
No, to je pa napredek. Lepo, nisem vedela.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 December 2014 - 11:38 AM
Marmelada, Graz je drugo največje mesto v Avstriji. Meni tudi dolgo to ni bilo znano Do Dunaja je prej 4 ure.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 December 2014 - 12:04 PM
Marmelada, v Grazu se da jesti za čisto ok cene. Midva sva šla jesti v eno indijsko, zelo dobro in poceni. Če želiš ti dam naslov, ni daleč od glavne tramvaj postaje.
Posted 04 December 2014 - 12:29 PM
Marmelada, Graz je drugo največje mesto v Avstriji. Meni tudi dolgo to ni bilo znano
Do Dunaja je prej 4 ure.
Podgana, pozabljaš še od kod do Dunaja je 4 ure. Ne štartajo vse forumašice iz istega mesta kot ti.
Iz Maribora do Dunaja je pb. 2 uri in pol, do Graza je cc. 40 minut (bo Ana znala povedat bolj točno), do Salzburga pa cc. 3 ure in pol/ 3 ure 45.
Cenovno poleg bencina in avstrijske vinjete plačaš na poti iz Maribora do Salzburga še tunelnino, ki pa se ji lahko izogneš, če ubereš krajšo pot čez Schladming.
Sicer mi je Dunaj ful všeč v predbožičnem času. Menda edino mesto v Avstriji kjer si predstavljam, da bi lahko živela. Graz mi je bil v predbožičnem času ok, ampak je res, da sem bila v Grazu tolikokrat, da mi res ni več nič posebnega. Niti ko je praznično okrašen.
Posted 04 December 2014 - 12:35 PM
Ja, Podgana, jaz sem šele zdaj, ko sem šla na net gledat, ugotovila, da je Graz drugo največje avstrijsko mesto. Aja, pardon, iz Celja bi štartala. Po Google maps izračunu je do Dunaja 3 ure in še nekaj minut, do Graza pa približno uro in pol. Šla bi pa s svojim avtom.
Frčica, ja, lahko deliš z mano naslov te restavracije.
Priporočam se še za nasvete, kaj it pogledat v Grazu. Res nič ne vem o tem mestu. Ok, vem, da je gred tam. Bom pa itak še malo raziskala tudi sama.
Posted 04 December 2014 - 12:38 PM
Bom napisala, ko bom imela malo casa, kaj vec o Grazu .
Posted 04 December 2014 - 12:43 PM
Kalypso, logično Sem se zmedla
Posted 04 December 2014 - 12:45 PM
Ana, super, ti boš znala najbolje povedat, ker si zdaj že nekaj časa gor.
Posted 04 December 2014 - 01:00 PM
Marmelada,
Grazbachg. 35, Masala se imenuje. Pozor, ni fancy
Jaz sem ful slaba z imeni ulic.
Ampak vseeno:
Glavna ulica je Herrengasse, poleg lučk glej še stavbe. Nekatere so res osupljivo lepe. Meni so zelo všeč razne ulice in uličice, ki vodijo s te glavne ulice. Lep mi je trg, kjer je tudi kino (Ana, pomagaj ). Na tej ulici je tudi mestna hiša.
ENa pot se te ulice te bo vodila k Muri, poglej si otok na Muri, Kunstahaus(lani naju je skoraj ka, sva bila na gradu, gledava Kunsthaus, pa naenkrat napisi Janez Janša, Ivan Janša ), jezuitska cerkev (Errol, imam prav?) druga cesta te vodi navzgor(mislim, da vodi tudi do gradu). Na tej poti je tudi stara grajska pekarna s krasnim lesenim portalom (priporočam, da greš kaj probati, kava za Avstrijo ni bila slaba, pa tudi drago ne toliko). V bližini je tudi katedrala.Če pa greš naravnost prideš do manjšega trga, kjer so stopnice za na grad (načeloma pozimi zaprte zaradi ledu, lani so bile odprte) in dvigalo (vsekano v skalo, zanimiva vožnja).
Na teh uličicah, ki vodijo z glavne je tudi pivnica z dobrim izborom posebnih piv. Kako se imenuje žal ne vem.
Last, but not least, Graz ima tudi MAC
Posted 04 December 2014 - 01:14 PM
Za jest ne rabim fancy restavracije, neke beznice pa spet ne bi, pač neko normalno stvar.
Ja, sem videla, da je MAC celo direkt v centru, ampak se bojim, da je trenutno vse v previsokem cenovnem razredu zame, ker praktično nič ni pod 20 eur (imela bi recimo eye liner, šminko ali blush). TBS pa je kar izven centra, kolikor sem gledala?
Posted 04 December 2014 - 02:09 PM
Ne, v centru je. Preveri na TBS strani.
Posted 04 December 2014 - 02:16 PM
Pa res. Na TBS strani vrže oznako ven na čisto drugem koncu mesta, kot pa če ta naslov vpišem v Googlu.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users