Jump to content

Photo

Nemčija

• Please log in to reply
184 replies to this topic

#101 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 14 January 2017 - 07:20 PM

Bom cez teden malo pobrskala, kaj sva mi2 s kolegico pocele, sem ze pozabla. Sva pa vecinoma pes hodile okoli.
  • 0

#102 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 28 February 2017 - 09:38 PM

Matilda, jaz sem pravkar rezervirala pri Ryanairu za Berlin (iz Trevisa). Šla bova za 6 dni - 27. 4. do 3. 5. Povratna za oba je prišla 77,98 (plus še tisti payment fee). Malo poglej, so na različne datume konec aprila/začetek maja ugodne cene.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#103 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 05 March 2017 - 07:33 PM

Tiste, ki ste bile v Berlinu, kje ste bile nastanjene?

• 0

#104 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 05 March 2017 - 08:53 PM

Hotel Gat point charlie. Priporocam.
  • 0

#105 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 05 March 2017 - 10:35 PM

Matilda, jaz sem pravkar rezervirala pri Ryanairu za Berlin (iz Trevisa). Šla bova za 6 dni - 27. 4. do 3. 5. Povratna za oba je prišla 77,98 (plus še tisti payment fee). Malo poglej, so na različne datume konec aprila/začetek maja ugodne cene.

Aha hvala, na osebo torej slabih 40€, to se mi zdi ful ugodno. Moram se malo premislit, kdaj bi lahko sploh sla...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#106 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 06 March 2017 - 07:52 AM

Matilda, konec avgusta imajo vegan fair, menda najvecji v Evropi, ce te mogoce mika ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#107 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 06 March 2017 - 11:54 AM

Hvala, uporabna info, ampak za toliko vnaprej pa res se ne vem, pa tisti cas je vedno delikaten, ker ne vem, kako bo z izpiti in vsem.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#108 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 06 March 2017 - 07:20 PM

Hotel Gat point charlie. Priporocam.

Izgleda zelo lep, ampak to se mi zdi malo drago. Sem že ful pregledala in tudi cene sob za 2 s privatno kopalnico v hostlih se mi zdijo precej visoke.
  • 0

#109 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 06 March 2017 - 08:34 PM

Kolko pa se ti zdi ok cena za sobo na noc?
  • 0

#110 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 11 March 2017 - 09:01 PM

Zdaj gledam, da bi bilo max 600 € za dve osebi za 6 nočitev, z vključenim zajtrkom in da ni ravno ful ven iz ožjega centra. Torej 100 € na noč z zajtrkom.

• 0

#111 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 14 March 2017 - 11:02 AM

6 dni se mi zdi kar dost za Berlin, še gresta kam drugam, na obisk h komu ali samo kot turista?

Kaj pa Airbnb? Meni osebno kakšno stanovanje dosti bolj odgovarja, da si lahko sam za jest kaj pripraviš, se hitro naveličam zunaj jest vse obroke oz. hotelskih zajtrkov... pa še ful prišparaš.

Jaz sem bila zdaj 4 dni v Hambrugu pri sestrični, ki je tam na Erasmusu. Je bilo super. Če imaš check in prtljago, se ful splača kupiti kakšno kozmetiko (drogerijsko), je dost ceneje.

• 0

#112 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 14 March 2017 - 06:27 PM

Samo kot turista greva, samo Berlin in en dan imava v planu it v Potsdam. No v bistvu bo dobrih 5 dni, ker letalo prispe po 18. uri in zadnji dan gre okrog 14. ure. Ne vem, malo sem brala in se mi je zdelo, da je manj kot 5 dni premalo, pa še karte so bile cenejše za tisti termin. Bom še malo Airbnb pogledala. Nekaj sem sicer že. Prtljage pa nimam čekirane.
  • 0

#113 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 06 May 2017 - 10:56 AM

Marmelada, boš povedala, kako je bilo v Berlinu, kaj sta si ogledala? :)

• 0

Bill Bullard

#114 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 10 May 2017 - 07:16 PM

Se bom spravila en dan, ja. Zaenkrat se mi ni dalo, pa malo sem gužvo imela. :)

• 0

#115 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 07 July 2018 - 03:47 PM

Bom se vedno vesela vtisov, ce uspes napisati. Ali kdo drug :P

Anouk, a sta se v Berlinu? Imate kaksno priporocilo, kje spati, da ni ful drago?
Sicer gledava za naslednji teden, malo pozno ja... :lol:
  • 0

Bill Bullard

#116 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 07 July 2018 - 05:34 PM

Ce bos iskala na airbnb, glej v friedrichshainu, tam se najvec dogaja, tudi najvec restavracij je pa najceneje. V tem delu so vecinoma priseljenci in tako bolj hipijevsko vzdusje, tam res vidis svasta. Lahko gres v pizami v trgovino in te nihce ne bo cudno gledal.
Glede ogledov, ce dobis termin v Bundestagu, ti priporocam, je res fajn. Pa obvezno v nedeljo, ce bos tam, Mauerpark. Pa pac te osnovne znamenitosti.
Berlin je zakon mesto.
  • 0

#117 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 07 July 2018 - 08:12 PM

Mi smo šli trije, tako da smo iskali 2 spalnici 😉 V ponedeljek pozno zvečer smo se vrnili, precej skurjeni, ker smo si preveč zadali za videt in doživet. Smo se pa super imeli, ta vikend morava itak slike na kup dat in bom mogoče se kak vtis dopisala.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#118 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 07 July 2018 - 08:23 PM

Hvala obema! Prosim, ce utegnes, napisi, kaj ste videli in kje si dobro jedla! :D
  • 0

Bill Bullard

#119 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 July 2018 - 09:07 PM

Jaz sem ravno tu, spisem vtise naslednji teden. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#120 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 08 July 2018 - 10:51 AM

Haha, ja, se opravičujem, se mi res ni dalo pisat vtisov takrat, potem sem pa pozabila. :D

Midva sva šla za v Berlin lani, od 27. 4. do 3. 5., torej dobrih 6 dni, z Ryanairom iz Trevisa. Za prevoz po mestu sva si kupila 6-dnevno Berlin Welcome Card (kupila sva na letališču), za območja ABC, ker C območje vključuje tudi letališče Schönefeld. S to karto lahko neomejeno uporabljaš javni prevoz, nudijo pa še popuste za nekatere znamenitosti, restavracije, nakupe v trgovinah s spominki. Nama je prišla zelo prav, sva se veliko prevažala naokrog, z U Bahn in S Bahn.

Stanovala sva v predelu Friedrichshain, vzhodno od centra. Imela sva en studio apartma na Ebertystraße, cene se žal ne spomnim več. Lokacija mi je bila všeč, par minut hoje stran sva imela postajo za S Bahn.

Ogledala sva si:

East Side Gallery z Berlinskim zidom

Checkpoint Charlie

Topography of Terror (muzej na prostem, zraven pa je en del še v stavbi poleg)

Potsdamer platz in Holocaust memorial, ki je tam blizu

Alexanderplatz

Zvečer sva šla na TV tower. Če bi še enkrat izbirala, bi šla raje podnevi.

Tehnični muzej

Gendarmenmarkt, kjer je koncertna hiša, sprehodila sva se po Friedrichstraße do Unter den Linden do Brandenburških vrat

Reichstag

Tiergarten park z Große Stern in nekaterimi ostalimi stvarmi tam, npr. Bismarckov spomenik, Bellevue Palace, Englischer garten park

Breitscheidplatz s Kaiser-Wilhelm cerkvijo

ZOO Berlin

Na muzejskem otoku sva šla samo v Pergamom museum, ker se nama je zdelo, da bi bilo sicer preveč.

Berlin story bunker

En dan sva šla pogledat še bolšjo tržnico na Boxhagener Platz

Ker sva imela ABC karto za javni prevoz, ki vključuje tudi Potsdam, sva si en dan vzela še za obisk tega kraja. Ampak to se ne splača, če greš v Berlin samo za par dni, ker se kar dolgo voziš do tja.

Sva pa seveda veliko tudi prehodila in tudi tako spotoma videla razne trge, stavbe...

Izpustila sva recimo judovski muzej, ker fanta ni zanimal, tako da sva samo od zunaj pogledala stavbo, pa Charlottenburg palačo, ker sem imela že iz Potsdama dovolj palač. :D

Upam, da nisem česa pozabila.

Zanimivo je tudi njihovo dogajanje za 1. maj. Nisva prej vedela, kako je to pri njih. Ulice so bile polne ljudi, zbirajo se v parkih, imajo koncerte... Je pa seveda še marsikaj, kar je za pogledat.

Glede hrane ti jaz najbrž ne morem kaj veliko pomagat. Jedla sva vsepovsod. Currywurst, razne kebab fast food variante, enkrat sva šla v Burgermeister, kjer naj bi imeli najboljši burger. Parkrat pa sva šla v vietnamsko restavracijo Viet Bowl, ki je bila nekaj metrov od najinega stanovanja in mi je bila zelo všeč in cenovno kar ugodna.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users