Nemčija
Posted 14 January 2017 - 07:20 PM
Posted 28 February 2017 - 09:38 PM
Matilda, jaz sem pravkar rezervirala pri Ryanairu za Berlin (iz Trevisa). Šla bova za 6 dni - 27. 4. do 3. 5. Povratna za oba je prišla 77,98 (plus še tisti payment fee). Malo poglej, so na različne datume konec aprila/začetek maja ugodne cene.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 05 March 2017 - 07:33 PM
Tiste, ki ste bile v Berlinu, kje ste bile nastanjene?
Posted 05 March 2017 - 08:53 PM
Posted 05 March 2017 - 10:35 PM
Matilda, jaz sem pravkar rezervirala pri Ryanairu za Berlin (iz Trevisa). Šla bova za 6 dni - 27. 4. do 3. 5. Povratna za oba je prišla 77,98 (plus še tisti payment fee). Malo poglej, so na različne datume konec aprila/začetek maja ugodne cene.
Aha hvala, na osebo torej slabih 40€, to se mi zdi ful ugodno. Moram se malo premislit, kdaj bi lahko sploh sla...
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 06 March 2017 - 07:52 AM

Posted 06 March 2017 - 11:54 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 06 March 2017 - 07:20 PM
Hotel Gat point charlie. Priporocam.
Izgleda zelo lep, ampak to se mi zdi malo drago. Sem že ful pregledala in tudi cene sob za 2 s privatno kopalnico v hostlih se mi zdijo precej visoke.
Posted 06 March 2017 - 08:34 PM
Posted 11 March 2017 - 09:01 PM
Zdaj gledam, da bi bilo max 600 € za dve osebi za 6 nočitev, z vključenim zajtrkom in da ni ravno ful ven iz ožjega centra. Torej 100 € na noč z zajtrkom.
Posted 14 March 2017 - 11:02 AM
6 dni se mi zdi kar dost za Berlin, še gresta kam drugam, na obisk h komu ali samo kot turista?
Kaj pa Airbnb? Meni osebno kakšno stanovanje dosti bolj odgovarja, da si lahko sam za jest kaj pripraviš, se hitro naveličam zunaj jest vse obroke oz. hotelskih zajtrkov... pa še ful prišparaš.
Jaz sem bila zdaj 4 dni v Hambrugu pri sestrični, ki je tam na Erasmusu. Je bilo super. Če imaš check in prtljago, se ful splača kupiti kakšno kozmetiko (drogerijsko), je dost ceneje.
Posted 14 March 2017 - 06:27 PM
Posted 06 May 2017 - 10:56 AM
Marmelada, boš povedala, kako je bilo v Berlinu, kaj sta si ogledala?
Bill Bullard
Posted 10 May 2017 - 07:16 PM
Se bom spravila en dan, ja. Zaenkrat se mi ni dalo, pa malo sem gužvo imela.
Posted 07 July 2018 - 03:47 PM

Anouk, a sta se v Berlinu? Imate kaksno priporocilo, kje spati, da ni ful drago?
Sicer gledava za naslednji teden, malo pozno ja...

Bill Bullard
Posted 07 July 2018 - 05:34 PM
Glede ogledov, ce dobis termin v Bundestagu, ti priporocam, je res fajn. Pa obvezno v nedeljo, ce bos tam, Mauerpark. Pa pac te osnovne znamenitosti.
Berlin je zakon mesto.
Posted 07 July 2018 - 08:12 PM
Posted 07 July 2018 - 08:23 PM

Bill Bullard
Posted 07 July 2018 - 09:07 PM

Pablo Picasso
Posted 08 July 2018 - 10:51 AM
Haha, ja, se opravičujem, se mi res ni dalo pisat vtisov takrat, potem sem pa pozabila.
Midva sva šla za v Berlin lani, od 27. 4. do 3. 5., torej dobrih 6 dni, z Ryanairom iz Trevisa. Za prevoz po mestu sva si kupila 6-dnevno Berlin Welcome Card (kupila sva na letališču), za območja ABC, ker C območje vključuje tudi letališče Schönefeld. S to karto lahko neomejeno uporabljaš javni prevoz, nudijo pa še popuste za nekatere znamenitosti, restavracije, nakupe v trgovinah s spominki. Nama je prišla zelo prav, sva se veliko prevažala naokrog, z U Bahn in S Bahn.
Stanovala sva v predelu Friedrichshain, vzhodno od centra. Imela sva en studio apartma na Ebertystraße, cene se žal ne spomnim več. Lokacija mi je bila všeč, par minut hoje stran sva imela postajo za S Bahn.
Ogledala sva si:
East Side Gallery z Berlinskim zidom
Checkpoint Charlie
Topography of Terror (muzej na prostem, zraven pa je en del še v stavbi poleg)
Potsdamer platz in Holocaust memorial, ki je tam blizu
Alexanderplatz
Zvečer sva šla na TV tower. Če bi še enkrat izbirala, bi šla raje podnevi.
Tehnični muzej
Gendarmenmarkt, kjer je koncertna hiša, sprehodila sva se po Friedrichstraße do Unter den Linden do Brandenburških vrat
Reichstag
Tiergarten park z Große Stern in nekaterimi ostalimi stvarmi tam, npr. Bismarckov spomenik, Bellevue Palace, Englischer garten park
Breitscheidplatz s Kaiser-Wilhelm cerkvijo
ZOO Berlin
Na muzejskem otoku sva šla samo v Pergamom museum, ker se nama je zdelo, da bi bilo sicer preveč.
Berlin story bunker
En dan sva šla pogledat še bolšjo tržnico na Boxhagener Platz
Ker sva imela ABC karto za javni prevoz, ki vključuje tudi Potsdam, sva si en dan vzela še za obisk tega kraja. Ampak to se ne splača, če greš v Berlin samo za par dni, ker se kar dolgo voziš do tja.
Sva pa seveda veliko tudi prehodila in tudi tako spotoma videla razne trge, stavbe...
Izpustila sva recimo judovski muzej, ker fanta ni zanimal, tako da sva samo od zunaj pogledala stavbo, pa Charlottenburg palačo, ker sem imela že iz Potsdama dovolj palač.
Upam, da nisem česa pozabila.
Zanimivo je tudi njihovo dogajanje za 1. maj. Nisva prej vedela, kako je to pri njih. Ulice so bile polne ljudi, zbirajo se v parkih, imajo koncerte... Je pa seveda še marsikaj, kar je za pogledat.
Glede hrane ti jaz najbrž ne morem kaj veliko pomagat. Jedla sva vsepovsod. Currywurst, razne kebab fast food variante, enkrat sva šla v Burgermeister, kjer naj bi imeli najboljši burger. Parkrat pa sva šla v vietnamsko restavracijo Viet Bowl, ki je bila nekaj metrov od najinega stanovanja in mi je bila zelo všeč in cenovno kar ugodna.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users