Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#101 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 05 May 2007 - 10:03 AM

Ja no, če bi se igrala bi vse grizla, tako pa samo mene. Pa skoz jo kregam tako kot drugi če jih slučajno ugrizne, pa mene sploh ne šmirgla. No, zdej bom probala nekaj nardit, da se ji bom nekak priljubila nazaj, če ne pa nevem.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#102 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 06 May 2007 - 03:25 PM

Punce, saj res, da je ta tema namenjena vsem mogočim vprašanjem, ampak vseeno bi bilo fino, če preverite ali morda ni že odprta tema s vsebino po kateri sprašujete. Saj ni tako težko malce pobrskat. wink.gif
  • 0

#103 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 June 2007 - 06:43 PM

Kako se da umetno dihanje psu (cca. 8 kg)? Kako je z masažo srca?

Rada bi vedla, kako postopat, če ga bo naš Cent kdaj potreboval. Ali katera druga žival.

Hvala!
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#104 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 10 June 2007 - 06:57 PM

Oživljanje psa

-ležati mora na boku (desnem)
-iz ust odstraniš tujke, potegneš jezik naprej (kot vidiš pri veterinarjih na TV)
-vrat naj bo vzravnan, kolikor je možno, z dlani objemi nos in prb 3s vpihaj zrak v nosnice, počakaš 2s in ponoviš -aja pa gobec na bo zaprt, jezik zunaj
-srce masiraj, samo če se zares ustavi
-dlani položiš na psa, tik pod komolcem na levi strani in močno pritiskamo (način kot pri človeku) Ponoviš 6x z enosekundnimi premori.

-po šestih poskusih daš psu spet umetno dihanje pa izmenično masažo srca, dokler na začne utripat srce-potem nadaljuješ z umetnim dihanjem, dokler ne diha sam.

Ampak nujno je psa čimprej spravit do veterinarja!!
  • 0
IPB Image

#105 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 June 2007 - 07:07 PM

Hvala ti Anja! Bom kar sprintala in obesla nekam doma, da bo vsem dostopno!

QUOTE(Anja88 @ 10. 6. 2007 - 19:57) View Post

-dlani položiš na psa, tik pod komolcem na levi strani

Kaj to pomeni?
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#106 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 10 June 2007 - 07:23 PM

položiš jih tak kot pri človeku, na enak način oživljaš, le da pač pod pasjim komolcem na levi strani...
  • 0
IPB Image

#107 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 June 2007 - 07:56 PM

Pasji komolec je pregib tačke. OK, razumem.
Hvala za potrpljenje smile.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#108 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 11 June 2007 - 09:46 AM

QUOTE(Adriane @ 10. 6. 2007 - 20:56) View Post

Pasji komolec je pregib tačke. OK, razumem.
Hvala za potrpljenje smile.gif

Kolmolec, kot komolec. V kaki pasji knjigi imaš pasjo anatomijo razloženo, recimo Popolna nega in vzgoja psa-tam imaš celo prvo pomoč.
  • 0
IPB Image

#109 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 11 June 2007 - 10:48 AM

Kolko bi stal pregled mačke pri veterinarju, če ni bla še nikoli in je stara (najbrž) 1 leto? Je potepuška in sem prevzela skrb za njo.
Pa kaj vse bi bilo potrebno pregledat? In najbrž bi se mogla še cepit, odstranit zajedalce ipd. Kolko to stane? A se morem za tak pregled prej naročit, poklicat ali samo pridem z mačko tja?
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#110 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 11 June 2007 - 01:35 PM

Prej pokliči, koliko bo stalo ne vem, vprašaj po telefonu in povej, da je mačka potepuška, zdaj si pa ti prevzela skrb zanjo...Hmm js bi najprej dala tablete za razglistit, ampulo proti klopom in bolham. Prišla nazaj čez kake tri dni in cepila proti kužnim boleznim. Pa stehtaj mačko-od tega je odvisa doza tablet, ampule... Čez dva mesca pa je bla na vrsti terelizacija-približno. Vem samo da sem dala mački malo odmora od stresa, ker ni bla navajena na te stvari.

Tak sistem sem ubrala pri sosedovi, ki še nikoli ni videla veterinarja.
  • 0
IPB Image

#111 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 11 June 2007 - 02:12 PM

Ok bom poklicala. Upam, da bodo tokrat imeli kej časa ...
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#112 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 14 June 2007 - 09:41 PM

Sem našla nekaj o cepljenju in razglistenju mladih muck, pa bomkar sem prilepla.

Razglistenje: čim prej. Prvič nekje takrat, ko začnejo po malem jesti gosto hrano, potem pa še dvakrat ponoviš - mislim, da v razmiku 2 tednov. Potem pa zunanje mačke vsake 3 do 4 mesece, za stanovanjske pa kar zadošča 2 - 3 krat letno.

Cepljenje: pri 2 mesecih, potem še enkrat čez en mesec in potem vsako leto. Podobno kot pri psih.
  • 0
IPB Image

#113 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 01 July 2007 - 04:15 PM

Mene pa zanima, če katera ve kaj je vzrok, da maček kiha. Namreč moj je včeraj začel nenormalno kihat hmm.gif Na vsake toliko časa ima napade in si s tačko umiva smrček. Je to kaj resnega ali kakšna alergija/prehlad?
Sicer se pa normalno obnaša, normalno je, se igra.. Pa ravno zdaj ma probleme, ko ima rojstni dan, bogi moj Kiki cry.gif
  • 0

#114 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 01 July 2007 - 06:31 PM

Kadiš? Mogoče ma astmo-to se sčasoma pojavi, vet da stereoide da lažje diha, med tem časom se pa prezrači stanovanje in se skrbi, da ne kadite v hiši...lahko je vzrok parfum, karkoli... Če ma kak izcedek, težko diha pol je fajn it do veterinarja.
  • 0
IPB Image

#115 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 01 July 2007 - 07:21 PM

Ja, kadim, samo ne pretirano pa itak mamo prepih v stanovanju, tako da bolj malo verjetno hmm.gif Bom vsekakor šla jutri k veterinarju.
  • 0

#116 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 08 July 2007 - 01:56 PM

kaj pravi veterinar?
  • 0
IPB Image

#117 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 12 July 2007 - 03:37 PM

Problem cry.gif Moj morski prašiček je zbolel - noče jest in je na sploh cel bogi. Sm ga peljala k veterinarju in je dala ene antibiotike za v vodo, ampak on nič ne pije sad.gif Kako naj ga prisilim, da popije vodo z antibiotiki? Sm probala kr direktno z unim napajalnikom ampak je prevelik in še ne morem kontrolirat, kdaj gre voda vn. Če kdo kej ve o takih stvareh bi zelo cenla kakršnokoli pomoč!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#118 rock_chick

rock_chick

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 12 July 2007 - 04:16 PM

Hevea, jst sm mela lani enkrat bolanga veverička in je mogu isto v vodo dobit antibiotik pa ni hotu pit in sm v šprici odmerila kolko more zaužit in mu špricnla direkt v gobček in je tko use popil in se tudi pozdravil smile.gif Probi še ti ,sej po mojm bo popil tko, sam mal ga nazaj nagneš k ga držiš in lepo počasi stisneš pa gre. Držim pesti, da bo čimprej s5 zdrav!
  • 0

#119 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 12 July 2007 - 04:34 PM

Kašna šprica to?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#120 rock_chick

rock_chick

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 12 July 2007 - 06:47 PM

takale, sam da brez igle:)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users