Jump to content

Photo

PIZZA

• Please log in to reply
231 replies to this topic

#101 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29960 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 October 2011 - 12:20 PM

QUOTE(redkvica @ 16. 10. 2011 - 12:16) View Post

Špela, kakšno mešanico začimb imaš?

čist obično, provansalske začimbe od maestra. enkrat bom nardila ekspreiment pa dala noter v testo garam masalo.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#102 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86650 posts

Posted 16 October 2011 - 01:10 PM

QUOTE(Coco* @ 16. 10. 2011 - 12:54) View Post

Jaz pa ful ne štekam, kako lahko nekdo po že pečenem kosu pice polije tisti umetni kečap kot 'dodatek'. Sej vem, okusi so okusi, ampak come ooooon, cel okus pokvari, pol pa si raje polij kešap po kosu kruha, ker bo isto. ohmy.gif

Ampek meni je kečap že sam po sebi ogaben, ne paše mi nikamor.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#103 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 October 2011 - 01:17 PM

Meni je doma narejena pica v krušni peči najboljša. Jaz dam v testo malo mleka in vodo, še raje kakšno mineralno vodo, pa začimbe tudi. Omako vedno prej skuham, uporabim pa tale Mutti (brez tega Muttija meni živeti ni laugh.gif )
IPB Image
in pelate, ki jih narežem na manjše koščke. Za sir pa uporabim mešanico mocarele in kakšnega, ki je pač doma. Potem pa po želji, jaz imam rada z kuhanim pršutom/ogrsko/ tuno+ sveža zelenjava (por, koruza, rdeča paprika, ...) Ostali dobijo še gobe, jaz jih ne maram. In seveda velikoooo oliv! wub.gif Zraven pa še mal kisle smetane. njam.gif

A je katera probala spečt pico na tistem kamnu? Se da tudi v pečici. Jaz bi ful probala, ker na žalost imam krušno peč samo pri očetu in pri babi.
  • 0

#104 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17489 posts

Posted 16 October 2011 - 01:18 PM

QUOTE(Špela @ 16. 10. 2011 - 13:20) View Post

čist obično, provansalske začimbe od maestra. enkrat bom nardila ekspreiment pa dala noter v testo garam masalo.

Kje se to dobi? Rabim za curry. Sem včeraj v Leclercu iskala, pa niso imeli. Je kakšna bolj eksotična trgovina, ki ponuja tovrstne začimbe?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#105 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 16 October 2011 - 01:21 PM

QUOTE(Sarah @ 16. 10. 2011 - 13:17) View Post

Jaz samo na določene pice dam kečap (ko jem zunaj), če je pica dobra, ne rabi kečapa, nekatere ga pa pač rabijo. laugh.gif

Jaz podobno. Na domačo pico dam kečap ali pa kislo smetano, na tiste v picerijah pa skoraj nikoli ničesar dodatnega. Mi je kar zanimivo kakšne dodatke si eni turijo še vse zravn, celo kis po pici sem že videla.

Drugače pa so mi najboljše pice kraška, margarita in prepognjena. Dobra je tudi štirje siri (brez gorgonzole), ampak če si zelo lačen, ker je res nasitna.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#106 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 October 2011 - 01:29 PM

QUOTE(Podgana @ 16. 10. 2011 - 14:18) View Post

Kje se to dobi? Rabim za curry. Sem včeraj v Leclercu iskala, pa niso imeli. Je kakšna bolj eksotična trgovina, ki ponuja tovrstne začimbe?

Garam masalo si lahko doma narediš, mislim, da se vse začimbe dobi pri nas.
edit: Točno, 1001 Dar jo ima tudi! Tam imajo več teh mešanic, meni delujejo zdelo obetavno.
  • 0

#107 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29960 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 October 2011 - 02:20 PM

aja, redkvica, imam tudi mediteran mešanico začimb, uporabim katerokoli imam pri roki.

Podgana, js jo mam iz Indije biggrin.gif, se jo pa dobi tut pri nas, v kakšni bolje založeni trgovini po moje ziher v kotičku z azijsko hrano. ali pa v 1001 dar jo imajo ziher v pločevinki. ali pa v kakšni, ki ima zdravo hrano, mislim, da ima Sonnertor tudi garam masalo.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

• Guests

Posted 17 October 2011 - 08:08 PM

QUOTE(Plain Jane @ 16. 10. 2011 - 14:17) View Post

A je katera probala spečt pico na tistem kamnu? Se da tudi v pečici. Jaz bi ful probala, ker na žalost imam krušno peč samo pri očetu in pri babi.

O tem kamnu je bila nedavno tema odprta - se mi pa zdi kar fajn zadeva. Jaz razmišljam, da bi ta kamen kupila, ampak ne tistega, ki se dobi pri nas (debeline 1 cm), ampak kaj bolj konkretnega.
  • 0

#109 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 November 2011 - 09:41 AM

Pica iz listnatega testa
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#110 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 November 2011 - 12:42 PM

Ma meni to ni pica. sad.gif

A ima katera recept za testo za pico, ki se ga da zamrzniti? Kvašenega sklepam da ne? Ful bi jo kdaj delala za kosilo, ampak imam med tednom premalo časa zaradi faksa, in potem delam kake hitre recepte, pica pa vseeno vzame malo več časa, ravno zaradi testa.
  • 0

#111 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 November 2011 - 12:46 PM

Zakaj pa ne kvašenega? Komot daš zamrznit. Sej tudi od Pečjaka ko kupiš, je kvašeno in zamrznjeno.
  • 0

#112 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 November 2011 - 02:52 PM

Mogoče bi res poskusila. Ne vem, a priori mi je ful čudno dat zamrznit nekaj s kvasom, se mi zdi, da se bo vse pokvarilo. biggrin.gif In potem, ko odmrzneš, normalno vzhaja?
  • 0

#113 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 November 2011 - 03:44 PM

Ne, zamrzniš že vzhajanega in po možnosti že razvaljenega-si potem prihraniš delo.
  • 0

#114 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 November 2011 - 04:24 PM

Bom poskusila, hvala!
  • 0

#115 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 November 2011 - 05:26 PM

QUOTE(Freya_ @ 16. 11. 2011 - 12:42) View Post

Ma meni to ni pica. sad.gif

A ima katera recept za testo za pico, ki se ga da zamrzniti? Kvašenega sklepam da ne? Ful bi jo kdaj delala za kosilo, ampak imam med tednom premalo časa zaradi faksa, in potem delam kake hitre recepte, pica pa vseeno vzame malo več časa, ravno zaradi testa.

Alternativa je, da ga kupiš, to jaz delam: Hofer ali pa Lidl (Alfredo znamka).

Imam pa vedno v zmrzovalniku še eno že narejeno, isto Hofer ali Lidl, če sem sestradana, pa si samo pogrejem.

Kadar imam pa čas, pa sama naredim testo. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#116 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 November 2011 - 05:37 PM

Kakšno pa je testo iz Hoferja npr.? A imajo tudi polnozrnata?
  • 0

#117 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 November 2011 - 05:39 PM

Nimajo.

Meni je solidno, dobro, tega od Lidla sem pa zadnjič prvič kupila, in ga moram še testirati.

Pride lepo zavito skupaj s papirjem za peko, samo odviješ, daš na pravokoten pekač in nalagaš gor karkoli.

Dobro je imeti nekaj takega v hladilniku/zmrzovalniku, če je kdaj sila. smile.gif
  • 0

#118 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 November 2011 - 06:20 PM

Jaz sem pa danes prav nardila tole pico iz listnatega testa, se mi je ful zaluštala zjutraj ko sem vidla post od Kinky. Škoda samo, da nisem dobila tistega tankega listnatega, ni se mi dalo dalje kot do najbližjega Marcatorja, pa so imeli samo debelejšega.

IPB Image

• 0
Viens, reste ici!

#119 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 November 2011 - 06:21 PM

Njama cry.gif
  • 0