Nakup avtomobila
Posted 01 June 2016 - 11:55 AM
Še enkrat ponavljam - za vožnjo med Domžalami in Lj in občasne izlete je avto, ki ga Neytiri omenja, več kot dovolj.
Posted 01 June 2016 - 12:21 PM
Midva sva tudi preživela v 20 let starem 1.2 golfiču brez klime in servo volana. Povsod sva prišla. Tudi prehitevala sva
Pa v klancu mu tudi ni toliko zmanjkalo, da bi kar rikverc šel
Prav pogrešam ga. Pa pri teh starih avtih, ki so jih včasih masovno vozili, so deli zdaj na široko na voljo in poceni.
Pa golf dvojka je itak edini pravi avto pravijo hehe 😀
Posted 01 June 2016 - 01:00 PM
Sorči, lubica. Trojka
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 01 June 2016 - 01:02 PM
Jaz sem imela 8 let Opel Corso, 1.2 16V, od tega več kot eno leto tudi za vsakodnevno vožnjo do Novega mesta, pa ni bilo nobenih problemov. Ja, poleti se pozna, da malo težje potegne, ko je vžgana še klima, ni pa ravno tako dramatično, da ne moreš prehitevat in da rabiš od LJ do Nm, da pospešiš na 130, no. Tak avto je več kot dober za krajše razdalje, pa tudi na morje ali do sosednjega letališča lahko greš brez problema z njim.
Posted 01 June 2016 - 01:27 PM

Nihce pa ni trdil da se z 1.2 ne pride na cilj ali pa da se ustavi sredi klanca, for God's sake.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 June 2016 - 01:35 PM
Mislim, valda, da se pozna razlika. Drugače bi imeli motorje samo ene velikosti Moj point je bil predvsem ta, da za njene potrebe ne potrebuje močnejšega.
Vsekakor pa je bilo IMHO vsako pametovanje o številu opravljanja vozniškega izpita in o tem, koliko kdo obvlada vožnjo, povsem odveč.
Posted 01 June 2016 - 01:38 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 June 2016 - 05:18 PM
Neytiri: mislim, da je za tvoje potrebe in denarne zmožnosti čisto okej 1200 kubični motor, število valjev pa res ni bistveno. Pri starem avtu je dovolj vedeti, da je bil skrbno vzdrževan in da ne rjavi (preveč). Pri starem avtu moraš vedeti, da hitro lahko kaj crkne, čeprav je še včeraj zgledalo, da nima kaj crknit. Močnejši motor, večja požrešnost goriva. Previdna vožnja naj ti bo glavna zapoved. Na tvojem mestu bi prej investiral v vinjeto, ker se ti čisto lahko primeri, da boš pomotoma zapeljala na cesto, ki zahteva vinjeto, pa je kazen nekajkrat višja od cene vinjete.
Sem gledala in bi me registracija+zavarovanje za 1,4 kakšnih 50€ več letno prišla kot pa pri 1,2, spije pa pomojem kakšne pol litra več.. Tako da prav ogromne razlike ni. Fant je bolj gledal, da naj bi te močnejše mašine imele več napak.. in število ventilov, ne valjev, me je podučil ..
Sem pa mislila raje dati 200€ več, pa da je bil pred kratkim menjan jermen ali kaj takega kot pa dati manj za na prvi pogled čisto fajn avto.
Pomotoma pa res ne zapeljem na AC, hehehe .
Se strinjam z Errolom. Jaz sem bila s Puntom 1.2 zelo zadovoljna. Za vožnjo od Domžal do Lj mislim, da bo Clio s takim motorjem več kot zadostoval.
Saj to, ja. Moja relacija bo Lj-Domžale-Mengeš.. Za vse ostale bo tu (Mastercard ) fantov Focus
.
Neytiri, za mestno vožnjo je po mojih izkušnjah avtomobil, kot ga opisuješ več kot dovolj. Mene bi bolj kot moč motorja skrbelo to, da je večina Cliotov v tvojem cenovnem okviru stara 10 let in več. Vemo pa, da ima vse svoj rok trajanja. Vem, da si omejena z budgetom, ampak vseeno bodi previdna pri nakupu. Da te ne bodo na koncu vzdrževanje in popravila stala več kot sam avtomobil.
Te, ki jih gledam, so letnik 99, tako da, ja, 17 let .
Meni je no go edino avto brez servo volana (in klime, no
), ker nimam dovolj močnih rok, da bi ga sploh lahko obrnila. Ostalo preživim.
Jaz tudi brez serva ne bi, samo zdaj sem dala pa tam v zadetke še 5 vrat, centralno zaklepanje, el. pomik stekel in klimo. Ker, zakaj ne .. Tako ali tako bo samo majhna razlika v ceni zato.
Posted 01 June 2016 - 07:05 PM
Neytiri, tole o številu ventilov in okvarah je traparija. Danes nobena tovarna ne more prodati avta, ki crkuje kar tako. Smola je pa vedno prisotna. Glej, da bo avto kar se da okej in servisno pregledan, predno ga boš plačala. Servisiraš ga lahko pri nepooblaščenem zaupanja vrednem serviserju in vgrajuješ neoriginalne dele, ki niso nič slabši od originalnih, pa zato veliko cenejši. Če ga kupuješ samo za tako kratko relacijo, se ti ga mogoče sploh ne splača kupiti, ker moraš plačati veliko stvari, pa se še nikamor ne boš peljala. Zato še enkrat premisli in šele potem kupi.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 02 June 2016 - 06:08 PM
Nisem vsega prebrala, tako da upam, da ne ponavljam. Preden kupiš rabljen avto vzemi s sabo mehanika, da ga pregleda in mu pač plačaj za to uslugo. On bo še najbolje ocenil v kakšnem stanju je avto.
Posted 20 July 2016 - 09:32 PM
Zdaj že toliko časa gledam ponudbo in si na vsake tri dni premislim, obup. Sem dvignila na ene 2000€ budget.
Tega malo novejšega Puntota, 1,2 16V 80KM
ali pa Seat Ibiza 1.4
Ibiza ima sicer dosti slabši pospešek kot Punto, samo ene močnejše s 100KM pa ne bi zaradi dražje registracije.
Ima katera kakšne izkušnje s tem dvema avtoma? Se pri Puntu da nastavljati višino sedeža?
Posted 20 July 2016 - 09:37 PM
Ta punto je podoben mojemu Moj je 2004 letnik, 1.3 JTD MultiJet z enimi 75 konji, se mi zdi. Ne more se sedeža po višini nastavljat.
Posted 20 July 2016 - 09:47 PM
Ker v našem Puntu 2001 jaz sedim slabše kot v še starejšem cliotu, ki smo ga imeli prej. Zato se mi gre, da dobim enega, pri katerem se bo dalo to nastaviti (mislim, da je bila to ena od dodatnih oprem takrat, tako da bi kakšen mogel imet)., Ker verjetno je sicer notranjost in položaj pri sedenju pri tem letniku npr 2006 zelo isti kot v teh Puntih 2001 letnik, enih prej?
Ker Ibize pa mislim, da imajo vse nastavljiv sedež po višini. Je pa sigurno vzdrževanje cenejše pri Puntu.
AJa, pa pri tem tvojem Puntu je malo smotano, ker je sicer lepši kot prejšnji, ampak jim lahko jermen odtrga in gre mašina, pri enih prej pa ni šla mašina, si moral samo jermen takrat zamenjati. Ti pri svojem si ga že menjala?
Posted 20 July 2016 - 09:49 PM
nop, kolikor jst vem, je to, da ni jermena in je veriga, prednost in ne slabost...? Imam pa že več kot 220.000 km...
Posted 20 July 2016 - 09:49 PM
Jaz bi Ibizo na tvojem mestu, Seati so zakon. Močnejši motor in tudi neprimelrjivo lepši je od tega Puntota.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 July 2016 - 09:50 PM
Jaz Fiata ne bi, pač čisto osebno prepričanje in preference. Sploh tako starega ne.
Ta tak budget oz malo še dodaš in dobiš že Cliota 3, precej novejši letnik.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 July 2016 - 09:53 PM
Fiat je zakon!
Posted 20 July 2016 - 09:54 PM
nop, kolikor jst vem, je to, da ni jermena in je veriga, prednost in ne slabost...? Imam pa že več kot 220.000 km...
Ups, potem sem pa ketno mislila, ja. Ampak pismo, naj ta tvoj tega res ne bi imel več na tak način, hm..
Jina: Jaz ne poznam nobeenega s Seatom, zato sem čisto izgubljena . Moram reči zdaj eni sodelavki, če mi da malo za probati Ibizo (edina, ki sem jo spoznala, da ga ima), da vidim, kako se pelje in kako je za sedeti. Vbistvu mi jo je danes malo ponujala, ampak ima čez 200.000 km, jaz pa gledam načeloma do 150000, raje manj. Samo ta Ibiza, ki jo gledam, ima za kakšni 2,4s slabši pospešek od Puntota, kar je precej.
Posted 20 July 2016 - 09:57 PM
Sarah: Meni pa ta Clio 3 ni preveč všeč na zunaj. Za ta denar bi tudi novejšega Grande Puntota dobila, pa mi je grši kot ta, ki sem ga nalepila.
Pač so še te Clioti dvojke prenovljeni in pa sem in tja kakšna Storia, samo to mi tudi ni okej videti.
Lahko pa še Getza . Sumim, da bi mi bil sicer všeč, ker bi bil zelo pregleden in pomojem bi dost visoko in vzravnano sedela, kar mi je všeč, ampak... Ni ravno višek estetike
.
Posted 20 July 2016 - 09:58 PM
Moja starša sta imela dve Cordobi zapored in sta bila noro zadovoljna. Zdaj imata novega Cliota karavana in jima pol toliko ni všeč pa že takoj so se pojavili neki problemi v podvozju (ne vem točno, kaj). Fotru je ful žal, da je šla Cordoba iz prodaje.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users