Jump to content

Photo

Kdaj so prava leta za otroka?

• Please log in to reply
207 replies to this topic

#101 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 May 2012 - 02:57 PM

Aja, okej hehe.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#102 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 12 May 2012 - 03:05 PM

Torej metoda umika (kot pri nama) ali dejansko nič?
  • 0

#103 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 May 2012 - 03:08 PM

Kami, meni so to ful dobra leta. Da si bila ti 29 mi je popolno, tvoj pa 35.
Mene je mama rodila pri 30, mojo sestro pa pri 25, pa sem imela vedno najstarejšo mamo se mi zdi (pač v šoli in to). Ampak se itak nisem nikoli sekirala zaradi tega ali karkoli. :) Je pa res, da je danes drugače, moja mama je imela pri 25 že diplomo, službo, poročena je bila in imela sta svoje stanovanje z očetom. Če bom imela jaz vsaj diplomo do takrat (s tem mislim zaključen študij pač) bom srečna. Vse se je zamaknilo za kakih 5 let se mi zdi.
  • 0
Viens, reste ici!

#104 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 12 May 2012 - 03:11 PM

Meni to, da imam mlade starše (mama je 19 let starejša od mene, fotr 24), nikoli ni nič pomenilo, res ne. da bi se zarad tega dobro počutila alpa kej takega...
  • 0

#105 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 12 May 2012 - 03:13 PM

To ima samo Sally probleme z IVF znanko, ki se ji bosta dva prijela. :ninja: :lol: Mene je tudi imela mami se med studijem, nic posebnega nisem nikoli obcutila zaradi tega. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#106 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 May 2012 - 03:14 PM

Khm, jaz bi se v bistvu slabo počutila, če bi me imela mama pri kakih 18 letih. Ker to, da imaš otroka pred diplomo/službo/lastnim dohodkom je meni neodgovorno in mi res ne bi bilo okej.
  • 0
Viens, reste ici!

#107 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 May 2012 - 03:15 PM

Mene je mama imela pri 25ih, takoj po diplomi, pa sta svoje stanovanje in vse to imela že, sestro pa pri 31ih.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#108 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 12 May 2012 - 03:16 PM

Hja nisem bila ravno projekt, financno (in tudi sicer) sta pa vse sama poskrbela zame.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#109 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 May 2012 - 03:19 PM

Mene je mela mami pri 22, pri 20 se je že poročila, faksa ni delala ampak je dobila že takoj po končani srednji šoli službo za nedoločen čas.Meni ap to ful veliko pomeni, ker se z mami res razumem najbolje od vseh in mi je skoraj kot najboljša prijateljica in vem, da to ne bi bilo možno, če bi bila npr 20 let starejša. In še zdaj so vsi šokirani ko povem, da mam mami staro 42 let.

Fantov stric ma ženo, ki je isti letnik kot moja mami in ta ni mogla verjet, da ma moja mami že skroaj odraslo hčerko, ona ma doma pa 10 pa 8 let stare tamale. :)
  • 0

After all this time?

Always.

#110 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 12 May 2012 - 03:20 PM

Khm, jaz bi se v bistvu slabo počutila, če bi me imela mama pri kakih 18 letih. Ker to, da imaš otroka pred diplomo/službo/lastnim dohodkom je meni neodgovorno in mi res ne bi bilo okej.

Ana, pred več kot 30 leti je bilo to malo drugače, če si s tem komentarjem ciljala na mojo izjavo... Tudi danes imaš pri 19 lahko že službo.
Moja mama (in oče tudi) je namreč imela takrat že nekaj let službo in živela sta v svojem stanovanju;
ko sem bila pa stara 7 let in sestra 2 (mama 26) smo se preselili v lastno hišo :P
  • 0

#111 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 May 2012 - 03:39 PM

Mene je mama imela pri 27ih, brata pa pri 22.5 in ko sem bila majhna, se mi je vedno zdelo, da je pa moja mama fuuul stara, ker so moji sošolci večinoma bili prvi otroci in so bile njihove mame 2 leti mlajše od moje. :DD Mi pa to, da imam mlade, ful pomeni, že vidim, da oče z leti malo po malo postaja bolj konzervativen (ne vem, kaj mu dogaja), si ne predstavljam, da bi jaz bila najstnica, on pa v srednjih 50ih.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#112 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 May 2012 - 03:59 PM

Ana, pred več kot 30 leti je bilo to malo drugače, če si s tem komentarjem ciljala na mojo izjavo... Tudi danes imaš pri 19 lahko že službo.
Moja mama (in oče tudi) je namreč imela takrat že nekaj let službo in živela sta v svojem stanovanju;
ko sem bila pa stara 7 let in sestra 2 (mama 26) smo se preselili v lastno hišo :P

Saj sem napisala, da se je vse zamaknilo za 5 let.
Ja, pri 19 imaš lahko službo, samo to pomeni, da imaš poklicno izobrazbo. Jaz pa si tega nikoli nisem predstavljala, vedno sem ciljala na najmanj diplomo.
  • 0
Viens, reste ici!

#113 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 12 May 2012 - 04:05 PM

Torej metoda umika (kot pri nama) ali dejansko nič?

Nič.

Moja starša sta 47 in to mi je nekaj naboljšega na svetu. Kamorkol prideta sta mlada :P

Pri sestri, ki je 8 let mlajša, pa niti nista mlada, povprečno pač....
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#114 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 May 2012 - 04:08 PM

Sally, koliko si ti stara sploh? 25,26?
  • 0
Viens, reste ici!

#115 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 12 May 2012 - 04:26 PM

24. Avgusta bom 25.
  • 0

#116 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 May 2012 - 04:44 PM

Vedno znova me preseneti, da si komaj toliko. Vedno mislim da si več. Torej je tvoja sestra 16..
  • 0
Viens, reste ici!

#117 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 12 May 2012 - 04:50 PM

Tako je. Jaz bom 25,sesta bo pa 17.
Nisem vedela, da delujem tko stara :P
  • 0

#118 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 May 2012 - 04:51 PM

Ne vem, pomojem zato, ker hodiš v službo, gradiš bajto... zaradi tega te imam v mislih že proti tridesetim.
  • 0
Viens, reste ici!

#119 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 12 May 2012 - 05:50 PM

Zakaj? Meni ni nič manjkalo. Kljub temu, da sem bila presenečenje, sem bila zaželjena in ljubljena. Na začetku sta starša sicer potrebovala nekaj finančne pomoči s strani babic in dedkov, ampak sta zaključila šolo, par mesecev zatem dobila službi in smo šli na svoje. Finančno pomoč, ki so jo stari starši takrat nudili pa sta do sedaj že neštetokrat vrnila. Ne vem zakaj bi se moral človek slabo počutit zaradi mladosti staršev.

Mi je bilo vedno fino, ko so naju z mami zamenjevali za sestri, pa tudi tako se ful dobro razumeva.
  • 0

#120 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 May 2012 - 08:05 AM

Treba tudi upoštevati, da včasih faks ni bil tako samoumeven, kot danes. Moj oče ima tehnično, mami ima samo osnovno šolo. Pač sta bila navadna delavca ... ampak sta se spoznala pozno in sta me zato imela pozno. Mi pa mami vedno pravi, da glede na to, da sva pri istih letih rodile, da sem jaz še vedno otročja :)))) (pa imam od 22 leta svoje stanovanje in službo).Pač zdaj ostajamo mladostnejši, se znamo sprostit; včasih se mi zdi, da je bilo tega manj, bolj so bili resni.

Sta se pa tudi meni zdela starša stara. Roko na srce, se mi je moj zdel star pri 26, ko sem imela 20. Pač ko si mlad, se ti itak zdi vse staro.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users