Menstrualne skodelice
Posted 17 April 2008 - 03:33 PM

Posted 17 April 2008 - 03:49 PM
Posted 17 April 2008 - 04:01 PM
Posted 17 April 2008 - 07:27 PM
No jaz imam ful močne mentruacije in uporabljam izključno vložke, ker mi tamponi ne ustrezajo. Na žalost imam STT (sindrom toksičnega šoka) in padem v nezavest. Se mi je zgodilo že nekajkrat.
Kaj mislite glede menstrualne skodelice in STT ?
Edit : našla na angleški strani.
Dear Cathy
I've been using my Mooncup for the first time these past few days and it seems to be working really well. Everything everyone says about it on your site is true. I particularly like the idea that I can forget about it and just need to empty it once on waking and once before sleep. However I'm still a little concerned about the risk of toxic shock syndrome from leaving it in for a long time.
My cup only gets about half full in half a day, so is it okay to leave it in for those 8 hours without changing it?
Thanks
Lucy
Dear Lucy
Thank you for your email. I am glad that you are getting along with your Mooncup! You are right to be concerned about toxic shock syndrome, and with the Mooncup it is important to regularly remove and clean it as by doing so you prevent any build-up of the bacteria that may cause this illness. We recommend that you remove and clean your Mooncup 4 times during a 24-hour day. TSS has been linked to high absorbency and prolonged use of tampons. The Mooncup differs from tampons in that the material that it is made of does not support the growth of bacteria in the way that the rayons and cottons used in tampons do. Menstrual cups have been around since the 1930s but have not been associated with toxic shock syndrome. TSS is most common in women aged between the ages of 15 and 19 and the risk of contracting it decreases with age. As a precaution, you should be aware that the symptoms of TSS could include sudden high fever, vomiting, diarrhoea, dizziness, fainting, or a rash rather like sunburn. Should you experience these symptoms during your period you should remove your Mooncup and contact your GP immediately. I hope that this information is useful for you.
Posted 17 April 2008 - 07:36 PM
Navadne bombažne vložke je še najlažje dobiti, lahko jih izdelate celo sami. Morda vas utegne zanimati nova notranja metoda zadrževanja menstrualne krvi. Obstajajo namreč posebne skodelice, ki v notranjosti telesa menstrualno kri zgolj zbirajo, ne pa tudi vpijajo. Skodelica je namenjena večkratni uporabi, izdelana je iz naravne gume ali silikona ter pomeni majhno tveganje za sindrom toksičnega šoka . V ZDA naglo narašča število zvestih privrženk zbiralnih skodelic, predvsem med ekološko osveščenimi uporabnicami, ki tako tudi precej prihranijo. Pravi prodajni uspešnici izdelujeta družbi, ki jih tržita pod imenom The Keeper (hranilnik) in Diva. Priljubljeni so tudi higienski izdelki iz morske spužve.
Vir: http://www.viva.si/clanek.asp?id=2830
Pablo Picasso
Posted 17 April 2008 - 07:59 PM
Posted 17 April 2008 - 08:00 PM
Pablo Picasso
Posted 17 April 2008 - 08:01 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 17 April 2008 - 08:03 PM
Simptomi sindroma toksičnega šoka so visoka telesna temperatura, bruhanje ali driska, hude bolečine v mišicah, huda slabost, omotičnost in izpuščaji, podobni sončnim opeklinam.
Nevem kaj bi lahko blo to druga ? Postane mi slabo, vrti se mi in na koncu padem.
Posted 17 April 2008 - 08:05 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 17 April 2008 - 08:08 PM
Posted 17 April 2008 - 08:10 PM
Posted 17 April 2008 - 08:13 PM
Posted 17 April 2008 - 08:13 PM

Posted 17 April 2008 - 08:21 PM
Ni pa rečeno da ti zato šalca ne bo OK, ker se tampon vstavi ful bolj globoko kot to zadevo, mogoče jo boš lažje prenašala.
Posted 17 April 2008 - 10:10 PM
Hvala coco. Mogoče pa bi probala to. Ko imamo telovadbo ni ravno prijetno met vložka, ko iz tebe teče.
Simptomi sindroma toksičnega šoka so visoka telesna temperatura, bruhanje ali driska, hude bolečine v mišicah, huda slabost, omotičnost in izpuščaji, podobni sončnim opeklinam.
Nevem kaj bi lahko blo to druga ? Postane mi slabo, vrti se mi in na koncu padem.
,
To se je meni včasih ful dogajalo, kar naenkrat me je zadela slabost, vrteti se mi je začelo, vroče mi je postalo, meglilo se mi je pred očmi, driska, šlo mi je ne baruhanje,v tistem trenutku mi je bilo prav vseeno kje ležim na tleh, noge me niso več držale...skratka zelo grozna zadeva, sploh če nisi doma. Ampak jaz sem to vedno pač povezovala z bolečimi menstrami, ker me je tud ful zvijalo od bolečin in ko sem pojedla tableto, je bilo čez pol ure ok. Se mi je zgodilo tudi, ko nisem imela tampona....a gre zdej za toksičen šok ali pač za bolečo menstro?
Posted 18 April 2008 - 06:13 AM
To, da se potem vrtoglavica sama neha, sigurno ni toksični šok.
Posted 18 April 2008 - 11:19 AM

Posted 18 April 2008 - 12:24 PM

Posted 18 April 2008 - 02:07 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users