Jump to content

Photo

Kdaj prvič?

• Please log in to reply
187 replies to this topic

#101 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 05 April 2006 - 09:11 AM

QUOTE(DiLeMa)
Če ti je nekaj jasno, še ne pomeni, da si na to pripravljen in lahko prenašaš morebitne posledice.

orgazma biggrin.gif biggrin.gif (sorry se nisem mogla upret)

Zato so pa kontracepcijska sredsva ... vsaj jaz sem se vedno zanašala na njih ... pa po 12 letiš še vedno delujejo wink.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#102 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 05 April 2006 - 09:16 AM

Seveda, Kami. Ampak smešen mi je bil on stavek 'da jim je vse jasno'. Nekateri dan danes že pri desetih letih vedo ogromno o sexy, pa to pomeni, naj že začnejo s spolnim življenjem? rolleyes.gif Gre za to, da je za to potrebna tudi neka psihična zrelost in pripravljenost, ki je otrok pač nima. Vem, da se nekaterim to zdi pač blazno smešno, meni se ne. Ker poznam primere (tudi moja nekoč dobra prijateljica) ko so dekleta zanosila pri 15ih ali 16ih in si takorekoč zavozila življenje ... pa so vedele, da obstajajo kondomi, kar pa še ne pomeni, da jih bodo v svoji vihravosti tudi vedno uporabila. In imam občutek, da ste vsi tako proti 'mejam' medtem ko mislim, da gre večina stvari dan danes narobe samo zato, ker mej več ni oziroma so vedno bolj zabrisane.

Sej tle niti ne gre toliko za leta, ampak bolj za zrelost, ki dostikrat ni odvisna od let. Ampak dobro ... je pa vseeno ena meja in mogoče sem res old school, ampak otroci in sex pa pač ne gredo skupaj in mislim, da se splača počakat vsaj do kakšnega 16. leta.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#103 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 April 2006 - 09:18 AM

QUOTE(DiLeMa)
Če ti je nekaj jasno, še ne pomeni, da si na to pripravljen in lahko prenašaš morebitne posledice.

men se zdi ta blazna 'pripravljenost' na seks itak en velik larifari. zveni mi tko splanirano in eksaktno, kar je, vsaj pri mojem seksu, en velik no no. biggrin.gif sej ne rečem, da bi se moral zdej vsi začet dol dajat čimprej, ampak mi je to neko 'šparanje' mal brezveze. vsaka pripravljenost te pri 'actual eventu' itak pusti na cedilu ... neko blazno maštanje, kako perfect bo pa sploh ni na mestu. ker perfect postane itak šele z vajo. biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#104 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 April 2006 - 09:21 AM

Ne mislim pripravljenost kot določitev ure penetracije in točnih koodrinat prostora. biggrin.gif Gre za to, da mora človek pač vedet v kaj se spušča ... seveda potem izkušen človek gleda na sex drugače, kot na popestritev in zabavo, kot na nekaj lepega in popolnoma neškodljivega (kar seveda tudi je) ampak tle zraven so izkušnje in neka sproščenost kar se tiče zadeve, ki je 'začetnik' nima. Zato je prvi sex pomembnejši in je dobro, če se človek ne spusti vanj kar tako mimo grede.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#105 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 05 April 2006 - 09:25 AM

Se strinjam z Špelo in z Dilemo.

Saj ravno to sem hotela prej povedat ... če ti zapaše in si pripravljen (pod to sklepam da so ti jasne stvari, kot je kontracepcija in podobno) pač zagovarjam da se prepustiš dogajanju. Ne pa da se takrat ustaviš, ker še nisi dopolnil "polnoletnosti za sex" v glavi.

Jaz pač sebe smatram da sem bila v zrelosti mogoče vedno malo pred vrstnicami ... ampak zrelost zame predvsem pomeni, da sem vedela kaj delam in se zavedala posledic. In ker sem imela to v glavi pošlihtano, mi ni bilo ne vem kakšne panike.
Je pa res, dokler se nisem počutila toliko varno (glede zanositve), pač nisem sexsala ... kot pravim vse je v glavi.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#106 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 April 2006 - 09:26 AM

Ja, res je.
  • 0

#107 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 April 2006 - 12:38 PM

[quote=Špela][quote=DiLeMa]Če ti je nekaj jasno, še ne pomeni, da si na to pripravljen in lahko prenašaš morebitne posledice.[/quote]
men se zdi ta blazna 'pripravljenost' na seks itak en velik larifari. zveni mi tko splanirano in eksaktno, kar je, vsaj pri mojem seksu, en velik no no. biggrin.gif sej ne rečem, da bi se moral zdej vsi začet dol dajat čimprej, ampak mi je to neko 'šparanje' mal brezveze. vsaka pripravljenost te pri 'actual eventu' itak pusti na cedilu ... neko blazno maštanje, kako perfect bo pa sploh ni na mestu. ker perfect postane itak šele z vajo. biggrin.gif
Se strinjam s Špelo čist.
Seksaš pač, ko čutiš, da je pa že cajt, da daš, sicer te raznese. biggrin.gif Če pač utrpiš posledice, jih, jebat ga. V vsem je malo rizika. To pač treba vzet zraven.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#108 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 April 2006 - 01:58 PM

Ja sj to je vse res,sam ena se lah špara zato k noče pred poroko recmo laugh.gif ena se lah špara ker hoče sexat z nekom k jo bo ljubil laugh.gif laugh.gif so pa pač tud take k se 'šparajo' v tem smislu ker jih je pač strah
Mene je kr blo,in se nism zarad česa druzga šparala kokr zato ker pač nism bla prpravlena pa full me je blo strah pa potrebe nism mela
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#109 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 April 2006 - 02:02 PM

.
Samo..... kaj to pravzaprav pomeni biti pripravljena? To je ena taka prežvečena fraza, katere v bistvu nikoli prav dobro nisem razumela.

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#110 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 April 2006 - 02:05 PM

Moja nepripravljenost se je kazala v tem,da me je blo strah,nism marala niti moških,in nism čutila potereb po sexu.
Očitno je 'nepripravljenost' nekaj dejavnikov ali število dejavnikov, ki ovirajo 'željo'/potrebo po sexu in se pri različnih ljudeh kaže/jo v različnih stvareh.(Pri meni pač zgoraj naštete).
Ena najbrž ni 'pripravljena'ker se je zavezala da ne bo nič sexa pred poroko.Ena moja prjatlca ni sexala skor do 21ga zato,ker je hotla,da jo posexa en k jo bo ljubil.
Pa tko.Ena je bla posiljena pa jo je blo zato strah sexat in pač poseldično ni pripravljena.
Biti pripravljen je stavek,ki skriva določene dejavnike,zakaj si človek sexa ne želi/potrebuje...
In vsak ima svoje(dejavnike)
  • 0

#111 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 April 2006 - 02:21 PM

.
Ja, pol pa naj povejo konkretno, ne pa z nekimi 'nisem pripravljena'. Brrr. Sem prav alergična na to besedno zvezo. biggrin.gif

.
  • 0

#112 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 05 April 2006 - 02:26 PM

Ja,sj vrjamm.Sj zato sm pa tud v prvem postu kle na tej strani napisala zraven stavka 'nism bla prpravljena',še zakaj nism bla.
Je pa res,da s tem stavkom ne poveš nič.
Je treba povedat zakaj,punce!
  • 0

#113 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 April 2006 - 02:29 PM

.
Hehe, jap. Mi pa gredo na živce kakšne bejbe, ki v nulo provocirajo tipe (z enim samim razlogom, jasno) in tako naprej..... ko pa tip zagrabi in v akcijo, pa stistne noge fkup in izbljune tisti znameniti stavek 'a veš, sem malo razmišljala..... pa nisem še pripravljena'. Če bi bla tip, bi ta babura zobe goltala. biggrin.gif Če nisi pripravljena, pol tudi s pizdo ne opletaj.

.
  • 0

#114 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 05 April 2006 - 02:35 PM

QUOTE(Jenna)
Če nisi pripravljena, pol tudi s pizdo ne opletaj.

kok sm se zdej narežala! biggrin.gif in se, jasno, strinjam. mi pa tut kak živec pošre kak dec, ki me iber narajca, pol pa reče, da on pa v bistvu ne bi, da bi se sam crkljal. ma, naj se doma s pliškoti crklja! biggrin.gif

en znanc je enkrat pravil, kakšno mu je baba zakuhala: nista se vidla full časa (kake 2 mesca), ker je bla ona full zdepresirana in potem jo končno dobi k sebi domov (celo za prespat!) in se tam kurita, nakar mu ona reče: 'js bi se sam mal božala!' valda je pošizil, ne. biggrin.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#115 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 05 April 2006 - 02:52 PM

nisem pripravljena pač pomeni nisem pripravljena,ker...
tiste 3pikice pa že vsaka sama ve da kaj so in je ne rabijo nobenemu razlagat ,še najmanj pa enemu x tipu,
vsaka že sama ve za sebe
  • 0

#116 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 April 2006 - 02:55 PM

.
Če je tip tako x, niti ne rabi priti do tega, da mu razlagaš, zakaj ti ni do fuka.
Ne se pa tipa narajca, potem pa ga na suho najebat. In potem so tipi tisti, ki so prasci, ženske pa boge nepripravljene reve.

.
  • 0

#117 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 05 April 2006 - 02:56 PM

QUOTE(TiTa)
tiste 3pikice pa že vsaka sama ve da kaj so in je ne rabijo nobenemu razlagat ,še najmanj pa enemu x tipu,
vsaka že sama ve za sebe

hja, TiTa, se ne bi strinjala. men bi se zdel fer (če ne celo logično?), da bi pač povedala svojemu dečku/ljubimcu/ ... /, zakaj nisem še pripravljena seksat z njim. mislm, to, da bi vedla jaz in mu ne bi povedala, bi mi blo neko dejanje iz principa (ki jih itak iz dna duše sovražim) in neko brezvezno kujanje. mislim, da prav ustrezna komunikacija odpira pot k dobremu seksu. med drugim. biggrin.gif

to, da vsaka ve za sebe ... za fuk sta pač potrebna dva, a ne? biggrin.gif in je treba vsaj minimalno komunicirat, če hočmo, da zadeva zlaufa.

• 0

#118 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 05 April 2006 - 02:57 PM

[quote=Jenna].
Če je tip tako x, niti ne rabi priti do tega, da mu razlagaš, zakaj ti ni do fuka.
.

no evo pa smo tam,da vsaka že sama ve zakaj biggrin.gif
  • 0

#119 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 05 April 2006 - 02:59 PM

QUOTE(Špela)
QUOTE(TiTa)
vsaka že sama ve za sebe

hja, TiTa, se ne bi strinjala. men bi se zdel fer (če ne celo logično?), da bi pač povedala svojemu dečku/ljubimcu/ ... /, zakaj nisem še pripravljena seksat z njim. mislm, to, da bi vedla jaz in mu ne bi povedala, bi mi blo neko dejanje iz principa (ki jih itak iz dna duše sovražim) in neko brezvezno kujanje. mislim, da prav ustrezna komunikacija odpira pot k dobremu seksu. med drugim. biggrin.gif

to, da vsaka ve za sebe ... za fuk sta pač potrebna dva, a ne? biggrin.gif in je

treba vsaj minimalno komunicirat, če hočmo, da zadeva zlaufa.

za dečka logično da poveš, sem misla da se gre nasplošno ker so ene pač napisale(na forum) da niso pripravljene
  • 0

#120 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 April 2006 - 03:00 PM

QUOTE(TiTa)
QUOTE(Jenna)
no evo pa smo tam,da vsaka že sama ve zakaj biggrin.gif

Mislim, da nisi razumela, kaj se mislila povedat. Si rekla, da nekemu x tipu ni treba razlagat, zakaj ti ni do fuka. Jaz pa sem hotela povedat, da če je tip tako en xy kurac, torej niti po tej logiki ne bi smelo priti do takšnih pogovorov.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users