Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#101 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 January 2008 - 11:04 PM

Uou huda fora to z birmo laugh.gif Je mogu bit kr šok.

Veš kaj lahk narediš. Tko je nardila moja soseda.
Na samo poroko je povabila sorodnike, prijatelje in npr. nas sosede. Itak je ni nič koštal, ker ni zakupila sedežov na glavo:D. Na pogostitev pa je povabila samo ožjo žlahto, pa ni blo nobenih zamer.

Glede teh staršev pa je problem. Najbolj da kr najameš dva telesna stražarja in je vsak med obema staršema biggrin.gif laugh.gif
  • 0

#102 *Destiny*

*Destiny*

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 29 January 2008 - 10:05 PM

Hehe, ja nevem, kako je to sploh izvedljivo... a ne izpadeš pol malo p*zda biggrin.gif škrtuh biggrin.gif kaj če svate pelješ samo na pijačo... brez vlečenja pozno v noč... a bi zamerili... pa še od poročne noči imaš kaj ;)
  • 0

#103 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 30 January 2008 - 08:02 AM

Po mojem ne moreš samo na pijačo peljat, pol je boljše, da ne delaš nič.
  • 0

#104 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 30 January 2008 - 11:15 AM

Pa sj pogostitev ne pomeni samo pijača laugh.gif S tem mislim celo večerjo in vse kar paše zraven... V glavnem, ni ti treba VSEH povabit na večerjo. Sj fora naj bi bla (čeprav ni), da so prijatelji prisotni na poroki (ker je to glih bistvo veselja) in jim naj ne bi pomenil tok nažiranje in pitje... Sam tko dejansko ni.

Destiny... tvoj namerava povabit "120" sodelavcev... naj jih povab na poroko če mu tko pomen, na večerjo pa res tiste najbližje, ker vsi pa mu ne morejo enako pomenit. Je pa res, da potem obstaja ta logika: če povabim njega, potem morm tud njega, ker bo drugač zameru... No pa smo spet tam. En kompromis bo treba sklenit.
  • 0

#105 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 30 January 2008 - 11:34 AM

QUOTE(Errol @ 29. 1. 2008 - 8:53) View Post
Verjetno ne rabita velike poroke, sploh pa ne v luči podatka, da rabita denar za bodočo družino. Če pa tvoj izbranec rabi tako družbeno samopotrditev, razmisli še enkrat...

Mogoče sem zgornji stavek zastavil zelo radikalno, celo preveč. Mogoče res. Mislim, da so velike fešte neokusne in bedastoča, ker vsi vemo, koliko kaj stane v tej državi in da je denar potrebnejši za (lepše) stanovanje in kako drugo trajnejšo reč. Celo za tvojo lepo poročno obleko, da se boš v njej počutila prijetno in lepo.

Drugega sploh ne bom dodajala.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#106 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 30 January 2008 - 12:08 PM

Jaz se tudi strinjam. V nobenem primeru pa ne bi nardila tega, da bi ene povabla nekam, druge drugam, eni bi lahk šli zraven na večerjo, drugi ne... Če si ne bi mogla privoščit večje poroke (oz. bi se odločila denar porabiti za kaj drugega) bi pač povabila le najožje in tiste povabila na večerjo. Vse drugo mi je grdo, ne morem pomagat.
  • 0

#107 *Destiny*

*Destiny*

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 30 January 2008 - 01:36 PM

Mah smile.gif nevem kaj sploh kompliciran, šla bova na morje, se tam poročila, prideva domov povabiva gledat slike, in spotoma še poveva, da sva poročena biggrin.gif
  • 0

#108 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 30 January 2008 - 04:01 PM

QUOTE(*Destiny* @ 30. 1. 2008 - 13:36) View Post

Mah smile.gif nevem kaj sploh kompliciran, šla bova na morje, se tam poročila, prideva domov povabiva gledat slike, in spotoma še poveva, da sva poročena biggrin.gif

Točno tole čaka vse najine kolege thumbup.gif
Enkrat bova samo nekam "klizenla", se poročila in ko prideva nazaj, bodo najprej zvedeli domači, potem pa še kolegi.
Mogoče dva oz. štiri kolege (še partnerje) zvlečeva zraven - da bova dejansko imela priči. In jih pošljeva "predčasno" nazaj, midva pa greva že naprej na itak že planiran dopust ... tako nekako je trenutno zamišljeno v moji glavi - če bo do tega sploh kdaj prišlo. cool.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#109 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 30 January 2008 - 04:08 PM

tudi jaz bi se tako najraje poročila, še prič ne bi imela, samo midva.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#110 *Destiny*

*Destiny*

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 04 February 2008 - 12:53 AM

No sem predlagala najdražjemu, da greva nekam daleč se poročit pa je bil ZA biggrin.gif zdaj se morava samo še skregati kam bi šla biggrin.gif
  • 0

#111 pepelka

pepelka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 157 posts

Posted 15 February 2008 - 03:37 PM

QUOTE(*Destiny* @ 4. 2. 2008 - 2:53) View Post

No sem predlagala najdražjemu, da greva nekam daleč se poročit pa je bil ZA biggrin.gif zdaj se morava samo še skregati kam bi šla biggrin.gif

a kr tko? biggrin.gif thumbup.gif

men je pa zaroka ZAKON (ne u smislu tega, da si z nekom v zakonu tongue.gif ). Mora bit. Js sm lih tok staromodna, da mi je ušeč đentlmenstvo pa zaroke.
  • 0

#112 *Destiny*

*Destiny*

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 16 February 2008 - 03:20 PM

Hehe, ne ne sej zaroka je že bila pa svečke pa romantika pa prstančk pa to,... se je lubi zelo potrudil, sam zdej se je pa treba odločit kje pa kako, kar je pa večji problem kot le DA biggrin.gif
  • 0

#113 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 16 February 2008 - 05:21 PM

Destiny, sem imela kar nekaj parov, ki so se poročili v tujini, potem pa doma naredili samo en "poporočni piknik", garantiram, da so se luštno imeli. Aja, pa vabila za ta piknik, sem jim naredila potem tak, da so zraven teksta imeli zraven še poročno sliko smile.gif Kul in na easy verjanta.

Midva bi se že zdavnaj poročila, kam pobegnila, ampak jaz sem ful navezana na mamo, sestro in babico, tako da jim tega res ne bi naredila, pa saj ne da bi zamerile ali kaj podobnega, ampak želim si, da so prisotne na poroki. Imava v načrtu poroko, sicer še ne veva kdaj, ampak enkrat ziher biggrin.gif Ne prebavljam klasičnih, kmečkih porok, pa tistih običajev, šrange ipd. bruh.gif , pa ni šanse da bom sedela do polnoči za mizo, pajade rolleyes.gif Poroka bo najin dan, naredila jo bova tako kot bova midva želela in da nama bo luštno, ostali se bodo pa za ta en dan že prilagodili smile.gif Prevzela bom pa njegov priimek, definitivno, dvojni priimki so mi kar nekaj, sploh če pomislim, da bi potem otrok imel dva priimka in dva imena (namreč ful mi je všeč to) laugh.gif , pa sploh če je punčka in potem se ona enkrat poroči in hoče obdržat svoja dva priimka laugh.gif cela štala biggrin.gif
Sem pa že zdavnaj našla in izbrala svojo poročni prstan biggrin.gif , bila je ljubezen na prvi pogled in na prvi dotik, ustvarjen je za moj prst wink.gif Vse kar sem kasneje probala mi ni pasalo na roko tongue.gif Tak je to, poklicna deformacija in "prekletstvo" poročnih sejmov oops.gif

Aja pa moja dva sta tudi ločena in se ne prenašata najbolje, ampak če pa se ne bosta mogla en dan normalno obnašat, potem je boljše da sploh ne prideta. Ampak sem prepričana, da ne bo problema.
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#114 ivana_ivana

ivana_ivana

sramežljivec

• Člani
  • 1 posts

Posted 13 March 2008 - 08:54 AM

Midva sva se tud poročila čist tko brez vsakih ceremonij ker to ni bistvo poroke. ( če bom cel bum nardila za poroko to ni nobena garancija da bova doug pa srečna skupaj). Tko da...to pr men odpade...glavna je ljubezen. smile.gif smile.gif
  • 0

#115 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 15 March 2008 - 05:03 PM

Jaz si prav gotovo ne želim kmečke ohceti z 200 gosti in pohanimi zrezki! Pravzapav sploh ne vem, ali bi se v prihodnosti sploh kdaj poročila ali ne. Po eni strani mi je to všeč, po drugi strani pa me je strah, da bi s tem izgubila svoj "jaz". Že zdaj se določeni osebki iz fantovega sorodstva ful vtikajo, soliko pamet in gnjavijo, kako bi blo šele pol - zato mam majčken odpor in strah. Vsekakor imam pametnjše stvari za počet, kot se ubadati z babnicami, ki nimajo česa početi. Ne bi se rada "poročila" z vso to žlahto, temveč zaživela s fantom.
  • 0

#116 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 16 March 2008 - 02:07 PM

V Švici imajo zanimivo. Če je par neporočen in dobi otroka, ga mora potem oče posvojiti, čeprav je njegov biološki oče. Tako da tam s stališča vsega tega urejanja se jim bolj splača poročiti, ker je baje veliko preprosteje.
  • 0

#117 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 16 March 2008 - 02:56 PM

Whou whoooou, kdo je govoril o frocih. laugh.gif

Hec. Prebrisano. smile.gif

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#118 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 16 March 2008 - 06:31 PM

Midva sva se par dni nazaj zaročila smile.gif Vedno sem si zaroko predstavljala kot eno fajn romantiš zadevo in je blo res tko kokr sm si zamisnla wub.gif
O poroki še ne razmišljava, nama je že zaroka ena taka zaobljuba, da to kar mava zdj ni sam neki prehodnega ampak si predstavljava bit eden z drugim do konca življenja.
  • 0

#119 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 16 March 2008 - 07:19 PM

Čestitke, Rory! smile.gif

Sicer mi malo sili na smeh ob spominu, ker sem se v najstniških letih tudi sama tako zaobljubla s prvim fantom, katerega sem čez natanko pol leta nogirala zaradi drugega, LOL. Zvenelo pa je identično plus neomajno trdno sem bla prepričana, da je 4eva, my ass ja. laugh.gif

Želim pa vama, da bo za vaju zares trajno. smile.gif

• 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#120 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 16 March 2008 - 07:49 PM