Jump to content

Photo

Obstaja možnost, da sem noseča?

• Please log in to reply
180 replies to this topic

#101 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 20 October 2007 - 10:52 PM

QUOTE(Špela @ 18. 10. 2007 - 19:35) View Post

Jaz sem enkrat (isto še preden sem izvedela, da so mi prepovedane) vzela tabletke po - ko nama je kondom ostal v moji lulici - in ne pomnim nikakršnih stranskih učinkov. Tudi jaz prakticiram TiTino delanje otroka laugh.gif pa me nič ne grabijo živci vsak mesec.

Zakaj prepovedane?
Jaz sem jih vzela 2x, pa je blo vse normalno. Res smo si različne, ko je ena moja kolegica vzela, pa še 2 dni ni mogla živet...
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#102 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 October 2007 - 10:53 AM

Sem se pozanimala za te ovulacijske teste. Dobijo se v DM-ih, tudi v sloveniji. 5 testov stane 15€, en sam pa 5€, cene v avstriji so iste, danes greva le še v lekarno vprašat, samo verjetno bo cena le višja, ne nižja.
Sva pa našla eno firmo iz Nemčije, ki jih ima dosti ceneje.
Link:http://www.ova-test.com/index.php?main_page=index&cPath=65
Če je katera zainteresirana bi jih lahko skupaj naročili, samo za poštnino ne vem koliko je.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#103 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 22 October 2007 - 06:25 PM

QUOTE(TiTa @ 18. 10. 2007 - 18:49) View Post

jaz si sploh ne predstavljam da ne bi jemala tabletk! Milsim vem da nekaj časa nisem in je bal panika vsak mesec, pa sproščena nisem bila nikoli........Ona varijanta "pazimo" je pa meni nič drugega kot delam otroka

Jaz začnem pa v petek tabletke jemat.
Se strinjam, da je to eno navadno delanje otroka.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#104 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 23 October 2007 - 12:00 AM

Izučilo? A si slučajn zanosila?
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#105 syringa

syringa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts
  • Interests:Vsak dan kaj novega

Posted 23 October 2007 - 12:16 AM

Še ena ki uporablja kondome, saj mi nekako tabletke ne potegnejo - nevem če bi se lahko navadla vsak dan jest tablete, ker bi se pomojem počutla kot da sem bolna, s tem da ne omenim, da sem včasih izredno pozabljiva pa še hormone pol svojega lajfa jemat nono.gif Big no no - vsaj zame

Aja pa če neveš ali si noseča ali ne - takoj po test oz k ginekologu, ne pa neko narčanje testov preko interneta in čakanje da pride iz drugega konca sveta wacko.gif . Sej so pomoje testi, ki jih dobimo pri nas dovolj zanesljivi, če pa so vam predragi pa še vedno ostane ginekolog, ki bo potrdil ali ovrgel vaše slutnje smile.gif

Drugače pa za vse - ovulacija se začne nekje en teden po končani menstruaciji odraža pa se kot nekakšen beli tok - torej takrat ko imate "močan" beli tok vam odsvetujem vaše eksperimentiranje s tem - "sej ga da ven preden mu pride" - zanosite lahko tudi s tekočino, ki jo fantje izločajo preden jim pride, saj se znajo v njej tudi pojaviti določeni plavalci - tko da pazljivo pa veliko sreče wink.gif
  • 0
Everyone has a photographic memory, some just don`t have film... IPB Image IPB Image

• Guests

Posted 23 October 2007 - 12:54 AM

Syringa, ne govorijo o testih za nosečnost, temveč o testih, ki pokažejo, ali je tisti dan ženska plodna.
  • 0

#107 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 October 2007 - 10:46 AM

Tako je wink.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#108 syringa

syringa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 23 October 2007 - 01:14 PM

QUOTE(ciara @ 23. 10. 2007 - 1:54) View Post

Syringa, ne govorijo o testih za nosečnost, temveč o testih, ki pokažejo, ali je tisti dan ženska plodna.

QUOTE(Frčica @ 23. 10. 2007 - 11:46) View Post

Tako je wink.gif

No tudi to se pri nas dobi - oz nekaj podobnega, tako da vseeno ni potrebno naročanje iz nemčije oz avstrije smile.gif
  • 0
Everyone has a photographic memory, some just don`t have film... IPB Image IPB Image

• Guests

Posted 23 October 2007 - 01:41 PM

Ja, te ovilacijske teste sem tudi včeraj sama opazila v DM-u. Imajo več vrst, so pa precej dragi. ermm.gif V bistvu so nekakšni trakci, ki jih pomočiš v urin, še najcenejši.
  • 0

#110 syringa

syringa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 23 October 2007 - 02:34 PM

V Lekarnar.com imajo ti dve varianti Klik1 Klik2
  • 0

#111 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 October 2007 - 07:43 PM

QUOTE(syringa @ 23. 10. 2007 - 14:14) View Post

No tudi to se pri nas dobi - oz nekaj podobnega, tako da vseeno ni potrebno naročanje iz nemčije oz avstrije smile.gif

Če bi pogledala link bi videla da je razlika če en test v slo. stane 3 oz. 5€ ali pa če jih naročiš 30 in plačaš na test manj kot 1€ rolleyes.gif
  • 0

#112 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts
  • Interests:moj fant:) bordanje, žuranje, shopping&kozmetka

Posted 29 October 2007 - 08:08 PM

QUOTE(syringa @ 23. 10. 2007 - 2:16) View Post
Drugače pa za vse - ovulacija se začne nekje en teden po končani menstruaciji odraža pa se kot nekakšen beli tok - torej takrat ko imate "močan" beli tok vam odsvetujem vaše eksperimentiranje s tem - "sej ga da ven preden mu pride" - zanosite lahko tudi s tekočino, ki jo fantje izločajo preden jim pride, saj se znajo v njej tudi pojaviti določeni plavalci - tko da pazljivo pa veliko sreče wink.gif

kaj, a to tud če smo na tabletkah? rolleyes.gif

• 0

#113 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 29 October 2007 - 08:40 PM

.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#114 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 30 October 2007 - 08:39 AM

QUOTE(syringa @ 23. 10. 2007 - 0:16) View Post

Nekatere ženske imajo menstruacijo 2 dni nekatere tudi 7 ali še več ... ta podatek (en teden po menstruaciji) je nepravilen
in ni fora v močnem belem toku ampak v "lepljivem"

Da ne bom še enkrat pisala...

QUOTE(Kami @ 8. 10. 2007 - 7:46) View Post

Ženska je "plodna" samo cca 48 ur v ciklusu (ovulacija) in sicer nekje 14 dni pred naslednjo menstruacijo. Ker pa načeloma nobena točno ne ve kdaj bo imela naslednjo menstruacijo, se štejejo plodni dnevi nekako tako:
Če imaš menstruacijo na 28 dni (prvi dan menstruacije je prvi dan ciklusa - enako kot pri jemanju tabletk), so plodni dnevi nekje od 11 - 17 dneva ciklusa (dolžino ciklusa daste na polovico in cca 3 dni prej in 3 dni kasneje so "plodni" ...
Seveda so povsod izjeme: nekatere (sicer zelo redke) imajo plodne dneve takoj po menstruaciji.
Poleg ovulacije pa je potrebno upoštevati, da semenčeca preživijo v ženski nekje od 3 - 5 dni.
Vse zgoraj napisano pa je ob predpostavki, da ima moški normalno dejavne plavalce in da je pri ženski vse OK - kar boste izvedele šele ko boste dejansko enkrat začele delat na otroku wink.gif
Tudi za vse tiste, ki ste pozabile pojesti tableto ali dve v enem ciklusu. Če ste jo/ju pozabile nekje na začetku ciklusa, se verjetnost zaščite zmanjša iz "99,9" na recimo 95% (konec koncev nikoli ni 100%). Če pa ste v drugi polovici ciklusa, pa sploh ni panike. Itak ste "nafilane" z raznimi hormoni (če jemljete redno) in sploh ni nobene panike!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#115 Storm

Storm

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 740 posts

Posted 30 October 2007 - 10:23 AM

okej punce, tak btw... s ponosom morem povedet da nisem noseča in da je ta menstruacija bila ena najbolj zaželenih do zdaj tongue.gif tongue.gif tongue.gif
  • 0
I wanna run
I want to hide
I wanna tear down the walls
That hold me inside
I wanna reach out
And touch the flame
Where the streets have no name

#116 syringa

syringa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 30 October 2007 - 11:15 AM

QUOTE(Kami @ 30. 10. 2007 - 8:39) View Post

Nekatere ženske imajo menstruacijo 2 dni nekatere tudi 7 ali še več ... ta podatek (en teden po menstruaciji) je nepravilen
in ni fora v močnem belem toku ampak v "lepljivem"

Da ne bom še enkrat pisala...

Če bi dobr prebrala bi videla, da sem napisala po KONČANI menstruaciji wink.gif
  • 0

#117 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 30 October 2007 - 11:28 AM

ja sej je upoštevala, zato je pa napisala, da majo ene ženske dva dni menstruacijo, ene tudi 7, tko da podatek PO KONČANI mentruaciji ni ravno relevanten.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#118 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 17 January 2008 - 12:42 PM

Zanima me po kolikem času, se mora opravit nosečniški test, da sploh prav pokaže, če je ženska noseča ali ne?

Pač mislim, da če je ženska imela nezaščiten spolni odnos v petek, in naredila test naslednji petek, je možno da ne pokaže prav?
  • 0

#119 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 January 2008 - 12:51 PM

Ne, prav ti bo pokazal. Mislim da je meja, zdej ne vem čist točno, en dan po odnosu, ali tri dni po njem. Uglavnem, po teh dneh je test točen.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#120 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 17 January 2008 - 12:52 PM

AAAA ohmy.gif ! Kul to, hvala ti smile.gif !
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users