Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#101 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 15 September 2005 - 02:27 PM

okei..eno ful bedno vprasnje...js sm se zdj pr eni ginekologinji narocila..pa mi je rekla, da morm rezervne zokne zram prnesit...hallo...zaka zokne?!?..men ni cist nc jasno oops.gif oops.gif
  • 0
it's not pms, it's you..

#102 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 15 September 2005 - 07:26 PM

QUOTE(anch)
okei..eno ful bedno vprasnje...js sm se zdj pr eni ginekologinji narocila..pa mi je rekla, da morm rezervne zokne zram prnesit...hallo...zaka zokne?!?..men ni cist nc jasno oops.gif oops.gif

Meni tudi ne biggrin.gif Jaz si samo zraven prinesem krilo, da pač ne skačem naga v ordinaciji....no nekateri ginekologi tak majo nekaj za ogrnit, samo za zokne pa prvič slišim oops.gif
  • 0

#103 lala

lala

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 920 posts

Posted 15 September 2005 - 09:21 PM

QUOTE(Lumpyka)
Zdj mam pa še jst par vprašanj oziroma bi potrebovala nasvet...
Najprej sm jedla tablete Logest 2 leti, sm nardila 6-mesečno pavzo, zdj sm pa spet šla k ginekologinji in mi je predpisala Cilest... te jem 2 meseca, pa trenutno nimam spolnih odnosov in jih v bistvu ne rabm, pa še zvedla sm, da potem po prenehanju ful mozoljev dobiš ipd...
Torej kaj mi priporočate... jih nej še naprej jemlem? Ali jih raje neham? A je to vredu, k jih jem sam 2 mesca pa d bi jih zdj spet prenehala, pa mogoče pol čez pol leta spet začela?
Hvala že vnaprej za odgovore.

Ce te ze skrbi in jih ne rabis ti predlagam da nehas cimprej ker se manj bašeš z hormoni in se ne bo toliko nabralo wink.gif
  • 0
(_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
user posted image

#104 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 20 September 2005 - 09:51 AM

ok.. zakwa vedno menstruacijo PODALSAMO? a je kej narobe ce namest da jo za en tedn podalsas raj ene 5 dni prej nehas jest tablete?
  • 0

#105 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 September 2005 - 10:53 AM

To je manj priročno, ker imaš potem kar naprej menstruacijo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#106 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 15 October 2005 - 10:50 AM

Hm.. če sem prav razumela glede tabletk za preložitev menstruacije:
Začneš jih jemati tisti dan, ko bi sicer prišlo do menstruacije-jemala bi jih 8 dni, po 2 tableti na dan-oziroma kolikor bi pač blo predpisano. Po teh osmih dneh jih pač neham jemati in se mi pojavi mal močnejša menstruacija kot ponavadi, pa naslednja menstruacija bi bla tut še mal neobičajna..
Sem kaj narobe napisala? wink.gif
Kaj pa če ne vem točnega dneva menstruacije? K včasih jo mam par dni prej, včasih mal kasnej..
Na primer, k bom šla na maturanca, pa da ne bom imela menstruacije, ampk sumim da jo bom dobila, kr začnem jemat tabletke? Ali jih vzamem tisti dan, ko že opazim krvavitev?

Hvala za pomoč
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#107 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 October 2005 - 12:06 PM

To pa ne vem. To moraš vprašati ginekoginjo. Teh tabletk tako ali tako ne dobiš brez recepta. Pa tam vprašaj. Sicer pa mora tudi pisati na listku, ki je priložen tabletam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#108 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 15 October 2005 - 03:35 PM

Ja, sej bom res šla njo to uprašat, takrt k bom šla pač k njej-ozrioma njemu, če bo ginekolog oops.gif
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#109 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 11 November 2005 - 09:47 PM

QUOTE(*Ar|anchY*)
jst mam tut logest pa sm z njimi cist zadovolna biggrin.gif
enako
  • 0

#110 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 11 November 2005 - 10:30 PM

QUOTE(callista)
Teža je čisto odvisna od posameznika. Jst se na srečo nism nič zredila, pa tud ostalih stranskih učinkov nisem imela. Npr. kolegica se pa je malo zredila, pa tud želja po seksu ji je upadla zarad tablet. oops.gif Jemala je pa Diane35.

to sem pa tud že slišala rolleyes.gif
  • 0
Posted Image

#111 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 11 November 2005 - 11:50 PM

Kondomi. Sem skeptična glede tabletk in jih ne nameravam začet jemat.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#112 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 12 November 2005 - 12:38 AM

mah jst sem jih od 18 leta naprej. Vmes sem enkrat nehala za ene pol leta. Če bi se zdele še enkrat odločala, jih ne bi jemala... kaj a vem vso to umetno nadziranje dogajanja v telesu lahko včasih prikrije težave.

Jst jih zdele od avgusta ne jemljem in še vedno nimam menstre. Kr neki... prejšnjič je blo isto. Kaj je to?! Namest da bi se rešil to, da jih imaš po "naravni poti" samo od sebe, pol neki jemlješ tablete sam da "zgleda". Bullshit! Evo pa hoče met človk otroke pa ništa rolleyes.gif
Neki me spet špika tam pri jajčnikih, pa je ena rekla da je imela isto takrat ko so ji rekl, da ima ciste. Super... sam še to rabim, pa listek za prošnjo za posvojitev otroka. IPB Image

trenutno pač lahko seksam po mili volji lepo brez kondomo, ne da bi se kej prjel ermm.gif ne vem, ternutno se mi to ne zdi nc kej fajn... lahko bi blo tko pred leti rolleyes.gif

• 0
Posted Image

#113 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 November 2005 - 01:30 AM

ne vem,ko sem mela jz štalo s krvjo v trebuhu zaradi počene žile notri,se mi je iz te krvi naredila full velka cista(6cm krat 6 cm) in sem začela kontracepsijoglih zato jemat-priporočilo ermm.gif tako da jih jemljem zaradi preprečitve 'nevemčesa' kr neki skratka.In,ja,meni je tud full žal,ker jih jem,rada bi nehala pa še ne morem.
tanjci,a ti bi pa imela že kr otroka? laugh.gif pejt rajš diplomo pisat biggrin.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#114 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 12 November 2005 - 02:06 AM

QUOTE(rea)
tanjci,a ti bi pa imela že kr otroka? laugh.gif pejt rajš diplomo pisat biggrin.gif

ti hudoba mala IPB Image
človk se še mal sprostit ne sme na vsake tolk... ti bi da jst crknem od dela IPB Image
IPB Image

drugac imam pa čez 10 dni zagovor... tko da bo faksa konc in ja, zato že razmišljava o dojenčku že neki časa

• 0
Posted Image

#115 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 November 2005 - 11:20 AM

Jaz sem začela z Yarino. Pa bomo videli, kaj bo.
  • 0

#116 lala

lala

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 920 posts

Posted 12 November 2005 - 12:04 PM

Jaz sem imela Logest zdaj pa pavziram en mesec in razmisljam da bi drugi teden sla vprasat in zaprosit za Yarino.V bistvu nebi nic jemala ampak nocem narascaja.Drugace pa zdaj med pavzo cutim veliko razliko med jemanjem in ne-jemanjem tabletk biggrin.gif
  • 0
(_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
user posted image

#117 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 November 2005 - 12:09 PM

[quote=Tanjci]
človk se še mal sprostit ne sme na vsake tolk... ti bi da jst crknem od dela IPB Image
IPB Image
[/color]

hehe,sj ti kr sexi,sam ne piz***** delat laugh.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#118 lala

lala

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 920 posts

Posted 16 November 2005 - 08:41 AM

Odkar imam eno mesecno pauzo od tabletk me prsi in levi jajcnik boli ermm.gif rada bi sla k ginekologu a ne morem, sem glih te dni na soli..Moram ga poklicat a s klicom ne bom nic koristnega zvedla.
Imate podobne izkusnje..?
Kmalu bom pa z Yarino zacela.
  • 0
(_/)
(O.o)
(> <)
user posted image

#119 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 16 November 2005 - 09:26 AM

ja, js sm tut zdej zarad okoliščin mogla met enosečeno pauzo in ni blo nič kaj prijetno. Meni so hormoni podivjali in vse tam doli me je še bolj bolelo... Upam, da pri tebi ne bo tako ermm.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#120 TAO

TAO

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 144 posts

Posted 16 November 2005 - 03:16 PM

že pol leta samo kondome, ker sem prenehala s tabletami ... mi ni nič kaj všeč! ermm.gif ermm.gif
  • 0
I have opinions of my own -- strong opinions -- but I don't always agree with them.
George Bush

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users