Pred časom se mi je dalo napisat en malo bolj izčrpen post o savnah.
http://www2.lepa-si....=...st&p=425346QUOTE(Immortelle @ 16. 10. 2007 - 14:29)
Finska mi je prevroča in noter zdržim le kakih 5 minut. Enkrat sem dobila celo opekline po rokah.
Zadnjič sem ugotovla, da se ti je to zgodilo zato, ker tvoja koža ni bila dovolj vlažna. Če bi polila kamne z vodo, bi se boljše počutla v njej. Prav tako ne bi bilo odveč, če bi pred prvim odhodom v savno, nanesla na kritične predele (prsa, komolci, kolena) malo kreme.
Pred prvim obiskom je poterbno tudi tuširanje. Ne toliko zaradi higijene, kot zaradi spodbude telesa k potenju.
Če te bo še kdaj peklo, kot že rečeno, polij kamne in pa malo podrgni kožo, kjer te peče, da spodbudiš lojnice k izločanju potu. Ko se boš enkrat spotila, pekočega občutka ne bo več.
Med temi počitnicami sem hodla vsaki dan v terme. Najprej pol ure plavanja, kasneje še par obiskov finska ali zeliščne savne, z vmesnimi zdrsi v bazen s 15-imi stopinjami. Počutla sem se super!! Kožo sem imela lepo, mehko, ker nisem uporabljala mil in veliko sem nanašala kremo na telo.
Tak sem bla zagreta za savnanje, da se mi je tam ratalo prehladit in sem za par dni obležala
Ah, ti šment...
Zanimivo, kolikim ljudem je všeč turška. Meni pa EDINA ni, ker ne morem not z rjuho in moram sedet z lulo na tistem leglu bakterij.