Posted 07 May 2007 - 05:39 PM
Danes dobila testerje treh parfumov, Givenchy Very Irresistible, Givenchy Organza in Escada oni turkizno svetlo moder. Nobeden od omenjenih name ni naredil vtisa (js sem res ekstremni primerek, no).
Najhujši (v slabem pomenu besede) mi je Very Irresistible, za moj nos totalno cheap in osladen vonj, čisto nič prefinjen in boleče cvetličen.
Organzo rešuje vanilija (ki je meni v parfumih skrajno simpatična), ampak all in all spet vsebuje tisto rezko, vsiljivo komponento, ki je zastrašujoče močna in kar pika v nos, parfum ima absolutno preveč jasmina, primanjkuje pa mu tiste mehke topline (kot jo ima Chopardov Cashmir - zame kot topla odejica).
Escadin je pri meni na meji pogojnega, gre pa za izključno poletni vonj, nošnja pozimi bi bila greh, ker mu primanjkuje topline. =) Torej dosti svež in žajfast vonj (če si predstavljate), zame popolnoma brez omembe vredne globine, moj nos pravi, da je tudi čisto minimalno kiselkast (pa skoraj nič), saden, ampak ne preveč osladen in predvsem tak ... prozoren. Naj pa omenim, da vseeno ni tako svež in lahek, kot obljublja barva tekočine in minimalistična ovojnina, ima neko malce težjo komponento, ki je ne znam točno definirat. Drugače pa nič kaj sexy, bolj vonj za sproti, ko ne želite pritegniti preveč pozornosti. Se mi pa zdi, da bo všeč marsikateri posameznici, ker je nekakšen cukrček, uravnotežen, ampak tudi tak, ki vsekakor ne izstopa. Mogoče bi ga tudi jaz lahko na (zelo) dolgi rok vzljubila, ampak mu ne dam te priložnosti. =)
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.