Italija
Posted 29 June 2025 - 05:31 PM
Folk je ja, ampak ob za nas nemogocih urah. Pac ne vem, po 10ti to zacnejo hodit, mislim ne vem kaj je fora. Poleg tega je bil vrocinski val zdaj tudi tam - 30 cez dan in to crknes na dva jurja da ob 11 lezes v hrib.
Mi smo vedeli da bo na vse treba zgodaj, zato smo bili povsod ob 8 ali prej, zvecer smo pa ob 9 vsi spali.Na polovicki dneva smo bili v hiski in si delali kosilo, potem smo pa se popoldan kam sli, pa smo izbirali taksne poti, kjer enostavno ni bilo folka.
Kolikor opazujem v uni Dolomitski FB skupini, se folk osredotoci na 10 znamenitosti, od katerih smo mi obiskali samo eno (in ker smo sli zgodaj ni bilo veliko ljudi) - ostalo jih ne zanima, pa tu sploh ne mores zgresiti, res, karkoli se spravis gledat je lepo. Poti je miljarda, za vse vrste pohodnikov. Mi smo vecinoma zbirali taksne da so bile dolge uro in pol, in dve daljsi ki sta bili skupno ena dve uri in pol, druga pa 3 ure - najdaljso smo naredili danes.
Prilepim se kaksne slike lahko, ce katero zanima.
Smo pa imeli neizmerno sero z vremenom, zdaj bo pet dni zelo slabo. Dez, mraz, za te razmere (16-17 cez dan). Razen ene nevihte v cetertek ponoci, ni bilo kaplje dezja.
Posted 08 July 2025 - 08:12 AM

Posted 08 July 2025 - 09:06 AM
Zgolj dokaz, da za v Dolomite prav zares rabis celoletno garderobo - od kopalk do bunde, ker se situacija drasticno lahko zamenja v enem dnevu.
Posted 08 July 2025 - 10:12 AM

Drugace pa me veseli, da vam je bilo vsec.

Posted 25 July 2025 - 01:57 PM
Sem se spomnila delit naše nastanitve:
- Capo Vaticano: https://www.booking....5b72&aid=304142
- Pizzo: https://www.booking....5b72&aid=304142
Dobro sem izbrala letos, z izjemo slabo opremljene kuhinje v prvem apartmaju in pomanjkanja parkinga pri drugem (glede na lokacijo v centru mesta sicer razumljivo), smo bili res zadovoljni. Je pa ta drugi apartma res založen z vsem mogočim, se počutiš kot doma. Cene so pa tudi super.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 July 2025 - 08:54 PM
Če bi primerjala vaše morske dopuste v Italiji in Španiji, kje ti je bilo bolj všeč?

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 25 July 2025 - 09:36 PM
Sem razmisljala pa se ne bi mogla odlocit, povsod so bili plusi in tudi kaksen minus. Bi se pa vrnila na vse destinacije.
Nisva se izracunala pa tudi ne vem, ce bova natancno. Ker je ful raznih racunov iz lokalov in restavracij, trgovin, parkirnin … Okvirno pa: Letalske 350 (z enim 20 kg kovckom), rentacar 510, bencin 170 (tudi do letalisca in nazaj, s cestninami), apartmaji pa ok. 100 na noc. Za hrano itak vedno veliko damo.
Letalske bi prisle ful manj, ce bi sli iz Trsta, ampak bi izgubili cela dva dneva, pa po prihodu ob pol enih ponoci sploh ne vem, kako bi rentala avto oz. prisla do apartmaja, ker je javni prevoz slab.
― V. Van Gogh
Posted 02 August 2025 - 08:49 PM

― V. Van Gogh
Posted 02 August 2025 - 09:22 PM
Smo bili enkrat ze tako, da je bilo treba na bus, na A, na B...vcasih je to vsaj ena ura, ce hoces na tocno doloceno znamenitost. Pa se horde ljudi ti onemogocajo neko normalno premikanje. Da ne govorim o zastareli podzemni. Pac kolikor mi je Rim kul (sem bila 4x), me kar obliva, ko pomislim na premikanje po njem

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 August 2025 - 09:33 PM
Nisem pa hotela ful dalec od letalisca ali pa na tistem delu, ki je blizje Ciampinu.
Kje ste pa vi bivali?
― V. Van Gogh
Posted 02 August 2025 - 09:52 PM
Pa na Terminiju, kjer se metroja krizata, ne stopis iz enega na drugega. Ne, ne, hodis kot debil po nivojih in neskoncnih hodnikih

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 August 2025 - 10:03 PM

Za tega se mi pa zdi, da je res dobro povezan glede na lokacijo/oddaljenost od centra. Sem gledala za dolocene znamenitosti in ni bilo nic nad 40 min. Toliko je pa tudi od nastanitev, ki so bolj v centru.
― V. Van Gogh
Posted 02 August 2025 - 10:38 PM
No, saj ko smo bili v kampu dve leti prej in smo morali najprej na avtobus, smo sli vseeno 2x na dan v mesto in bili do polnoci zunaj. Ampak te pa izcuza Rim.
Posted 02 August 2025 - 11:52 PM
Lastnica apartmaja mi je pisala, da bi nas lahko prisla brez doplacila z avtom iskat na letalisce.

― V. Van Gogh
Posted 03 August 2025 - 08:21 AM
Posted 03 August 2025 - 08:39 AM
Jaz kolikor imam rada Rim, grem vsakic tudi z veseljem iz Rima. Tak bittersweet odnos imava.
Jina, ce bi radi sli v Kolosej, rezervirajte ze veliko prej, ker je vnaprej zasedeno. Vcasih smo sli pa zastonj notri in se prosto po Forumu sprehajali. Good old times

Posted 03 August 2025 - 08:46 AM
Posted 03 August 2025 - 08:56 AM
Jaz tudi ne bi bila blizu železniške, midva sva spala 5 min stran od trga sv. Petra pred desetimi leti in je bilo krasno, tudi v baziliko sv. Petra sva prišla brez čakanja. Vatikanski muzeji so bili pa druga zgodba, štiri ure čakanja... Trastevere mi je bil ful všeč in Forum, ma vse v bistvu, prekrasno.
Posted 03 August 2025 - 09:06 AM
Posted 03 August 2025 - 09:07 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users