Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1199 replies to this topic

#1161 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 29 June 2025 - 05:31 PM

5 dni smo sli.
Folk je ja, ampak ob za nas nemogocih urah. Pac ne vem, po 10ti to zacnejo hodit, mislim ne vem kaj je fora. Poleg tega je bil vrocinski val zdaj tudi tam - 30 cez dan in to crknes na dva jurja da ob 11 lezes v hrib.
Mi smo vedeli da bo na vse treba zgodaj, zato smo bili povsod ob 8 ali prej, zvecer smo pa ob 9 vsi spali.Na polovicki dneva smo bili v hiski in si delali kosilo, potem smo pa se popoldan kam sli, pa smo izbirali taksne poti, kjer enostavno ni bilo folka.
Kolikor opazujem v uni Dolomitski FB skupini, se folk osredotoci na 10 znamenitosti, od katerih smo mi obiskali samo eno (in ker smo sli zgodaj ni bilo veliko ljudi) - ostalo jih ne zanima, pa tu sploh ne mores zgresiti, res, karkoli se spravis gledat je lepo. Poti je miljarda, za vse vrste pohodnikov. Mi smo vecinoma zbirali taksne da so bile dolge uro in pol, in dve daljsi ki sta bili skupno ena dve uri in pol, druga pa 3 ure - najdaljso smo naredili danes.
Prilepim se kaksne slike lahko, ce katero zanima.
Smo pa imeli neizmerno sero z vremenom, zdaj bo pet dni zelo slabo. Dez, mraz, za te razmere (16-17 cez dan). Razen ene nevihte v cetertek ponoci, ni bilo kaplje dezja.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1162 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 08 July 2025 - 08:12 AM

Hahah, ej mi smo tisti butli, ki zacnejo hodit ob 10h :butl: Saj vstanemo se dovolj hitro, ampak traja da se vsi najemo in zrihtamo. Pol pa se pot do destinacije. Cas pa hitro leti in redko smo pred 10. uro na startu poti. V tej vrocini smo nazadnje izbrali pot v soteski, kjer vrocina ni bila problem. V normalnih temperaturah in vremenskih razmerah pa tud malce kasnejsi start ni problem.
  • 0

#1163 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 08 July 2025 - 09:06 AM

Hehe Kalypso. No saj, zdaj bi bila pa taksna ura idealna, danes je na poti orkog treh cim oadlo 5 cm snega in temperature okol nule.
Zgolj dokaz, da za v Dolomite prav zares rabis celoletno garderobo - od kopalk do bunde, ker se situacija drasticno lahko zamenja v enem dnevu.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1164 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 08 July 2025 - 10:12 AM

Ne samo v Dolomitih, povsod v Alpah je tako. :)

Drugace pa me veseli, da vam je bilo vsec. :)
  • 0

#1165 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 25 July 2025 - 01:57 PM

Sem se spomnila delit naše nastanitve:

- Capo Vaticano: https://www.booking....5b72&aid=304142

- Pizzo: https://www.booking....5b72&aid=304142

Dobro sem izbrala letos, z izjemo slabo opremljene kuhinje v prvem apartmaju in pomanjkanja parkinga pri drugem (glede na lokacijo v centru mesta sicer razumljivo), smo bili res zadovoljni. Je pa ta drugi apartma res založen z vsem mogočim, se počutiš kot doma. Cene so pa tudi super. :) 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1166 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23491 posts

Posted 25 July 2025 - 08:54 PM

Koliko približno vas je stal celoten dopust?
Če bi primerjala vaše morske dopuste v Italiji in Španiji, kje ti je bilo bolj všeč?:)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1167 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 25 July 2025 - 09:36 PM

Sem razmisljala pa se ne bi mogla odlocit, povsod so bili plusi in tudi kaksen minus. Bi se pa vrnila na vse destinacije.
Nisva se izracunala pa tudi ne vem, ce bova natancno. :D Ker je ful raznih racunov iz lokalov in restavracij, trgovin, parkirnin … Okvirno pa: Letalske 350 (z enim 20 kg kovckom), rentacar 510, bencin 170 (tudi do letalisca in nazaj, s cestninami), apartmaji pa ok. 100 na noc. Za hrano itak vedno veliko damo.
Letalske bi prisle ful manj, ce bi sli iz Trsta, ampak bi izgubili cela dva dneva, pa po prihodu ob pol enih ponoci sploh ne vem, kako bi rentala avto oz. prisla do apartmaja, ker je javni prevoz slab.

• 0

― V. Van Gogh

#1168 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 02 August 2025 - 08:49 PM

Jaz sem ze kar rezervirala apartma v Rimu, z moznostjo odpovedi, ce slucajno najdem se kaksno boljso opcijo. Res je ugoden. Je v Acilii z dobrimi povezavami z vlakom do centra Rima, pa tudi do morja (in letalisca) je blizu. Se ze zdaj veselim. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#1169 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17554 posts

Posted 02 August 2025 - 09:22 PM

Kako pa to, da ne prav v Rimu? To se mi zdi kar pain in the ass, ker Rim je ogroomen. Meni je ze to prestopanje iz A na B za popizdit, da moras prej pa se na vlak ali bus te pa sploh mine za v mesto. Ni glih centra, ki bi ga lahko prehodil, da ne crknes vmes.
Smo bili enkrat ze tako, da je bilo treba na bus, na A, na B...vcasih je to vsaj ena ura, ce hoces na tocno doloceno znamenitost. Pa se horde ljudi ti onemogocajo neko normalno premikanje. Da ne govorim o zastareli podzemni. Pac kolikor mi je Rim kul (sem bila 4x), me kar obliva, ko pomislim na premikanje po njem :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1170 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 02 August 2025 - 09:33 PM

Saj to je se vedno Rim. Postaja je 200 m od flata, z vlakom si pa v 17 min na postaji San Paolo.
Nisem pa hotela ful dalec od letalisca ali pa na tistem delu, ki je blizje Ciampinu.
Kje ste pa vi bivali?
  • 0

― V. Van Gogh

#1171 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17554 posts

Posted 02 August 2025 - 09:52 PM

Pri metro postaji Cornelia nazadnje. Se boljse je bilo takoj za vatikanskim zidom. Saj ce boste sli velikokrat na morje, je to smiselno. Ne bi pa rekla, da je to prav Rim, ker je res kar dalec zunaj. Kot neko predmestje, ampak res ven iz centa. Po google mapsu nekje od 40 do 1h40 do znamenitosti z javnim prevozom.
Pa na Terminiju, kjer se metroja krizata, ne stopis iz enega na drugega. Ne, ne, hodis kot debil po nivojih in neskoncnih hodnikih :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1172 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 02 August 2025 - 10:03 PM

A lahko konkretna imena nastanitev? :D Ker kar sem gledala apartmajev v centru, je cena vsaj x3.
Za tega se mi pa zdi, da je res dobro povezan glede na lokacijo/oddaljenost od centra. Sem gledala za dolocene znamenitosti in ni bilo nic nad 40 min. Toliko je pa tudi od nastanitev, ki so bolj v centru.
  • 0

― V. Van Gogh

#1173 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17554 posts

Posted 02 August 2025 - 10:38 PM

Il Segno in Roma se imenuje apartma iz leta 23. Ampak smo iskali zelo velikega, ne vem, ce imajo manjse.
No, saj ko smo bili v kampu dve leti prej in smo morali najprej na avtobus, smo sli vseeno 2x na dan v mesto in bili do polnoci zunaj. Ampak te pa izcuza Rim.
  • 0

Tumblr

#1174 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 02 August 2025 - 11:52 PM

Verjamem, midva sva sicer kar navajena tempa, ampak se bo vseeno treba prilagajat mami in njenemu nesrecnemu kolenu. O. pomoje niti ne toliko, ker nima omejitev (tudi ne bomo vmes domov hodili). Ko sva bila se sama, sva se pa itak ful prevozila v vecjih mestih.
Lastnica apartmaja mi je pisala, da bi nas lahko prisla brez doplacila z avtom iskat na letalisce. :o Pa nasploh ima ful dobre ocene, tudi kar se tice lokacije/povezav, tako da pomoje ne bom skenslala. Saj bomo se kdaj sli, O. je rekel, da bi sel z vlakcem. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#1175 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 03 August 2025 - 08:21 AM

Moja sodelavka je rekla, da sta njena starša šla z vlakom in bila nastanjena v bližini železniške, potem pa v treh dneh peš obiskala, kar sta pač splanirala. Ta ideja je tudi meni všeč.
  • 0

#1176 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17554 posts

Posted 03 August 2025 - 08:39 AM

Ta je huda. Prvic je okoli zelezniske manj prijetno, kot se pac za vse zelezniske v glavnih mestih spodobi, potem je pa se blizu 7km do Vatikana naprimer. Definitivno rabis podzemno. 72urna je zdaj 22€.
Jaz kolikor imam rada Rim, grem vsakic tudi z veseljem iz Rima. Tak bittersweet odnos imava.

Jina, ce bi radi sli v Kolosej, rezervirajte ze veliko prej, ker je vnaprej zasedeno. Vcasih smo sli pa zastonj notri in se prosto po Forumu sprehajali. Good old times :D
  • 0

Tumblr

#1177 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27518 posts

Posted 03 August 2025 - 08:46 AM

Ja jaz sem tudi bila v tistih časih. Sva pa tudi midva spala blizu Tremestere in je bilo ok, nekaj sva šla na turistični bus,nekaj na podzemno.
  • 0

#1178 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12135 posts

Posted 03 August 2025 - 08:56 AM

Jaz tudi ne bi bila blizu železniške, midva sva spala 5 min stran od trga sv. Petra pred desetimi leti in je bilo krasno, tudi v baziliko sv. Petra sva prišla brez čakanja. Vatikanski muzeji so bili pa druga zgodba, štiri ure čakanja... Trastevere mi je bil ful všeč in Forum, ma vse v bistvu, prekrasno.

• 0

#1179 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 03 August 2025 - 09:06 AM

Midva sva bila nazadnje tud v blizini Vatikana. Je bila fajn cetrt. Podzemne nisva uporabljala, smo sli naokoli z busi ali Ubrom ali pes.
  • 0

#1180 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 03 August 2025 - 09:07 AM

Mogoče do Vatikana niti nista šla ali pa sta vseeno šla kaj na bus, to ne vem, je pa vsekakor bil point, da sta večinoma pes hodila okrog in videla veliko. Saj od železniške do Vodnjaka Trevi (primer) mi pa tud po goooglu pokaže, da je le cca pol ure peš?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users