Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1161 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 10 July 2023 - 10:30 AM

Res je težko pridt do svojega stanovanja, če nimaš nekega kapitala/pomoči od prej

Tudi če se kdaj res odločiva za skupno življenje, bi rada imela nekaj svojega in magari dajem v najem. Ena izkušnja v življenju, da ob koncu veze (ali da bi se D kaj zgodilo) in nimaš kam it, razen domov k staršem, je bila dovolj.

Če pa imam nekaj svojega, se pa še vedno lahko odločiva ali se nekoč za stalno skupaj vseliva ali se še naprej obiskujeva. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1162 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 10 July 2023 - 11:37 AM

Brutalno je na trgu. Pri teh najemninah pa je (žal) še vedno boljša opcija lastništvo. Če odplačuješ sam, je to seveda še toliko težje. A tudi če bi ornk zaribalo in kredita ne gre več odplačevat na neki točki, lahko vse skupaj prodaš.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1163 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 July 2023 - 12:35 PM

Kako pa si drugace predstavljas, ce bi bil ze na 30 let obrok cca. 950 €, odplacuje pa sama? Res je za bruhat, vse skupaj. :(

Kami, a s tvojim pa nikoli ne bi skupaj zivela?

Ja ne predstavljam si, zato sprašujem.
Kami, neprofitna stanovanja pa je pridejo v poštev?
Jaz bi raje plačevala najemnino kot pa vzela toliko kredita. Ker verjetno plačaš blizu 300.000 z obrestmi.
  • 0

#1164 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 10 July 2023 - 12:38 PM

Ze, samo potem lahko tudi otrokoma nekoč nekaj zapustiš, ne vem. Je pa res žalostno vse skupaj.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1165 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 July 2023 - 12:40 PM

Ja seveda je to super, če si lahko privoščiš. Da zaradi tega životariš, pa ne vidim smisla.
  • 0

#1166 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 10 July 2023 - 12:42 PM

Enako, Barbarina. Da imas svoje stanovanje v Lj samo zase, se mi zdi utopicno, ce nimas res bajne place.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1167 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 10 July 2023 - 01:00 PM

Neprofitna full dolgo čakaš na vrsto in še kakor vem, ne moreš zbirat, kje bi ga imel (lahko ti je okolica in stanovanje všeč, lahko pa tudi ne). Za enkrat ne razmišljam o tej možnosti, predsvem ker potem sem raje "brezplačno" pri starših. Pomembno mi je, da sem blizu otrok, mi ne pomeni nič, če sta onadva za Bežigradom, jaz pa na Viču. 

Jaz bi raje plačevala najemnino kot pa vzela toliko kredita. Ker verjetno plačaš blizu 300.000 z obrestmi.

kot sem rekla, preplačam v vsakem primeru. Za nakup bi dajala "samo" 250 eur več na mesec, kot dajem zdaj za najemnino. Pa enkrat je potem tudi moje oz. lahko prodam, urejam, kot meni paše. Tukaj se pa lahko samo izselim oz. mi oni rečejo da naj grem. 

Jaz načeloma ne vidim razlike med kreditom in najemom. Pač denar moram plačevat (najemniku/banki). Če ne zmorem eno ali drugo, se moram v vsakem primeru selit nazaj k staršem. 

Životarila bom v vsakem primeru ... teh 250 eur pa se mi ne zdi taka blazna razlika, če potem stanovanje ostane moje. 

Edino razliko vidim, da pri nakupu lahko, ko se otroka odselita, dam njuni sobi v najem oz. celo stanovanje, če se odločim tudi jaz kje drugje živet in se del stanovanja poplačuje sam. 

Ne rečem, da se bom v to podala že letos, enkrat bi si pa res želela (če mi bodo le finance to dopuščale). 

• 1

Put A Kilt On It!

#1168 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 July 2023 - 01:09 PM

Kakorkoli se odločiš, srečno!
  • 0

#1169 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 10 July 2023 - 01:16 PM

Kami, ob tem še upoštevaj zavarovanje, ki ni tako majhen strošek.

Najbolje je, da greš na več bank vprašati in si razjasniš. Pa kdo bi ti šelše za poroka.

Drugače pa ni tako enostavno, da če ne moreš več plačevati kredita pa prodaš. Odvisno do kredita, obresti....lahko ti kljub prodaji delni kredit ostane.

MIdva imava danes pogajanaje za ceno ene hiše oz. zemlje, ker je hiša za podret. Držite pesti!

• 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1170 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 10 July 2023 - 01:39 PM

🍀🍀🍀
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1171 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 10 July 2023 - 01:41 PM

Srečno Frčica!!! Naj vama le uspe!

• 0

Put A Kilt On It!

#1172 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 10 July 2023 - 02:45 PM

Frčica, vso srečo! Vem, da ni tako enostavno kot sem napisala, glede prodaje in kredita. Ampak v najemu pa je še manj sigurnosti - ne moreš vedet, ali ti bodo naslednje leto zvišali najemnino ali te spodili ven.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1173 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 10 July 2023 - 04:58 PM

Srecno, Frcica!
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1174 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 10 July 2023 - 05:59 PM

Hvala, punce😊
Ponudba oddana, M. pravi, da sem briljirala pri pogajanju. Sva se prej zmenila da bo bolj on govoril, pa sem vmes zacutila, da tip ni tako analiticen kot M. in se bolj vkljucila. Pravi, da bova zihr dobila, jaz nisem tako optimisticna. Javim, seveda😊
  • 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1175 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 10 July 2023 - 06:17 PM

Drzim pesti Frcica 🤞
  • 0

#1176 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 July 2023 - 11:43 AM

Ma bravo, Frcica! Držim pesti! 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1177 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 11 July 2023 - 12:40 PM

Kdaj bosta pa izvedela oz. koliko časa take stvari trajajo?

Držim pesti!

• 0

Put A Kilt On It!

#1178 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 11 July 2023 - 01:03 PM

Uuu, držim pesti! Pa da čimprej zvesta, ker to čakanje je najbolj mučno.

• 0

After all this time?

Always.

#1179 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 11 July 2023 - 08:25 PM

Kami, a je ful skrivnost, koliko cca imaš plače? Ker jaz si trenutno niti približno ne morem predstavljati, kako bi lahko sama z otroki nekje živela in preživela.. delam za 6ur, ampak tudi če bi 8, bi imela neto 1200+malica in prevoz in to ni za nič dovolj. - najemnina, pa imaš komaj za hrano brez stroškov, brez vsega, mislim, pač enostavno ne gre. Kredita pa sploh dobila ne bi. Res je žalostno..
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1180 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 11 July 2023 - 08:27 PM

Frčica, tebi pa tudi držim pesti :). Mi naj bi avgusta začela z gradnjo. Me zanima, če bomo res.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users