Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1161 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 14 June 2008 - 10:07 PM

Aja ohmy.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1162 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14313 posts

Posted 15 June 2008 - 09:27 AM

Sex and the city:

Kaj naj napišem...saj sem vedela!
Sranje od filma!
Predvsem mi gre na živce da so šli like spreminjat, predvsem Mirando ki ni zmogla dveh svojih ciničnih for, na splošno so naredili tipično ameriško patetiko česar nadaljevanki, razen v zelo redkih momentih, ne bi mogli očitati.
Smešno pa, razen zelo redkih trenutkov, ni bilo in večina for je šla res popolnoma na prvo žogo.

Pa na živce mi je šlo, da občasno nisi vedel ali gre za film ali eno veliko reklamo ker se ogromno operira z imeni oblikovalcev kar se v nadaljevanki ni.
Med igralkami tudi nisem čutila nobene kemije.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1163 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 15 June 2008 - 10:04 AM

No da še jaz pokomentiram Sex and the city.
Najprej naj povem, da sem nadaljevanko gledala le občasno, ravno toliko da sem približno vedela kaj se dogaja z junakinjami. Meni je bil film všeč. Zgodba ni slaba, morda na trenutke vse malce preveč idealno izpade. Ampak ok. Pač film. Tudi mene je na trenutke malo zmotilo, da je bilo v film vtaknjenih malo preveč reklam. Od Diane von Furstenberg, do Vougea, Diorja, Vuittona etc. No, dobrih in malo manj dobrih cunjic in modnih dodatkov ni manjkalo. Skratka, jaz sem pričakovala da bo film slabše izpadel, tako da sem prijetno presenečena. Zdaj film res ni nek presežek, se pa mi zdi da je prav fajn za kak babji večer.
7/10
  • 0

#1164 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27543 posts

Posted 15 June 2008 - 10:12 AM

Včeraj sva s fantom gledala Stomp the yard- Vse za ples.
Za film sm sploh prvič slišala in sem bla brez pričakovanj. Gre se o enem črnskem fantu, ki je v uličnem pretepu izgubil brata, bil obsojen in se zato preseli k teti in stricu. Ta fant je blazno nadarjen za ples. Vpisan je na koliđ, spozna eno fajn punco, se pridruži eni bratovščini... naprej ne bom pravla smile.gif
Gre za film v katerem je ful brejdensanja smile.gif , kar je meni drugače ful zanimivo, ampak na momente že najda. Ker naj bi bla drama, sem pričakovala kaj bolj dramatičnega in ne tipičnega ameriškega razpleta, ko se majo vsi radi in so vsi srečni. Je vredu za sprostitev, lahko pa rečem, da ga bom v enih treh dneh zihr pozabla. Skratka ne pusti vtisa.

• 0

#1165 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 15 June 2008 - 10:22 AM

^^tega sm jz tut zanč gledala. men je ples FUL všeč, sam zgodba je pa taka tipična, en bad boy ki rata dobr pa nujno ena lepa punca zravn.
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1166 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27543 posts

Posted 15 June 2008 - 10:24 AM

Ples je itak zakon, sem vsakič znova kar malo osupnila, ampak ga je blo pa preveč, ves tisti folk ko pleše, kar malo sem se zgubila smile.gif
  • 0

#1167 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 15 June 2008 - 10:35 AM

men je pa to ZAKON biggrin.gif drgač če maš rada plesne filme, poglej Step Up 2: The Streets. ko pa tam dobr plešejo! woot.gif
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1168 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 15 June 2008 - 10:43 AM

Dva dni v Parizu

Marion in Jack živita v New Yorku; ona je Francozinja, on Američan. Med vračanjem s počitnic, polnih nesporazumov in nasprotujočih si mnenj, se ustavita v Parizu pri njenih starših. Jack, ki ne zna niti besede francosko, doživi pravi kulturni šok: Marionina starša se prepirata v njegovi navzočnosti in mu pripravljata nemogočo hrano, njene prijateljice neprestano čebljajo o seksu, naokrog ga prevažajo pijani taksisti, Marion na vsakem vogalu naleti na katerega od svojih nekdanjih ljubimcev … Jacka vse skupaj že hudo jezi, Marion pa njegovo jezo še podpihuje, dokler se na koncu ne razideta. Marion najde tolažbo v objemu enega svojih bivših, Jack pa se zateče v domače zavetje restavracije s hitro prehrano. Pa se mora ljubezen dveh razumnih ljudi res tako končati?

Film smo šli gledati bolj po naključju kot kaj drugega, ker smo zamudili Dogodek. Na začetku je film še kar ok. Imajo nekaj odbitih fint, da se režiš kot zmešan. Proti koncu pa se je že malo vleklo. Morda je temu botrovala tudi pozna ura. smile.gif To je bila tudi svojevrstna preizkušnja za mene saj si s farncoščino nisam najbolj blizu. biggrin.gif

IPB Image
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1169 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12146 posts

Posted 23 June 2008 - 09:04 AM

Sex and the city - film mi je bil zelo všeč, gledat sem ga šla dvakrat, ker sem satc odvisnik. Na začetku mi je blo kar mal hecno gledat to v kinu, ker je bila nanizanka vedno po tv-ju. Všeč mi je zgodba, muzika v filmu, Samantha rules - kok mi je pa ta ženska dobra, lepa je in zelo dobro igra, da ne govorim o njenih prijavah skozi film, njej sem se najbolj nasmejala.
Na živce mi je pa šlo tole: patetika in kričanje glavnih igralk ene 5x v filmu, recimo ob srečanjih s Samantho pa na koncu na poroku v City Hallu, reklame znanih oblikovalcev, premalo so pokazali Harryja, pa cel bum so naredili iz Samanthinega špehca na trebuhu...kao katastrofa, ful si debela ej, preveč...

My blueberry nights - nekak se ne morem odločit, sploh ne vem, če mi je bil film všeč. Ne bi ga gledala v kinu, z veseljem pa na tv-ju eno nedeljo popoldan. Norah Jones fajn igra, Jude Law, Natalie Portman pa David Strathairn so mi bli tud dobri, sploh pa glasba v filmu. Zgodba sama je pa precej preprosta, konec pa klišejski.
  • 0

#1170 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27543 posts

Posted 23 June 2008 - 12:29 PM

My blueberry nights je bil men zakon, prou očarav me je smile.gif , pa čeprov ga drugač mogoče niti ne bi gledala, ker mi drgač ne pašejo taki filmi. Zgodba je neki posebnega, konča e pa na žalost res preveč klišejsko.
  • 0

#1171 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 24 June 2008 - 09:59 AM

Po RESSSSSS dolgem času sem šla v kino in to v 14 dneh kar trikrat.

Pogledala sem si:

SATC - čisto gledljiv film. Glede na to, da sem bila res velik fan nadaljevanke (poleg gledanja na TV, sem si snela vse dele in jih še enkrat pogledala), me je malo zmotila raztegnjenost filma in pa malo so spremenili karakterje (najbolj se mi je zameril Mr. Big, saj je imel tako "pusi" vlogo, da je bilo prav brez veze - samo NJO hoče, vse bo naredil, kar bo ONA želela; tip je v nasprotju z nadaljevanko izgubil vsa "jajca" - torej brez veze). Ena je tudi že omenila spremembo karakterja Mirande in se strinjam - škoda njenega lika. Samantha je pa itak zmagovalka na celi liniji!!!!!

What Happens in Vegas - videno, slišano, doživeto ... skratka gledljivo, preizkušena formula. Lahko bi pokazali malo več izvirnosti

The Other Boleyn Girl - Všečen film, sicer verjetno ni ravno 100% zgodovinsko pravilen, ampak že to, da ženska ni preživela (sem že res mislila, da bo) jim vsaka čast. Pri američanih nikoli ne veš, kaj bodo naredili iz zgodovinskih dejstev mad.gif . V vlogi mi je bila zelo všeč Natalie Portman, Eric Bana je bil itak "car" wub.gif , žal pa mi je pa bilo Scarlett Johansson, saj mi je drugače zelo dobra igralka - tu pa je bila njena vloga preveč bleda, tudi ona mi ni bila všeč (pa mi ponavadi je). Amapk vsekakor film vedno ogleda.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1172 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 06 July 2008 - 10:25 AM

Včeraj sem si pogledala Over her dead body. En tak lahkoten ameriški film za poletje. U izi. Ni presežek. Je pa kul za tele dni zdej, če se nimaš nikamor za dat.
IPB Image
Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=uCE24UP6srU
A ghost tries to sabotage her former boyfriend's current relationship with a psychic.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1173 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 08 July 2008 - 01:37 PM

The Happening

Profesor naravoslovja Elliot in njegova odtujena žena Alma skušata na begu pred grozljivim umiranjem ljudi odkriti, kaj se dogaja. Nekateri menijo, da gre za teroristični napad, drugi so prepričani, da je kriv spodletel vojaški eksperiment, tretji razloge iščejo v skrivnostnem virusu. Toda resnica je še bolj silovita in strašna, kot si lahko predstavljajo.

IPB Image

Grozljivka, ki na mene ni imela nekega velikega učinka. Je nekaj groznih trenutkov in prizori mrtvecov okoli ležečih, zaradi katerih se ti izvije krik. Pogrešam pa tisti občutek, ko po koncu filma obsediš v sedežu, celi prestrašen in samo čakaš kje bo kaj skočilo nadte.
  • 0

[Napoleon]

#1174 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 08 July 2008 - 02:29 PM

ŠPANSKI APARTMA

IPB Image

Bolj evropski film si težko zamislimo. V za evropsko mladino morda najbolj očarljivem evropskem mestu Barceloni se zberejo študentje iz cele Evrope, med njimi pa se spletejo nežne ljubezenske vezi. Multikulturnost je ena najbolj priljubljenih besed v sodobni Evropi, a le če gre za spoj že skoraj enakih kultur razvitih in bogatih evropskih držav. Takrat je multikulturnost tako kot film Španski apartma všečna, romantična, neboleča, polna mladih, lepih in uspešnih ljudi, a tudi rahlo dolgočasna v svoji korektnosti. Španski apartma z Romanom Durisom, Kelly Reilly in zvezdnico Audrey Tatou tipični primerek sodobnega evropskega filma. Zabaven in očarljiv, stiliziran in uglajen, a tudi film, ki s tem, ko se trudi ugajati vsem, izgubi večino izvirnosti.

Lahkoten za gledat , na momente dolgočasen drugač mi je blo pa všeč stil snemanja in to kako so kakšne stvari prikazali.Ni mi bil neki dobr slab pa tudi ne.
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1175 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 09 July 2008 - 04:23 PM

Malo zamujam, sem prebrala komentarje filma Seks v mestu.

Po koncu filma sem ugotovila, da
- je bila nadaljevanka veliko boljša
- da je film preveč pocukran, vsi karakterji so izgubili ostrino, predvsem Big (kot je Kami napisala), in pri meni posledično tudi zanimanje
- in da na koncu pokažejo, da je bistvo žensk res to, da si najdejo deca in se poročijo (hvala bogu, da je vsaj Samantha ostala zvesta sami sebi)

Drugače pa sem ga z veseljem pogledala, lepe obleke, par dobrih izjav, ki sem jih seveda pozabila (oz. sem si jih približno zapomnila v slovenščini).

• 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#1176 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26077 posts

Posted 10 July 2008 - 08:53 PM

QUOTE(monni @ 8. 7. 2008 - 15:29) View Post

ŠPANSKI APARTMA

IPB Image

Bolj evropski film si težko zamislimo. V za evropsko mladino morda najbolj očarljivem evropskem mestu Barceloni se zberejo študentje iz cele Evrope, med njimi pa se spletejo nežne ljubezenske vezi. Multikulturnost je ena najbolj priljubljenih besed v sodobni Evropi, a le če gre za spoj že skoraj enakih kultur razvitih in bogatih evropskih držav. Takrat je multikulturnost tako kot film Španski apartma všečna, romantična, neboleča, polna mladih, lepih in uspešnih ljudi, a tudi rahlo dolgočasna v svoji korektnosti. Španski apartma z Romanom Durisom, Kelly Reilly in zvezdnico Audrey Tatou tipični primerek sodobnega evropskega filma. Zabaven in očarljiv, stiliziran in uglajen, a tudi film, ki s tem, ko se trudi ugajati vsem, izgubi večino izvirnosti.

Lahkoten za gledat , na momente dolgočasen drugač mi je blo pa všeč stil snemanja in to kako so kakšne stvari prikazali.Ni mi bil neki dobr slab pa tudi ne.

opažam, da gledava iste filme zadnje čase laugh.gif sem ravno hotla Amazing Grace pohvalit, pa vidim, da si ga ti par dni nazaj ... pridem sem pa tole smile.gif. ta film ni pustil kšnega hudega vtisa na meni, ampak Parc Gűell pa par prizorov ... je pa fenomenalnih smile.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1177 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 14 July 2008 - 03:21 PM

Aja no zanimivo. laugh.gif Zdnje čase tut neki dost filmov gledam.
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1178 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27608 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 July 2008 - 10:35 PM

A je katera pogledala že Irina Palm ?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1179 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 20 July 2008 - 10:52 AM

What happens in Vegas
IPB Image
V mestu neštetih igralnic Las Vegasu se prekrižata življenjski poti radožive Joy, ki jo je pred kratkim zapustil fant, in neodgovornega Jacka, ki je ostal brez službe. Po divji noči z grozo ugotovita, da se na njunih prstih svetita poročna prstana, a še preden jima uspe zaprositi za ločitev na enem od avtomatov zadaneta milijonski znesek. Ker denarja nista pripravljena deliti, skušata drug drugemu z nesramnimi ukanami čimbolj zagreniti zakonsko življenje.
Meni je bil film zelo všeč. Je ena boljših romantičnih komedij kar sem jih gledala v zadnjem času. Ima dobro zgodbo z komičnimi zapleti ob katerih sem se res nasmejala. Pa tudi zdi se mi, da je neka kemija na platnu med Cameron in Ashtonom, kar mi je bilo všeč. Ok, konec je sicer klišejski in ne preseneti, ampak to se da spregledat. Je nekje v rangu How to lose a boy in 10 days. Če vam je bil ta všeč, vam bo What happens in Vegas skoraj zagotovo tudi. Toplo priporočam.
8/10

Bram Stoker's Dracula
IPB Image
Nenavadno potovanje krutega transilvanskega grofa, ki po smrti ljubljene žene straši skozi stoletja. Stoletno samevanje v temačnem krušljivem gradu ga prebudi z željo, da gre med ljudi, kjer bo morda našel svojo drago ženo. Njegova želja je čedalje večja, dokler se res ponovno ne vrne v življenje. Poleg grozljivih čekanov je prežet tudi z romantično strastjo, ko v zaročenki mladega odvetnika Harkerja spozna svojo pokojno nevesto Elizabeth.
Včeraj sem znova gledala Draculo in znova mi filma ni uspelo pogledati do konca. Sicer mi je bil film bolj tako. Kljub znanim imenom me ni najbolj navdušil. Edino za Garya Oldmana lahko rečem, da me ni razočaral. Pa še nekateri njegovi prizori so bili takšni, pa ne samo njegovi, so bili tudi drugi taki, da sem se samo vprašala wtf je tega treba. Recimo prizor v katerem umira Lucy. Je bilo treba, da je pol jošk razgalila in kričala zraven kot da doživlja orgazem. No. Saj sama zgodba o krvoločnem grofu Drakuli niti ni tako zelo slaba, vendar v filmu definitivno ni taka kot sem si jo sama predstavljala. Pa s krvjo tudi niso skoparili. No, poglejte si ta film, če res nimate kaj boljšega za počet, sicer pa ga lahko mirne duše izpustite. Izpod režiserske taktirke Francisa Forda Coppole pa si raje poglejte Botra.
6/10
  • 0

#1180 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 23 July 2008 - 10:24 AM

WANTED

Ruski režiser akcijskega spektakla Nočna straža Timur Bekmambetov predstavlja zgodbo o povsem običajnem mladeniču Wesleyu, ki živi monotono in dolgočasno življenje, dokler nekega dne ne spozna fatalne lepotice Fox. Od nje izve, da je bil njegov oče izurjen morilec, sedaj pa naj bi prevzel njegovo mesto v skrivnostni organizaciji elitnih agentov. Pod vodstvom smrtonosne Fox in modrega Sloana se Wesley znajde sredi divjih strelskih obračunov, neusmiljenih pretepov in vratolomnih avtomobilskih pregonov, ki izzivajo skrajne meje gravitacije.

IPB Image

Kar dober film. Veliko akcije, streljajna in pregoni z avtomobili. Na trenutke malo preveč holivudskih fint. Drugače pa se ga splača pogledat.
  • 0

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users