Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1161 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 June 2011 - 10:49 PM

itak pa ko kdo pride, izgleda, kot da fejkaš, da imaš mačka ninja.gif
  • 0

#1162 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 June 2011 - 11:02 AM

Ampak transporterja kupit verjetno tudi ne bi bila slaba ideja?
  • 0

#1163 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 June 2011 - 11:02 AM

za mačka mam jst eno pleteno košaro - pride pripravno, ko ga je treba peljat k vetu.
  • 0

#1164 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 June 2011 - 11:34 AM

Jaz imam pleteno košaro zanj že tako ali tako. Samo ne vem, se mi zdi transporter bolj praktičen za prevoze in za k vetu, sploh če misli kaj divjati.
  • 0

#1165 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 June 2011 - 11:38 AM

pleteno košaro v obliki transporterja - da se dajo zapreti vratca wink.gif
  • 0

#1166 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 June 2011 - 11:39 AM

Aja, LOL. Seveda, logično. laugh.gif
  • 0

#1167 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 10 June 2011 - 12:13 PM

Košara oz transporter je pri nas prišla prav le v primeru prevoza k veterinarju. Če nameravaš mačkona prevažat naokoli si ga le omisli, če ne, ni nujna mačja oprema, ampak je pa ga vredu imet. Se pa transporter dobit po zelo ugodni ceni. Najcenejši kar sem ga gledala je bil že 10€, se dobjo pa tud dražji...

Meni so sicer pletene košare skorajda bolj všeč kot plastične. Zakaj:
+ lahko muca uporabi namesto praskalnika
+ lahko predstavljajo dodaten kraj za spanje

Velik minus pa mi je, da jih je težje očistiti kot plastične.
IPB Image
IPB Image

Se pa sama bolj nagibam k plastičnem transporterju. Dedek si ga je nabavil za psa in vidim, da je super zadeva za v avto. Enostavna za čiščenje (se da lepo razstavit in umit, če slučajno pride do kakršne koli nezgode).
IPB Image
IPB Image

Obstajajo pa tudi takšni transporterji iz blaga.
IPB ImageIPB Image
Mene večinoma niso prepričali. Izjema je le eden, ki je bil narejen iz istega materiala kot so narejeni potovalni kovčki. Je bil trši in kompaktnejši kot vsi ostali, spodnji del pa je bil kot da je plastificiran, nad tem pa je bila blazina, ki se jo je dalo sneti in oprati. Res kvalitetna in fensi-šmensi. Ampak žal je bila cena precej visoka: 61€.

• 0

#1168 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 June 2011 - 12:16 PM

Ja, ti iz blaga so dragi. Bom kar enega plastičnega vzela. Če ne drugega, bo za k veterinarju še kako prav prišel.
  • 0

#1169 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 June 2011 - 12:34 PM

Nas je identicnem temu, ki ga je Kalypso nalepila - drugi od zgoraj navzdol. Deluje in sluzi namenu. Macka pa ne spi noter, nikakor, ker ga povezuje s stresnimi voznjami do veta. smile.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1170 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 13 July 2011 - 12:17 PM

Prosla bi vas za nasvet. Mlajša sestra ima dihurja in ko je ni doma jo pustimo v njeni sobi da lahko skače okrog. Jaz sem vmes šla preverit pa je ni blo nikjer za videt sem predvidevala da spi pod kakim kavčem in sem šla ven. Zdaj je prišla domov in sva jo skupaj iskali in naenkrat nekje praska in zvok je prihajal iz najmanjšega predala v sobi - tistega pri nočni omarci. Odpre predal in ven pokuka dihurčica z tulcem od wc papirja na glavi!!! Prizor je bil sprva zelo smešen, ko pa ji sestra umakne tulec iz glave pa so uhice bile kar konkretno potučkane in sedaj je na uhicah videti strjeno kri. Should we be worried? ermm.gif
  • 0
Memento mori.

#1171 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 July 2011 - 12:34 PM

biggrin.gif dihurje nezgode, zveni zelo znano.
Potučkane pomeni pomečkane? Danes jo opazujta, pa ranice tudi, če se kaj praska okoli ušes ipd. da bosta bolj mirni pa pokličita veterinarja.
Kako ti je sicer všeč dihur?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1172 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 13 July 2011 - 01:02 PM

Pomečkane ja biggrin.gif . Dobro, jo bova opazovale. Ampak zdaj že veselo skače dalje tak da pomoje ni večje sile.

Hmmm, kaj bi rekla. laugh.gif Definitivno zelo zanimivo! Lahko bi jo gledla v neskončnost pa se ne bi mogla nehat smejat ker je tak posrečena, ful je prikupno smešna, v vsaki predal in copat zleze, vse si na glavo uspe nadet, včasih jo začne prav metat pa kr dela neke salte pa neke zvoke spuščat, hoče ti zlezt pod vsak rokav in hlačnico, včasih hoče kaj preskočit pa kr pade dol haha, ampak se vedno pobere kot da nič ni pa hitro dalje. Je najbolj živahno bitje kar sem jih vidla! Je pa res da jo imamo komaj dober teden in zdaj še kar grize, pa ful ostre zobe ima. Ampak to je za njo pač način igre,ker se je "doma" tak igrala z brati in sestrami, baje da se pol odvadijo. Upam!
  • 0
Memento mori.

#1173 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 July 2011 - 01:07 PM

Ah. wub.gif
  • 0

#1174 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 July 2011 - 03:34 PM

Nutella, se odvadijo gristi, preverjeno!
So pa izjemno radovedne in živahne živali tisti čas ko ne spijo. Kot si pa videla zaradi radovednosti naredijo tudi kako neumnost. Verjetno ste že odmaknili lončnice izven njenega dosega. Pazi na vse gumijaste zadeve ker jih radi žvečijo in pogoltnejo in se ji lahko zamašijo prebavila.
Če dela salte in spušča zvoke se želi igrati, baje se temu gibanju(ko meče zadnje tace v luft) reče bojni ples laugh.gif
Glede padcev pa res, dihurji se precenjujejo. spomnim se ko je moj juan hotel napasti konja laugh.gif
Imate že ibranega veterinarja? jaz štajerskega konca ne poznam, ampak ne pojdi kar k vsakemu. mora poznati dihurje in večina jih ne. sigurno boš informacije dobila tudi na forumu o dihurjih-zverinice.
Uživaj z dihurko!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1175 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 13 July 2011 - 06:09 PM

Po kolkem času pa približno? Zdaj, ko vedno bolj vidim kake norije dela se mi zdi bolj pametno da je v kletki tisti čas ko je sama. Potencialno nevarne predmete smo umaknili ja, ampak vidimo da je pri dihurčkih vsak predmet lahko potencialno nevaren laugh.gif

Ja vidim da ful nima straha pred višino, kjerkoli bo skočla dol. Zato me skrbi zaradi uhic ker nimamo pojma kak je prišla ven iz kletke, odprt je pa bil najvišji del ki pa je kar kakšen 1,5m kar je ful visoko! In če je tu dol padla/skočla, me zato skrbi ta krvavitev..je pa res da je največja vrjetnost da se je zgodilo pač zaradi tulca ki je bil na glavi kar lep čas.

Mi je pa sestra ravno povedala, da je na tistem forumu ja, jas sicer nisem vedla zanj smile.gif

• 0
Memento mori.

#1176 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 July 2011 - 06:16 PM

Odvisno, samička zelo hitro-po nekaj tednih. samček pa dosti kasneje, a je bil pri slabem rejcu(to sem zvedela naknadno) in praktično brez stika z ljudmi.
Mogoče je na začetku, dokler se ne navadi na novo okolje res bolje da je sama in da jo opazujete ko je zunaj da vidite sploh kaj bi bilo potencialno nevarno zanjo.
Jaz osebno tega foruma ne poznam, je pa verjetno dobrodošel ko dobiš dihurja in si zmeden.
  • 0

#1177 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 09 October 2011 - 03:37 PM

Imam eno vprašanje. Sosedi smo posodili to košaro za transport k veterinarju in ta je potem ugotovil, da ima njihov muc bolhe. Zdaj brisačo, ki je bila v košari so skurili, mene pa zanima kako je s košaro. Je pa situacija takšna, da bom po vsej verjetnosti morala mojega muca peljat jutri, ker ima rano, ki se mu ne celi in nebi rada da dobi še bolhe zaradi prejšne mačke. Imam en insekticid doma sam me zanima če ta ki je za mravlje, ose in ostale žuželke tudi pobije bolhe?

Aja glede rane. Sicer smo pri mucu imeli že probleme z njimi, ker ga vaški muci radi tepejo in potem si z lizanjem rano še povečuje. Nazadnje ga je moral veterinar dat pod narkozo, ker je obrezal rano in jo šival. Zdaj, ko vemo za kaj gre sem mu pa rano sprala s fiziološko in nanesla jod ter bivacin prašek. Če se do jutri rana ne bo sušila, je verjetno boljše, če ga kr peljem na šivanje?
  • 0

#1178 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 October 2011 - 03:40 PM

Mačka dajte nujno kastrirat!
  • 0

#1179 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 09 October 2011 - 03:45 PM

Je že od 6 meseca. wink.gif Problem so ostali, ki jim verjetno gre naš maček precej v nos in hodijo k nam. Naš maček se zadržuje le okoli hiše in na travniku, ki je ob hiši. Se pa sploh ne zna kaj preveč branit, ker že pred mladiči beži.
  • 0

#1180 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 October 2011 - 03:49 PM

Aja joj, bogi. cry.gif Jaz bi pustila rano na miru in ga takoj peljala k vetu. Ne bi upala po odprti rani neki šarit. ermm.gif
Tud zato, ker bi tvegala svoje življenje kokr svojo poznam in itak ne bi pustila.

Pomoje lahko s tem insekticidom za vsak slučaj, ampak bolhe itak rabijo gostitelja, pomoje to ni košara, laugh.gif tako da jih lahko sploh ni več, če niso šle na vas ali kaj podobnega.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users