Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1161 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 25 May 2008 - 03:06 PM

Dilema kaj v MB si vpisala angleščino pedagoški ali prevajalski program? Če boš sprejeta v MB nameravaš v domu živet, ne?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1162 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 May 2008 - 03:30 PM

Ne, v nobenem primeru ne bom živela v dijaškem domu. Imam preveč rada samoto in mir, pomoje bi se mi po enem tednu skegljalo, glede tega sem pa izjemno občutljiv človek.
Ravno zato bom verjetno živela sama, če bom našla kakšno kul garsonjero za najet.

Kar se faksa tiče - sej sm napisala, mednarodne študije angleščina. To ni pedagoška smer, nisem za te hece. =)

Nika, glede življenjepisa pa tole. Vrstni red podatkov:
  • ime, priimek, bivališče (levo zgoraj)
  • naslov besedilne vrste (življenjepis)
  • rojstni podatki (datum in kraj rojstva)
  • socialno stanje (ime in poklic staršev, število otrok v družini)
  • izobrazba (končane šole z letnicami zaključka šolanja in končnim uspehom)
  • delovne izkušnje, priznanja, nagrade
  • kraj in datum nastanka življenjepisa (levo spodaj)
  • lastnoročni podpis (desno spodaj)

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1163 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17088 posts

Posted 25 May 2008 - 03:43 PM

Jaz bi se najraje zjokala. Glasoslovje in skladnja me ubijata. cry.gif ohmy.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1164 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 May 2008 - 03:45 PM

Zihr ne bo težko, js ne vem kaj se tak sekirate. Jaz vem, da če se ne bi popolnoma nič učila, bi zihr dobila tri ... ciljam pa na štirko. Zdle si grem še enkrat prebrat knjigo za pripravo na maturo, vseh 190 strani lepo s feelingom. To bom rabla glih do ene osmih, pol pa odklopim in se mi jebe.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1165 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 25 May 2008 - 03:48 PM

za življenjepis je tule super stran.

• 0

#1166 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 25 May 2008 - 04:07 PM

dilema, hvala wink.gif sej to v bistvu že mam (mam učbenike doma in sem si pogledala), samo ni mi čist jasno, kako nejbi v praksi to izpadlo - oblikovno. ker v UČ je samo primer iz enga slovarja al nekej pač. no ja, bo že.

aja, pa recimo - pri nekaterih vrtah, ki jih mormo znat tvorit (pooblastila ipd), k se navadno izpolnjuje obrazce ... kako to potem napišeš? pa če je neko podjetje, a skiciraš žig spodej al pustiš?

mi gre ful na živce, k je vse nekej na približn, ene stvari pa u ibr natančno zajebane.

DiLeMa, men so sama vprašanja zoprna, včasih sploh ne vem, kaj hočejo od mene al pa kako nej odgovor napišem, da bo prav. butast u iber.

v kateri knjigi bi našla tole:
- nenavadna sestavljenost besedila (fragmentiranost, in medias res...)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1167 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 May 2008 - 04:18 PM

Mal poglej v knjigo Na pragu besedila. Al pa jst mam še eno, ki so jo naše prof. napisale, čaki kako se že imenuje... Razlage in ponazoritve jezikovnih ravni z neumetnostnimi besedili.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1168 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 May 2008 - 04:24 PM

QUOTE(Princeska @ 25. 5. 2008 - 17:18) View Post

Razlage in ponazoritve jezikovnih ravni z neumetnostnimi besedili.

Jaz sem se samo iz te učila in zaupam, da je notr res vse, kar bom potrebovala na maturi. sleep.gif
  • 0

#1169 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 25 May 2008 - 05:23 PM

kul, jo mam doma, bom mal prelistala.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1170 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 May 2008 - 05:48 PM

Itak, če so jo pa naše prof napisale tongue.gif
  • 0

#1171 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 25 May 2008 - 06:03 PM

QUOTE(DiLeMa @ 25. 5. 2008 - 16:30) View Post

Ne, v nobenem primeru ne bom živela v dijaškem domu. Imam preveč rada samoto in mir, pomoje bi se mi po enem tednu skegljalo, glede tega sem pa izjemno občutljiv človek.
Ravno zato bom verjetno živela sama, če bom našla kakšno kul garsonjero za najet.

[/list]

podpis. sam je švoh s stanovanji tam, ne da bi ble cene navite down.gif moram še fajn pogledat po oglasnikih pa tko. sej pol če najdeš koga tacga (od sošolcev recimo) da ma podoben karakter pa da ni neka hrupna oseba, pol se da zmenit. sam nekej na blef pa ne vem ... moje duševno stanje prevaga biggrin.gif.
  • 0

#1172 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 25 May 2008 - 06:08 PM

Jst sm se tud iz te knjige učila, je ful fajn napisano.
Mah, jst se niti ne sekiram, v bistvu mi je bolj kot ne vseeno kolk dobim, so mi nekateri drugi predmeti velik bolj pomembni in bi se ful slabše počutila, če bi tiste zajebala.

• 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1173 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 May 2008 - 06:10 PM

Jaz bi lahko živela z eno tako skulirano osebo ženskega spola, ki bi pucala za sabo, ne bi bla preglasna in zatežena, bi bla kul družba, a ob enem ne bi rabla 24/7 pozornosti, ker bi znorela, če bi mi skos kej razlagala in me imela za osebnega psihoterapevta. Mislim, sej js sm dost družaben človek in baje tud dobra družba, ampak vseen pa rabim ful časa zase in imam zelo rada samoto. Če bi se dve take našle, neb blo švoh. Ampak js sm pač zabluzla gimnazijo in vsi moji bivši sošolci so že dve leti študenti, tako da nimam nekih jakih poznanstev s tistimi okrog mene, ki grejo zdej študirat (ker so tudi mlajši od mene dve leti).
  • 0

#1174 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 May 2008 - 06:11 PM

Men je pa čist vseen, kerga dobr pa kerga ne tok pišem, samo da bom mela dovolj točk smile.gif
Čeprov upam in apeliram predvsem na slovo pa mogoče na psiho smile.gif
  • 0

#1175 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 May 2008 - 06:14 PM

Tudi jaz že 3 leta živim sama in sem karakterno podobna, kot DiLema oz. morda še bolj skrajna - rabim ogrooomno svojega miru, hitro mi gre vse na jetra (to vključuje zijanje ene in iste face nonstop), imam svoj bioritem... navajena sem it v kopalnico, ko mi zapaše in biti notri tako dolgo, kolikor me je volja... nisem prilagodljiva (edino s fantom je tole prilagajanje znosno). Imam za sabo eno precej bolečo izkušnjo življenja s cimro - mojo bivšo sošolko in to je dovolj, da se nikoli več ne bi odločila za življenje s kom. K sreči si to lahko privoščim.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1176 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 May 2008 - 06:30 PM

Uh, jst sem bla ista. Nikoli mi ni blo do neke silne družbe v prostorih, ki jih kličem dom. Mi je blo največje bogastvo bit sama not in počet kar me je volja. Ampak zdaj ko razmišljam bi brez večjih problemov zdržala z neko osebo, ki bi bla dost ok, pa da ne bi bla stalno v stanovanju. Tisti zapečkarji pa čenče ki bi bli stalno tam, bi me pa v grob spravli.

Malo brkljam po tej temi, da si obudm spomine na maturo, pa se malo umaknem sedanjosti (beri: seminarski).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1177 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 25 May 2008 - 07:39 PM

hehe, vidim da je več takih, kul. men tud izredno paše met svoj mir, ne da mi en že zjutrej radio prižg (po možnosti naglas fuša zraven thumbup.gif ) in mi potem še cel dan na možgane kaplja. tud ko grem ven, grem ponavadi v naravo na sprehod/tečt/kolesarit, pa vsake tok mal knjižnico pogledat. mi ni do nekih vikend pijančevanj al pa gledanja tacga folka smile.gif sam sabo - v najboljši družbi, al kako že laugh.gif danes sem iz neznanega razloga ful fajn volje, se opravičujem za OT-je in svečano obljubljam, da bom nehala smetit po temi sleep.gif

DiLeMa, ne vem kakšni so tvoji kriteriji kul družbe, ostalo bi pa šlo skoz laugh.gif

• 0

#1178 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17088 posts

Posted 25 May 2008 - 07:56 PM

Načeloma sem oseba, ki je zelo rada v družbi. So pa momeniti, kio sem najbolj srečna samo s sabo,, mogoče s knjigo v roki ali pa glasbo. Nekateri pa tega preprosto ne uspejo doumet.

Eno vprašanje kar se predstavitve naprae in postopka tiče. To more bit kaka posebna oblika ali enostavno napišeš ne vem Nov elektronski mikroskop potem pa kr začrše opisovat sestavne dele in njihovo funkcijo. Kaj pa kot zaključek se moreš podpisat?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

• Guests

Posted 25 May 2008 - 08:04 PM

Jaz sem ugotovila, da ne razumem kako se napiše S-struktura. Bi mi Lahko prosim ena to na hitro razložila biggrin.gif
  • 0

#1180 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 25 May 2008 - 08:07 PM

Če je sta stavka priredna napišeš S+S, če sta podredna pa S/S, pol pa maš še neke stavke k so med eni stavkom in pridejo neke polovičke.

Mene me skrbi, ker sem lansko polo zlo slabo rešla. Za dvojko. (brez unega besedila)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users