Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1161 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 September 2007 - 05:41 PM

Navodila si preberi... Ziher vse lepo piše. Kot tudi piše da zamuda za nevem kolko ur ne vpliva.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1162 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 September 2007 - 05:46 PM

Klko iz spomina vem, da, če zamudiš manj kot 12 ur, ni panike.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1163 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 September 2007 - 07:17 PM

Jaz pa sem nehala zdej po dobrem letu tabletke jemat, pred enim tednom bi morala vzet prvo tabletko iz nove škatlice, pa nisem. Kar prijelo me je, tudi zato, ker imam zadnje čase cel cajt menstre nenormalne migrene in sumim KT. Zdej se navajava na kondome, je bedno. Mislim, res bedno, ni več tak spontano, pa meni ful ni tak fajn feeling, njemu tudi ne. Pa sej menda se bova navadila, no. Mene samo zdej skrbi, da ne bi dobila ful mozoljev ali pa kakšnega izpadanja las, kot se je zgodilo nekaterim ob prenehanju jemanja. Pa sej menda ne bo, zdej po enem tednu je vse OK.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1164 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 30 September 2007 - 07:45 PM

Če vzameš tabletko v roku 12 ur, potem se nimaš česa bat. Drugače pa res piše vse v navodilih.
  • 0

#1165 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 12 October 2007 - 08:28 PM

Jaz zdaj jemljem KT 2 škatlici skupaj. No, zdaj sem nekje na sredini druge škatlice, vmes nisem naredila pavze. (Sem pač hotela probat :oosp: ) Danes se mi je pojavil tak rjavkast izcedek (vmesna krvavitev ?) in me zanima, kaj naj zdaj. A naj preneham jemat in naredim pavzo, ali naj pojem to škatlico normalno do konca, in šele takrat naredim pavzo ? huh.gif
  • 0

• Guests

Posted 12 October 2007 - 08:36 PM

Najbol, da pokličes k ginekologu, pa vprašaš. Bo tanajbul zihar.
  • 0

#1167 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 12 October 2007 - 08:40 PM

Pa nemorem zdaj klicat, morem pa vedet, ali naj vzamem danes tabletko ali ne.

Anybody ?
  • 0

• Guests

Posted 12 October 2007 - 08:51 PM

Ja vzemi jo, pa jutri pokliči. Zaradi ene tabletke po moje ne more bit nič narobe.
  • 0

#1169 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 October 2007 - 09:30 PM

Jaz bi jemala, ne bi nič prekinila. Bi pa vseeno poklicala ginekologa.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1170 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 12 October 2007 - 09:37 PM

Jaz bi isto jemala. Samo jaz ne bi klicala na mojem mestu, ti pa kar daj, boš vsaj na jasnem.
  • 0

#1171 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 October 2007 - 12:15 AM

Jz sm to nrdila zdj, sm glih po pavzi, in se mi je isto pojavu rjav izcedek, pa sem kr naprej jemala, pa nič klicala!
Itak pač ni nič to, to se mi kdja zgodi tudi če jemljem samo 1 škatlo.

Mene pa nekaj drugega zanima;
Vprašanje 1- če mi totalno zabedira jemat tablete-mam jih še 14 za vzet-lahko kar preneham z njimi al moram počakat do konca in potem z njimi zaključim za celo življenje?

Vprašanje2 - jaz sem zdaj na cilest tabletah, mam še ene 14 tablet, potem pač pavza... kdaj lahko prešalta na nove tablete?

To sta zdaj 2 možnosti, full mi morijo tablete, res ful!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1172 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 13 October 2007 - 07:27 AM

Tele moraš pojest do konca, ker se mora zaključit ciklus. Sej...kaj pa je še teh 14 dni ane...

Kar se tiče menjave tabletk - lahko bi prešaltala takoj po pavzi 7 dni (ko imaš menstruacijo) - torej recimo primer- nehaš jemat cilest, imaš menstro in potem čisto normalno po urniku naprej jemlješ yasminelle.
  • 0

#1173 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 13 October 2007 - 08:47 AM

1.) Nujno morš pojest škatlico do konca najprej.

2.) Jaz bi zihr naredila pavzo -

prvič iz razloga, da se telo malo normalizira preden ga začneš spet posiljevat s hormoni. Sestava tabletk ni ista, tvoje telo je pa še navajeno na prejšnje (sej jih že dolgo jemlješ ane) in vse to te lahko še bolj zmeša

drugič pa iz tega razloga, če so mogoče tudi vzrok za tvoje težave ali pa pripomorejo k temu, da še poslabšajo vse skupaj

Če ne boš probala, ne boš vedla. Pa sej te nič ne košta, če nardiš mal pavze.

Jst pač govorim iz svojih izkušenj. Tabletke tud niso za vsakega.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#1174 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 October 2007 - 11:39 AM

Ja, hvala ...
Pa je kera punca tu gor že prešaltala iz ene vrste tabletk na druge?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1175 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 13 October 2007 - 11:47 AM

jaz sem šla iz Diane35 na Yarino. Dala mi jih je brez problema. Ko sem porabila zadnjo škatlico Diane35 sem imela 1 teden pavze (kot po pravilih) in nadaljevala čisto normalno potem naprej z Yarino.
  • 0

#1176 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 15 October 2007 - 09:51 AM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 9. 2007 - 20:17) View Post

Jaz pa sem nehala zdej po dobrem letu tabletke jemat, pred enim tednom bi morala vzet prvo tabletko iz nove škatlice, pa nisem.

.a si se pred tem kej posvetovala z ginekologom?
..a se je treba al ni nujno če hočeš nehat? ker sama razmišlam da bi nehala pa me zanima hmm.gif
hvala
  • 0

• Guests

Posted 15 October 2007 - 10:06 AM

Jaz sem že prešaltala, večkrat, sam se ne spomnem več, katere vse tablete sem jemala. Pa tudi sama sem prenehala jemat, brez, da bi se posvetovala z ginekologom, ker se nisem dobro počutila. Sedaj že nekaj let uporabljam diafragmo(btw do nje ni bilo lahko pridet, ker sta mi 2 ginekologa rekla, da se je pri nas ne dobi več) in sem fuul zadovoljna.
  • 0

#1178 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 15 October 2007 - 10:53 AM

Čebelica, nisem se posvetovala, ker mi itak ne bi imela kej rečt. Nehala sm tko, kot je treba, torej nisem nehala sredi škatlice, ampak sem lepo pojedla do konca in šele potem končala ... drugače se itak ne da narest, mi nima tle ginekologinja kej svetovat.

Meni je po prenehanju jemanja malo podivjala koža + bradavičke so me začele ubitačno bolet, ta desne se sploh ne smem dotaknit, je pa že več kot tri tedne odkar sem nehala. rolleyes.gif Se je še kateri to zgodilo, ta preobčutljivost? Sklepam, da gre za hormonsko neravnovesje, ker se še ni vse poštimalo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1179 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 15 October 2007 - 11:09 AM

QUOTE(DiLeMa @ 15. 10. 2007 - 11:53) View Post

Čebelica, nisem se posvetovala, ker mi itak ne bi imela kej rečt. Nehala sm tko, kot je treba, torej nisem nehala sredi škatlice, ampak sem lepo pojedla do konca in šele potem končala ... drugače se itak ne da narest, mi nima tle ginekologinja kej svetovat.

Meni je po prenehanju jemanja malo podivjala koža + bradavičke so me začele ubitačno bolet, ta desne se sploh ne smem dotaknit, je pa že več kot tri tedne odkar sem nehala. rolleyes.gif Se je še kateri to zgodilo, ta preobčutljivost? Sklepam, da gre za hormonsko neravnovesje, ker se še ni vse poštimalo.

ej, ne me strašit da ne bo vse normalno..prosim :/
..zadnje čase sm ratala ful paranoična..sploh ne vem zakaj, upam da je to samo eno tako obdobje in da bo kmalu minilo hmm.gif

..upam da bo kmal bolš smile.gif

• 0

#1180 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 October 2007 - 12:10 PM

Tudi jaz sem tako nehala, brez posvetovanja z ginekologinjo. Popila sem še zadnjo tabletko iz škatlice, potem pa nisem začela z novo.

Do preobčutljivosti pri meni ni prišlo, zaenkrat se mi zdi vse v redu (po 3 mesecih) in upam, da bo tako ostalo tudi naprej. DiLeMa - najbrž je res to vzrok, anyway, upam, da se bo kmalu vse uredilo. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users