Recepti - MEŠANO
Posted 19 August 2012 - 10:08 AM
Pablo Picasso
Posted 19 August 2012 - 10:17 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 August 2012 - 02:47 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 August 2012 - 03:15 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 21 October 2012 - 10:08 PM

― V. Van Gogh
Posted 22 October 2012 - 06:58 AM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 25 October 2012 - 07:54 PM
― V. Van Gogh
Posted 16 November 2012 - 09:24 PM

Ingredients
- 12-ounce fillet of salmon, skin on (or 6 ounces per person)
- 1 small shallot, finely chopped
- 2 tablespoons chopped parsley
- 2 tablespoons chopped basil
- 1 teaspoon dill
- Finely grated zest of a lemon
- 1 tablespoon of olive oil or enough to moisten the herbs
- A generous pinch of flaky sea salt
1. Remove the salmon from the refrigerator, unwrap it and let it sit on the counter to come to room temperature for about 30 minutes.
2. Place a pan 1/2 full of water in the oven on the lower rack and preheat to 250°F.
3. Finely chop the shallot, parsley, basil and other herbs. Zest the lemon the mix with the shallot and herbs in a bowl and moisten with the olive oil to form a rough paste.
4. Lightly oil the rack and place it over the tray. Place the salmon fillet skin side down on the rack.
5. Put a thick layer of the herby paste on the salmon.
6. Place the salmon in the oven on the middle rack and bake for 25 - 30 minutes. Check at 20 minutes: remove the tray of salmon from the oven and close the oven door (since the oven is at such a low heat, you want to keep the door closed as much as possible). Place a knife tip in the thickest part of the salmon and gently pry it open. If the salmon separates into flakes, it's done. If not, return it to the oven for another five minutes.
― V. Van Gogh
Posted 17 November 2012 - 01:58 PM
Sem naredila včeraj, je bilo vsem ful všeč. Pomoje bi skuta tudi pasala noter, mogoče naslednjič naredim slano verzijo (ta pride precej sladek, kljub temu da ni cukra noter).
Sem naredila. Mi je bilo nekaj srednjega. Po mojem bi tudi meni bilo boljše, če ne bi bilo tako sladko.
Posted 19 November 2012 - 03:12 PM
kupljeno vlečeno testo
ena buča ali dve (najboljše Hokaido), odvisno od velikosti buče in koliko štrukjev želite
eno jajce
dve žlici skute
sol
poper
maslo
Vse sestavine prilagajajte, jaz sem iz te mase dobila 5 zvitkov, kar je ful štrukljev.
Bučo prepolovino, izdolbemo semena, olupimo, narežemo na kocke in kuhamo do mehkega v slani vodi. To traja približno 15 min. Ko je buča kuhana jo odcedimo in ohladimo. Ko je ohlajena jo zmiksamo s paličnim mešalnikom v gladko maso (lahko tudi s tistim za pire, če nimate paličnega), dodamo jajco, skuto, poper ter še enkrat zmešamo. Nato raztopimo maslo v kozici ter vzamemo en kos vlečenega testa. S čopičem ga premažemo z raztopljenim maslom ter na tanko namažemo nadev po celi površini, skoraj do robov. Testo zvijemo (na krajši strani). Odtrgamo kar velik kos aluminijaste folije in ga dosledno premažemo z raztopljenim maslom in vanj trdno zavijemo naš zvitek. Robove folije močno zategnemo, ker noter ne sme priti voda. Naredimo poljubno število zvitkov oziroma dokler nam ne zmanjka mase. Zvitke, zavite v folijo, položimo v vrelo vodo in kuhamo 25 min. Jaz sem uporabila kar oni poldogovat pekač za pečico in jih skuhala v njem na plošči, ker nisem imela druge primerne posode. Lahko pa jih prepolovite in skuhate v kakšni manjši posodi. Torej, ko so zvitki kuhani jih pustite en čas, da se malo ohladijo (to je fajn, ker jih lahko naredite že zjutraj ali dan prej in dokončate, ko jih rabite). Nato jih narežete in z vsake strani popečete na maslu, da dobijo zlato barvo. Na koncu jih povaljate v zmletih bučnih semenih, ki so lahko kupljena ali pa jih preprosto zmeljete v blenderju.
Meni so zelo dobri. Sama nisem uporabila Hokaido buče, ker je nisem dobila, ampak eno drugo, ki si nisem zapomnila imena. So pa najboljši s Hokaido bučo, preverjeno

Posted 19 November 2012 - 03:31 PM

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 19 November 2012 - 04:36 PM

Posted 19 November 2012 - 04:46 PM
Posted 19 November 2012 - 05:37 PM

Posted 19 November 2012 - 06:02 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 November 2012 - 11:12 AM
Še en moj prispevek: POLENTA
1. Najprej skuham posebej brokoli, majhne koščke, in posebej polento, malo preden je polenta kuhana dodam brokoli in še malo premešam.
Nato dam v posodo, kjer naj počiva nekaj časa, da se ohladi.

2. V drugi posodi na česnu in čebuli popražim bučke, dodam začimbe + paradižnikovo omako

3. Dodam mocarelo - in nato gre v pečico

4. Ven iz pečice (pečem 20 minut na 200)

5. Na krožniku

Posted 28 November 2012 - 11:14 AM
Posted 28 November 2012 - 11:17 AM

Posted 28 November 2012 - 11:30 AM
Posted 28 November 2012 - 11:41 AM
Kinky, jaz tudi delam polento v pečici, samo ponavadi vmešam notri popečen tofu in zelenjavo. Je tudi zelo dobro.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users