Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#1141 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 17 March 2025 - 08:56 PM

Že nekaj časa govorimo o tem, ti leti so res vsi dragi...
  • 0

#1142 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85934 posts

Posted 17 March 2025 - 09:10 PM

Ja, sploh ce gledas za 2 tedna vnaprej. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1143 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23286 posts

Posted 17 March 2025 - 09:24 PM

Ja če si vezan na točno določen datum, potem zna bit drago, sicer pa se dobi letalske karte pri Ita airways iz Trsta za okrog 100 do 150 eur na osebo povratno.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1144 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 17 March 2025 - 09:45 PM

Žal težko planiramo mesece vnaprej in glede datumov tudi nismo fleksibilni. Sem opustila idejo, ker je tole res tumač, mogoče čez nekaj let. Pomoje se bomo z avtom fijakali po S Ita., bo še najboljša varijanta. Benetke-Bologna-Firence-Pisa, kej tazga?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1145 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23286 posts

Posted 17 March 2025 - 10:41 PM

Ja, saj je na severu res veliko opcij. Če še nista bila, je meni zelo lepa tudi Verona, ki je bližje, pa okrog Gardskega jezera.

Toskano bi jaz šla samostojno, ne tako mimogrede samo Firence in Piso.
  • 0

#1146 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 18 March 2025 - 06:28 AM

Jaz tudi ne bi sla tako dalec. Za par dni se na nekaj osredotocite raje. Mogoce Vicenza? Je zelo lepo. Pa majhnim otrokom se precej fucka za mesta. Mi smo v preteklosti delali to napako. Saj na koncu se vsa zlijejo v eno 🫣
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1147 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 18 March 2025 - 08:09 AM

Se strinjam, mesta z majhnimi otroci so lahko super, lahko pa suffer. Odvisno koliko igrisc in golobov ki jih lahko preganjajo ima. :lol:
Pa Toskana bo verjetno polna ta cas leta. Americani so spet navalili na Evropo kolikor slisim.
  • 0

#1148 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23286 posts

Posted 18 March 2025 - 08:21 AM

Meni je bilo Gardsko jezero z okolico zaradi tega fajn. Ko smo šli, je bila stara 3 leta in smo malo posedali ob jezeru tudi, je malo čofotala z nogami, hranila race in se igrala s kamni, pa v živalski vrt smo šli. Meni je bilo pri tej starosti, 2 do 3 leta, bolj prijetno it nekam, kjer je več narave, manjši kraji.
  • 0

#1149 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85934 posts

Posted 18 March 2025 - 02:21 PM

Meni je bilo pri tej starosti, 2 do 3 leta, bolj prijetno it nekam, kjer je več narave, manjši kraji.

Se strinjam, meni je še zdaj. 

• 0

― V. Van Gogh

#1150 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 19 March 2025 - 08:57 AM

Vicenza je ful lepa ja.
Meni je bila Bologna tudi super, pa Ravenna. Oh Italija je tako lepa.
  • 0

#1151 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85934 posts

Posted 22 March 2025 - 04:13 PM

Joj, ta tramvaj ima res smolo:
https://vecer.com/kr...-videl-10378906
  • 0

― V. Van Gogh

#1152 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 24 March 2025 - 09:05 AM

Hvala za predloge.
Kje ste spali pri Gardskem jezeru ali v Veroni, prosim za priporočila?
1 noč bomo v Benetkah/Mestre, sem rezervirala tukaj
https://www.booking.com/Share-8eeOkj
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1153 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23286 posts

Posted 24 March 2025 - 02:43 PM

Pri Gardskem jezeru smo mi spali v kraju Sirmione, Monica Appartamenti. Sem rezervirala direkt, je bilo ceneje kot na Bookingu.

V Veroni sva pa midva prespala že kar nekaj let nazaj, bila sva v starem mestnem jedru, v ulici Santa Maria in Chiavica, bila je soba s kopalnico in skupno kuhinjo. Oboje mi je bilo fajn in zadovoljni smo bili z lokacijo.
  • 0

#1154 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 30 March 2025 - 08:06 PM

Našega izleta je konec, seveda je šlo prehitro mimo.
Ne bom pisala, koliko smo zapravili 🙂 me nič ne čudi, da gre ljudem ful za dopuste ker če človek glih ne šotori pod milim nebom pa jé iz konzerv, je draago. 😁

Hvala za predloge za Vicenzo in slap Varone, to sta bila gotovo med najboljšimi točkami izleta. Tudi celotna okolica Lago di Garda je lepo urejena, se vidi da živijo bolj ali manj od turizma. Pa skos Veneto pokrajino nasploh se je bilo lepo voziti, veliko vinogradov, starih vasic... Šli smo pogledat zarad H. še Sea life Aquarium Gardaland, pa Parco Natura Viva, eno Lego razstavo in eno ogromno indoor igrišče na deževen soboto.
Verono smo si ogledali zelo na hitro v dežju, ji bo treba še dati priložnost. Fajn je bilo osvežit spomin na Benetke pa zapeljali smo se še do Murana, ki je ena taka oaza miru v tistem beneškem kaosu.
  • 1

Bill Bullard

#1155 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85934 posts

Posted 07 May 2025 - 06:20 PM

Midva sva danes bookirala letalske za Calabrio, tudi nastanitev imam že kar nekaj v izboru. Gremo za 12 dni, z eno selitvijo vmes, kot ponavadi.

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 1 anonymous users