Mogoče zaradi sonca, ker to lahko precej pomaga pri nečistočah.

Nega mešane in / ali mastne kože
Posted 24 June 2014 - 03:33 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 24 June 2014 - 04:05 PM
Se ne sončim, razen na morju malo, pa nimam dekoltiranih majc, tako da mi je uganka. Mogoče zato, ker na vsake toliko uporabim ST, ampak letos ga še nisem.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 June 2014 - 05:48 PM
Mogoče bi tudi jaz probala tole Biodermino kremo. Mi bo počasi zmanjkalo nočne kreme. Že kar nekaj časa uporabljam Green People kreme, mogoče ne bi bilo slabo malo spremembe.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 24 June 2014 - 07:16 PM
Podgana, krema od Afrodite Oil control je ok zaenkrat. Še vedno pa čakam oil control o dr. Nick lowe. Po tisti sem imela res perfect kožo, tudi po dekolteju.
Meni pa kisline ne pomagajo, žal.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 June 2014 - 07:29 PM
Škoda, ker Bioderma testira na živalih.
Jaz po dekolteju načeloma nimam težav, imam pa veliko nečistoč na zgornji polovici hrbta. Je pa tudi v toplejših mesecih boljše kot pozimi,
to bolj pripisujem temu, da se koža "lufta", je pod manj plastmi oblačil.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 June 2014 - 04:38 PM
Čisto možno, ne spomnim se, kaj je pisalo v promocijskem sms-u, ki sem ga dobila. Prodajalka mi je potem rekla, da traja ta teden. Imajo baje zdaj nek mesec naravne kozmetike, ko je vsak teden druga znamka naravne kozmetike znižana.
Nabavila sem tole Biodermo.
Posted 04 July 2014 - 11:37 AM
Tudi jaz. Zaenkrat mi je super. Nič novih izbruhov, stari se pa tudi lepo zdravijo.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 12 August 2014 - 08:40 PM
Zgoraj sem napisala, da Bioderma testira na živalih, pa zdaj vidim tudi drugačne info. Mi lahko katera pove, če ima na škatlici bunnyja oziroma če kaj piše?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 12 August 2014 - 09:59 PM
Jaz imam zgornjo kremo, škatle nimam več, na tubi pa nič ne piše, če testirajo ali ne. Upam, da ti bo katera druga znala povedat.
Posted 13 August 2014 - 07:20 AM
Zdaj sem pa v dilemi - a si grem se po tole kremo - mazanje s Cosmerbo ni imelo kakega bistvenega vpliva, dejansko je najbolje, kadar pustim pri miru in ne mazem z nicemer. S tonikom je bilo sprva malo izboljsanje, potem sem pa opazila, da mi pospesi izbruhe mozoljev (na celu).
Problematicna predela sta celo in ob sencah do uses O_o - ne vem, ce ne zaradi eye make up removerja, ker ga samo tam okoli uporabljam.
Kadar ne cistim koze s tonikom in mazem s kremo, mozolji izginejo do neke mere, ampak je rezultat suha povrhnjica.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 13 August 2014 - 09:37 AM
Ni zajčka. Včasih je testirala, ampak a ni tako, da zdaj nihče v EU ne sme? Oni pravijo, da ne testirajo.
Olivija, če je boljše, ko ne uporabljaš, je nekaj narobe s produkti. Če misliš, da je problem v removerju, ga takoj speri še z gelom.
Posted 13 August 2014 - 10:01 AM
Ma, mislim da moja koža ne prenese vmešavanja, sploh. Kaj bi lahko bilo s Cosmerbo narobe? Ali s kremo, ki jo uporabjam že 5 let, sestavinsko je ista, odreagira pa drugače. Ko ni bila problematična koža (ko sem bila na KT) je bilo potrebno samo pozimi dodajat nek zaščtni sloj, da je ponegovalo suho povrhnjico, in je bilo vseeno, katero kremo sem gor naflockala (Garnier, Kneipp...) Zdaj se pa nekaj repenči in ji nič ne odgovarja. Priznam, da je problem predvsem v meni, ker nonsto s prsti šarim tam okoli in si gladim kožo, ko sem živčna/delam to nezavedno. Če bi samo s tem prenehala, bi bilo že veliko bolje.
Mogoče bi si morala kožo spirati/čistiti samo z naravnimi, home made toniki ala kamilični čaj in kaj podobnega, kar deluje na umiritev rdečice in odpravljanje mozoljev.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 August 2014 - 09:37 PM
Jaz sem zdaj kakšna 2 tedna redno uporabljala zvečer Biodermo Sebium Global in par dni nazaj se mi je že začela delat suha povrhnjica. Naredile so se mi luske, ko si skušam to suho kožo odstranit, pa se mi samo rani in še krastica nastane. Očitno res nobena krema s kislinami ni zame, ker se mi je pri vseh enako naredilo po par tednih uporabe.
Posted 15 August 2014 - 10:32 AM
A daš kaj drugega čez? Kisline luščijo povrhnjico in to vsem Pomembna je zelo dobra dopolnilna nega. Če pa bi prišlo do kakšne alergijske reakcije, dermatitisa, opeklin...potem ne bi bilo zate. Jaz uporabljam izmenično AHA, BHA, retinoide, 20% C vitamin pa se mi nič več nič ne lušči. Dobro pa je uporabljati še vlažilni tonik, serum in kremo, ki vse to zapre.
Olivija, probaj še zeleni čaj. Deluje antiseptično.
Posted 05 September 2014 - 09:20 PM
A ste še tako zadovoljne z Biodermino kremo?
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 05 September 2014 - 09:35 PM
Jaz še vedno, zdaj sem na tretji tubi. Mi pa Sebium gel za umivanje ni nič posebnega. Malo mi izsuši povrhnjico, predvsem pa je glede na učinek predrag.
― V. Van Gogh
Posted 05 September 2014 - 11:05 PM
Jaz sem na prvi tubi. Ni mi zaenkrat nič posebnega, ne opažam nobenega waw efekta na koži. Uporabljam pa jo samo zvečer, pa še to ne vsak dan, ampak vmes kak večer uporabim kakšno drugo kremo. Na začetku, ko sem jo uporabljala redno vsak večer, se mi je po kakih 2 tednih začela ful sušit povrhnjica, kot že pri vseh kremah s kislinami do sedaj. Zaradi tega zdaj iz previdnosti delam pavze, ker suha povrhnjica, ki se lušči in mi zaradi tega še ranice nastanejo, izgleda res grdo, puder pa vse skupaj samo še poudari.
Posted 06 September 2014 - 07:51 AM
Jaz zdaj že več kot mesec uporabljam LRP Effaclar Duo. Mi je ful izboljšal videz por. Tam so še vedno, a manj,
Posted 06 September 2014 - 01:59 PM
Tudi od Bioderme Sebium Matt mi sploh ni ustrezala, medtem ko mi je Sebium Global najboljsa tovrstna krema, po nekaj dneh sem ze imela lepo kozo in niti okrog M ni zbruhov. Se mi pojavi kaksen mozolj tu in tam, ampak nic groznega.
Mislim pa, da bom za zimo morala najti kaksno vlazilno kremo ali serum, ker mi ne bo vec dovolj. Sem brez idej, kaj naj vzamem.
― V. Van Gogh
Posted 18 September 2014 - 07:15 PM
jaz sem tudi probala nekaj dražjih variant od vichy-ja, l'occitana itd., na koncu sem pa ugotovila da mi še najbolj odgovarja linija Pure&Natural od Nivee, odkar uporabljam celo linijo in res pridno čistim obraz zjutraj in zvečer imam super kožo, seveda to ne pomeni da so vsi mozolji čudežno izginili, je pa neprimerljivo boljše.
Uporabljam te produkte, samo da nimam kreme za občutljivo ampak za mešano do mastno kožo.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users