Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1163 replies to this topic

#1141 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28233 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 July 2026 - 08:23 AM

Aha, good to know, hvala. Mi je malo tema na oči padla, ker je v igri stvar, ki sem jo šivala cel dan, tako da samo upam na najboljše. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1142 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26580 posts

Posted 01 July 2026 - 09:20 AM

😬🍀
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1143 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Validating
  • PipPipPipPipPip
  • 18241 posts

Posted 04 August 2026 - 04:52 PM

Ročni parni čistilnik za občasno rabo doma, se splača vzet? Raje kaj bolj kvalitetnega? Ima kdo kaj podobnega doma?

https://imgur.com/a/GgK8QFH
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1144 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90700 posts

Posted 22 August 2026 - 01:52 PM

Jaz moram samo pohvalit Kolpa čistilo za kopalnice. I'm getting old, da me to navdušuje, ampak jaz sem res ful zahtevna glede kopalniških čistil, ker imam s tremi kopalnicami kar nekaj dela, sploh pri ogromni kotni banji. Še nobeno do zdaj ni bilo tako učinkovito, samo par min ga pustim, malo podrgnem in sperem. Tudi lise se ful manj poznajo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1145 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26459 posts

Posted 23 August 2026 - 09:55 AM

Meni je pa najboljši od DMa. Nič ne deluje tako dobro in hitro kot tale:
https://www.dm.si/ap...steilen.laufend
  • 0

#1146 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28898 posts

Posted 23 August 2026 - 10:16 AM

Pa tudi punci čistita z njim? Jaz še vedno ful cvikam in jim dam za čiščenje samo citronko.
  • 0

#1147 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 34281 posts

Posted 23 August 2026 - 10:43 AM

Ma jaz pa ne vidim neke razlike v čistilih za vodni kamen oz teh kopalniških sprejih.
  • 0

#1148 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Validating
  • PipPipPipPipPip
  • 18241 posts

Posted 23 August 2026 - 10:46 AM

Meni ta od Denkmita ni nič posebnega, oz. opravi svojo funkcijo OK, ni pa v nobenem oziru wow. Imamo pa mi fuul trdo vodo, z izbiro enih pip sva res kiksnila, vsakodnevno bi jih moral drgnit da se ne bi videl vodni kamen.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1149 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26459 posts

Posted 23 August 2026 - 10:52 AM

Pa tudi punci čistita z njim? Jaz še vedno ful cvikam in jim dam za čiščenje samo citronko.

Ne, onidve imata samo citronko.
  • 0

#1150 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28898 posts

Posted 23 August 2026 - 11:10 AM

Aha hvala. Pri nas je razen wcja, kopalnica izključno v domeni punc, tako da ne upam z ničimer agresivnejšim.
  • 0

#1151 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90700 posts

Posted 23 August 2026 - 11:25 AM

Pa si probala Kolpinega?
Jaz z naravnimi cistili pri nas ne bi spravila nic dol, razen z armatur. Zadnja leta so se mi se vsa drogerijska zdela neucinkovita pa ful se slabo penijo.
  • 0

― V. Van Gogh

#1152 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 34281 posts

Posted 23 August 2026 - 11:48 AM

Ma o kakšni umazaniji to govorimo?
  • 0

#1153 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26459 posts

Posted 23 August 2026 - 11:49 AM

Pa si probala Kolpinega?
Jaz z naravnimi cistili pri nas ne bi spravila nic dol, razen z armatur. Zadnja leta so se mi se vsa drogerijska zdela neucinkovita pa ful se slabo penijo.

Ma niti ni bilo potrebe, ker mi tole kamen res res lepo spuca. Pa ga imamo veliko...
  • 0

#1154 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90700 posts

Posted 23 August 2026 - 12:11 PM

Ja, v novih kopalnicah je cisto drugace. Midva sva ob vselitvi menjala vse armature in wc skoljke, z ostalega je pa treba mocno drgnit vsakic posebej, ker povrsine niso vec tako gladke in se vse zazre, pa tudi ostankov vodnega kamna se ne znebis kar tako. Da ne govorim o sprotnem odstranjevanju plesni iz masaznih sob. Ne vem, kdo pri zdravi pameti, bi si dal masazno banjo v kopalnico.
Meni tudi O. pomaga cistit, ampak banje itak ne doseze v celoti.
  • 0

― V. Van Gogh

#1155 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 34281 posts

Posted 23 August 2026 - 01:14 PM

Ja, pustimo plesen, to je next level. Ampak kamen pa razne obloge in prah pa meni vsako namensko čistilo odstrani, tudi mešanica kisa in vode.
  • 0

#1156 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90700 posts

Posted 23 August 2026 - 01:19 PM

Meni pa ne in sem z drugimi čistili morala konkretno drgnit, ob tem da sem jih ene 3x več porabila. Pa če je čistilo kot voda, samo steče dol, to se pa lepo speni. Pri tem je baje treba prav pazit, da ga ne pustiš predolgo učinkovat, ker lahko razžre površine. Ima pa Kolpa tudi eno bolj naravno čistilo, ampak tega ne nameravam probat.

• 0

― V. Van Gogh

#1157 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30415 posts

Posted 24 August 2026 - 12:02 AM

Enako. Že vse življenje imam “srečo”, da živim na področjih z veliko vodnega kamna in sem preizkusila že vse mogoče. Tudi mami sem navdušila. : )

Bi pa morda kazalo preizkusiti tega od Kolpe na tuš kabini, ker se ji na določenih delih nabirajo trdovratne obloge (ne da se mi je v celoti tedensko drgniti).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1158 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30810 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 August 2026 - 07:22 AM

Kaj res učinkovito odstrani vodni kamen na kuhinjskem inox koritu?  Js ne bi rada obupala pri fotru, ampak nič (več), kar poznam, ne pomaga.  Pa ploščice v kopalnici so za zjokat.

Jina, kje kupiš to Kolpa čistilo?  Imaš to specialno čistilo za kopalnice?

Barbarina, ti imaš nekaj za fuge tudi?  

Za doma pri meni mi je pa dovolj DMovo čistilo za kopalnice, edino fuge bi blo treba zdrgnit, ker me moti. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1159 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28233 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 August 2026 - 07:57 AM

Špela, a citronska ni dovolj? V primeru trdovratnih madežev jo jaz nanesem večkrat in pustim celo noč in gre potem dol.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1160 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30810 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 August 2026 - 08:13 AM

Špela, a citronska ni dovolj? V primeru trdovratnih madežev jo jaz nanesem večkrat in pustim celo noč in gre potem dol.

Rabim  nekaj, kar hitro (max pol ure da gor pustim) in učinkovito spuca, ni tle možnosti puščat čez noč pa po več dni zapored drgnit.  Sej mene moti, ker se tako uničuje korito, men je vseen, kako ma foter pa da ma svinjsko.  

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users