Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1141 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 11 March 2023 - 10:50 PM

Ja, ker akcija je "za nove naročnike" ob vezavi za 2 leti. 2 leti je on naročnik, 2 leti pa jaz ...
  • 0

#1142 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 12 March 2023 - 05:45 AM

To ni mogoce oz. Je, samo tri mesece placujes dvojno narocnino. Midva sva 10 let nazaj to naredila, potem so naju pa opozorili, da ne gre vec. Neka finta je, da se ti ne splaca… sva pa sedaj izsilila popust za zveste stranke…
  • 0

#1143 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 12 March 2023 - 07:03 AM

Meni se zdi, da mi je pa prodajalec potrdil, da se da. Priznam, da glede na to, da imava samo internet+2x telefon, ni to nek ekstra blazen strošek,da bi ful razmišljala o tem. Pri nas bo drugo leto še šlo, ker se bomo preselili. Drug naročnik (S), drug naslov... Potem bomo pa videli naprej :)
  • 0

#1144 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 12 March 2023 - 10:09 AM

Mi te storitve verjetno preplacujemo, ampak vedno, ko se je moj lotil iskat kakšno cenejšo opcijo, smo prisli do tega, da je pač sorazmerno skromnejša ponudba (tv programi, moč interneta, manj tel.naročnin) in ostajamo pri Telekomu. Prav pride tudi možnost nakupa na obroke v njihovi trgovini in smo vzeli še en TV ter tiskalnik predtem.
  • 0

#1145 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 12 March 2023 - 11:06 AM

Midva pri A1 plačujeva 18€ za internet+TV (S shema+čas. zamik). Letos bi sicer prav prišlo, da bi imela več programov odklenjenih, ampak res ne gledava TV toliko, da bi zato več plačevala.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1146 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 21 April 2023 - 07:57 AM

Zadnjic ste hotle tedenski nakup.

Tle imam hofer in lidl. Grem se v spar ker je 10% danes pa grem par stvari ki so ze znizane iskat, pricakujem nakup nad 30 e.

cg0yG9kQ_t.jpg 3ouhXgZJ_t.jpg
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1147 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 01 May 2023 - 07:46 PM

Z naslednjim mesecem se neki draginjski ukrepi končujejo, ane? Mož je izračunal, da sva lani za isto količino plina kot je zdaj 100, plačala 55 € … Še poleti bo potem samo za grevanje vode ok. 70.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1148 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 01 May 2023 - 07:47 PM

Elektrika ostaja regulirana do konca leta, se mi zdi.
  • 0

#1149 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 01 May 2023 - 08:01 PM

To pa ne bo edina sprememba. Konec maja se zaključi ukrep za blažitev draginje za ogrevanje na elektriko, plin in drva. Ti energenti so bili začasno obdavčeni z nižjo stopnjo DDV-ja (9,5 odstotka). Z junijem pa bodo znova z višjo, torej 22-odstotno. Vlada začasnega ukrepa namreč ne namerava podaljšati. Položnice za omenjene energente bodo z junijem višje za okoli 10 odstotkov.
  • 0

― V. Van Gogh

#1150 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 04 June 2023 - 02:33 PM

Nekaj se je govorilo o pocenitvah hrane ... Ne vem kje/katere točno, ker toliko kot sva zadnja 2 meseca dala, nisva še nikoli. Pod 600 ne pridemo skozi mesec.

• 0

― V. Van Gogh

#1151 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 05 June 2023 - 06:52 AM

Meni se tudi ne zdi, da bi se splošno cenilo. Opazila sem edino pri maslu, da imajo nekatera dejansko  nižjo ceno kot pred časom. 

• 0

#1152 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 05 June 2023 - 06:57 AM

Jaz sem tudi opazila za par specifičnih produktov, ampak verjetno to vseeno ne odtehta dejstva, da je vse ostalo šlo gor za 30%.

• 0

After all this time?

Always.

#1153 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 05 June 2023 - 07:04 AM

Včasih pogledam slikane račune izpred enega leta ali več, res noro, kaka razlika, kupujeva pa skoz iste stvari. Res ene zadeve so več kot 30% dražje.
Zdaj se nam bo pa še vrtec ful podražil. Polna cena bo zdaj malo čez 500€ pa občina bo manj sofinancirala.
  • 0

#1154 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 07 July 2023 - 06:33 PM

Pri meni je sla Vzajemna z 38 na 40, mater jim.
  • 0

― V. Van Gogh

#1155 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 07 July 2023 - 09:34 PM

Sej zdej so to ukinili, čeprav je itak pesek v oči.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1156 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 10 July 2023 - 07:21 AM

jaz sem pa malo velike oči dobila.

Res bi bilo fajn, da bi šle cene stanovanj malo dol in da b bil "denar" malo cenejši

Sem računala, da pri kreditu 200.000 eur na 30 let bi imela obrok 950 eur. Kar je "samo" 250 eur, kolikor dajem zdaj za najemnino.

Se pa bojim, da se bodo banke smejale, da pridem sama po tak znesek  :ph34r:

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1157 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 July 2023 - 08:18 AM

Uf, za 30 let bi vzela? Koliko si pa ti stara? Nisi 40? Kako si predstavljaš tak znesek kredita plačevati s pokojnino? 🤔
  • 0

#1158 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 10 July 2023 - 09:10 AM

Kakor se to grozno sliši, do takrat mojih staršev ne bo več in če ne drugega, bom imela enkrat vmes nek finančni priliv.

Če že prej ne bi zmogla, lahko čez xy let tudi prodam in kupim kaj manješga, ko bosta otroka na svoje. Oz. dam v njuni dve sobi študenta in se vsaj del stanovanja sam odplačuje. Ali se čez nekaj let preselim spet k mojim staršem in dam celo stanovanje v najem. 

Mene boli, da dam 8000 eur na leto za najemnino in ni pri tem nič mojega (in tudi ne bo). Tako bi sčasoma enkrat (daaaaleč) vsaj bilo. 

Iščem pa seveda na čim daljše obdobje, da bi bila anuiteta čim nižja, saj moram bit kreditno sposoba za banko in še dejansko preživet čez mesec. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1159 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 10 July 2023 - 09:14 AM

Ja, to je res nečloveško. 

• 0

#1160 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 10 July 2023 - 09:52 AM

Uf, za 30 let bi vzela? Koliko si pa ti stara? Nisi 40? Kako si predstavljaš tak znesek kredita plačevati s pokojnino?

Kako pa si drugace predstavljas, ce bi bil ze na 30 let obrok cca. 950 €, odplacuje pa sama? Res je za bruhat, vse skupaj. :(

Kami, a s tvojim pa nikoli ne bi skupaj zivela?
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users