Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1141 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 19 May 2008 - 09:39 AM

Včeraj sem si končno ogledala Brokeback Mountain in moram reči, da mi ni čisto nič posebnega ... vse skupaj skoraj za lase privleženo (ker ne poznam odnosov med istospolnimi partnerji, sem si nekako poskušala razložiti celo zadevo z odnosom moški-žemska, pa še vedno nisem zapopadla zgodbe).
Zakaj toliko pompa okoli filma - pojma nimam.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1142 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 23 May 2008 - 10:03 AM

The Commitments
IPB Image
Mladi vizionar Jimmy Rabbitte dobi izjemno idejo: v revnem, delavskem delu Dublina bo ustanovil soul band. Seveda najprej potrebuje glasbenike in pevce, zato se loti iskanja zaenkrat še skritih talentov. Jimmy ve, da so za uspeh banda potrebna tudi lepa dekleta, po možnosti takšna, ki znajo tudi peti. Brez dobrega pevca ne gre, pa čeprav ga najdeš na poroki, kjer pijan prvič stopi pred mikrofon. Na duhovitih avdicijah Jimmy najde še ostalo ekipo in zabava oziroma trdo delo se lahko prične. Počasi, nastop za nastopom, The Commitments postajajo vse bolj popularni in Dublin končno dobi soul. Znotraj banda pa gre obratno sorazmerno vse samo še navzdol...
Meni je bil posrečen film. Všeč mi je bil naglas igralcev, zgodba je tudi posrečeno sestavljana. Vse skupaj je začinjeno z dobro glasbo. Všečno.
  • 0

#1143 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 May 2008 - 05:32 PM

IPB Image

THIR13EN GHOSTS

"Družina je po ekscetričnem stricu podedovala veličastno hišo. Vendar ima hiša svoj načrt. Med njenimi premičnimi zidovi so oče, sin in hči ujeti v pasti in se soočijo z močnimi in maščevalnimi duhovi, ki grozijo, da bodo uničili vse, kar jim stoji na poti. Družini se pridruži rahlo premaknjen lovec na duhove, ki je odločen, da bo osvobodil duše, ujete v hiši. V nori tekmi s časom za lastno rešitev njeni ujetniki odkrijejo, da je hiša pravzaprav uganka, katere rešitev pomeni tudi njihovo osvoboditev... ali uničenje."

Joj, tole je pa pod vsemi pričakovanji. Zgodba sama po sebi niti ni tako zelo slaba. Na žalost pa vse pokvarijo igralci in pa dejstvo, da so duhovi bolj podobni zombijem iz kakšnega mjuzikla, kot duhovom.
Meni je že mejilo na komedijo, ne pa grozljivko.
Porazno. Ne priporočam ogleda. down.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1144 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 25 May 2008 - 08:49 PM

Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje

19 let po zadnji avanturi se najbolj slavni pustolovski arheolog Indiana Jones vrača v razburljivi svet iskanja starodavnih zakladov, do katerih se v času hladne vojne želi dokopati tudi sovjetska vojska pod vodstvom preračunljive agentke Spalko. Na srečo lahko Indiana ob tokratnih vratolomnih avanturah računa na pomoč zvestih prijateljev, med drugim stare ljubezni Marion, neučakanega mladeniča Mutta in preudarnega prijatelja Maca. Skupaj se odpravijo po sledeh legende o kristalni lobanji, ker pa so odgovori skriti v starodavnih majevskih templjih, se skupina hitro znajde v smrtni nevarnosti.

IPB Image

Indiana Jones četrtič. Narejen po istem kopitu kot ostali trije. Je bilo pa ogromno hollywoodskih fint in skoraj fantazijskih stvari. Malo so pretiravali ponekod. Prav tako se mi zdi, da je dosti več komičih scen kot v prejšnjih delih. Tako all in all pa ni slab film.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1145 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 31 May 2008 - 10:46 AM

QUOTE(tašika @ 15. 5. 2008 - 17:37) View Post

The other Boleyn girl[size=4]
IPB Image
Včeraj sem si tudi jaz končno uspela pogledat ta film. Po ogledu me obdajajo mešani občutki. Film je odličen, ampak kljub temu se mi zdi da filmu nekaj manjka, vendar ne vem kaj. Igralska zasedba je dobra, Eric Bana me je prepričal kot Henrik 8. Prav tako je bila Nathalie Portman odlična v svoji preračunljivosti in pretkanosti. Scarlett pa se mi je zdela nekoliko bleda. Sicer je tudi Maryn lik bolj bled, ampak vseeno. Zelo všeč mi je bila tudi igralka, ki je upodobila kraljico Katarino Aragonsko. Res jo je upodobila tako kot sem si vedno predstavljala, da je morala biti ta nesrečna žena. Kljub vsemu ponižanju ponosna in nezlomljiva. Všeč mi je, da je v filmu lepo prikazan vzrok za nastanek anglikanske cerkve in da stvari niti niso tako zelo popačene, kot pa so navadno v hollywoodskih filmih. Samo zgodbo nesreče Ann Bolyen sem že prej poznala, zato me konec ni presenetil, moram pa rečt, da je dobro izveden. Ni nepotrebnih direktnih prizorov, to je prepuščeno domišljiji. Prav tako je lepo predstavljeno kako otroci niso imeli nobene besede pri izbiri partnerja za poroko.
Skratka ogled toplo priporočam vsem, ki imajo radi filme z zgodovinsko tematiko.
  • 0

#1146 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 08 June 2008 - 10:19 AM

IPB Image

Sex and the city

Film mi je bil všeč, je zabaven, na cajte smešen, pač nadaljevanje serije. Velik je dobrih čevljev, mal manj dobrih oblek, en hud lulček twisted.gif pa ena noro dobra torbica tongue.gif Če ste fanice serije, pejte gledat! Priporočam!
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1147 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 08 June 2008 - 03:22 PM

Včeraj pogledala Seks v mestu. Zelo všečen film. Nanizanke prej sicer nisem gledala. Zvrhan kup oblek, čevljev in intimnih pogovorov med prijateljicami. Pravi film za ženske. Mislim da si bom dol potegnila tudi vse sezone. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1148 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 08 June 2008 - 08:03 PM

Men je bil tut fajn film, tak za sprostit, super.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1149 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 08 June 2008 - 10:44 PM

Sex and the city:

fabulous wub.gif wub.gif

Meni je bil ful ful všeč. Še enkrat bi ga takoj pogledala. biggrin.gif Da o cunjah ne govorimo...

Kej več pa itak ne smem rečt, da me ne bo Frida tepla. tongue.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1150 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 12 June 2008 - 10:41 PM

Jaz pa tak bednega filma nisem gledla...ne vem če že sploh kdaj. In kot naročeno - najbolj brezvezni filmi so navadno tudi najdaljši. Tako sva s kolegico dve uri in pol gledali predvsem druga drugo. Mi je bla pa drugač serija všeč in mislim, da bi sami sebi naredili precej večjo uslugo, če filma sploh ne bi posneli.
  • 0

#1151 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 June 2008 - 10:50 PM

Meni se pa ni zdel slab. Ni bil višek zanimivosti, težavnosti zapletov, razburljivosti. Je pa bilo tako umirjeno nadaljevanje njihovih življenj.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1152 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 June 2008 - 11:08 PM

IPB Image
woot.gif
Prov fajn mi je, da nism gledala nanizanke (verjetno edina laugh.gif ), mi je bil film verjetno zato tok bolj všeč. Super, res! Pa ene parkrat sm se tok nasmejala. laugh.gif
Da ne omenjam oblek in čevljev in Danteja. laugh.gif Samantha je bla tok huda, pa Carrie, joj wub.gif .
  • 0

#1153 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 13 June 2008 - 12:46 AM

OK, pozabla omenit edino svetlo točko - Dante. oops.gif
  • 0

#1154 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 June 2008 - 08:17 AM

Uf, da vidimo, jst grem dons tole pogledat še s 5 sošolkami. Bo tak babji večer, ja.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1155 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 13 June 2008 - 04:13 PM

Meni tud SATC zmaga. Pa una garderoba v stanovanju od Carrie in Biga. Moje sanje.
  • 0

#1156 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 13 June 2008 - 06:36 PM

tole ne bo komentar, ker še nism gledala tega, sam mi je ful lep trailer :

We Are Together
  • 0

IPB Image

#1157 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 14 June 2008 - 11:04 AM

Meni je bil tudi Sex and the City dober. Ful sn se narežala polek biggrin.gif Najboljši karakter v filmu pa mi je bil Samanthin.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1158 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 14 June 2008 - 03:44 PM

Men je bil tud Seks v mestu tooooooook super film, res svetovn. Me ga nismo mogle prehvalt. Čist me je v dobro voljo spravil tongue.gif

Pa una tamala Lilly, joj cukr:
IPB Image
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1159 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 14 June 2008 - 03:51 PM

Ja, tale tamala je pravi piškotek. wub.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1160 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 14 June 2008 - 04:17 PM

ja, ful je kjut. sam sm na ibdm gledala, in nej bi jo 2 igrali? ermm.gif:
  • 0

IPB Image