Jump to content

Photo

Novice po SVETU

• Please log in to reply
1789 replies to this topic

#1141 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 16 May 2019 - 09:55 AM

PREŽIVELA SEM DAN Z ‘BEGUNCI’: To vam moram povedati, saj drugi o tem molčijo!
Avtor: Zrinka Kasapić

KAOS BO

Hrvaška novinarka: to niso begunci, so finančno podprti in organizirano poslani v Evropo

Nekaj glavnih poudarkov:

Ti ljudje niso žejni, to so sami rekli! Razporejeni so po skupinah! Vsaka skupina šteje nekaj deset za vojno sposobnih moških in vsaka skupina ima 1-2 ženski z otroci. Vsaka skupina ima vodjo, ki ima načrt potovanja. Ne zanimajo jih okoliščine, ampak so kot programirani, da pridejo na cilj, naj si bo to Finska, Švedska, Nemčija, ... prepričani so, da bodo prešli vse meje in tako prišli do cilja.

Zaključek:

Po preživetem dnevu z njimi zaključujem z naslednjimi ugotovitvami: ne, ti ljudje niso teroristi (čeprav je med njimi zagotovo tudi kakšen), ti ljudje so logistično podprti in poslani rušiti Evropo znotraj njenih meja, njene zakone in njen smisel. Ti begunci ne bežijo pred vojno, kajti če bi bežali, bi ostali na Hrvaškem, srečni, da so si rešili življenje. Hrvaško obtožujejo barbarstva, ker jih želi popisati.

Poslani so, da resetirajo in uničijo sistem in to počno pred kamerami! Poslani so, da ustvarjajo kaos (ni treba, da je teroristični, anarhija je dovolj), potem bodo tisti, ki so jih poslali - vzpostavili svoj red.
1. zgodba
Ko sem bila priča kaosu na balkonih hotela Porin, ko sem se jezila na hrvaško policijo, ker sem mislila, da nad begunci izvaja teror, so le ti začeli v skupinah odhajati iz hotela - popolnoma svobodni. Zaustavila sem mladega migranta, ki je znal angleško in ga vprašala, kaj so jim napravili policisti. Odgovoril je: nič, nismo se hoteli registrirati! Vprašam ga: so vas tepli? Odgovori: ne, jedli smo, pili in spali, oni pa nam potem niso dovolili, da gremo proti Sloveniji, dokler se ne registriramo, vendar tega ne bomo storili, zato smo vpili SVOBODA, NA POMOČ!
POSLUŠAM GA IN NE MOREM VERJETI, KAJ SLIŠIM! Ta ilegalni migrant, tako kot tudi ostali nima dokumentov, vize, potnega lista ali osebne izkaznice. Je brez dokumentov in potem v državi, ki ga gosti bolje, kot lastne družine v socialnih stiskah, vzklika SVOBODA - NA POMOČ in na ta način manipulira s čustvi ljudi, to trdim, ker jim je v nekem trenutku to uspelo doseči tudi pri meni. Bila sem šokirana. IN NI MI JASNO, KAJ NJIM NI JASNO.
2. zgodba
Ko so tako odhajali iz hotela Porin v skupinah, so se nekateri namestili pod drevesi v hladu. S sodelavko se odločiva približati. Opaziva, da je v skupini ena ženska, nekaj otrok in deset moških, starih med 25 in 35 let. Moški so se nama približali. Predstaviva se kot novinarki in takrat se zgodi nekaj "čudežnega". Moški pokličejo otroke okoli sebe in zahtevajo, da jih slikamo. Nekega otroka so porinili proti kolegici, da bi se skupaj slikala. Namerno nisva hoteli slikati otroka, ker to ni ok! Takrat sem opazila, kako so organizirani in pripravljeni za medije. Seveda, prihajajo kamere slovenske in hrvaške televizije in vsi snemajo otroke, ker so otroci tako zanimivi kameram, čeprav je popolnoma jasno, da so otroci tukaj izkoriščeni za druge namene.
3. zgodba
Ker smo opazili, da manipulirajo z lačnimi in žejnimi otroci, je naš kolega poskušal dati 10 eur eni izmed begunskih deklic. Nato je cela skupina moških vzkliknila: No money, we have a lot of money! (Ne denarja, imamo veliko denarja) in niso dovolili, da damo otroku denar. Nato se približa eden od migrantov, ki mi govori, da niso lačni in žejni. Popolnoma presenečena se sprašujem – pa kaj to niso begunci? Niso lačni in žejni? Nato nam begunec iz Iraka pokaže 500 eur in trdi, da oni niso siromašni.
Nato sem jih vprašala, kaj potrebujejo, če to ni voda, hrana in postelja? Vsi skupaj so začeli v odgovor vzklikati – Slovenija!
Vprašam jih, zakaj ne ostanejo na Hrvaškem, oni vzklikajo Slovenija. Vprašam jih, kam gredo, vzklikajo Slovenija! Odgovorim jim, da nimajo papirjev, oni govorijo, da to ni pomembno! Razburjena sem, ti ljudje so kot programirani, da pridejo na svoj cilj!
4. zgodba
Eden od migrantov nam je na vprašanje, kam gre, odgovoril, da gre na Finsko. Pojasnila sem mu, da na papirjih hrvaške policije piše, da mora iti na Zagrebški velesejem, ker nima papirjev, on mi je odgovoril, da gre na Finsko. Drugi begunec mi je rekel, da gre na Švedsko, pa nihče od teh dveh ni imel potnega lista, edino kar sta imela je denar, veliko denarja.
Zaključek:

Po preživetme dnevu z njimi zaključujem z naslednjimi ugotovitvami: ne, ti ljudje niso teroristi (čeprav je med njimi zagotovo tudi kakšen), ti ljudje so logistično podprti in poslani rušiti Evropo znotraj njenih meja, njene zakone in njen smisel. Ti begunci ne bežijo od vojne, ker če bi bežali, bi ostali na Hrvaškem srečni, da so si rešili življenje. Hrvaško obtožujejo barbarstva, ker jih želi popisati.

Pojma več nimam kdo s kom manipulira.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1142 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 16 May 2019 - 11:59 AM

A je to kao nov zapis? Se mi zdi, da sem nekaj takega že brala po internetu kar dolgo nazaj.

Vseeno se mi zdi kar malo sovražno nastrojen zapis, čeprav pa iz notranjih virov (recimo od sodelavcev, ki so takrat šli pomagat na meje), vem da je slika, ki jo mediji o beguncih predstavljajo ravno tako popačena. Nekako nevtralna ostajam, vem da so nekateri bogi, niso pa vsi bogi. To, da bodo pa kar Evropo zrušili mi je pa tudi malo preveč v ekstrem...po drugi strani pa mi gredo na živce tudi ljudje, ki zagovarjajo, da je treba res vse sprejet, jim vse želje omogočit, ker neki red in pravila še vseeno morajo biti recimo s popisovanjem, dokumentacijo itd. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1143 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 16 May 2019 - 12:27 PM

Ceprav zdaj so mediji tudi obrnili plosco, ce ste opazile. Dejansko porocajo o vsem, kar se dogaja na meji, prej pa od tistega mnozicnega prestopanja pat let nazaj niso. In od takrat prakticno ni zenska ali otroska noga prestopila meje, zato je pomojem tale zapis star (in dramaticen).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1144 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 16 May 2019 - 12:31 PM

pojma nimam, videla na FB in sem samo pomislila, da verjetno pojma nimamo kaj se v resnici dogaja in nam lahko obe strani predstavljata izkrivljeno sliko.

• 0

Put A Kilt On It!

#1145 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 12 August 2019 - 07:37 PM

https://www.bloomber...s-in-the-world/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1146 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 23 September 2019 - 07:02 AM

Kaj se to dogaja no, zaklenjenit goste v hotelske sobe :o

https://www.24ur.com...ajo-racuna.html
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#1147 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 23 September 2019 - 01:44 PM

^^
Sem ravno na radiu poslušala o tej agenciji in težavah. 🙈
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1148 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 15 October 2019 - 11:38 AM

Pošasten napad na Hrvaškem: sedmerica skupinsko posiljevala 15-letnico in jo izsiljevala s posnetki

Prvo ju je silovalo sedam mladića, a onda je isto napravilo pravosuđe

Sploh ne vem kaj naj si mislim. Da je sodnik malo nor, vsekakor. Ampak že cela zgodba mi je nora!!!

• 0

Put A Kilt On It!

#1149 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 15 October 2019 - 11:51 AM

Grozno.

Nekoga so travmatizirali za celo življenje potem se bodo pa še izvlekli. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1150 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6707 posts

Posted 15 October 2019 - 03:24 PM

Ogabno.
  • 0

#1151 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 29 October 2019 - 01:05 PM

https://www.rtvslo.s...ov-sveta/503457

As if. Ne vem, no. Manjka polno podatkov kako. Najbrz s kisikom.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1152 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 30 January 2020 - 09:50 PM

https://www.rtvslo.s...kitajske/513056
  • 0

#1153 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6707 posts

Posted 30 January 2020 - 10:12 PM

Malo neumesna, ampak se dobro, da mojemu ni treba na službeno potovanje na Kitajsko, ko so bili ravno v dogovarjanju.

Glede tega virusa pa saj ne vem več, kaj mislit, vse teorije zarote se mi zdijo še skoraj verjetne pri teh stvareh.
  • 0

#1154 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 31 January 2020 - 06:52 AM

https://m.facebook.c...199409080212314
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1155 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 31 January 2020 - 07:28 AM

Jaz pa moram cez dva tedna na enega najvecjih sejmov, kjer bo mrgolelo Kitajcev in ljudi z vsega sveta, na tisoce ljudi preslata iste stvari (kar se mi ze na splosno malo upira in si stalno hodim umivat roke), torej idealno gojisce za marsikaj. In moram priznati, da mi ni cisto vseeno.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1156 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 31 January 2020 - 07:48 AM

ADP tudi pravi, da jo bolj skrbi gripa kot corona (trenutno se nahaja nekje v Aziji). Saj se strinjam z znanostjo, seveda, čeprav tudi meni ne bi bilo vseeno v primerih kot ju opisujeta Chris in Coco.
  • 0

#1157 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 31 January 2020 - 08:00 AM

Jaz nisem nekaj panicna...kaj pa naj...nekaj me bo pokopalo...me pa vseeno zdajle ne bi soravil na nobeno potovanje. Period.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1158 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 31 January 2020 - 08:07 AM

Saj med tem, da ti je vseeno in med tem, da ne zganjaš panike po nepotrebnem, je kar nekaj odtenkov. Jasno, da previdnost ni nikoli odveč.

Saj tudi če ne greš iz države, hodijo pa drugi 'sem', svet je ena velika globalna vas. So potrdili že primere po Franciji, Nemčiji, v naši neposredni bližini pa na srečo (še) ne, kolikor mi je znano.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1159 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 31 January 2020 - 08:33 AM

Ja, to. Pa jaz grem v Francijo. Juhu. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1160 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 31 January 2020 - 09:25 AM

Malo neumesna, ampak se dobro, da mojemu ni treba na službeno potovanje na Kitajsko, ko so bili ravno v dogovarjanju.

Pri nas v službi so bili tudi v dogovarjanju, pa je višje vodstvo odločilo da ne bo nihče hodil zdaj tja.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users