Spovednica
Posted 20 August 2009 - 03:08 PM
Meni pa gre zelo na organ, ko ljudje zelo radi na podlagi svoje lastne bolečine zaničujejo
(ali celo zasmehujejo) katere druge in vrednostno rangirajo, katera je hujša. Sam vsak
pri sebi ve, kako trpi in kaj mu pomeni določena izguba ... sodbe o ostalih in njihovem
trpljenju pa naj prihrani zase.
Če bi Melaina takoj napisala, za kaj gre v bistvu sploh gre, sem prepričana, da se ne bi noben ob to obregnil. Tako pa pač seveda ni takoj napisala (vsi na forumu pa tudi niso v nulo seznanjeni o osebnih težavah vseh drugih na forumu, ki so kje kdaj že o tem pisali) in je čisto razumljivo, da bo padla kakšna reakcija na (za moje pojme) neposrečeno izjavo (sploh pa ne vem, kako pametno je res take osebne in delikatne zadeve oznanjat na javnem forumu, ko si še posebej občutljiv na reakcije, katere boš skoraj sigurno dobil, saj za to je forum, kjer se pač izpostavljaš drugim s svojim pisanjem ... če bi pa kdo rad pisal po netu in ne hotel, da kdo komentira, pa naj odpre blog in onemogoči komentarje). Šele nato, ko se je obelodanilo njeno stanje, pa spet (o saj ni res, pa je!) pride kup pametnjakovičev modrovat o stvareh, za katere tudi sami nimajo pojma (kot noben od nas, ker pač vsak posameznik čuti in dojema zadeve nekoliko drugače). Nehajte že biti tako blazno "pametni".
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 20 August 2009 - 03:09 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 August 2009 - 03:14 PM
Morja bolečine nisem zaznala (verjetno zato, ker takrat še nisem bila seznanjena z ozadjem), sem pa zaznala jezo (ki je v njenem primeru tudi čisto na mestu). Pa samo še tole in utihnem glede tega za vedno - zdi se mi, da so nekateri tako preokupirani s tem, kako jih folk dojema (tudi če gre za popolnoma nepoznan folk), da ne upajo pokazat nestrinjanja z ničemer, ampak se iz njih izlivajo samo hektolitri čistega sočutja. Za karkoli gre, sočutje in prikimavanje is the way to go. Najbolj me pa razkuri to, da po mojem mnenju tak folk večinoma piše eno, misli pa drugo. Sočutje nepoznanih ljudi je bolj klavrno sočutje, ki ne prinese nobenega olajšanja. Tudi ne vem, kako lahko materi, ki je izgubila otroka, nudiš podporo preko foruma. Mislim, da malo podcenjujete njeno žalost in trpljenje. Pa še tole, kot je rekla že Flafi - ljubezen pride v vseh oblikah in velikostih. Nesmiselno je opevat eno tako, da s tem zaničuješ drugo. Ljubezen do otroka, ljubezen do živali, nič od tega ni vredno zaničevanja in to je bil ves moj point.
Posted 20 August 2009 - 03:24 PM
Glede biti "pametni" se mi pa ne zdiš ravno prava oseba za to sodbo, ko vedno prideš in napišeš nek kao zaključek in je po tvoje potem tema zaključena. Kdo je potem pameten?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 August 2009 - 03:26 PM
Posted 20 August 2009 - 03:26 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 August 2009 - 03:36 PM
Posted 20 August 2009 - 03:45 PM
Posted 20 August 2009 - 07:20 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 20 August 2009 - 07:46 PM

A se meni samo zdi, ali je zadnje čase ozračje tukaj na forumu ful napeto?
Posted 20 August 2009 - 07:49 PM

Meni se tudi strašansko lušta sladkega, ubijala bi za čokolado z lešniki.
Posted 20 August 2009 - 07:53 PM

[Napoleon]
Posted 20 August 2009 - 08:06 PM
Vsake toliko časa se mal bliska... sam pomoje ni krize... je bilo že huje

ČOKOLADAAAAA!
Sm pozabila, al to pišem v spovednico al ne... no mislm da pišem, ja... se mi ne da preverit: ja no... seksa se mi.... fuŁ
Posted 20 August 2009 - 08:10 PM
Itak nimam pojma, kaj naj naredim, pa hkrati se bojim, da bi vse uničila.

Jaz grem v taksnem primeru s tokom.

Pa ne smeeem, ker odkar sem v Angliji žrem k prasica.

Sinnaia ti si se v Angliji? Sem mislila, da si ze doma.

Meni se ne zdi, lahko pa, da sem kaj spregledala.

Posted 20 August 2009 - 08:12 PM

Posted 20 August 2009 - 08:13 PM

Posted 20 August 2009 - 08:23 PM

Posted 20 August 2009 - 08:27 PM

Posted 21 August 2009 - 09:50 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users