Recepti - MEŠANO
Posted 23 July 2012 - 12:47 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 23 July 2012 - 01:42 PM
Posted 23 July 2012 - 01:47 PM

Posted 23 July 2012 - 08:20 PM
Posted 23 July 2012 - 09:43 PM

Btw, bila sva na večerji, jedla sem rižoto z gobami, v sirovi skodeli - fuuuuul dobr. Omaka mislim, da je iz gob (lahko se uporabi jurčke ali šampinjone - mislim, da so jurčki boljši), čebule, česna in s kančkom smetane. Sirova skodela pa se lahko naredi tako, da na papir za peko naribamo sir, damo v pečico da se stopi in malce zapeče, potem pa to še vroče vzamemo ven, poveznemo na posodo in počakamo, da se ohladi. Tako dobijo obliko skodelice v katero damo potem to rižoto. Ful okusno in ful lepo.
Edit: našla sem fotke na netu, tako nekako to izgleda:
- http://www.flickr.co...ger/7125321093/ (fotka je mal prevelika za sem)
- http://www.urbanspoo...heese-cup-photo
Posted 03 August 2012 - 07:25 AM
sem poskusila vsak dan narediti bučke, ampak na drug način, tako da se jih ne bi že prvi dan naveličala.
En meni mi žal manjka (sem poslikala, ampak mi ni shranilo). In sicer polenta z zelenjavno omako.

1. Zelenjavna zloženka ali narastek (poudarek na bučkah). Recept je s strani okusno. je, ki mi je zelo pri srcu. Dobri in enostavni recepti.

2. Bučkina kremna juha

3. Nadevane bučke (s kuskusom in zelenjavo) - preden je šlo v pečico

Zdaj pa prosim ne bi kazat bučk en mesec.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 03 August 2012 - 09:25 AM

Posted 03 August 2012 - 09:31 AM
Posted 03 August 2012 - 09:41 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 03 August 2012 - 06:01 PM

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 03 August 2012 - 11:41 PM

kak dolgo se to peče? pa kuskus skuhaš prej ali kak??? samo verjetno ni preveč sitostno?
Posted 04 August 2012 - 07:19 AM

Jaz imam itak tistega instant, kar pomeni, da samo segrejem vodo, in prelijem kuskus za 5 minut. Nato (če želiš) vmešaš vanj še malo masla.

Posebej sem nato najprej popražila čebulo in česen, in dodala korenček (lahko daš še kar želiš). Čez cca 15 minut sem vmešala kuskus.
Bučke sem umila, izdolbla, in jih malo posula s soljo, da so spustile vodo. Nato sem jih umila, da niso bile slane. Nadevala sem kuskus in na vrh sem nato dala še
rezine mocazele. Dala v pečico za 20 minut na 200, približno.
Nasitno misliš?

Posted 13 August 2012 - 07:38 AM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 17 August 2012 - 06:03 PM

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 18 August 2012 - 01:57 PM

Naredila sem fokačo, po receptu od Kay. Nisem delala z belo moko, ampak s pirino, rezultat je isti, oziroma še boljši.
Na vrh sem dala zelene olive, domač rožmarin, ter mlado čebulo. Res je dobra, naslednjič jo delam se čim drugim.

Nato sem pa naredila še gratiniran krompir v pečici; recept je iz moje Krompirjeve biblije, bom prevedla.
Potrebujemo:
- 750 gramov navadnega krompirja
- 50 ml mleka
- 200 ml smetane (jaz sem dala kar kislo smetano)
- nekaj sira za na vrh

deloma prekrivajo. Vsako plast sem malo solila in poprala (v original receptu je pa še muškatni orešek), na koncu vse zalila z mešanico kisle smetane in
posujem z naribanim sirom. Pečem 45 minut na 200 stopinj.
Meni je božanski.

Še slika celotnega kosila:

Posted 18 August 2012 - 02:04 PM
Mislim, da je podoben recept za krompir tudi na Kulinariki: Kraljevski krompir in je resnično zelo dober.
Za fokačo sem pa letos prvič slišala in se baje lahko tudi na žaru speče in je baje božansko. Imam že nekaj časa namen naredit.

Posted 19 August 2012 - 07:43 AM

Posted 19 August 2012 - 09:08 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 August 2012 - 09:52 AM
Pablo Picasso
Posted 19 August 2012 - 09:57 AM
Zakaj pa ne, po drugi strani? Jaz sicer kruha nikoli ne jem ob hrani, ampak če komu paše, naj.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users