Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1121 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32267 posts

Posted 05 March 2023 - 01:45 PM

Ja, mene tudi zanima tako na splošno, kateri so največji porabniki. Mi porabimo pozimi do 230kwh, poleti okrog 180, pa je malokdaj tako, da je prazna bajta (zaradi A.jeve izmenske službe). Sodelavka z možem ima vse aparate približno enake kot mi, pa imata dvakrat večjo porabo.
  • 0

#1122 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16777 posts

Posted 05 March 2023 - 01:52 PM

Mi imamo za februar 200 e.
Zdaj bo slo pa na dol (tu je se ogrevanje).
Konec meseca se pa se soncna zmontira.....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1123 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 05 March 2023 - 02:00 PM

Pri nas je gotovo TV elektronika eden vecjih porabnikov. HTPC, radio, diski in ne vem kaj vse je se v omarici. Poleg samega plazma TV-ja, ker ne dam 1500 € za LED LCD te velikosti ali vecjega. Pa se ena plazma pri fotru, ki itak gori 24/7, ker nima drugega dela. Enako ne bi menjala starih kuhinjskih aparatov samo zaradi varcnosti, dokler brezhibno delajo (Miele, nobenega servisa nikoli).
Plin je bil pa za februar 175 pa je bil mrzel mesec in precej smo bili doma.
Saj kolikor imava stroskov s hiso, jih je pa vsaj z avtom minimalno zaenkrat. :)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1124 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 05 March 2023 - 02:50 PM

A vama laufajo kakšni bojlerji, gretje na elektriko?

Mi smo januarja porabili 300kwh.
Je pa razlika, če sta 2 gospodinjstvi, ja. Vse dvojno...
  • 0

#1125 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 05 March 2023 - 03:08 PM

Samo v O. sobi je prižgan električni oljni radiator, ko spi (in se ugasne, ko doseže določeno temperaturo). Bojler je plinski, tako da je samo za vodo cca. 50 €. Nama pa ni jasno, če se fotr ogreva še s čim drugim kot z alkoholom, ker centralna je tam izklopljena pa karkoli ima, ni omembe vredno (se ne pozna tekom kurilne sezone). Eno poletje je laufal klimo (tudi pri odprtih oknih), tisto je bil pa bankrot.

• 0

― V. Van Gogh

#1126 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32267 posts

Posted 05 March 2023 - 03:32 PM

No, sej med 90 in 100€ plačujejo tudi pri starših, pa gre za dve stanovanji po cca 100 kvadratov. Ampak starša sta recimo v glavnem skoz doma, skupaj imajo ene 3 hladilnike pa 3 zamrzovalne omare...
  • 0

#1127 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 05 March 2023 - 03:59 PM

Jina, koliko žarnic pa sta pa zamenjala?
Matematika mi ne gre skupaj 😁
  • 0

#1128 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 05 March 2023 - 04:28 PM

Skupno 50 zarnic, skoraj vse v hisi. Naneslo je ok. 160 € pa sva racunala, da se nama bo povrnilo v enem letu. Ocitno veliko prej. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#1129 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 11 March 2023 - 12:47 PM

Vceraj sva ugotovila, da je poloznica za T-2 za 4 € visja, ker nam zdaj se casovni zamik obracunajo, ki je bil prej gratis ob podaljsanju vezave. Sem malo pogledala in sva se 2 leti nazaj placevala 58, zdaj bo pa 91 € mesecno. :o Nimava pa kaj naredit, ker imajo tukaj samo oni optiko.
  • 0

― V. Van Gogh

#1130 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 11 March 2023 - 12:50 PM

Mi nimamo zakupljenih programov, internet imava mobilni, pa nama vse zadostuje. Pri tebi verjetno zaradi dela od doma ne bi slo?
  • 0

#1131 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 11 March 2023 - 12:54 PM

Se kabelski ne pride vec v postev. Prej sva bila leta na Telemachu, se pred tem pa isto T-2, ko se niso imeli optike pri nas. Skos neki problemi.
  • 0

― V. Van Gogh

#1132 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 11 March 2023 - 03:39 PM

91 za kaj? 😯
  • 0

#1133 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 11 March 2023 - 04:31 PM

Optični internet s statičnim IP, 2 telefona (midi paket), 2 TV-ja (L paket + časovni zamik). 

No, možu je na T-2 svetoval, da uporabiva točke za popust, ki sva jih nabrala tekom let (sploh nisva vedela za to), kar bo zdaj za 3 mesece znižalo račun na cca. 70 ali še malo manj, vnaprej pa bo znesek odvisen od št. zbranih točk.

Načeloma itak velja, da se najbolj splača zamenjat operaterja po poteku vezave, ker se z leti povsod podraži, ampak midva ne greva z optike. Sva jo dolgo čakala, kot da živimo v neki vukojebini. 

• 0

― V. Van Gogh

#1134 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 11 March 2023 - 05:08 PM

2 TV še zaradi fotra?
Jaz za internet (ne rabim statičnega IP) in 2 telefona (en midi, en Maxi) pri njih plačujem 38€ na mesec...
  • 0

#1135 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 11 March 2023 - 05:20 PM

Ja, samo dodaten priključek za TV stane drobiž, ok. 4 €. Statičen IP je še pol manj, zamik pa 5 (to bi IMO moralo bit vključeno, ker brez tega vseeno če nimaš TV-ja).

Koliko časa pa sta na T-2? Ker midva sva zdaj 4 leta in je samo net naročnina brez popustov 40, telefona pa po 10. Saj pravim, še 2 leti nazaj je bilo vse skupaj 58. Zdaj bi brez uveljavljanja popustov preplačala 400 € v enem letu ...

• 0

― V. Van Gogh

#1136 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 11 March 2023 - 05:48 PM

Ta paket imava dobro leto. Drugo leto moram vzet nov paket.
Piše, da velja pri teh poceni paketnih ponudba za nove naročnike pa .... enkrat sklene en, čez dve leti pa drug ...

Naročnine na TV nimava, ker uporabljava Android box na TV in imava dostop na T2ToGo (ali kako se že reče aplikaciji) od mojega brata...(dala sem mu 25€ za eno leto).
  • 0

#1137 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24517 posts

Posted 11 March 2023 - 06:01 PM

Jaz imam na novo pri T-2 sklenjeno: oranzni optimum, en otrok ima telefon v kompletu brezplacno; zraven doplacijem en midi paket za drugega otroka; imamo se zamik in skupaj placam 35 eur (za 2 leti). Potem bomo videli kako naprej
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1138 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 11 March 2023 - 06:36 PM

enkrat sklene en, čez dve leti pa drug ...

A to se da, na istem naslovu?
  • 0

― V. Van Gogh

#1139 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 11 March 2023 - 07:05 PM

Jaz sem dobila nov paket...pa sem prej imela svojo telefonsko na T-2. Dodala sem internet+1 številko
  • 0

#1140 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85860 posts

Posted 11 March 2023 - 09:29 PM

A potem pa zamenjata, ko pretece 2 leti? Prvic slisim, da bi kdo naredil tako. :D
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users