Se strinjam s tem, ko pravite, da veliko ljudi izkorišča sistem ....
Drugače pa jaz darujem včasih, če le lahko. Ko je še bil Mario in so vsako nedeljo zbirali denar za družine, sem vedno darovala,
sicer res en drobiž, ampak nekaj je pa le bilo.

Rada dam, če le lahko ...
Oprah je enkrat v svoji oddaji rekla: Poverty is just 2 paychecks away. In se s tem strinjam, kaj če oba starša čez noč ostaneta brez službe
(to se je dogajalo recimo na Primorskem, ko je šel MIP v stečaj; poznam primere, ko so tam bili zaposleni oče, mama in še dedek).
Takih zgodb je ogromno, in jaz vedno poskusim biti sočutna, in se trudim ne obsojati na prvo žogo, kajti kaj veš kakšne zgodbe so
v ozadju ...
Se pa spomnim ko sem se pred leti decembra sprehajala po Ljubljani, bilo je prelepo, praznično vzdušje ... in sem pred Namo videla
enega starega možakarja, kako je prosjačil. Ko sem mu dala en evro, je začel od ganjenosti jokati. Prav solze so mu tekle po licu, tega
prizora si ne morem in ne morem izbiti iz glave. Kako mi je s pogledom pokazal, kako zelo mi je hvaležen, in ni mogel skriti veselja,
in je začel jokati ...
Druga, malo 'lepša' zgodba pa je povezana s tem, ko sem pred leti štopala iz Ljubljane v Novo Gorico. Vem, da sem bila popolnoma
brez denarja, pa sva s prijateljico šli na Dolgi Most in nastavili prst.

Ustavil nama je možakar srednjih let, in nekje na poti .... vmes smo
seveda klepetali, mi je ponudil bonbon.

Jaz sem se mu zahvalila, in rekla, da super, ker sem full lačna.

On me je pa pogledal, in rekel: to pa ni v redu. Vem, da študenti nimate veliko denarja ... blabla .... sedaj vaju obe peljem na kosilo.
In smo se ustavili na letališču v Ajdovščini, šli skupaj na kosilo, jedla sem najboljše njoke v mojem življenju. Pa še solato
sem si morala naročiti po njegovem ukazu, haha, češ .... da moram tudi zdravo jesti.
Kar sem želela povedati je, da mi je ta gesta z njegove strani polepšala dan, in še danes se spominjam, kot da bi bilo včeraj.
In če lahko jaz komu tako polepšam dan, kot ga je on meni ... to vedno z največjim veseljem storim.