Jump to content

Photo

Slovenija

• Please log in to reply
1514 replies to this topic

#1121 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 23 September 2021 - 09:06 AM

Kaj? :D Meni se kvaliteta zivljenja tam tudi ne zdi glih slaba.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1122 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 23 September 2021 - 09:11 AM

Pa če nimaš kje dobre torte naročit :o pa dobre tajske hrane pojest.

• 0

#1123 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 23 September 2021 - 09:14 AM

Res izguba :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1124 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 23 September 2021 - 09:14 AM

Hahah, to so res hudi problemi Barbrina.
Jaz sem ze predolgo zdoma, da bi lahko komentitala kvaliteto zivljenja.😀
  • 0

#1125 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 September 2021 - 09:20 AM

Najbolj postranske zadeve everrrr. :D

Ja, res, jaz sem bila nazadnje v MB pozno jeseni 2014 in mi ni pustil nekega waw vtisa, zdaj smo imele pa srečo z vremenom in smo vse prehodile, res mi je pustil dober vtis. Tisti del s hišami pod Kalvarijo, ki meji na Park, mi je taka Rožna. Kalvarija pa Rožnik. :D Pa tiste stare meščanske vile, res so krasne.

V Jack&Joe, ampak moram priznati, da nisem bila navdušena ne nad krompirčkom ne nad burgerjem, tak razmočen je bil, na pladnju sem po jedi imela celo svinjarijo. :D Pa raffaello sladoled v Ilichu, njam.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1126 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 23 September 2021 - 09:28 AM

Sej se hecam glede tega. :) Še razmišljam, kaj bi napisala.

• 0

#1127 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 23 September 2021 - 10:09 AM

Kaj te zanima konkretno, Coco?

Stanovanja so se v zadnjem času nenormalno podražila, novih stanovanj ni, so prodana, še preden je objekt zgrajen. Tudi starejša stanovanja se takoj prodajo. Cene stanovanj so sicer verjetno še ravno tako dost nižje kot v LJ.

Pondba del je veliko slabša kot v Ljubljani. Vsak dan gledam stran ZZZS in sem v zadnjih mesecih eno prijavo poslala za mojo smer (univ.dipl.ekon.).

Prostih osebnih zdravnikov NI.

Ponudba kulturnih prireditev je solidna. (SNG, Narodni dom), razni koncerti v Dvorani Tabor, Festival Lent ipd.  Ampak nasploh se dogaja veliko manj kot v LJ, Maribor je med tednom zvečer mrtev.

Možnosti športnega udejstvovanja je dovolj.

Edit: v zadnjem letu so se ful povišali stroški upravnika bloka z naslova povišanja cen komunale. Za enih 30-40€ mesečno.

• 0

#1128 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 23 September 2021 - 11:16 AM

Meni je bilo vedno ful všeč hodit po Mladinski v MB, tam od Ljudskega vrta in naprej proti Štuku. So mi bile ful všeč tiste vile tam, pa drevoredi, ja. :)

Meni je bil MB všeč, ampak sem imela vedno malenkost grenkega priokusa, ker sem se vedno malo osamljeno počutila tam. Sem bila tako stran od doma, potem je še fant končal študij, pa vse moje prijateljice so študirale drugje. Saj sem imela nekaj super cimer in nekje v sredini študija sem se začela bolj družit s par sošolkami, ampak mi je vseeno manjkala družba ostalih.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1129 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 23 September 2021 - 05:17 PM

Meni je Mb tudi všeč, tak fajn vibe ima in znatno manjši je od Ljubljane, tak obvladljiv. Ampak nisem nikoli živela ali zurala tam, sem šla pa vsake toliko po pravkih, na tržnico, na veganska večerjice, sprehod in sladoled. Pa k zobozdravniku, heh.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1130 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 24 September 2021 - 10:46 AM

Sem razmišljala še danes zjutraj na kolesu, kaj bi lahko napisala. Pa mi je dejansko težko pisati o kvaliteti življenja v svojem kraju, ker praktično nimam s čim primerjati. Razen pač, da sem v otroštvu živela na podeželju, razlimo med mestom in podeželjem pa poznamo vsi. Pa tudi se mi zdi malo subjektivna ocena, jaz nisem nagnjena k jamranju in sem skromna, zdi se mi, da dobro živimo, kjub temu, da nimava bajnih dohodkov, niti povprečnih ne, živimo v premajhnem stanovanju, otrok nima svoje sobe. Res se mi ne zdi, da nam kaj manjka. To sicer nima veze z mestom, ampak vseeno :)

• 0

#1131 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 24 September 2021 - 02:11 PM

Jaz sem študirala v MB, pred tem kratek čas v LJ, pa delala sem v LJ 5 let (ok, malo manj, če odštejem porodniško). Meni se zdi, da se vidi razlika, itak. V LJ je vse večje, več je posledično tudi restavracij, lokalov, druge ponudbe, turistov. Je pa tudi ful več prometa, kar je meni osebno minus. Ker je manjši, je komot obvladljiv s kolesom ali tudi peš. Ampak kljub temu se mi ne zdi, da bi bila zato kvaliteta življenja v MB kaj slabša. Pa mesto kot tako je meni všeč, ima lep park, bližino Pohorja, mariborski otok, Kalvarijo, Piramido, tako da imaš kam za it v naravo, dovolj trgovin za vse, kar rabiš.

Jaz osebno ne bi živela tam samo zato, ker mi je vse, kar je bolj vzhodno od Celja, predaleč. :lol: Predaleč od Primorske, LJ.
  • 0

#1132 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 21 October 2021 - 12:52 PM

Zdaj gledam,da bi za moj rd nekam na obalo sli,to je ze tako malo tradicionalno. Ampak cene so naravnost nore. Nocitev z zajtrkom v Portorozu je od 180€ dalje 😮 a sem jaz za casom al je to komu normalno?
  • 0

#1133 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 21 October 2021 - 12:55 PM

Kdaj pa imaš RD? A to je cena za vse 4?

• 0

#1134 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 21 October 2021 - 12:56 PM

Ma to je zdaj zaradi bonov2020... Dvignili so cene nenormalno...
  • 0

#1135 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 21 October 2021 - 01:04 PM

Ja za 4 ampak vseeno, neke bistvene razlike v cenah ni. Smogavc recimo je bil apartma z zajtrkom 70€ na noc.
  • 0

#1136 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 21 October 2021 - 01:06 PM

Ora eno je nek penzion sredi Pohorja, drugo pa Portorož...:D

Sem slučajno videla slike s Kranjske gore...kako je zdaj lepo tam, sploh Vršič, ko so se macesni obarvali.

• 0

#1137 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 21 October 2021 - 01:13 PM

Ne stekam razlike,res ne. Saj potem imas tudi zaledje pa so cene vseeno visoke. Meni Portoroz res ni neka ekstra lokacija v primerjavi s Pohorjem pa sploh ne.
  • 0

#1138 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 21 October 2021 - 01:17 PM

Jaz sem gledala za nas poleti npr tudi Hotel Marina v Izoli in je bila nočitev v navadni sobi z zajtrkom 170 €. S tem da moraš še parkirišče doplačat.

Pohorje je "vas", Portorož pa mondena turistična lokacija. :lol: To je tako, kot če bi primerjal Ljubljano in Polzelo, kot je moja bivša sodelavka. :lol: Razlike v ceni so povsem upravičene. :D Malo heca....res so nore cene. Pa ne samo za hotele. Tudi za neke čisto povprečne apartmaje na Obali hočejo imet po 200 € na noč.

• 0

#1139 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 21 October 2021 - 01:20 PM

Bwo, mi gremo v soboto  vsi 3 za 3 dni v kompleks Bernardin (sicer 3* kategorija Vile Park) za 288 € - imamo polpenzion in kopanje vključeno. Se mi je zdelo kar ugodno, no.

• 0

#1140 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 21 October 2021 - 01:31 PM

Starsa gresta na zacetku novembra v Piran, Second life, dve nocitvi z zajtrkom prideta ok. 200. Meni je pa Portoroz od nasih obalnih mest se najmanj vsec.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users