Recepti - MEŠANO
Posted 12 June 2012 - 07:36 PM

After all this time?
Always.
Posted 12 June 2012 - 07:48 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 12 June 2012 - 07:54 PM
Posted 12 June 2012 - 07:55 PM
http://healthyfitstr...ost/24965324099
U vrtnica, kul!
After all this time?
Always.
Posted 12 June 2012 - 08:01 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 12 June 2012 - 08:16 PM
Posted 23 June 2012 - 04:48 PM
4 Servings
1 large eggplant
3 large tomatoes, to match the diameter of the eggplant
0.4 lbs Bulgarian feta, crumbled
1/2 cup fresh basil leaves
juice of half lemon
2 garlic cloves
½ extra-virgin olive oil
Kosher salt
Freshly ground black pepper to taste
Cut of the eggplant crosswise into ½” thick rounds. Lightly season them with salt and leave them for 30 minutes on a side to let water to come out of the eggplant.
Once ready drizzle some olive oil on top of each slice and grill them on a lightly oiled grill rack for 2 -3 minutes each side.
Blend the basil leaves with 4 tablespoons olive oil, 2 garlic cloves, lemon juice and 1 teaspoon salt in an immersion blender until smooth.
Cut the tomatoes crosswise to 1/4” thick rounds.
Lightly oil the baking pan. Arrange 4 eggplant rounds side by side. Spread 1/2 tablespoon of the basil-garlic mixture on top of each one, then generously sprinkle feta crumbs. Top each with tomato rings. Add another layer of eggplant, basil spread, feta and tomato rounds and top with the rest of the crumbled feta.
Preheat the oven to 400F.
Drizzle some olive oil on top of each stack and bake for 15 minutes.
Izgleda slastno, pa čeprav ne maram melancanov.

Posted 23 June 2012 - 05:18 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 July 2012 - 09:10 PM

Sestavine
40 dag krompirja
25 dag bučk
25 dag paradižnika
25 dag svežih šampinjonov
1 dl kisle smetane
1/2 dl mleka
5 dag nastrganega sira
ščepec popra, timijan, rožmarin
drobec masla
2 vejici sesekljanega peteršilja
Priprava
Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Bučke in paradižnike operemo in z lupino vred narežemo na kolobarje. Šampinjone očistimo, narežemo in popopramo.
Zelenjavo solimo in naložimo v pomaščen pekač v zaporedju: krompir, paradižnik, bučke, šampinjoni, dvakrat eno ob drugem.
Smetano, mleko, sir in druge naštete sestavine zmešamo v tekoč preliv. Prelijemo musako in 50 do 60 minut pečemo v pečici, ogreti na 180–200 °C.
Namig: Olupljen in narezan krompir do polovice skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Čas pečenja v pečici se bo zmanjšal za polovico.
Pahljače iz jajčevcev
Sestavine
1 kg jajčevcev (4 veliki)
25 dag paprike
30 dag paradižnika
20 dag sira
4 stroki česna, 4 vejice peteršilja, 2 ščepca majarona
4 žlice olivnega olja, sol
Priprava
Jajčevce vzdolžno narežemo na nekaj milimetrov debele rezine. Zarežemo samo do peclja, da dobimo »pahljače«. Za 20 minut jih namočimo v vodo, v katero smo kanili malce mleka. Nato jih popivnamo. Če ne utegnemo, pa namakanje ni nujno.Vključimo pečico in pripravimo ostalo zelenjavo. Papriko narežemo, jo posebej popečemo na olju in rahlo solimo. Paradižnik narežemo na tanke kolobarje, solimo in potresemo z majaronom. Česen in peteršilj sesekljamo. Tudi sir narežemo na rezine.Jajčevce odcedimo, posolimo in nato med rezine vlagamo plast česna in peteršilja, plast paprike, plast paradižnika, plast sira, nato pa zaporedje ponovimo. Jajčevce položimo v pomaščen pekač, premažemo z olivnim oljem in jih 30 minut pečemo na 200–220 °C.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 July 2012 - 03:37 PM
Posted 04 July 2012 - 04:40 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 04 July 2012 - 08:16 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 July 2012 - 07:03 PM

Posted 05 July 2012 - 09:15 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 07 July 2012 - 06:34 PM

Jaz sem včeraj naredila eno krepko paradižnikovo juho (za hitrejše okrevanje pa to
).
Sestavine (meni je prišlo nekje 2, 5 l juhe, sem delala bolj na uč):
8 manjših zrelih paradižnikov
Pol rdeče paprike
1/4 bele paprike
Mal čebule
Par strokov česna
Sol, poper
Olivno olje
Mutti pasirani pelati
Približno liter jušne osnove (jaz sem dala zelenjavno) oz. po želji, toliko, da dobite željeno gostoto
Paradižnike sem oprala, narezana na četrtine in dala v manjši pekač obložen s peki papirjem. Enako papriko (narezala na večje koščke). Dodala čebulo (spet na večje koščke) in neolupljene stroke česna. Nato sem samo posolila in popoprala in pokapala z olivnim oljem. Dala v pečico, segreto na 180°C in pekla enih 50 minut. Ko je bilo pečeno sem samo izluščila česen (ko je pečen samo zdrsne iz lupine), dodala še nekaj sveže bazilike in vse skupaj spasirala s paličnim.
Nato sem na olivnem olju posteklenila čebulo in ene dva stroka česna, dodala tisto, kar sem spasirala, Mutti pelate in jušno osnovo (mal jušne osnove sem porabila že prej, da sem lažje spasirala s paličnim). Še dodatno solila (ker se mi je zdelo potrebno, ni pa nujno) in dala še ful bazilike.
Zraven paše žlica kisle smetane.
Juho lahko tudi precedite, jaz imam drugače rada te koščke.

Posted 08 July 2012 - 08:48 PM

Posted 08 July 2012 - 08:53 PM

Posted 08 July 2012 - 09:23 PM
Posted 23 July 2012 - 10:48 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users