Italija
Posted 03 November 2024 - 01:53 PM
Posted 03 November 2024 - 01:57 PM
Posted 03 November 2024 - 02:05 PM

Hodili bomo. Tre Cime, Lago di Sorapis, Lago di Braies, Via Fiscalina....
Drugace je pa druzinam primernih pohodov nebroj, pa kolikor sem si uspela prebrati je okolica Sesta najboljsa tudi za druzine. Nekje je treba zaceti.
Posted 03 November 2024 - 02:15 PM
Posted 03 November 2024 - 02:56 PM
Ampak nasi dopusti so v glavnem zastonj, tako da nam ni skoda tega.
Drugace dobis za tok dni ponudbe pod 1000 e tudi na teh farmstayih.
Posted 03 November 2024 - 03:26 PM
Posted 03 November 2024 - 04:42 PM
Hrano jaz vedno nesem vso s seboj, ne hodimo ven jest oziroma mogoce enkrat.
Nesem zamrznjene jedi za v zamrzovalnik in je.
Posted 26 November 2024 - 02:15 PM
Naš podaljšan vikend na Siciliji se je zaključil.
Bivale smo v večjem apartmaju v Catanii in smo bile navdušene. Nam je bila dobra lokacija, zelo prijazna gostiteljica (ANG je malo slabša, ampak kaj drugega nismo niti pričakovale), zelo čisto, urejeno.
Dodatne postelje so bile edino malo krajše, ampak smo imele s seboj par punc pod 170 in tudi tu ni bilo problema
B&B Onda Marina, Catania (updated prices 2024)
Cena za 11 postelj za 3 noči je prišlo cca 876 eur - torej 80 eur na osebo (za vse 3 noči) - z zajtrkom. po dolgem času nisem za prenočišče plačala celo premoženje. Kakor sem razumela, se lahko najamejo tudi posamezne sobe.
V petek zvečer smo šle po priporočilu gostiteljice v restarvacijo Sazi e Sani, kjer smo jedle pizze. Vse smo bile zelo zadovoljne. Caponata je bila za dol padt. Jaz sem jedla Pistacia and Burrata pizzo (večina nas jo je vzela) in niti ena ni rekla, da ji ni bila všeč.
v soboto smo šle v Syracuse z busom (cca 1 dobra ura vožnje z lokalnim busom), tam si pogledale "jeziček" mesta z znamenitostmi, našle odlične arancine (v ulici Via della Giudecca), ob morju uživale v limoncello-spritzih, jedle njihove sladke canalone in se zvečer vrnile v Catanio, kjer smo zraven Fish-marketa nekje našle neko restavracijo in precej pojedle in popile
V nedeljo ponovno na izlet - tokrat v Taormino. Smo želele z vlakom, ampak so stavkali, tako da smo samo skočile čez cesto na bus in se odpeljale "mimo" Etne do cilja. To mestece me je pa precej navdušilo. Tudi vreme je bilo, kot bi ga narisal in smo tako uživale, da je bilo že kar kičasto.
Ostanki rimske arene in razgledi na celotno okolico so res nori. Vodička je bila super, taka mala petarda z res dobro energijo. Sprehodile smo se še po mestu, spet nekaj pojedle, pa spet kakšna kavica, pa sladoled, ... in se zvečer vrnile in smo spet našle neko restavracijo, ker smo pojedle še eno odlično večerjo La Capannina Pizzabistrot (poleg Sani e Sazi). Ker smo bile malo povožene od prejšnjega večera, tokrat ni bila nobena pretirano pogumna
V ponedeljek pa je bil planiran ogleda Catanie, (kar še nismo videle med iskanjem prevozov in restavracij). Tokrat smo se pa prvič malo razdelile, saj so si ene želele bolj martinčkat in uživat na kavicah, druge pa kaj pogledat. Dobile smo se spet na kosilu v A Putia Dell'Ostello, kjer je bilo spet odlično, odšle smo še po kovčke in se odpeljale na letališče in domov.
Pod črto, navdušena sem bila. Ker sem bila opozorjena (tudi na forumu), da je Catania umazana in nič posebnega, sem imela zelo nizka pričakovanja - ampak me je precej navdušila. Res imajo vreče smeti kar pred vrati na pločnikih in potrebno je pazit na pasje dreke na pločnikih. Ampak mimo tega, mesto mi/nam je imelo zvečer noro dober vajb, ljudje prijazni, tudi sam ogled mesta nas ni razočaral.
Iz Lj do Trsta in nazaj smo imele dogovorjen prevoz. Za tja je bilo vse OK, za nazaj je prevoznik nekaj zafrknil in nas je 5 obtičalo na letališču dodatni 2 uri. Vse ostalo pa ena krasna izkušnja! Sem bila prvič na jugu Italije in bom sigurno še šla.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 26 November 2024 - 02:56 PM
Mislim da Sicilija vsakega navdusi, mene je totalno, ful bi se sla.
Posted 27 November 2024 - 09:30 AM
Posted 27 November 2024 - 10:58 AM
Vreme je bilo kičasto - res smo zadele termin.
Dva tedna nazaj so imeli poprave, mi pa v soboto malo oblačno, nedelja in ponedeljek pa praktično brez oblačka. Na soncu si bil brez problema v kratkih rokavih, saj je bilo okoli 18°C v senci. Par dni prej in potem pa je bilo celo 20°C.
Put A Kilt On It!
Posted 27 November 2024 - 09:18 PM
Kami, zakon!!! Sem vesela, da ste se imele lepo.
Posted 01 December 2024 - 07:21 PM
😍
Kami, 11 vas je bilo?
Posted 04 December 2024 - 12:12 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 December 2024 - 05:17 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 December 2024 - 07:55 AM
meni je precej samumevno, saj že toliko let funkcioniramo tako, ampak ko tako povem, pa vsi podobno reagirajo .
Put A Kilt On It!
Posted 05 December 2024 - 08:07 AM
Nas je šlo 6 enkrat in je bilo še obvladljivo, čeprav smo imele vmes malo spora kako in kaj, ker bi vsaka nekaj drugega rada videla ali počela. Smo se potem tudi razdelile v manjše skupine. Če jih je več kot 5, je že z urejanjem prevoza smotano.
Posted 05 December 2024 - 12:32 PM
Posted 05 December 2024 - 09:39 PM
Posted 26 December 2024 - 07:43 AM
Par vas je pisalo kje kaj pojest oz kje so dobre sladice in zdaj nic ne najdem. Ce se da kateri napisat, bom zelo hvalezna
Put A Kilt On It!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users