Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1101 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 10 February 2023 - 10:33 AM

Ja, ampak sodelavka je imela višje cene šele na poloznici za januar zdaj. Za december so še nižje postavke.
Ma ne vem, nam se je po sprejetju regulacije poznalo minimalno. Vprašanje, kaj bo potem
  • 0

#1102 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 10 February 2023 - 10:37 AM

Meni se pa meša od elektrike. Decembra smo šli na ogrevanje na toplotno črpalko. In je bila poraba elektrike v januarju 1400 kWh. za 70 m2. Že pred toplotno smo imeli skoraj 500kWh na mesec kar se mi zdi ogromno. Moram zdaj poklicat na elektro, da ugotovimo kaj je tak porabnik elektrike v naši hiši. 

• 0

#1103 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 10 February 2023 - 10:42 AM

Ja, pri nas je tudi sele ta mesec razlika v ceni. Ob manjsi porabi kot v januarju 2022, smo dobili 40€ visjo poloznico, tako da je zdaj 250.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1104 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 10 February 2023 - 10:43 AM

Uff, pa res, meni bi se tudi! Mi sicer toplotne nimamo, mesečno pa baje porabimo okrog 230kwh.
Poročaj prosim, če boš kaj ugotovila.

Naredila sem še izračun, koliko bi plačali za porabljeno energijo v primeru enotarifnega merjenja in je razlike samo za 1 € pri trenutno porabi, tako da ostajamo pri dvotarifnem merjenju, s tem, da nič ne pazimo, koliko poceni toka porabljamo. 

• 0

#1105 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 10 February 2023 - 10:45 AM

Supergirl, I feel you … Moz si je pred casom izposodil tisto merilno napravo, ki pokaze, koliko elektrike porabi dolocena stvar. Se nama pa menjava zarnic po celi hisi zdaj pozna 15 € (z 850 je slo na 750kwh). Ampak je bila kar investicija, v kaksnem letu se povrne strosek. Pa se vedno je to kaplja v morje.

Midva pa vedno prizgeva stroje po 22. oz. za vikend, je tudi najbolj prakticno tako.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1106 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 10 February 2023 - 11:05 AM

Saj jaz tudi zaženem stroje v času nižje tarife. 

Govorila s kolegom iz elektra... Svetoval mi je naj ugotovim koliko potrtna je toplotna, ker se tudi njemu zdi račun noro visok oz. poraba nenormalna. 

• 0

#1107 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 10 February 2023 - 11:05 AM

Jaz perem tudi med tednom čez dan, ker imam rada, da se sproti opere in pa ker običajno zjutraj nimam časa obešati perila, ki bi se recimo pralo ponoči. Čez vikend potem operem še 2-3 stroje nekje, kakor pač nanese.

• 0

#1108 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 10 February 2023 - 11:15 AM

Ja, mi imamo susilca pa tudi cunje dava redko prat med tednom. Posodo pa vedno po 22. Sesava pa tudi skoraj nic, ker imamo robota.
  • 0

― V. Van Gogh

#1109 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 10 February 2023 - 11:20 AM

Mi smo trenutno v taki epizodi,ko mi pranje in susenje cez noc in vikend ne sfolga, ne bo vec dolgo tako tako da se tudi za to ne sekiram,ker vem da bi ze cez pol leta vse drugace.
  • 0

#1110 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16777 posts

Posted 10 February 2023 - 11:23 AM

Mi za januar okrog 1200 kwh in racun pri GEN I je bil 200 e.
To zajema vso elektriko z ogrevanjem za 280m2 (ogrevana je tudi garaza).
Perem ko se mi sprdne se pa trudim za vikende a ne gre to vedno.
Januar je vedno najslabsi mesec, pa februar, potem se racun zacne nizati.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1111 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 10 February 2023 - 11:24 AM

Jaz se s tem sploh ne obremenjujem, operem pač, ko je dost cunj. Edino kakšen petek sprogramiram, da je v soboto zjutraj že oprano in lahko čimprej obesim, ali pa če delam od doma, npr. Pri teh 45 € se res ne bom sekirala za to...

• 0

#1112 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 10 February 2023 - 05:43 PM

GENi je podražil višjo tarifo iz 9 na 12 centov/kWh, nižjo pa iz 6 na 9. Imava 15 € višjo položnico za januar, ob skoraj enaki porabi kot decembra.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1113 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 10 February 2023 - 05:49 PM

Ja, drugi ponudniki pa že pred meseci. To ceno je itak določila država.
  • 0

#1114 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 22 February 2023 - 06:10 PM

Pri nas se bo zdaj podrazila se komunala, voda in odvoz smeti po 2 € oboje, tako da bo zdaj 50 na mesec.
  • 0

― V. Van Gogh

#1115 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 22 February 2023 - 07:32 PM

To imamo mi že zdaj drago, cca 55€ za 3 osebe. V primerjavi z elektriko se mi zdi res veliko.
  • 0

#1116 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 27 February 2023 - 01:17 PM

Midva sva kar šokirana nad tem, kako se nam je znižala poraba elektrike od nakupa novih LED žarnic za celo hišo. S 140 je šlo na 95 €! Sicer je bil malo krajši mesec pa vseeno, že prejšnji mesec se je poznalo. Drugih sprememb, ki bi vplivale, ni bilo.

• 0

― V. Van Gogh

#1117 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 05 March 2023 - 09:09 AM

Koliko imate pa porabe, v kwh?
  • 0

#1118 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 05 March 2023 - 01:22 PM

Cca. 550 kWh, prej pa cca. 850.
  • 0

― V. Van Gogh

#1119 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 05 March 2023 - 01:34 PM

Ampak še vedno ful, a ni?
  • 0

#1120 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 05 March 2023 - 01:43 PM

Ne vem, meni se ne zdi ali pa nimam vec obcutka, ker ze odkar sva v hisi (7 let bo) placujeva tudi tastove stroske in elektrika nikoli ni bila manj kot toliko. Torej dve gospodinjstvi, skupno 300 m2. Nama je pa vseeno cudno, da bi bila zdaj samo zaradi drugih zarnic taka razlika v porabi, ceprav jih je veliko.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users