Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#1101 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 05 June 2008 - 01:06 PM

jz mam en problem: zj sm se barvala z luminance sv. rjavo (zj 2x samo narastek), pa mam že tko dost suhe lase, in sem zadnč frizerko vprašala če bi mi preliv tut prijel (za narastek) in je rekla da bi mi. zj me pa zanima ker preliv bi bil najbolj podoben teli barvi:

IPB Image tuki so mogoče mal svetlejši lasje k v resnici, ker je fleš

pa a mislte da mi bo res preliv tok svetlo prjel na moje temno rjave lase?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1102 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 05 June 2008 - 01:09 PM

Iz temno rjavih las na narastku hočeš samo s prelivom dobit tako barvo, kot je na sliki? Oprosti, vem da bo nesramno, ampak tvoja frizerka je na glavo padla. Prelivi niti slučajno ne morejo posvetlit las, niti za en sam odtenek, lahko samo dodajo pigmente.

Nekateri res ne vejo kaj govorijo. Take frizerke bi js v rit nabrcala in prepovedala delat v salonu.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1103 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 05 June 2008 - 01:12 PM

cry.gif ful mi je bed, ker vem da barva ful škoduje mojim lasem, povrh se mi ful manj kodrajo zarad barvanja. kaj pa kakšna manj agresivna barva, kukr je luminance?
  • 0

IPB Image

#1104 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 June 2008 - 01:16 PM

Pa sej če nanašaš samo na narastek, s tem nič ne škoduješ dolžini las, ane? Ne razumem te čist dobr, v čem je problem. Zdej ko maš res lepo barvo las, boš sam še narastek barvala oz. tiste na novo zrasle lase, dolžine pa ne več. V vsakem primeru pa boš za tako posvetlitev potrebovala agresivnejšo barvo, tako da bi jaz na tvojem mestu ostala kar na Luminance, v kolikor ti odtenek ustreza.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1105 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 05 June 2008 - 01:23 PM

problem je, ker na koncu dam še na celo dolžino (zadnjih 5 min). a je vseen če tega ne nrdim? pa kljub temu da skos konice strižem(na 2 mesca) pa uporabljam O&H, se mi zdi da mam skos bl suhe lase.
  • 0

IPB Image

#1106 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 June 2008 - 01:47 PM

Jaz pa sem čist nesrečna zaradi svojih las. Danes sem si jih posušla na zraku in sem ugotovila, da imam GROZNO izsušene in uničene ohmy.gif Pravi krep mam na glavi in slamo. Saj vem, da bote zdaj rekla, da si jih več ne smem likat, ampak nisem za v javnost, če si jih nene. Pa si jih nočem več, ampak enostavno je nujno da si jih. Tudi če si jih posušim samo s fenom nikak ne zgleda. Ne vem kaj naj naredim. Zdaj si grem po Keune rekonstruktor in Intensive care masko, samo dvomim, da lahko poboljšata to brezupno situacijo. Pa neki silikonski sprej si še bom nabavla. Mam pa tolko kratke, da to še bolj grozno izpade in se vidi. Tak sem obupana, da bi se najraje na rjavo pobarvala in potem več nič barvala pa bi mela naravne. Dileeemaa! yawn.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1107 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 June 2008 - 02:16 PM

QUOTE(sahara @ 5. 6. 2008 - 14:23) View Post

problem je, ker na koncu dam še na celo dolžino (zadnjih 5 min). a je vseen če tega ne nrdim? pa kljub temu da skos konice strižem(na 2 mesca) pa uporabljam O&H, se mi zdi da mam skos bl suhe lase.

Če je barva kul in ni obšlesana, potem ne dajaj na cele lase zadnjič 5 minut. Lahko to narediš kdaj pa kdaj, recimo vsako tretje barvanje in ne čisto do konic. A pustiš Oh regenerator kakšnih 45 kinut na laseh? če imaš zelo suhe, lahko notr vmešaš še nekaj kapljic olja.

Sade, sej si si že sama odgovorila - nehaj likat. Ja, sej verjamem da je ful težko, ampak enostavno če boš likala, si jih boš sproti skos uničevala in ne boš nikol prišla do zdravih las - tega pa verjetno nočeš, ne? pa ti bi pomoje zaradi strukture las morala imet malo daljše lase (recimo malo čez ramena ali vsaj do ramen) in potem kodravost ne bi izgledala tak čudno, ampak bi blo lepo. Drugače pa vsekakor Joico K-PAK Deep Penetrating Reconstruktor enkrat na teden za 10 minut, pred rekonstruktorjem pa uporabi globinski šampon (od Balee je ful poceni, on zeleni na pumpico). Pred šamponiranjem ti ful priporočam tudi na suhe lase olje, za kakšni dve uri. Od mask pa tale Keune ni švoh, pa TIGI OH in Gliss Kur Oil Nutritive. Silikonske koncentrate nanašaj na popolnoma suhe lase, ne na mokre.
  • 0

#1108 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 June 2008 - 03:22 PM

Hvala Dilema za odgovor cry.gif Kje se kupi ta rekonstruktor?
  • 0

#1109 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 05 June 2008 - 03:26 PM

Na Ptuju bi ga morla imeti ta salon:
http://joico.si/si/najdi_salon/2250
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1110 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 05 June 2008 - 03:33 PM

kukr mam cajta, od 15 min do kakšne ure. pred pranjem pa pustim olivno olje na laseh tut kakšno uro. ok, bom še v regenerator dala. hvala, Dilema!
  • 0

IPB Image

#1111 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46053 posts

Posted 05 June 2008 - 03:37 PM

sade pa saj si enkrat lepila slikice skodranih las in je ful dobro zgledalo. Tako da res ne več likat. Vsaj dokler si lasje ne opomorejo, kar verjamem, da ob negi, ki ti jo predpisuje lasni dr. Dilema bo to hitro porihtano. wink.gif

• 0

#1112 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 June 2008 - 03:41 PM

Jaz sem Joico rekonstruktor glih danes dobila, pa še Daily Treatment šampon (kupila in poslala mi je ekstremno prijazna forumašica happy.gif ) in mi je oboje super. Rekonstruktor kupim približno 2x na leto za intenzivno regeneracijo las in res ful pomaga, je taka čist posebna zadeva. Men se po njem ful manj vozljajo lasje, pa prav čuti se, da so bolj zdravi, priporoča pa se predvsem na kemično obdelanih in šibkih lase, pa za lase, ki se radi cepijo in lomijo. Je drag ko svina, 150ml je 22,50€ ampak se res splača. Tistih 2x na leto že spraskam skupi denar in potem uporabim približno vsakih 14 dni, tako da dolgo traja.

Diši ful pristno po bananah, uporabiš v majhni količini in naneseš po celi dolžini las, bolj obilno na konice. Prej se ful priporoča uporabit globinski šampon, ki res u nulo spuca in las fajn odpre, da lahko rekonstruktur globinsko prodre v lase. Pred nanosom tudi lase res temeljito ožmi in obriši z brisačo. Pustiš na laseh 10 minut, dobro spereš in zaključiš nego z običajnim regeneratorjem in masko, ki las nazaj zapre. Priporočam ti tudi, da pred uporabo tubo ornk pretreseš, ker drugače ti bo na začetku pritekla ven taka vodica.

Punce ful hvalijo tale Joico rekonstruktur, pri nas in v tujini, v bistvu gre za enega najboljših tapravih rekonstrukturjev nasploh. Recimo Keune ima tudi regenerator po imenu rekonstruktor, ampak v resnici ne gre za pravi rekonstruktor. Teh tapravih, ki z esencialnimi aminokislinami pomagajo na novo izgraditi las, je ful malo, pri nas mislim, da je samo Joico, pa Tigi ima tisti Chocolade Head, ampak je Joicov boljši. Ker imaš precej poškodovane lase, uporabljaj enkrat na tedn (določi si en dan, recimo nedeljo) vsaj nekaj mesecev - čeprav izboljšave se hitro vidijo, že po nekaj uporabah. Sicer pa ne vem, kaj hudiča nakladam, tle vse piše:

http://www2.cudovita...showtopic=12872
  • 0

#1113 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 June 2008 - 03:43 PM

Hvala Adriane in Dilema! Bom si ga nabavla.

Kalypso, trenutno stanje je daaaleč od tistega cry.gif
  • 0

#1114 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 June 2008 - 03:51 PM

Sade, stvar je tudi v tem, da boj ko so lasje uničeni in izsušeni, grše in bolj neenakomerno se kodrajo. Torej bolj ko jih boš likala, slabše bo in to je začaran krog. Jaz ti zato res priporočam, da nekak zdržiš brez likanja (zagotovo ni tako hudo, kot se ti zdi) in v naslednjih mesecih lase res neguješ, pa se bodo potem tudi lepše kodrali, sploh pa ko bodo še malo pridobili na dolžini.
  • 0

#1115 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 05 June 2008 - 03:55 PM

Jaz mam ta Joicov rekonstruktor, pa ga mam že pol leta in rabim vsak konc tedna, pa ga je vsaj še pol notr. Mogoče ga DiLeMa porabi več, ker ma 5krat več las. smile.gif
  • 0

#1116 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 June 2008 - 03:59 PM

Jaz ga imam ob res ekstremno šparovnem nanosu za ene 10 uporab. Če uporabim 1x na teden, mi to znese za dva meseca in pol, zdej ko ga bom pa verjetno 1x na 14 dni, bo pa torej za ene 5 mesecev. Sade, če ti ni predrago, bi pri proporočala tudi Joico K-PAK šampon - sestavinsko izjemen in tudi po efektu zelo pohvaljen, res za tiste najbolj hardcore uničene lase. 300ml stane 16€, pa ful malo se ga porabi - Joico šamponi so izjemno koncentrirani, res zadošča količina enega lešnika. Je pa šampon v kombinaciji z rekonstrukturjem salonska nega za globinsko obnovo las. Če ti to ne bo pomagalo, ti ne bo pomagalo nič.
  • 0

#1117 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 05 June 2008 - 04:20 PM

Ravno zarad teh težav ko jih Sade opisuje sem si nehala likat lase in že 5 mescev več ne (naj poudarim, da sem si jih samo enkrat na teden in je bilo to dovolj za uničenje), rezultat: nič več štrleči lasje od izsušenosti, nič več belih pikic na koncu las, konec cepljenja. Likanje je en začaran krog. ko ti jih pa enkrat izsuši, pa ne moreš več brez njega, ker ti kar frčijo.

Moja nečakinja (13 let) je imela izjemno zdrave,močne, dolge svilnate goste lase (ki jih imamo vse ženske v družini), pol pa si jih je začela na črno farbat ker pač trajba malo darkerico in si barva zdaj vsak mesec, da ne govorim o tem, da si jih vsak dan lika cry.gif . Zadnjič sem bila prav šokirana, ko sem videla, kako katastrofo si je nardila iz prej lepega bogastva. Na črnih se tisti beli konci še bolj vidijo, čigumijaste ima da je joj: nikakve si je nardila: prav ne upam si vedeti, kakšne ima brez likalnika. In vprašnje časa, kdaj si jih bo tako skurila da ji ne bo preostalo drugega kot da postriže svoje dolge lase, nakatere je sila ponosna: Jaz sem ji dala kup izdelkov,(kup mask in balzamov), pa jih kajpak smrklja nič ne uporablja.
  • 0

#1118 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 June 2008 - 04:35 PM

QUOTE(reddish ancha @ 5. 6. 2008 - 17:20) View Post

nič več belih pikic na koncu las

Tam, kjer je bela pikica, se je las prelomil. Ponavadi lahko potem ta spodnji konec kar odtrgaš stran, skoraj sam odstopi. To sem jaz tudi imela, ampak zdej že dolgo ne več.

Drugače pa jaz tudi skušam navadit najboljšo prijateljico, da bi si bolj negovala lase. Dela si goste blond pramene in ima ful izsušene lase, ker si jih ne neguje pa se ji skos tak cepijo in lomijo, da ji sploh nič ne grejo več v dolžino in ima že eno leto enako dolge (zdej še krajše, ko se je ostrigla). Ima pa naravno božanske lase - ful močne, izjemno goste in malo valovite, res pravo sanjsko grivo. Lika si jih skos, po pranju in še kdaj vmes in sem ji ravno zadnjič podarila dve maski za lase in ji razložila, kako se uporabljajo, ampak ne vem ... bog ve če jih sploh uporablja oz. če jih pusti na laseh več kot 10 sekund. tongue.gif Ji je pa tudi ful škoda keša za te stvari in je niti v sanjah ne bi mogla prepričat, da si recimo kupi Joico rekonstruktur. Pa sej so tudi celejše stvari v redu, samo se mi zdi, da nič kaj ne uporablja oz. ni dovolj dosledna. Če bi si jih nehala likat in bi jih negovala tko, kot jih recimo jaz ali ti, bi jih mela zdle verjetno že do pasu, tko jih ima pa mal čez ramena in si ful želi daljših. Vem tudi, da si jih nikdar ne bo nehala likat, pa če se svet podre ...
  • 0

#1119 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 05 June 2008 - 06:01 PM

DiLeMa, ali bi bil zame tudi ta Joico rekonstruktor ? Pa jaz še včeraj nisem videla od Balee globinskega šampona hmm.gif

Namreč zgornja polovica las je precej zdrava, temnejše rjave barve, spodnja pa je čiist suha, zato so lasje fuul svetlo rjavi, skoraj oranžkasti. Lasje se fuul lomijo in so res svinjsko suhi, grozni na otip cry.gif . Lase si umivam na približno 5 dni, takrat dam na suhe lase olivno olje za kakšno uro in pol, pa potem OH šampon in OH balzam za eno uro in pol. Dodam malo gliss kur fluida na konice in parkrat pošpricam s tistim gliss kur, ki ima neki olje not ... da niso tako frfotavi.

Naj si kupim ta rekonstruktor in od Balee globinski šampon, pa si s tem pri vsakem drugem pranju umijem ? Dam pa še v vsakem primeru olivno olje in OH balzam ?

Taaakoo suhi so spodaj cry.gif , samo postriči nočem, ker bi bila potem bac(ek).
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1120 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 June 2008 - 06:03 PM

Kje se dobi ta famozni rekonstruktor? V frizerskih salonih ne?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users